Sherbimet e kujdesit shoqeror

Pershendetje, A ka te drejte një organizate jo fitimprurëse (sherbim rezidencial afatgjatë ku trajtohen mbi 60 të moshuar) te kerkoj fonde nga Drejtoria e Sherbimeve Sociale? Faleminderit,


Qytetari: b. k. Data: 2 December , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrate qiraje

Pershendetje, Kam marre nje lokal me qira, por pagesen mujore te qirase e bej ‘Cash’ me lek ne dore. Ne kontrate thuhet vetem qe pagesa duhet te behet nga data 1 deri ne 5 te muajit. Doja te dija se nese qiradhenesi nuk pranon qe ka marr leket e qirase nga ana ime , a […]


Qytetari: j. r. Data: 1 December , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te perjashtoj nje gjyqtare?

Pershendetje, Ju lutem a mund te me ndihmoni me pergatitjen nje kerkese per perjashtimin e gjyqtares se gjykates administrative ,sepse eshte e njeanshme ne gjykim? Kjo gjyqtare shkel proceduren duke mos identifikuar avokatet e pales se paditur ne proces. Me ka ofenduar ne salle te gjyqit vetem pse une kisha kerkuar perjashtimin e saj dhe […]


Qytetari: L. M. Data: 1 December , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje, Isha e interesuar per te bere divorcin nga bashkeshorti. Cfare dokumentesh me nevojiten? Dhe cfare kostoje ka divorci, nderkohe une nuk kam as femije dhe asgje per te ndare, thjesht nje firme ndarjeje? Faleminderit,


Qytetari: E. P. Data: 1 December , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Udhetim i femijes

Pershendetje! A mund te udhetoje femija im 17 vjec, i pashoqeruar drejt Italise? Faleminderit!


Qytetari: M. A. Data: 1 December , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim per gjendjen gjyqesore

Përshëndetje, Dua te di nese ekziston mundesia të marrësh një vërtetim penaliteti nga gjykatat në rrethet e tjera apo vetem nga gjykata e vendit ku kemi vendbanimin? Faleminderit,


Qytetari: H. B. Data: 1 December , 2020, Kategoria: Penale, Sherbime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci dhe kujdestaria e femijes

Pershendetje, Jam ne nje proces divorci. Po divorcohemi me mirekuptim deri diku, por tani ish-bashkeshortja kerkon qe femijen tone ta mbaje dhe gjyshja ne fundjave, ne kushtet kur une kam kohe ta shoh vetem ne fundjave.  Dmth me kete kerkese, ajo po perpiqet te me marre nga koha ime per te kaluar me djalin tim. […]


Qytetari: A. P. Data: 30 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje lindje

Pershendetje, A mundet qe kompania te qendroje per nje periudhe 6 mujore pa Drejtues Teknik/Inxhinier pasi me duhet te marr lejen e lindjes? Faleminderit


Qytetari: R. U. Data: 30 November , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Financat

Pershendetje, Si është procedura e shpalljes se falimentimit te nje personi fizik? Faleminderit,


Qytetari: O. H. Data: 29 November , 2020, Kategoria: Tregtare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjyq per zgjidhje martese

Pershendetje, Une jam nje zonje. Ne daten 8 korrik te vitit 2019 bashkeshorti im shkon ne Shqiperi dhe hap gjyq per divorc se ne fakt une dhe bashkeshorti jetonim ne qytetin e Athines ne shtetin grek. Edhe sot e kesaj dite ndodhem jashte vendit. Bashkeshorti e filloj gjyqin per zgjidhjen e marteses ne daten 8 […]


Qytetari: D. C. Data: 30 November , 2020, Kategoria: Familjare, procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trashegimia

Pershendetje, Motra ime e gjakut, e cila ka qene e biresuar, ka nderruar jetë. Mbas vdekjes nuk ka lënë prindër,  bashkëshortë apo fëmijë. Pyetja ime është se kujt i takojnë pasuritë e saja, të cilat kanë rrjedhur nga familja e dorëzimit? Faleminderit,


Qytetari: B. G. Data: 29 November , 2020, Kategoria: Civile - Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Ne vitin 92 une banoja ne nje apartament te kohes se Enverit. Ky u privatizua dhe une dola bashkepronare me babin, mamin dhe vllain. Ne vitin 92 isha 20 vjece. Ne 95 une isha ne Itali dhe babi, mami e vllai shiten apartamentin pa firmen time. Kane vene firme fallco. Apartamenti u shit 29 […]


Qytetari: a. J. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pronat

Pershendetje, Kam nje vendim gjykate te formes se prere me objekt njohje fakti juridik te prones ne Durres. Aktualisht prona eshte e lire, toke bujqesore. Interesohem ne Kadaster dhe nuk ma regjistrojne sipas ligjit 20/2020 Çfare duhet te bej qe te regjistroj kete prone? Me respekt


Qytetari: A. K. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Testamenti

Pershendetje! A mund te bej tek noteri nje testament te dyte kur para disa vitesh kam bere testamentin e pare, dhe si veprohet nese po? Faleminderit


Qytetari: H. D. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Civile - Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Celebrimi

Pershendetje, Jam i martuar dhe kam marr mbiemrin e nuses. Tani dua te bej ndarjen, por dua te di nese mund ta mbaje serish mbiemrin e nuses? Faleminderit,


Qytetari: t. n. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dypunesimi

Pershendetje, Une po kryej praktiken me nje afat 6 mujor ne nje institucion shteteror qe paguhet nga zyra e punes, por nderkohe me doli nje mundesi punesimi diku tjeter, te cilen nuk dua qe ta humbas.  Por as perfundimin e praktikes nuk dua qe ta humbas. Ne keto kushte pyetja ime eshte: Si duhet te […]


Qytetari: E. H. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Marredhenie pune, programet e punesimit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Përfitimi i oborrit në përdorim

Përshëndetje, Disponoj një pronë (banesë në ish kombinat textil 60 m2) e cila ka qene godinë ekzistuese garazh ne kohen e Enverit. Momentalisht jam i pajisur me certifikatë pronësie dhe kartelen e pasurisë. Bashkangjitur disponoj njëkohësisht dhe një oborr prej 100 m2, të cilën nuk e kam të regjistruar në pronësine time, per të cilën […]


Qytetari: D. J. Data: 28 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur me pastrohet deshmia e penalitetit?

Përshendetje ! Jam denuar nga Gjykata e Krimeve të Renda me 4 vjet dhe 8 muaj heqje lirie për veprën penale te trafikut ndërkombëtar të mbetur në tentativë. Jam kapur në 26.6.2012 dhe gjithsej kam kryer 3 vjet e dy muaj dënim pas për t;u liruar në date 28.8.2015. Sipas ligjit, pas sa kohësh mundet […]


Qytetari: L. (. Data: 27 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akt Trashegimie pas vdekjes

Pershendetje! Nje person qe ka bere nje akt trashegime pas vdekjes a mund te beje nje akt trahegimie te dyte pas disa vitesh per te njejten permbajtje? Faleminderit!


Qytetari: A. D. Data: 27 November , 2020, Kategoria: Civile - Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Takimi i femijes kete fundvit

Pershendetje, Doja te me jepnit nje intepretim ne lidhje me piken 6 te dokumentit te bashkelidhur. Pra kete fund vit (pas nje muaji) sipas pikes 6 te vendimit, ne date 24 deri ne 31 dhjetor, djali duhet te jete me mua (une jam paditesi) apo me te emen e tij? Pra kur duhet ta marr […]


Qytetari: A. C. Data: 27 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagesa e raportit shendetsor si pasoje e Covid 19

Pershendetje, Ju lutem a mund te me ndihmoni me nje dokument ligjor te shkruar per ta paguar 100% raportin mjekesor te karantinimit nga semundja covid 19? Sepse ne lajme e kemi degjuar, kurse zyra e finances thote qe nuk kam ligj mbi tavoline qe t’ju paguaje ju edukatoreve te qytetit te Shkodres me 100 % […]


Qytetari: I. C. Data: 27 November , 2020, Kategoria: Covid-19. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Te drejtat ne bashkepronesi

Jam bashkepronare e prones (shtepi) e fituar pas martese. A ka te drejte bashkeshorti te beje prokure te pergjithshme pa dijenine dhe kunder vullnetit tim per pronen e perbashket? A ka te drejte perfaqesuesi te lidhe kontrate huaperdorje per shtepine pa dijenine time duke e mbajtur fshehur cdo gje? A ka te drejte noterja te […]


Qytetari: X. L. Data: 27 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Send i paluajtshem

Pershendetje, Pyetja ime eshte: Nese toka eshte ne emer te dikujt dhe deshiron qe nje pjese te tokes te jete ne emer te dikujt tjeter, si behet kalimi i nje pjese tokes tek personi tjeter? A mund te behet me dhurim dhe cfare hapash duhet te ndiqen? a behet keto veprime te noteri? po tjeter? […]


Qytetari: D. M. Data: 26 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje qendrimi per shtetasit e huaj

Pershendetje, Nje personi me shtetesi italiane iu bene gati 80 dite brenda territorit shqiptar per shkak te nje procesi divorci. Per te kerkuar leje qendrimi, ku duhet te drejtohet? Prane drejtorise se kufirit dhe emigracionit ne Tirane apo ne komisariatin e rrethit ku ajo po jeton per momentin? Ju lutem nje information pasi kjo shtetase […]


Qytetari: A. D. Data: 24 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje vjetore

Pershendetje, Ne momentin qe nje punetor largohet nga puna dhe ka dite te lejes vjetore te pakonsumuara. Pas largimit nuk i kerkon keto dite te lejes. Me vone po ky punetor emerohet te i njejti subjekt brenda vitit dhe kerkon te marre kete leje. A eshte e mundur? Faleminderit,


Qytetari: R. B. Data: 25 November , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Detyrime të prapambetura

Pershendetje, Kam blerë dyqanin në vitin 2017 me akt-shitje përpara noterit dhe jam pajisur me certifikatë pronesie. Ka qëndruar i papërdorur deri në 2020. Tani më duhet për biznesin linjë 3-fazore, por OSHEE më thotë që ai dyqan paska patur kontratë me CEZ që në vitin 2012 dhe më duhet të paguaj detyrimet e prapambetura […]


Qytetari: E. A. Data: 24 November , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni

Pershendetje, Une jam invalide qe prej moshes 10 vjec. Nuk kam punuar asnjehere. Sot jam 30 vjec dhe doja te dija nese me njihen mua keto si vite pune? Faleminderit,


Qytetari: a. m. Data: 24 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kamera sigurie

Pershendetje. Jetoj në një shtëpi private dhe për arsye sigurie pasi makinen e parkoj anës rrugës kam vendosur kamera sigurie. Si është ligji nqs Policia e Shtetit kërkon pamjet? A duhet të paraqese shkresë ose njoftim? Faleminderit,


Qytetari: L. Z. Data: 24 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cila është menyra ligjore për të zgjidhur procesin ?

