Pyetjet

Pershendetje, Nese mund te me ndihmoni nese ka baze ligjore per te kerkuar shtyrjen e daljes ne pension nese institucioni e ka te nevojshme shtyrjen. Faleminderit,
Qytetari: O.C.
Data: 24 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
A mund te legalizoje nje ndertim pa leje nje shtetas shqiptar por qe aktualisht e ka nderruar shtetesine dhe nuk e ka ate shqiptare?
Qytetari: A.K.
Data: 24 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Pershendetje. Jam i interesuar per informacion si veprohet ne kete rast. Eshte dhene nje vendim gjyqesor per celje trashegimie,ne vitin 2006. Shkoj ne Ashk per aplikim per paisje me certifikate pronesie,dhe me informojne se nuk eshte regjistruar vendimi gjyqesor i trashegimise,nuk gjendet as ne arkiven e Ashk,dhe per kete duhet te paguaj kamatevonese ne maksimumin […]
Qytetari: G.B.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Përshëndetje, A mundet një organ publik t’i dorëzojë librezën e punës një ish punonjësi, pas kërkesës së tij, nëpërmjet dërgimit të këtij dokumenti me postë? A mund t’ia dërgojë po nëpërmjet postës një personi të autorizuar me prokurë të përgjithshme, pa patur nevojë për nënshkrimin e këtij të fundit? Lutem nëse ka një bazë ligjore […]
Qytetari: X.X.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Pershendetje dua te me sqaroni se cfare do te thote ( dokumenti i kredibilitetit bankar qe verteton gjendje te pershtatshme financiare) sepse dua te hap nje biznes sherbim taksi (person fizik)
Qytetari: H.C.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Përshëndetje, Femija ka lindur jashte vendit ne vitet ‘90 nderkohe qe prinderit kane qene azilkerkues me te tjere emra. Eshte rregjistruar ne vitet ‘00 ne gjendjen Civile me te dhenat(perfshire vendlindjen) e sakta, por problemi qendron ne rastet kur kerkohet akti I lindjes pasi te dhenat (amesia, atesia dhe mbiemri) nuk jane te njejta me […]
Qytetari: I.A.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Pershendetje Jam deportuar nga Gjermania per 18 muaj por kur erdha ktu qe me cuan direkt ne polici me tha shefi atje qe ta vendos dhe un 3 vjet qe mos te dalesh nga vendi, por si funksionon ktu me mik me tha pastaj nuk ta vendosa ta lash aq sa e kishe sa ta […]
Qytetari: S.H.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Përshëndetje të nderuar, Punoj si ekonomiste për përgatitjen e pagave dhe së fundmi kemi patur raste kur punonjësit tane sjellin raportë deri në 14 ditë kur ata qëndrojnë në shtëpi për tu kujdesur për fëmijët e sëmurë, RAPORTA KUJDESI PËR FËMIJËN. A bën një përjashtim ky rast për mënyrën e pagesës, a paguhet kjo lloj […]
Qytetari: R.N.
Data: 23 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar
Pershendetje, Kam nje pyetje rreth perllogaritjes se lejes se lindjes. Nga dhjetori 2021 deri ne prill 2022 kam qene e dypunesuar ne sektor privat, aktualisht vazhdoj vetem njeren pune. Mua me takon ta marr lejen ne fillim te janarit 2022. Si behet llogaritja ne kete rast? A merret parasysht dypunesimi? Faleminderit,
Qytetari: A.S.
Data: 22 Shtator 2022, Kategoria: I pakategorizuar

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë