A mund te perfitoj pensionin edhe nese jam i punesuar ?

Pershendetje I/E Nderuar ,

Une po iu shkruaj per rastin e babit tim, ne moshen 55 vjecare ka perfituar pension te plote pasi ka punuar rreth 37 vite ne miniere, ka pension te plote. Babit i eshte ofruar nje pune ne privat  , ku kompania ofron te paguaje sigurimet, pas daljes ne pension babi ka frike se mos rrezikon humbjen ose ndalimin e marrjes se pensionit . Ndaj kerkoj ndihmen tuaj si juriste per te sqaruar nese babi mund te punoje ne privat dhe njekohesisht te marri dhe pensionin ?


Qytetari: A. M. Data: 6 February , 2021, Kategoria: Uncategorized.

One response to “A mund te perfitoj pensionin edhe nese jam i punesuar ?”

  1. Pershendetje. Personat qe perfitojne pension nuk kane asnje pengese ligjore per t’u punesuar. Ata kane te drejte te punesohen dhe te vijojne te perfitojne pensionin. Me ndryshimet qe jane bere ligjit, keta persona kane detyrimin qe te derdhin kontributet per sigurimet shoqerore dhe shendetesore, si te gjithe te punesuarit e tjere, pavaresisht se jane perfitues te pensionit.

Leave a Reply


Kthehu tek pyetjet