Pershendetje, Kam fituar 2 shkallët e gjykimit në Gjykaten Administrative Tirane. Pala kundërshtare është drejtuar kolegjit te Gjykates se Larte për pezullim. Gjykata e ka pranuar kerkesen e palës duke qenë se shuma është 10 milion leke te reja. Sa kohë ka të drejtë të mbajë të pezulluar Gj.Larte dhe cila është menyra ligjore për […]


Qytetari: N. L. Data: 24 November , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prokure

Pershendetje, Cfare parashikon ligji per hartimin e nenshkrimit te nje prokure per terheqje lekesh nga llogaria bankare e te nenshkruares se prokures? Faleminderit,


Qytetari: N. G. Data: 24 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje per sqarim Covid-19

Pershendetje, Perse mbahen te fshehura rastet me Covid 19 ne institucione dhe nuk merret asnje mase menaxhimi? Konkretisht punoj ne Media Qendra Vendore Audiovizive te Radio Kukesit.  Edhe pse e dime se punonjes kane dal pozitiv me Covid, asgje nuk eshte bere per nje menaxhim te kesaj situate nga drejtuesi i institucionit me pjesen tjeter […]


Qytetari: L. . Data: 24 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aktet nenligjore te ligjit 20/2020

Pershendetje, Doja te dija nese jane miratuar aktet nenligjore ne zbatim te ligjit 20/2020 “Per perfundimin e proceseve kalimtare te pronesise në RSH”? Nese po, cilat jane? Faleminderit,


Qytetari: A. P. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Legjislacion. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkoj konsultim lidhur me nje ceshtje

Perehendetje, Pa u zgjatur, pyetja ime eshte si vijon: Une jam ne administrim te nje biznesi qe merret me makina me qera ne Korce. Para disa ditesh nje person qe kishte marre makine prane meje kapet duke kryer transport te paligjshem te emigranteve. Makina ishte leshuar brenda cdo rregulli dhe ligji, me kontrate te rregullt. […]


Qytetari: R. M. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Marrja e mases se sigurimit te padise

Pershendetje, Para 2 – 3 muajve kam depozituar nje kerkese – padi ne baze te nenit 169 te K.C, per nje prone qe eshte e pa privatizuar ende.  Ende nuk ka date seance per kete gjyq.  Pyetja ime eshte nese mund te merret ndonje mase sigurie – padie ne menyre qe personi x te mos […]


Qytetari: T. R. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie, procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rast urgjent – Levizja per ne Shqiperi

Pershendetje, Se pari, ju uroj suksese ne nismen tuaj per te ndihmuar qytetaret per nevojat e tyre. Do t’ju lutesha te me kthenit nje pergjigje sa me shpejt te jete e mundur. Jam nje shtetase shqiptare e sapo martuar ne gusht te ketij viti ne qytetin e Lozanes ne Zvicer. Regjistrimi im eshte bere edhe […]


Qytetari: E. P. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur duhet ta marr une femijen?

Pershendetje, Po ju bashkangjis vendimin e gjykates dhe saktesisht jam i paqarte ne lidhje me piken 6. Une jam paditesi dhe dua te di se kete fundvit kur i bie ta marr une femijen me pushime dimerore, cilen nga keto periudha? Faleminderit


Qytetari: A. C. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje, Ne rast te nje divorci per arsye sociale, ku bashkeshortet nga kjo martese kane dy femije, djale dhe vajze perkatesisht 5 dhe 3 vjece, sa mundesi ka qe femijet t’i ngelen nenes ne kujdestari? Nena e femijeve eshte e pa pune per momentin (punon ne te zeze), por apartamentin ku jetojne te katert e […]


Qytetari: B. M. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perparesite e aksionit

Pershendetje, Perse ligji i prezumon shterues perparesite qe rrjedhin nga aksioni? Faleminderit,


Qytetari: a. e. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Tregtare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cfare ndodh nese kapeni me 0,2 gr lende narkotike te llojit kanabis?

Pershendetje, Nje person kapet ne flagrance me sasine e pakonsiderueshme 0,2 gr dhe pranon qe eshte perdorues, duke dhene edhe analizat e urines per te vertetuar kete fakt. Cilat jane hapat qe ndiqen nga prokuroria? dhe ne qofte se hetimi pezullohet, a ngel shenje ne biografine e personit kjo lloj ndalese, ne rast se ai […]


Qytetari: E. T. Data: 23 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me moskthimin e pergjigjes nga RNSH-MD

Pershendetje, Kam aplikuar me shkrese prane Ministrise se Drejtesise qe me date 18.08.2020 tek RNSh, ku kerkoj informacion ne lidhje me prokurat qe jane leshuar ne emrin tim per vitet 2017, 2018, 2019.  Une kam leshuar disa prokura ne favor te familjareve, por nuk me kane dhene asnje kopje te tyre dhe per me teper […]


Qytetari: K. T. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem pronesie

Pershendjetje, Kam nje problem me pronesine e shtepise. Fillimisht shtepia ka qene nje e tera.  Ne rinine e vet burri ndertoi nje shtepi te mbeshtetur te e para dhe pasi u martuam u vendosem te shtepia e sapondertuar.  Si pasoje familjet paten nje ndarje, dmth ne dhe vjehrri nuk flisnin, respektivisht shtepia e madhe e […]


Qytetari: S. K. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje qendrimi per shtetasit e huaj

Pershendetje! Nje shtetase italiane e cila eshte ne proces divorci ketu në Shqiperi per sa kohe mund te rri ne shtetin shqiptar? Ka nevoje per letra qendrimi? Dhe nese po, ku duhet te drejtohem? Ju faleminderit


Qytetari: M. S. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Certifikata e pronesise/Permbarimi

Pershendetje, Kam per te marre pensionin e djalit pas 10 vjetesh nga divorci. Procesi i permbarimit ka ngecur pasi e vetmja prone e ish-bashkeshortit qe eshte ne emrin e tij eshte me certifikate te vjeter pronesie. A eshte kjo nje pengese per te vazhduar proceduren permbarimi? Nese po, atehere kush duhet ta nxjerre certifikaten e […]


Qytetari: a. l. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njoftimi i prokurorise

Pershendetje, Sot me ka ardhur nga prokuroria njoftimi per perfundimin e hetimeve, ku i pandehuri sipas prokurorise eshte fajtor. Dua te di, duke marre parasysh kete njoftim, nese eshte e sigurt qe ceshtja do t’i kaloje gjykates apo ka shanse te pushohet edhe pse ne njoftim ai deklarohet fajtor? Flm


Qytetari: A. A. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dicorci

Pershendetje, Dua te di sesi duhet te veproj ne lidhje me problemin tim. Jam nje nene 29 vjece, me 2 femije. Kam 10 vite me bashkeshortin. Dua te ndahem sepse me dhunon psikologjikisht dhe fizikisht. Problemi eshte se une nuk qendroj dot me te ne nje banese derisa te kryhen procedurat e divorcit. Femijet nuk […]


Qytetari: L. T. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorc ne nje shtet tjeter

Pershendetje, Martesa ime eshte kryer ne Shqiperi, ndersa divorci ne Itali. Jam ne proces te marrjes se pasaportes italiane dhe nuk di si te veproj per ndryshimin e mbiemrit (per shkak te dirvorcit). Doja te dija nese do te  duhet te vije ne Shqiperi per te bere ndryshimet perkatese dhe me pas t’i paraqes dokumentat […]


Qytetari: E. B. Data: 20 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile, procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijes

Pershendetje, Jam babai i nje vajze 2 vjec e gjysem qe jetoj ne Belgjike. Mbas shume debatesh me bashkeshorten, para nje jave ne menyre te fshehte dhe pa deshiren time, ajo e merr femijen tone dhe kthehet ne Shqiperi duke me lene vetem nje mesazh qe deshiron te jete e qete dhe e lumtur. A […]


Qytetari: K. N. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrim mbiemri

Pershendetje, Jam nje goce qe sapo kam mbushur 18 vjec. Jam rritur nga nena ime dhe nga babai im jo natural, pasi babai natyral me ka braktisur ne moshen 2 vjece dhe nuk eshte dukur me qe atehere. Do doja me shpirt te nderroja mbiemrin dhe te merrja mbiemrin e babait qe me ka rritur…Cfare […]


Qytetari: A. B. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vendim divorci

Pershendetje! Doja te di sa kushton perkthimi dhe noterizimi i nje vendimi gjykate (divorc) ju lutem?Faleminderit!


Qytetari: V. B. Data: 21 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Keshillim Ligjore

Pershendetje, Kam nje proces gjyqesor ne gjykaten administrative Gjirokaster. Gjykata do jap vendim per pranim rekursi qe eshte me te njejten pale qe une jam ne proces gjyqesor. A eshte shkelje ligjore nga ana e Gjykates qe gjyqtari qe gjykon ceshtjen time, te jape po ashtu edhe vendimin tjeter me te njejten pale? A duhet […]


Qytetari: D. V. Data: 19 November , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sigurimet shoqerore

Pershendetje, Si mund te dale nje individ debitor per perfitim te invaliditeti ne kushtet kur invaliditeti eshte me kohe te percaktuar? Faleminderit,


Qytetari: E. H. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim nga gjykata dhe prokuroria

Pershendetje, Per te aplikuar per polic ne Drejtorine e Burgjeve me kerkojne vertetim nga gjykata dhe prokuroria qe nuk ndodhesh ne procedim penal. Doja te dija nese mund te me ndihmoni me nje pyetje qe kisha …Ky vertetim merret ne gjykaten ose prokurorine e rrethit tend, apo te prokuroria/gjykata e pergjithshme ne Tirane? Faleminderit


Qytetari: S. S. Data: 20 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhja martesore

Pershendetje, Kam humbur dokumentin e zgjidhjes se marteses. Ju lutem ku mund ta rimarr nje kopje tjeter? Faleminderit


Qytetari: F. M. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Femijet me prinder te divorcuar

Pershendetje, Tani qe covid eshte perhapur shume si e parashikon ligji sepse femija im duhet te leviz per te takuar te atin (ish-bashkeshortin tim). Une nuk jam kundra takimit ne nje situate normale, por tani me covid-in neper kembe eshte nje rrezik i madh. Femijen e kam te semure me bronshit azmatik kategori e rrezikuar. […]


Qytetari: E. P. Data: 20 November , 2020, Kategoria: Covid-19, Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem me pronen

Pershendetje, Kam marre lejen e legalizimit per banesen bashke me truallin. Ne certifikate pronesie me rregjistrojne vetem banesen dhe me thone qe duhet te presesh V.K.M per te dale edhe trualli. Ju lutem a mund te me shpjegoni pse ndodh kjo dhe si duhet te veproj? Ju flm.


