A me pengon kredia ne permbarim per te futur letrat ne Greqi?

Pershendetje,

Kam nje kredi ne Shqiperi dhe eshte ne permbarim (proces ekzekutimi) prej 2 vitesh. Kam bere disa pagesa, por nuk mund ta paguaj me pas gjobave te shtuara. Aktualisht jetoj ne Greqi dhe doja te te dija nese kjo kredi e pashlyer me pengon ne procedurat e marrjes se lejes se qendrimit ne shtetin grek? A mundem une te terheq dokumenta ne zyrat e Shqiperise, nese rezultoj debitor per kete kredi? A do kem pengesa ne kete drejtim? Do e vleresoja nese do te me ndihmonit me nje informacion.

Faleminderit,

Qytetari: K.S.
Data: 27 Qershor 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje
    Ju bejme me dije se pavaresisht detyrimit permbarimore qe ju keni, ju nuk keni asnje pengese ligjore per te marre dokumenta ne institucionet shqiptare por ne rast se ju nevojitet nje vertetim likujditeti ose i quajtur ndryshe vertetim i detyrimeve permbarimore, ju do te rezultoni debitor, por kjo nuk ju pengon ju per te marre sherbime (dokumente) nga institucionet e shtetit shqiptare.
    Ne lidhje me pyetjen nese kjo debi ju pengon ne lidhje me leje qendrimin ne shtetin grek, ju bejme me dije se ne nuk mund tiu pergjigjemi ne lidhje me procedurat dhe parashikimet ligjore te nje shteti tjeter pervese infromacionit qe ofrojme mbi legjislacionin dhe autoritet shqiptare.
    faleminderit

Lini një Përgjigje