Qytetari: l. h. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrimi i emrit dhe mbiemrit te vajzes

Pershendetje, Doja te dija nese mundem t’ia nderroje emrin dhe mbiemrin vajzes pa miratimin e ish-burrit? Jemi ne proces te shkurorezimit dhe deshiroj qe vajzes t’ia nderroj emrin dhe t’ja le mbiemrin tim? Faleminderit,


Qytetari: B. F. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje per formular aplikimi ne ASHK

Pershendetje, Ju lutem a mund te me ndihmoni me identifikimin e sherbimit konkret (formulari i aplikimit) qe duhet te aplikoje ne e-Albania, per kerkese per dokument pronesie per objektet pa titull pronesie, trojeve te tyre funksionale dhe oborreve ne perdorim? Referuar fletores zyrtare 190/2020, VKM nr. 827, datë 30.9.2020, pika 5. Faleminderit,


Qytetari: I. B. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demshperblim per largim nga puna

Pershendetje, Si mund te ngre nje padi per punedhenesin pasi ka shkelur kontraten per proceduren e largimit nga puna? Faleminderit,


Qytetari: I. R. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bllokim patente

Pershendetje, Me kane bllokuar patenten per 6 muaj ne nje rruge qe nuk ka tabele. Eshte nje rruge qe eshte bere devijimi tani prej punimeve ne sheshin Shqiponja. Ngjarja ka ndodhur ne rrugen “Andrea Kushi” Tirane.  Per me shume po ju dergoj nje foto nese keni mundesi nje nr kontakti per t’jua shpjeguar me mire […]


Qytetari: e. k. Data: 18 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mashtrimet

Pershendetje, Doja te beja nje verifikim pasi mendoj se jam mashtruar nga dikush, i cili supozon se jep hua dhe mashtron njerezit? Ndodhet ne shtetin e Frances … Ku duhet te drejtohem per kete rast? Ke mund te kontaktoj per informacion? Faleminderit,


Qytetari: A. S. Data: 18 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aksionet me perparesi (pa te drejte vote)

Pershendetje, Pse aksionet me perparesi pa te drejte vote nuk mund te perfaqesojne me shume se 49% te kapitalit te regjistruar te shoqerise? Faleminderit,


Qytetari: V. K. Data: 19 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A munden te marr lejen e vitit 2019?

Pershendetje, A munden te marr lejen e vitit 2019 ne kete vit? Pasi lejen e vitit 2019 nuk e kam likujduar plotesisht, pra vetem nje jave kam marre me protokoll. Duke qene ne kushtet e nevojes se perdorimit te lejes, a mundem ta kerkoj ate bazuar ne nenin 93/4 te Kodit te Punes ku thekson […]


Qytetari: P. M. Data: 18 November , 2020, Kategoria: Covid-19, Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjobe doganore

Pershendetje! Une jam zonja A.L. Jam pronare e nje makine Volkswagen. Kete makine e kam marre nga Gjermania ne vitin 2015. Pas nje kontrolli nga ana e autoriteteve doganore vendosen qe te me bllokojne automjetin si dhe te paguaj nje gjobe prej 210.520 leke, si dhe te paguhet detyrimi prej 210.520 leke detyrim doganore. Makina […]


Qytetari: A. L. Data: 18 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per kryerje punimesh

Pershendetje, Si jeni? Per kryerjen e punimeve te llojit: Nenshtrese betoni (sistemim sheshi), riparim muri te demtuar nga termeti, riparim suvatimi, riveshje muri dhe vendosje zgara hekuri, a duhet marre leje nga Bashkia? Ciles procedure duhet t’i referohem? Faleminderit


Qytetari: J. D. Data: 17 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sugjerim

Pershendetje! Mund t’ju pyes nese mund te behet heqje dore nga pasuria dhe kalimi i pasurise tek nje i trete nepermjet nje prokure te posacme te leshuar nga ana ime? Faleminderit,


Qytetari: E. K. Data: 17 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e dosjes nga arkiva

Juristi me ka kerkuar 30 mije leke te reja per terheqjen e dosjes nga arkiva. A eshte kjo normale ?


Qytetari: F. A. Data: 17 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Deklarata Noteriale

Pershendetje, Ju lutem dua te di nese mundet te behet kalimi i pronesise nepermjet deklarates noteriale e cila eshte nenshkruar nga te dy palet? Faleminderit,


Qytetari: A. P. Data: 17 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kostot e terheqjes se dosjes nga arkiva

Pershendetje, Sa kushton terheqja e dosjes nga arkiva shteterore? Faleminderit,


Qytetari: F. A. Data: 16 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padi në Strasburg

Pershendetje, Unë jam nga Kosova. Deshta të kërkojë ndihmën tuaj në lidhje me Gjykaten e Strasburgut. Avokatet nga Shqipëria a kanë të drejtë përfaqësimi ne Gjykaten e Strasburgut te ndonjë pale nga vendet e Ballkanit, konkretisht Kosovës? Gjithashtu, a duhet qe të gjitha dokumentet të përkthehen nga shqipja në gjuhën frenge në rast të dërgeses […]


Qytetari: H. F. Data: 16 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhje martese

Pershendetje, Mbas seances se pajtimit, si vazhdon procesi i divorcit dhe sa seanca duhen per t’u divorcuar plotesisht? Faleminderit


Qytetari: A. A. Data: 16 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Në vijim te pyetjes: pronesia

Pershendetje! Kam ngritur nje padi ne Gjykate dhe eshte hera e dyte qe me kthehet padia per plotesim te metash. Jam pronar i nje pasurie e cila eshte në proces legalizimi. Prona ime eshte e rrethuar me mure avlli. Komshiu im, ne kete rast pala paditur, ka ngritur nje kasolle ngjitur avllise se baneses time […]


Qytetari: A. D. Data: 16 November , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prone truall e marre me Vendim te Keshillit Bashkiak Sarande

Pershendetje, A mund qe vendimet e keshillit bashkiak te viti 2000 te behen nul kur nuk ke nje kontrate me Bashkine per kete prone? Ju lutem konsultoni dokumentacionin bashkelidhur. Faleminderit,


Qytetari: M. K. Data: 16 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ligji i ri per dhunen

Pershendetje juristionline Ne lidhje me ndryshimet ligjore per dhunen ne familje, 1) Cfare afati ka largimi i dhunuesit ne menyre te menjehershme nga banesa? Per sa kohe qendron kjo mase? 2) Mund te me interpretoni piken qe thote se te gjitha rastet e dhunes, pervec se gjykates civile, do ti kalojne dhe prokuroise per hetime? […]


Qytetari: A. A. Data: 15 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Legalizim Shtepie

Si mund te me ndihmoni per legalizimin e shtepise? Une banoj ne Gjermani dhe shtepia ime eshte ne Domje Tirane. Faleminderit,


Qytetari: E. K. Data: 15 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si duhet të veproj?

Pershendetje! Unë kam një automjet në emrin e babait tim. Si duhet të veprojë që të bëj ndërrimin e pronësise? A mund të bëj shitjen në një kohë që makina rezulton në emër të të ndjerit? Ju faleminderit


Qytetari: N. L. Data: 15 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Info per rindertimin

Pershendetje, Kam marr kredi per shtepi dhe kam lene si garanci shtepine e prinderve. Cdo vit siguroja shtepine e prinderve. Pas termetit te 26 nentorit shtepia e prinderve do te prishet dhe do te rindertohet. Pyetja eshte nese une perfitoj nga siguracioni i shtepise (falje e pjeses se mbetur te kredise), prinderve te mi a […]


Qytetari: E. S. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje pronesie

Pershendetje, Kam bere disa verifikime online ne ASHK nepermjet e-Albania. Do te isha i interesuar per nje informacion. Pas verifikimit te gjendjes juridike te pasurise, pergjigja ishe si me poshte: pasuria nuk ekziston me, ne te jane bere transaksione ndarje, shitje. Nderkohe, kartela dixhitale e pasurise ne portal del serish ashtu, pra ekziston. Dua te […]


Qytetari: R. D. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

E drejta per informim

Pershendetje, Ne rastin kur behet nje kallzim penal ne prani te oficerit te policise gjyqesore, a kam te drejte te marr nje kopje te kallzimit? A kam te drejte te informohem nese kallzimi eshte rregjistruar dhe te kerkoj numrin perkates te protokollit? Faleminderit,


Qytetari: G. P. Data: 16 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Para shume vitesh kam bere nje gjyq per pronesine e nje apartamenti, pronesine e te cilit e fitova ne vitin 2014 ne apel. Mbasi shkojme me permbaruesin ne apartament shikojme qe aty kishte njerez te tjere qe ne kohen qe isha ne gjyq.  Pronari pallatit jua kishte shitur edhe ketyre. Ato me paditen dhe […]


Qytetari: E. N. Data: 15 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhurate prone

Pershendetje, Deshiroj qe ky email te ju gjej shendosh e mire ne kete kohe delikate. Pyetja e ime eshte e lidhur me tre apartamente qe mamaja ime deshiron t’i kaloj tek une si prone dhurate. Kam folur me noterin e ngarkuar nga mamaja ime dhe kerkesa e Noterit eshte per nje prokure pranimi per dhuraten […]


Qytetari: A. L. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: vula e thate noteriale

Faleminderit per pergjigjen tuaj. Por kontrata e qirase eshte me afat 30 vjet. Si veprohet ne kete rast? Faleminderit


Qytetari: M. M. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i emrit

Dua te heq vetëm një shkronje te emrit, vetëm shkronjen e fundit. Mosha aktuale 24. Me duket i papërshtatshëm, fyes nga shoqeria. Si duhet te veproj? Faleminderit,


Qytetari: S. M. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vule e thate noteriale

Pershendetje Kam nje kontrate qiraje noteriale. Kopja qe disponoj une nuk e ka vulen e thate te noterit. Eshte e pavlefshme kontrata? Ose, nese shkon ceshtja ne gjykate, ka vlere juridike kjo kontrate? Faleminderit


Qytetari: M. M. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Perfaqesimi i te miturve ne gjykimin penal

Pershendetje serish, Faleminderit per pergjigjen tuaj.  Ne aktet perkatese te kerkeses penale kemi shenuar edhe perfaqesuar nga prindi. Doja te dija nese kjo e ndalon femijen te marre pjese aktive ne proces apo ai mund te marre pjese personalisht edhe nese ne akte eshte shenuar emri i perfaqesuesit ligjor? Faleminderit,


Qytetari: .. .. Data: 14 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Perfitimi per dhenien e prones per ndertim

Pershendetje, faleminderit per pergjigjen tuaj. Ne vijim te pyetjes se meparshme, a ka ndonje burim informacioni se ku mund te mbeshtetem per perpilimin e kontratave te ndertimit, apo te kerkesave marxhinale te perfitimit? Faleminderit,


Qytetari: D. K. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: bllokimi ne çertifikaten e pronesise

Pershendetje, Faleminderit per pergjigjen tuaj. Ne vijim te pyetjes sime te meparshme: Une kerkoj te bej nje veprim juridik dhe ta rregjistroj ne kartelen e prones (ku jam bashkepronare) ne menyre qe ato (familjaret e mi qe jane edhe bashkepronare) mos te kene mundesi te veprojne sepse punojne me dokumente me firma te fallsifikuara…Une e […]


Qytetari: S. A. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Letrat per divorc

Pershendetje, Dua te di se cfare duhet te bej sepse dua te divorcohem, por nuk e di se cfare letrash me duhen. Dua te shtoj ketu qe gjate procesit te celebrimit kemi mbajtur mbiemrin tim. A me krijon kjo ndonje problem nese  dua te krijoj nje familje tjeter? Dhe cfare duhe te bej ne kete […]


Qytetari: A. V. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si paguhen ditet e karantines se detyrueshme?

Pershndetje, Doja te dija se si paguhen 14 ditet e karantines se detyrueshme ne rastet e kontaktit me persona te semure me Covid? A paguhen si dite pune te plota? Nevojitet dokumentacion mbeshtes per t’u paraqitur ne pune, pas ketyre diteve, per ditet e karantines? Cila eshte baza ligjore per keto raste? Faleminderit,


Qytetari: A. B. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrata e internetit me nje kompani telekomunikacioni

Pershendetje, Ne vitin 2011-2012 kam pas lidhur kontraten me nje shoqeri telekomunikacioni per internetin. Pasi mbaroi kontrata, pa na njoftuar, ndryshuan tarifat dhe pagesa shkoi nga 1000 leke ne 6000 lek a dicka me shume. Nuk pranuam ta paguajme sepse nuk na ishte shpjeguar kjo gje dhe nderpreme kontraten. Si ne dhe shume te tjereve […]


Qytetari: M. X. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demtim muri rrethues

Pershendetje! Kam ngritur nje padi ne Gjykate dhe eshte hera e dyte qe me kthehet padia per plotesim te metash. Jam pronar i nje pasurie e cila eshte në proces legalizimi. Prona ime eshte e rrethuar me mure avlli. Komshiu im, ne kete rast pala paditur, ka ngritur nje kasolle ngjitur avllise se baneses time […]


Qytetari: A. D. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kodi Civil 1981

Pershendetje, Kam nevoje te konsultoje Kodin Civil te vitit 1981. Ju lutem mund te me thoni se ku mund ta gjej? Faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje dalje – Covid

Pershendetje, Ne lidhje me aplikimet e fundit ne e-Albania per leje levizje pertej fashes se lejuar (22:00-6:00), kur kjo levizje eshte per nevoja te shoqerise, keto aplikime duhet te behen nga kompania per te gjithe punonjesit apo duhet vete punonjesit te aplikojne individualisht? Faleminderit,


Qytetari: L. I. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martese me shtetase te bashkimit evropian

Pershendetje, Cilat jane dokumentat dhe ku duhet t’i paraqes per t’u martuar me shtetase bullgare?  Cfare me sugjeroni, eshte me mire qe martesa te behet ne Shqiperi apo ne Bullgari per te pasur sa me shpejt karten e identitetit bullgare? Ju faleminderit


Qytetari: E. K. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitimi nga dhenia e prones per pallat

Pershendetje! Dua te di si llogaritet koeficenti i perfitimit per dhenien e prones per ndertim, nese kam 114 m2 truall, si dhe kam katin e dyte ne proces legalizim ku jane 80 m2? Faleminderit,


Qytetari: D. K. Data: 13 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhja e kontrates se qirase

Pershendetje, Kam marre nje dyqan me qera dhe kam lidhur kontraten per nje vit. A mund ta zgjidh kontraten perfundimisht duke qene se kam konstatuar qe qiramarresi i meparshem kishte bere nderhyrje ne sahatin elektrik? Faleminderit,


Qytetari: I. K. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: fyerje dhe rendim psikologjik

Pershendetje, Me pare ju kam shpjeguar kur nje i afermi i imi me ka fyer dhe akuzuar ne mes ne rruges dhe ne prani te instances shteterore qe jam femije i jashteligjshem (ne menyre banale e ka shprehur kete gje). 1 – Tani nese bej kallzim ne polici, cfare prove me duhet te paraqes? 2 […]


Qytetari: S. M. Data: 12 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjobe prej 10,000 lekesh per rregjistrimin e vend-banimit

Pershendetje , Kerkoj te bej rregjistrimin e gjendjes civile dhe adreses se banimit ne Tirane , Fresk. Zyra e gjendjes civile Fresk. Ne sportelin e gjendjes civile me komunikuan qe duhet te paguaj gjobe 10,000 sepse ka kaluar afati 30 ditor qe parashikohet me ligj per rregjistrimin e baneses nga firmosja e kontrates se shit-blerjes […]


Qytetari: A. P. Data: 11 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Biresimi

Pershendetje, Jam nje qytetare shqiptare dhe se bashku me bashkeshortin duam te biresojme nje femije. Ju lutem mund te me ndihmoni me hapat qe duhet te ndjek? Faleminderit


Qytetari: E. L. Data: 10 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikimi online per perftimin e nje oborri ne perdorim

Pershendetje, Ju lutem mund te me thoni se ne cilin opsion duhet te aplikoj prane platformes e-Albania, per te perfituar nje pjese oborri sipas ligjit 20/2020, si dhe cfare procedure duhet te ndjek ne vijim? Faleminderit!


Qytetari: M. V. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkoj ndihme juridike

Pershendetje, Kam nevoje urgjente per ndihme juridike nga ana juaj. Jemi 10 bashkepronare ne nje prone. Familjaret kane bashkepunuar me nje firme ndertimi dhe i kane dhene truallin per ndertim, ndersa une nuk di gje ndonese jam bashkepronare ne certifikaten e pronesise. Familjaret kane krijuar nje marredhenie te keqe me mua ne menyre qe une […]


Qytetari: R. t. Data: 10 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Short

Pershendetje, Pas sa kohesh hidhet shorti ne gjykaten penale Tirane? Flm


Qytetari: A. N. Data: 10 November , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bllokim ne çertifikaten e pronesise

Pershendetje, Ne jemi 10 bashkepronare dhe kemi nje pasuri me çertifikate pronesie. Per kete prone eshte leshuar nje certifikate e vetme dhe kete e posedon njeri nga familjaret. Problemi qe kam une eshte se pa dijenine time dhe te ndihmuar nga punonjesit e hipotekes, si dhe me prokura fallco .. familjaret e mi (bashkepronaret e […]


Qytetari: S. A. Data: 10 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Perfaqesimi i te miturve ne gjykimin penal

Pershendetje, Ne pyetjen e meparshme qe ju kam drejtuar nuk e kisha fjalen per psikologun, por per prindin. A eshte e domosdoshme prania e prindit te femijes ne gjykimin penal si akuzues? Faleminderit,


Qytetari: .. .. Data: 11 November , 2020, Kategoria: Penale, procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhje martese

Pershendetje! Kisha nje pyetje ne lidhje me celebrimin martesor. Une dhe partneri im duam te bejme lidhjen e marteses. Dua te di cfare procedure ligjore duhet te ndjekim dhe ka ndonje kosto financiare? Dua te theksoj qe kemi edhe nje femije te regjistruar ne trungun tim familjar. Shpresoj te marr nje pergjigje. Faleminderit!


Qytetari: F. H. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trashegimia nga jashte shtetit

Pershendetje, Nese nje person ta kalon trashegimine nga nje shtet tjeter, a duhet te bej ndonje pagese qe te kaloje trashgimia ne emrin tim? Faleminderit


Qytetari: M. B. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhe sa kohë duhet të pres për 1 datë gjyqi?

Pershendetje, Kam që në shtator të vitit 2017 që është regjistruar çështja në gjykatën administrative të apelit Tiranë dhe akoma nuk kam marrë 1 datë gjyqi. E kam fituar gjyqin në gjykatën e shkallës së parë dhe me pas institucioni e apeloi çështjen ne apel. Arsyeja e gjyqit është largim i padrejtë nga puna. Kam […]


Qytetari: A. K. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urdher Mbrojtje

Persshendetje, Une e ashtequajtura X.Y kerkoj qe te marr nje urdher mbrojtje nga Policia e Tiranes kundrejt vajzes time dhe bashkeshortit tim. Une banoj ne Tirane. Ju lutem me tregoni procedurat qe duhet te ndjek? Faleminderit,


Qytetari: R. K. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia e tokes bujqesore

Pershendetje, Problemi lidhet me nje ceshtje pronesie. Pronesia e tokes sime, te cilen e disponoj me aktin e marrjes ne pronesi, i eshte dhene nje shtetasi tjeter i cili nuk eshte fare anetar i familjes bujqesore. Madje ai person nuk kishte lindur kur eshte bere ndarja e tokes me ligjin 7501 dhe kjo mua me […]


Qytetari: A. . Data: 9 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim emri

Kam deshire te ndryshoj nje germe ne emrin tim, e cila do te jete per here te pare ne jete. Sipas nje postimi te meparshem ne kete platform lexoj qe duke i u referuar Nenit 57/1, pika 3, të Ligjit Nr.130/2013, “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr.10129, date 11.05.2009 “Për Gjendjen Civile”, të […]


Qytetari: P. S. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ekonomike

Pershendetje. Si mund te aplikoj online per ndihme ekonomike ne Durres, Rajoni 4? Faleminderit,


Qytetari: R. B. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezim penal

Pershendetje, A eshte e mundur qe te depozitosh nje kallezim penal ne prokurori online ose nepermjet postes nga jashte territorrit te Republikes se Shqiperise? Faleminderit,


Qytetari: R. D. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfaqesimi i te miturve ne gjykimin penal

Pershendetje, Femijet e moshes 14 deri 18 vjec a mund te perfaqesohen vete ne gjyq penal apo eshte i detyrueshem roli i prindit si perfaqesues? Faleminderit,


Qytetari: A. T. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhje martesore

Mirmengjes jam RO dhe dua te di à ka dale urdhri I prere I ndarjes sepse ma kerkojne ketu me domosmehmeri ne France per dokumenta kam 2 muaj qe eshte u be ndarja me gjyqtaren IM dhe akoma nuk ka dale ju lutem shiko e nje here se e kam urgjent flm dhe respekte.!


Qytetari: R. O. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per sigurimin e shtepise

Pershendetje, Kam marr kredi per shtepi dhe kam lene si garanci shtepine e prinderve. Cdo vit siguroja shtepine e prinderve. Pas termetit te 26 nentorit shtepia e prinderve do te prishet dhe do te rindertohet. Pyetja eshte nese une perfitoj nga siguracioni i shtepise (falje e pjeses se mbetur te kredise), prinderve te mi a […]


Qytetari: E. S. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prone

Ju lutem mund te me thoni ,ne cfare opsioni duhet te hyj te e.albania,per te aplikuar per perfitim oborri sipas ligjit 20/2020,dhe cfare procedure duhet te ndjek? Faleminderit!


Qytetari: M. V. Data: 9 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kadastra

Pershendetje, Kur ka mbivendosje ne token e fituar ne baze te ligjit 7501, a mundet pala tjeter, e cila mban titullin e pronesise me te cilin krijohet mbivendosja, te marre aktin e regjistrimit? Faleminderit,


Qytetari: D. K. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim nga prokuroria qe nuk jam ne gjendje penale

Pershendetje, Si mund te marr nje vertetim nga prokuroria qe nuk jam ne ndjekje penale? Faleminderit,


Qytetari: A. Z. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gabim i pjesshem i emrit ne diplomen e gjimnazit

Pershendetje! Kam mbaruar shkollen e mesme profesionale dhe ne momentin kur kam marre diplomen emri me ishte shkruajtur gabim teresisht ne diplome. Aktualisht diploma me ka humbur. Edhe ne listen e notave qe kerkova se fundmi ne shkolle emri eshte teresisht gabim. Cila eshte procedura qe duhet te ndjek dhe cilat jane dokumentat qe duhet […]


Qytetari: k. m. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbajta peng e femijeve

Pershendetje, Kam qe nga dt. 28 gusht 2020 pa takuar femijet sepse i ka marr ish-bashkeshorti drejt Greqise e deri me sot nuk i ka sjell. I ka lene pa shkolle dhe duke iu rrezikuar jeten ne kete kohe pandemie. Madje i ka lene edhe vetem ne Greqi kur ai vjen ne Shqiperi. Cfare duhet […]


Qytetari: e. n. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Interpretim VKM-je

Pershendetje, Ne rradhe te pare ju pergezoj per ndihmen e jashtezakonshme qe jepni me pergjigjet tuaja. Kisha nevoje per interpretimin tuaj per sa i perket Vendimit Nr.493, datë 6.7.2011, “PËR DISA NDRYSHIME NË VENDIMIN NR.929, DATË 17.11.2010 TË KËSHILLIT TË MINISTRAVE “PËR KRIJIMIN DHE PËRDORIMIN E FONDIT TË VEÇANTË”, me te cilin eshte vendosur: 1. […]


Qytetari: j. m. Data: 8 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Formularet kredi te buta/dhe per bonus qiraje

Pershendetje, Dua te aplikoj ne bashki per kredi te bute apo bonus qiraje … Per kete qellim a mund te me vini nese mundeni ne dispozicion keto formulare? Faleminderit per ndihmen tuaj!


Qytetari: L. K. Data: 7 November , 2020, Kategoria: Strehim. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pune

Pershendetje, nqs eshte e mundur do doja te dija se ne c’menyre mund te regjistroj vitet e punes ne librez pune pasi qe punedhenisi I meparshem nuk mi regjistron. Ne librez me Jane shenuar nga 2010 deri ne 2016 nderkohe qe une Kam qene I punesuar te e njejta firme nga 2002 deri ne 2005 […]


Qytetari: E. X. Data: 7 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vendimi i formes se prere

Pershendetje, Jam ne nje proces gjyqesor per nje prone dhe desha te dija ne momentin qe shpallem fituesi i gjyqit te shkalles se parem por brenda 15 diteve ankimohet ne apel nga i padituri, si duhet te veproje une per regjistrimin e vendimit te shkalles se pare? Faleminderit,


Qytetari: e. s. Data: 6 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nenshkrimi i akteve nga nje i mitur

Pershendetje stafi i ndihmes juridike, Kam bere nje kerkese gjykimin penal e nje x personi per mosdhenie e mjeteve per jetese. Akuzues kam vene djalin sepse eshte ai qe perfiton pension ushqimor, por ne kete gjykim do ta perfaqesoj une. Pyetja ime eshte: pervec meje dokumentat i ka firmosur edhe djali 15 vjec. A mund […]


Qytetari: L. M. Data: 5 November , 2020, Kategoria: Penale, procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrim shtepie

Pershendetje! Deshiroja te me jepnit nje mendim. Kam ndertuar nje shtepi ne nje fshat te Himares, ZK1982,me leje sheshi dhe leje ndertimi (toka eshte e gjyshit e trasheguar disa vjecare e shkruar ne AMTP) duke paguar dhe te gjitha detyrimet e kerkuara, ne vitin 2012. Mbas mbarimit te ndertimit kerkova ne bashki te beja dhe […]


Qytetari: L. N. Data: 7 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vendimi i trashegimise

Pershendetje, Si jane procedurat per t’u shpallur i pavlefshem vendimi i trashegimise pasi eshte bere gabim nga noteri? Faleminderit,


Qytetari: B. X. Data: 5 November , 2020, Kategoria: Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kthimi i padise nga ana e Gjykates

Përshëndetje , Kisha dorëzur në Gjykatë kêrkesë – padi per pronë time …. Pas një muaji Gjykata (ftuesi), me bie nje vendim per kthimin e padise pasi une nuk kam paguar taksat dhe tarifat gjyqesore. Por une nuk i kam paguar pasi me vendimit te gjykates u perjashtova nga to ne baze te ligjit 111/2017 […]


Qytetari: O. Y. Data: 4 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Humbja e diplomes

Pershendetje! Kam humbur certifikaten e pjekurise (diplomen). Jam ne proces gjyqesor sepse tek diploma e pare me kishin vendosur gabim emrin, nese del vendim pozitiv a mund te me pajise shkolla serisht me diplome, si veprohet ne kete rast? Faleminderit,


Qytetari: k. m. Data: 6 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci me shtetase italiane

Pershendetje, Kam bere martese me shtetase italiane dhe tani dua te divorcohem. A mund t’i kryej procedurat e divorcit ne Shqiperi sepse ne Itali nuk shkoj dot se kam explus 5 vjet? Faleminderit,


Qytetari: M. M. Data: 4 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

akt martese

Pershendetje! Ndodhem ne Shqiperi dhe dua te bej martese me shtetase greke ketu ne Shqiperi, personi tjeter po ashtu ndodhet ketu. Para se ta bej pyetjen,ju sqaroj se per te bere martese me shtetase greke do duhen keto dokumenta: 1.Certefikat lindje (vule apostile) 2.vertetim beqarie (vule apostile) 3.vertetim banimi 4.fotokopje pasaporte. Pyetja eshte: A mund […]


Qytetari: A. . Data: 4 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Edhe sa duhet te pres?

Pershendetje juristi online. Ne shkurt te 2020 ne aksionin e policise bastet sportive, jam shoqeruar dhe me pas arrestuar per veprimtarin e basteve sportive, me proven e vetme nje smartphone i cili permbante 3-4 foto ndeshjesh e asgje tjeter. Gjykata e apelit me dha detyrim paraqitje dhe qe prej atehere nuk kam marre asnje lajm […]


Qytetari: B. L. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sekuestrimi i automjetit

A mund te sekuestrohet nje automjet fizikisht dhe nxjerrja ne ankand nese me pare nuk behet bllokimi i dokumentacionit sipas urdher sekuestrimit? Faleminderit,


Qytetari: F. B. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Kallezim penal per mospagesen e pensionit ushqimor

Ju falenderoj per pergjigjen tuaj. Ne vijim dua te di interpretimin tuaj ne lidhje me faktin nese rrethanat e meposhtme perbejne veper penale qe mund t’i atribuohet ish-bashkeshortit qe nuk paguan pensionin ushqimor: 1-Nuk eshte ne mardhenje pune; 2-Nuk aplikon per te gjetur pune; 3-Ka nje banese ne bashkepronesi me mua ndaj te ciles eshte […]


Qytetari: 1. 2. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezim penal per mospagesen e pensionit ushqimor

Pershendetje, Nese dikush nuk e paguan pensionin ushqimor, edhe pse banesa eshte bllokuar me sekuestro konservative ne ASHK (por nuk eshte ne marredhenie pune formale), a perben shkelje penale? Faleminderit,


Qytetari: 1. 2. Data: 2 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procesi, shpenzimet noteriale dhe tarifat e regjistrimit

Pershendetje, Ju lutem cila eshte procedura e sakte dhe kostot per t’u paguar per berjen e nje kontrate shit-blerje apartamenti (cmim blerje 96,000 EUR), pasi perfundoi ndertimi\dorezimi dhe se fundmi doli hipoteka ne emer te ndertuesit, si dhe kostot per regjistrimin e mepasshem ne hitpoteke/kadaster deri ne daljen e certifikates se pronesise ne emer te […]


Qytetari: B. S. Data: 2 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per informacion

Pershendetje jam nje qytetare S.G .Pasi perfunduan hetimet ne daten 15.10.2020 i pandehuri u deklarua fajtor per 2 vepra penale. Brenda afatit 10 ditor bazuar te neni 327 i K.PR.Penale qe ka te drejte i pandehuri te kerkoje ose kryerjen hetimeve shtese ose marrjen ne pyetje, ai ka kerkuar te merret ne pyetje. Per sa […]


Qytetari: S. G. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje! Dua te divorcohem. Kam depozituar kerkese padine në gjykate. Ish-bashkeshorti nuk ndodhet në Shqiperi, por eshte ne burg ne Itali. A mund te kryhet procesi i divorcit nese ai merr dijeni? Une kam me shume se 3 vite qe nuk jetoj me te. Faleminderit


Qytetari: A. B. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor

Pershendetje. Jam i divorcuar edhe i kam thene ish-bashkshortes te hape nje numer llogarie ku une te hedh pensionin ushqimore per djalin tone. Pyetja eshte, ky numer llogarie duhet hapur ne emer te ish bashkeshortes apo te emer te djalit tim? Faleminderit,


Qytetari: A. C. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e perkohshme

Pershendetje! Bashkeshortja ka braktisur strehen familjare para 5 muajsh dhe ka marre me vete dhe femijen 3 vjec, pa deshiren time. Kam kontaktuar rralle dhe e kam takuar shume rralle femijen, gjithashtu nuk me jepet asnje lloj informacioni per aktivitetin dhe gjendjen shendetesore te tij dhe gjithashtu ka depozituar kerkesen per divorc. Me thoni ju […]


Qytetari: A. M. Data: 3 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demi

Pershendetje, Prej vitesh bashkeshorti nuk ka kontribuar moralisht dhe financiarisht, por VETEM UNE, kjo edhe pse ne perudhen korrik 2018-korrik 2020 detyrimi ka qene me vendim gjykate. Sa eshte shuma qe mund te kerkoj ne vit si demshperblim? Cila eshte baza ligjore? A thirret ekspert ne kete gjykim? Shenim: edhe pala tjeter e  pranon qe […]


Qytetari: P. P. Data: 2 November , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pension ushqimor

Pershendetje, Dua te di ne rastet e zgjidhjes se marteses, pensioni ushqimor perllogaritiet nga data e kerkese padise apo nga data e marrjes se vendimit? Flm


Qytetari: K. N. Data: 2 November , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Puna në të zezë

Përshëndetje, Une punoj në një hotel i pa siguruar, pa kontratë pune dhe me rrogë nën minimale. Është për të ardhur keq pasi aty bëj punën e 5 personave (recepsionistin, kamarierin, banakjerin, mikpritësin dhe mirëmbajtësin). Edhe pse jam futur në punë në periudhë pandemie dhe hoteli ka vetem 10 dhoma, mua nuk më duket me […]


Qytetari: T. Q. Data: 1 November , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zvarritje gjyqesore

Pershendetje, Kam depozituar ne Gjykaten e Shkalles se Pare Elbasan nje padi per gjyq pronesie. Kam mbi 45 dite qe kam depozituar padine dhe nuk eshte caktuar seanca e pare gjyqesore akoma…. A ka ndonje afat per kete veprim apo kur te doje gjyqtarja e cakton seancen? Faleminderit,


Qytetari: S. B. Data: 31 October , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pasuria

Pershendetje, Prinderit e mi jane te divorcuar prej rreth 13 vitesh dhe doja te dija nese une kam te drejta pasurie nga ana e te dy prinderve? Faleminderit,


Qytetari: E. V. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vjedhje prone

Pershendetje, Kam perfituar nje toke me AMTP me siperfaqe 1700 m2 dhe me nr pasurie 975/12 ne nje fshat. Problemi qendron se une nuk e regjistroj dot kete prone per arsye se nje person tjeter i cili ka marr 7 ngastra me AMTP ne vitin 1993, ka regjistruar ne hipoteke keto 7 ngastra plus dhe […]


Qytetari: g. k. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Interpretim i ligjit per nxitjen e punesimit

Pershendetje, Ju lutem a mund te me beni nje intepretim te nenit 20 te Ligjit Nr. 15/2019 “Per nxitjen e punesimit”, ku detyron cdo punedhenes te punesoje 1 person me aftesi te kufizuara per cdo 25 punonjes te tije? Pra mua  si person me aftesi te kufizuara dhe me arsim te larte me kthejne kete […]


Qytetari: m. h. Data: 31 October , 2020, Kategoria: programet e punesimit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prokure per te udhetuar jashte vendit me vajzen

Pershendetje, Kam vajzen 1 vjece.. dua te iki tek bashkeshorti ne Itali.. por dua te di a duhet prokure nga ai? pasi ne nuk kemi celebrim bashke.. vajza eshte regjistruar ne trungun tim… por i njihet atesia nga ai. Faleminderit


Qytetari: M. K. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

Pershendetje! Ju lutem me ligjin 7501 kemi perfituar toke, sipas certifikates se vitit 1991 kemi qene 6 pjestare. Une jetoj jashte vendit. Kur u ktheva mora vesh qe vellai im kishte regjistruar pronen x ne emer te tij. A mundet qe vellait im te marre certificate pronesie mbi nje toke qe nuk eshte e ndare […]


Qytetari: A. D. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per kontrate pune ne shtet

Pershendetje! Kam kryer denim ne France me burg 1 vit. Isha i interesuar a ndikon kjo ne qofte se une dua te lidh nje kontrate pune ne shtet? Ju faleminderit


Qytetari: e. z. Data: 31 October , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sigurimi i padise – shqyrtimi ceshtjes ne Apel

Ne nje ceshtje civile, gjykata ka dhene vendim te ndermjetem per mase sigurimi padie. Pala tjeter e ankimoi kete mase sigurimi. Por nderkohe gjyqi ne themel perfundoi dhe gjykata vendosi pranimim e padise dhe ligjerimin e mases se sigurimit. Per shkak te vonesave gjykata e Apelit akoma se ka shqyrtuar ankkmim e mases sigurimit si […]


Qytetari: X. K. Data: 31 October , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Pronesia

Me date 28 tetor ju kam drejtuar pyetjen e meposhtme: Pershendetje Me duhet te pyes lidhur me AMTP ligji 7501, meqense para daljes se ligjit per kadastren me eshte kthyer pergjigja refuzuar per shkak mbivendosje pronash, por nuk jemi kufitar.  Kujt padie duhet t’i referohem parashkrimit fitues? Kam qe nga viti 1992 qe e posedoj […]


Qytetari: V. P. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per lejen e zakonshme

Pershendetje, A me takon leje e zakonshme sipas Kodit te Punes ne rast se jap doreheqjen nga puna? A mund ta marr lejen e pabere per periudhen qe kam punuar per vitin 2020 apo do te me kompensohet ne page? Faleminderit


Qytetari: a. h. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrata e punës me afat të caktuar

Pershendetje, A është e mundur të përcaktohet një kontratë me afat të caktuar që zgjat një muaj? A ka periudhë prove ne kete rast? Pas skadimit të muajit, a mund te rinovohet perseri kontrata? Sa herë mund të rinovohet një kontratë me afat të caktuar? Faleminderit,


Qytetari: S. C. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per shperblim ne raste fatkeqesie

Pershendetje, Në VKM. Nr. 929, date 17.11.2010 “Per krijimin dhe perdorimin e fondit të veçantë”, i ndryshuar, pika 7, parashikohet se: “Jepet ndihma të menjëhershme për raste fatkeqësish dhe raste të tjera, të cilat përballohen nga fondi faktik i veçantë, përfshihen pagesat për rastet e: -vdekjes së një anëtari të familjes së punonjësit (bashkëshorti/ja, prindërit […]


Qytetari: d. m. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cila është mënyra ligjore? Hapat që duhet të ndjek?

Pershendetje, Unë kam problem me komshiun siper meje, problemi është se ato janë njerëz që nuk njohin orar dhe rregull pallati. Bejne shume zhurme dhe nuk po na lënë familjen të qetë, madje edhe në orën 4 mëngjesit kur ato kthehen nga puna e natës etj. Theksoj se një komshi me tha jam gati të […]


Qytetari: B. T. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Certifikata e pronesise

Pershendetje, Kam nje shtepi 130 m2 dhe 320 m2 truall…doli legalizimi i baneses bashke me truallin, por ne hipoteke me rregjistrohet vetem banesa…toka eshte me mbivendosje…si duhet te veproj? Faleminderit,


Qytetari: g. a. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Si procedohet per depozitimin e nje kerkese padie per divorc? a mund te me ndihmoni me nje model kerkese padie? Faleminderit,


Qytetari: m. h. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sigurimi i Padisë

Përshëndetje, Kam ngritur padi civile në gjykatë dhe para se të niste proçesi kam kërkuar sigurimin e padisë. Me vendim të ndërmjetëm, gjykata ka pranuar sigurimin e padisë deri sa çështja të gjykohet në themel. Pala e paditur e ka bërë ankim të veçantë kundër sigurimit të padisë në Gjykatën e Apelit. Për shkak të […]


Qytetari: F. K. Data: 30 October , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Arshiva

Pershendetje, Jam sekretar në administratë. Specialistët i mbyllnin dosjet pa një vendim pushimi nga prokuroria, vetem me vendim arshivimi të firmosura nga drejtori i zyrës. I kujt eshtë faji ne kete rast, krahas pergjegjesise se sekretarit që ka marr dosjen në arshive? Faleminderit,


Qytetari: E. G. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kredia

Pershendetje, Kam nje shqetesim shume te madh. Kam disa kredi te cilat per shkak te pandemise nuk kam mundur ti paguaje. Nuk kam marre shuma te mjaftueshme tek puna dhe nuk kam mundur ti paguaje. Problemi eshte qe tek institucioni financiar X kerkova ristrukturim kredie, por nuk ma pranuan pasi me thane duke qene se […]


Qytetari: i. f. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Anullimi i urdher ekzekutimit te vendimit te formes se prere

Prsh! Kam dorezuar urdher ekz. per t’u ekzekutuar nga ATP per vendim gjykate te marre ne Gusht 2014. Tani nga ana e ATP-se me njoftojne me ane te email se ky urdher nuk do te ekzekutohet sepse ka ndryshuar ligji per pronat konkretisht ligji 133/2015 i cili paska fuqi prapavepruese. Pyetja ime eshte: Cili organ […]


Qytetari: S. D. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pavlefshmeria absolute e akteve

Pershendetje! Doja te dija se ne cfare momenti gjate seances paraprake kerkohet pavlefshmeria absolute e akteve ne baze te nenit 128/1 pika c? Faleminderit paraprakisht!


Qytetari: E. V. Data: 30 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua kujdestarine e femijes

Pershendetje! Jetoj ne Greqi me dokumenta te rregullta, kam pasur dhe bashkeshorten per shume vite ketu por pa dokumenta. Kemi 15 vjet te martuar dhe vetem para 3 vjetesh na fali Zoti nje femije, djali ka lindur ne Greqi dhe eshte me dokumenta te rregullta. Ne qershor vendosem te vizitonim te afermit dhe erdhem ne […]


Qytetari: A. M. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martesa me te huaj

Pershendetje, Doja t’ju pyes ne lidhje me ekspulsin qe me perfiundon me date 2 dhjetor te ketij viti.  A mund te martohem me nje shtetase te huaj sepse me nderrimin e mbiemrit fitova pasaporte te re dhe kam hyre perseri ne shtetin danez ku punoj mirepo tash dua te martohem me nje daneze. A perben […]


Qytetari: A. B. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gabim ne dokumentacion

Pershendetje, Kam nje pyetje lidhur me gabimet ne dokumentacion. Babait tim i kane shkruar gabim mbiemrin ne librezen e punes, por ne dokumenta te tjere zyrtare e ka ne rregull. Shqetesimi im qendron te fakti se kur te nisi proceduren per pension ai mund te hase probleme per shkak te ketij gabimi qe i kane […]


Qytetari: K. G. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Transferim ceshtje

Pershendetje, Une jetoj ne Itali bashke me gruan dhe dy femijet. Para 1 muaji vendosa te kthehem ne Shqiperi sepse nuk kishte pune. Bashkeshortja nuk pranonte per t’u kthyer me mua ne Shqiperi dhe me beri denoncim sikur une e kam dhunuar. Tashme ka nisur nje kallzim ndaj meje dhe une u nisa per ne […]


Qytetari: A. M. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si veprohet?

Pershendetje! E nderuar avokate Znj.Marsida Feshti! Faleminderit per pergjigjen dhe me falni qe po ju drejtohem personalisht juve, por kam nevoje per ndihmen tuaj. Sic ju kam shkruajtur dhe me pare kam bere nje kerkese perjashtimi per gjyqtarin e ceshtjes dhe Gjykata e Shkalles se Pare nuk e ka pranuar kerkesen. Meqenese ky vendim ishte […]


Qytetari: E. V. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Deshmi penaliteti per subjektin privat

Pershendetje, Jam nje biznes dhe marr pjese ne tenderimet publike. Ku mund ta marr nje vetetim qe si subjekt privat c) nuk është dënuar për shkelje penale, në përputhje me Nenin 45/1 të LPP, ç) nuk është dënuar me vendim të gjykatës së formës së prerë, për vepra që lidhen me veprimtarinë profesionale? Ju falenderoj


Qytetari: H. X. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjendja civile

Pershendetje, Dua te bej nje rregullim ne emrin e djalit tim. Shkronjen o ta bej ö.  Kam dy muaj qe kam lindur. Nuk mund te quhet ndryshim emri po “rregullim” mbase. Si duhet te veproj? Faleminderit,


Qytetari: B. S. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi kontraten e sipermarrjes me firmat e ndertimit

Pershendetje, Ne jemi 10 bashkepronar qe kemi nje truall 400 m2 ne pronesi dhe duam t’ja japim nje firme ndertimi per pallat. Kjo firme na ka thene qe jep 40%  te siperfaqes ndertimore ne kembim te truallit. Ju lutem une nuk kam njohuri fare mbi keto ceshje, dua nga ana juaj te me tregoni sa […]


Qytetari: R. t. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim banimi online

Pershendetje, Si mund te marr nje vertetim banimi? a mund ta marr online? Faleminderit,


Qytetari: A. s. Data: 29 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vendim divorci

Pershendetje, Jetoj ne SHBA, se shpejti aplikoj per nenshtetesine Amerikane. Nje nga dokumentet qe me kerkojne eshte vendimi i gjykates per divorcin tim. Doja te dija cilat jane procedurat qe duhet te kryeje qe ai vendim te jete i vlefshem per ne SHBA? Faleminderit!


Qytetari: E. L. Data: 28 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njohje e divorcit ne Shqiperi

Pershendetje! Nuk e di nese me ndihmoni dot me nje informacion. Une jam me kombesi Shqipetare dhe kam nderruar nenshtetesine ne 2013 duke u bere shtetas gjerman. Ne 2017 jam divorcuar me bashkeshorten ne Gjermani. Por ne Shqiperi del akoma statusi i martuar. Pyetem ne gjendjen civile dhe na thone se statusi i martuar nuk […]


Qytetari: A. R. Data: 28 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pasuria me testament

Pershendetje, Interesohem te di se pas vdekjes te personit kur hapet testamenti? Si eshte procedura? Faleminderit,


Qytetari: t. A. Data: 28 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

Pershendetje Me duhet te pyes lidhur me AMTP ligji 7501, meqense para daljes se ligjit per kadastren me eshte kthyer pergjigja refuzuar per shkak mbivendosje pronash, por nuk jemi kufitar.  Kujt padie duhet t’i referohem parashkrimit fitues? Kam qe nga viti 1992 qe e posedoj dhe me AMTP jam ne vendin e duhur, por nga […]


Qytetari: V. P. Data: 28 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kredi

Pershendetje, Ju lutem a mund te me shpjegoni se cfare ndodh kur shkon ceshtja e kredise te zyra permbarimit? Cfare duhet te bej? Faleminderit,


Qytetari: M. C. Data: 28 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te udhetoj per ne Greqi?

Pershendetje, Me duhet te udhetoj per ne Greqi, por nuk kam dokumenta pasi me kane mbaruar. Kam 2 femije dhe duhet t’i coj per vizite mjekesore, pasi atje kurohen qe te vegjel sepse une kam jetuar atje. Nuk di si te veproj pasi duhet te bej edhe karantine dhe nuk mund te plotesoje formularin qe […]


Qytetari: B. S. Data: 27 October , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dosja e mezhgoranit

Kam kunatin dhe te gjithe te arrestuarit qe u kapen para 8 muajve kane dale dhe po mbajne 3 veta te keputur qe nuk kan asnje prove dhe para 1 jave u mbyllen hetimet dhe e lane arest me burg shpresoj te na ndihmoni.


Qytetari: L. K. Data: 27 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te bej dhurimin e pjeses takuese ne kushte bashkepronesie?

Pershendetje, Eshte nje prone perkatesisht me dy emra bashkepronaresh me nga 1/2 pjese takuese per secilin. Ne certifikaten e pronesise figurojne 400 m2 truall dhe 341 m2 ndertim. Ndertimi eshte ne dy kate. Kati perdhe eshte me siperfaqe 160 m2 dhe kati pare me 181 m2. Certifikaten e pronesise fizikisht e mban njeri nga bashkepronaret. […]


Qytetari: d. m. Data: 27 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkelje nga punemarresi mbi pagen

Pershendetje ! Punemarresi nuk me ka deklaruar ne sistem kontributet dhe nuk me ka bere derdhjen e pages per 2 muaj rresht.Pas ketyre dy muajve,me ka deklaruar ne sistem me page minimale.Ne kete rast sa shkelje te ligjit jane bere,cfare penalitetesh ka?Cfare rruge ligjore duhet te ndjek?A vihet ne rrezik kontrata e punes? Ne c’menyre […]


Qytetari: S. M. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Heqje denimi nga deshmia penalitetit

Pershendetje, Jam i denuar me pare dhe kerkoj te aplikoj per pune ne EU, ceshtja eshte ne Gjykaten e Larte. Si mund te veproj te aplikoj per nje kontrate pune ne EU? Kur konsiderohem sipas ligjit i padenuar? Ju faleminderit


Qytetari: D. C. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje, Jam 22 vjec edhe kam 2 femije. Une jam nga Shqiperia, por kam bere kuroren e marteses ne Kosove. Problemi eshte qe une jetoj ne Zvicer dhe jam ne pritje te dokumentave ketu. Pyetja ime eshte nese mund te divorcohem online? (ketu e kam bere nje gjyq ku kam fituar kujdestarine e femijeve, por […]


Qytetari: L. A. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per ne Gjykaten e Strasburgut

A mund te me ndihmoni te bej nje kerkese per ne Gjykaten e Strasburgut? dhe sa shkojne kostot? Faleminderit,


Qytetari: G. A. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martesa

Pershendetje, Neqoftese une ndryshoj mbiemrin tim dhe marr ate te bashkeshortit gjate celebrimit ne gjendjen civile, a me krijon mua kjo probleme per diplomen dhe per te filluar pune jashte vendit? Une e kam diplomen ne mbiemrin tim dhe gjithashtu per patenten qe mund ta nxjer tani po me mbiemrin tim te vajzerise? Faleminderit,


Qytetari: B. M. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje vjetore dhe kontrate huaperdorje

Pershendetje, Nese mundeni nje pergjigje per sa me poshte: 1- Si paguhet leja vjetore ne momentin e perfundimit te marredhenies se punes, duhet ta mbash te siguruar ne tatime per aq dite sa leje te pakonsumuar ka apo ia kalon si shperblim, duke e larguar nga sistemi ne diten e fundit te punes? 2- Kontrata […]


Qytetari: R. B. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Detyrime, Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pezullimi i ceshtjes.

Pershendetje dhe pune te mbare! Kam bere kerkese perjashtimi per gjyqtarin e ceshtjes por nuk eshte pranuar nga gjykata e Shkalles se Pare, per rrjedhoje kam paraqitur rekurs ne Gjykaten e Larte. Vendimi i Gjykates se Larte nuk ka dale akoma e megjithate gjyqtari i ceshtjes per te cilin eshte kerkuar perjashtimi nuk pranon te […]


Qytetari: E. V. Data: 26 October , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Konsultim

Miredita, pata bere kerkese ne ATP ne kthimin e nje prone ne vitin 2016, por atje duke gjetur pretekste te ndryshme, nuk e shqyrtuan kerkesen, dhe pasi skadoi afati i shqyrtimit te kerkesave rreth Shkurtit 2019, me thane qe duhej ta terhiqja dosjen dhe te drejtohesha ne gjykate per te kerkuar njohjen e pronesise dhe […]


Qytetari: R. T. Data: 26 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me nje ceshtje penale- Gjykata e Strasburgut

Pershendetje Jetoj prej 5 vitesh në Gjermani. Burrin e kam të sëmurë prej dy vitesh. Kur mu sëmure burri i kërkova  djalit të madh të vinte këtu të më ndihmonte sepse unë doja mos të shkëputesha nga puna. Djali u nis me autobus dhe në Kroaci e kane ndalur dhe i kane thene që kërkohej […]


Qytetari: G. A. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si të tërheqësh një Kallzim Penal?

Pëshëndetje! Ju lutem, desha të dija si të tërheq një Kallzim Penal në Prokurori, po në SPAK (neni 248 i K.P.; 199/a)? Po në rastin e një denoncimi/kërkesë auditi në KLSH si veprohet? Faleminderit.


Qytetari: M. S. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim ne pozicionin e punes.

Nga Sekretari/Arkiv, para disa muajsh, punedhenesi ma kalo vetem Arkiv. A lejohet kjo gje, duke qene se Sekretari/Arkiv eshte nje pozicion i vetem? Faleminderit!


Qytetari: J. H. Data: 23 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhje martese

Nëse bëhet zgjidhje martese, a ka të drejtë kujdestarie të fëmijës tim dhe a mund ta fitojë kujdestarinë, nëse babai i fëmijës tim nuk është babai biologjik, por i ka dhënë atësinë që kur lindi fëmija?


Qytetari: A. M. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procesi i legalizimit

Pershendetje! Ne certifikaten e tokes kam te shenuar 200 metra katror truall. Aty kam te ndertuar dhe objektin qe realisht ndodhet brenda truallit 200 metra katror. Gjate procesit te legalizimit me kane nxjerr siperfaqen e parceles ndertimore 247 metra katror. Cfare duhet te bej qe ne certifikaten e objektit ta kem te shenuar parcelen ndertimire […]


Qytetari: G. D. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Bashkeshortja ime dhe une kemi investuar te shtepia e prindit te bashkeshortes …edhe prindi eshte dakort qe te kaloj gjithcka ne emer te bashkeshortes time qofte edhe ne emer te neve te dyve. Ju lutem cfare rruge duhet te ndjekim per te kaluar pronesine ne emer te bashkeshortes time? Ne lidhje me shtepine disponohet […]


Qytetari: A. A. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Doja te ndryshoja mbiemrin, por me kane thene qe nuk ndryshohet me? Cfare parashikon ligji aktual? Cilat jane procedurat? Faleminderit,


Qytetari: T. T. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bllokimi i patentes

Pershendetje, Ne shkurt te ketij viti me kane bllokuar patenten me afat 1 vjecar, pasi ia kisha lene drejtimin e  makines dhe dhene patenten time nje personi tjeter, i cili u kap dhe u procedua nga policia. Dua ta di nga ju nese ka ndonje menyre qe te mund ta terheq/marr patenten time para afatit […]


Qytetari: E. H. Data: 25 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Deshmia e penalitetit

I/E nderuar Juririst/Juriste, Kam nje pyetje ne lidhje me deshmine e penalitetit. Quhem X.Y, lindur ne qytetin X dhe banues ne Tirane. Jam denuar me 11 vite burg ne vitin 2006 per nje veper penale te parashikuar nga neni 140 i kodit penal. Veper penale qe nuk e kam pranuar asnjehere, prandaj edhe jam denuar […]


Qytetari: Z. S. Data: 24 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndalese hyrjeje ne zonen Schengen

Pershendetje, Perpara 1 viti, me dt 06.12.2019 udhetoj per ne Gjermani.  Kaluam tranzit ne Zvicer pasi kishim nderrimin e autobuzit atje, ku vjen edhe policia dhe na ben kontroll. Me moren brenda 3 dite dhe pasi me leshuan me vendosen ndalese ne pasaporte, arsya eshte se nuk kam vize per ne ch normale ne shtetasit […]


Qytetari: A. B. Data: 23 October , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bursa online ose forex

Pershendetje, Jam nje djale qe kam shume deshire te punoj ne bursen online ose ndryshe forex, por nuk e di nese nevojitet licensim ndokund. Prandaj do ju lutesha te me informonit sepse padijenia e kesaj me pengon shume dhe nuk di si te veproj. Interesohem te di nese ka dicka te tille ku mund te […]


Qytetari: Q. Z. Data: 23 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund të marr nënshtetësi shqiptare?

Unë jam kosovar, dëshiroj të marr nënshtetësi shqiptare dhe të pajisen me pasaportë e çdo gjë që parashikon ligji shqiptar. Cilat janë procedurat që duhet të ndjek?


Qytetari: B. T. Data: 21 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per informacion

Pershendetje Jam nje qytetar B.K. Nje person ka bere kallezim ndaj meje per kanosje per shkak te detyres, por kjo ceshtje u pushua, pasi ka genjyer sepse une nuk e kam bere kurre ate veprim. Dhe ne vendim te prokurorit u vendos pushimi i ceshtjes. Me kane sekuestruar armen e gjahut qe e kam me […]


Qytetari: B. K. Data: 22 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i emrit

Pershendetje, Doja t’ju shtroja nje pyetje ne lidhje me ndryshimin e emrit. Kam 7 vite qe shkoj neper zyrat e gjendjes civile dhe me tej duke kerkuar te ndryshoj emrin, pasi eshte i papershtatshem dhe me ka hapur probleme ne lidhje me jeten sociale dhe psikologjike. Nuk e kam ndryshuar asnjehere me perpara dhe doja […]


Qytetari: N. K. Data: 22 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kopje te certifikates se tokes bujqesore te 7501

Pershendetje, Jam i biri i te ndjeres …… nga fshati ………. Durres. Interesohem per certifikaten e tokes bujqesore te ndare ne 1991 me ligjin 7501, pasi nuk e kam origjinalin. Ku mund ta kerkoj? Flm


Qytetari: S. A. Data: 21 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per kallezim te rreme

Pershendetje, Jam nje qytetare S.G. Me date 16 tetor kam derguar nje kerkese per informacion ne lidhje me faktin kur duhet te behet padia civile, pasi per nje ceshtje kane perfunduar hetimet nga prokurori dhe personi u shpall fajtor per 2 vepra penale. Dua gjithashtu, qe krahas padise civile, per te njejtin person te bej […]


Qytetari: S. G. Data: 21 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme

Pershendetje, Kam qene 11 vite e martuar dhe gjithmone kam patur probleme me ish tim shoq, me ka rrahur mua dhe djalin. Pas 11 vitesh emigruam ne Suedi dhe aty perseri me torture, ku dhe djali sot esht 10 vjec dhe i mban mend. Derisa vendosa te marr djalin tim dhe te largohem nga ai […]


Qytetari: A. B. Data: 21 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkelje nga punemarresi mbi pagen

Pershendetje, Jam nje mesuese e ciklit 9-vjecar ne rrethin e Vlores. Ekonomistja, per nje gabim njerezor sic pretendon, nuk me ka kaluar pagen per dy muaj rresht. Pasi e vura ne dijeni per faktin, ajo po me kalon pagen qe me takon ne menyre te copezuar me argumentin qe mos te me mbahen shume taksa. […]


Qytetari: S. M. Data: 21 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Përshëndetje. Jam i martuar me shtetase të huaj dhe për arsye të ndryshme dua të divorcohem. Ajo tashmë jeton në Francë dhe unë në Shqipëri. Nuk kam asnjë kontakt më me të se mi ka mbyllur të gjitha. Si mund t’ja bëj për tu ndarë? çfarë dokumentash nevojiten duke patur parasysh që asaj nuk i […]


Qytetari: A. S. Data: 20 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bashkepronesi

Pershendetje, Ne lidhje me nje dem te shkaktuar nga komshiu, ju lutem ku duhet te drejtohem per ta zgjidhur konfliktin? Faleminderit,


Qytetari: M. K. Data: 20 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesi

Pershendetje! Babai ka nje toke ne pronesi, por nuk e ka te regjistruar. Token e ka trashegimi nga babai i vet. Vendimi i gjyqit eshte ne shtepine e babait tim qe nuk eshte ne jete. Problemi qendron se vellai im qe jeton aty nuk do t’i jap dokumentat per te bere regjistrimin ne kadaster. Ku […]


Qytetari: E. C. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Info mbi gjendjen civile

Pershendetje, Do te doja nje informazion apo nje ndihme ne rastin qe kam. Une jam shtetase shqiptare, ku jam duke filluar procedurat per martese me bashkeshortim tim te ardhshem (shtetas italian). Kam bere prokuren per te kryer gjithe procedurat ne Shqiperi nga mamaja ime. Problemi qendron se ne Shqiperi per te leshuar keto certifikata kerkojne […]


Qytetari: I. S. Data: 20 October , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pushim nga puna

Pershendetje Punoj ne nje kompani prej 26 muajsh dhe tani pas firmosjes se nje verejtjeje me shkrim kerkojne qe te firmos doreheqjen dhe te largohem, pasi nuk duan qe t’u pergjigjen detyrimeve te tjera qe mund t’u lindin me vone ne rast se une i hedh ne gjyq. Sigurisht qe nuk kam pranuar te jap […]


Qytetari: l. k. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Verifikim espulsi

Quhem OM. Kam mare apelas ne janar te vitit 2015 mund te shikoni ju lutem me ka mbaruar ju faleminderit


Qytetari: O. L. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku mund te behet kallezimi per falsifikim

Pershendetje. Ku mund te behet kallzimi per falsifikimin e ZGJC – se , ne prokurori apo ne komisariatin e policise ? Faleminderit


Qytetari: R. T. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim për marrjen e AMTP

Përshëndetje! Dua t’ju pyes, babai im me mamanë janë përfitues sipas ligjit 7501/1991 për tokë bujqësore. Më kanë vdekur të dy prindërit dhe tani interesohem te di se cilat do të jenë procedurat, pasi nga babai im nuk kam asnjë dokument për pronën. Jam nga fshati X i Korçës. Flm


Qytetari: J. B. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie, Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kërkoj të informohem çfarë mund të ndodhë me fal gjykimet e mia

Çfarë mund të ndodhë me gjykimin tim në gjykatën e Strasburgut pasi njëkohësisht jam kërkuese edhe në gjykatën lartë edhe të Strasburgut për pronën time sepse pasi në 2016 nisem gjykimin në Strasburg por në 2019 na doli metodologjia e pronës dhe e ankimuam në apel e tani në gjykatën e lartë dhe në të […]


Qytetari: F. B. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje , me duheshin dokumentat nga gjykata dhe prokuroria per te hyre ne pune shteti .Te gjykata mora vertetimin se skam asnje ceshtje penale per vitin 2020 ,ndersa te Prokuroria me thone qe ka nje kallzim penal ndaj jush te bere para 4 muajsh , dhe qe me para kisha pasur nje ceshtje po qe […]


Qytetari: F. K. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem pronesie

Pershendetje, Kemi ndertuar nje shtepi ne vitin 1991 dhe akoma nuk e kemi te legalizuar. E kemi nisur proceduren qe ne vitin 2006 dhe ne vitin 2011 na aprovohet legalizimi. Por per shkak se ne nuk i kishim mundesite ekonomike nuk i vazhduam procedurat. Nga viti 2013 kemi shkuar ne zyrat e aluiznit per te […]


Qytetari: A. H. Data: 18 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sqarim dhe keshillim

Jam nje zonje. Per shkak te vonesave te kesteve te kredise me ka kaluar dosja ne zyre ligjore. Nga ana e zyres kam nje presion te madh per ta paguar. Ju lutem cfare ndodh ne keto raste? Faleminderit,


Qytetari: M. P. Data: 19 October , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aksident rrugor

Pershendetje, Kam bere nje aksident dhe ne makine kam patur 2 pasagjer, te cilet kane patur demtime nga aksidenti dhe kane qendruar ne spital per me shume se 2 jave. Sipas ekspertizes fajtori ne aksident eshte personi tjeter (drejtuesi i makines me te cilen u aksidentova), i cili ishte gjithashtu ne gjendje te dehur. Ndaj […]


Qytetari: N. M. Data: 18 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku kerkohet informacion?

Pershendetje, Faleminderit per pergjigjet qe me dergoni lidhur me problemin tim. Kam bere kallezim penal per prokurorin e ceshtjes ne Prokurorine ku ushtron funksionin e tij dhe Prokuroria e ka derguar per kompetence ne Prokurorine e nje qyteti tjeter. Ajo qe me nevojitet te di eshte se ku duhet te marre informacion ketej e tutje […]


Qytetari: E. V. Data: 18 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesi

Pershendetje! Babai im e ka marre pronen ne baze te ligjit si pyll dhe kullote. Eshte pajisur me certifikate pronesie. Gjate ndarjes se tokes bujqesore me ligjin 7501 kane nderhyre te tjere dhe te toka pyll dhe kullote, duke marre nje pjese te konsiderueshme nga ajo. Ne zyren e regjistrimit te pasurive, gjendja juridike per […]


Qytetari: m. V. Data: 17 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne rastin e heqjes pergjegjesise prindrore

Pershendetje, Psikologu gjate heqjes pergjegjesise prinderore ka rol vleresues apo asistues? Dhe a parapaguhet nga paditesi apo jo? Apo nuk ka tarife? Faleminderit,


Qytetari: L. L. Data: 17 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Formalizim te prones

Pershendetje, Prinderit jane plotesuar me toke bujqesore sipas normes me vendime te komisionit te fshatit te komunes. Cfare duhet bere per formalizimin e vendimeve? Faleminderit,


Qytetari: G. K. Data: 16 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Libreza e punes

Pershendetje, Ju uroj per nismen qe keni marre pasi eshte nje ndihme shume e madhe. Punoj si pergjegjes i burimeve njerezore dhe desha mendimin tuaj se si plotesohet nje libreze pune e nje punonjese qe ka qene me leje lindje 1 vjecare dhe tani kerkon te shkepuse marredhenien e punes (nuk ka dale ne pune […]


Qytetari: a. r. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikimi per pasaporte ne vend te huaj

Pershendetje, Jetoj ne Itali, pa dokumenta, kam ngelur ketu qe ne perhapjen e pandemise. Me ka humbur pasaporta ketu ku jetoj. Dua te pajisem me pasaporte te re, ku mund ta bej aplikimin online? Cfare procedure duhet te ndjek? Faleminderit,


Qytetari: R. B. Data: 16 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leja e pushimit vjetor te paguar

Jemi ne kushtet kur nje punonjes i ndermarrjes tone (shteterore) ka shkeputur marredheniet e punes ne menyre te menjehereshme me daten 16 shtator 2020 dhe ka filluar pune ne nje institucion tjeter shtetror me daten 17 shtator 2020. Si trajtohet leja e pushimit vjetor te paguar dhe a perfiton shperblime te tjera punonjesi i larguar […]


Qytetari: L. M. Data: 16 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per kallezim te rreme

Pershendetje, Jam nje qytetare A.G. Kane perfunduar hetimet dhe personi u shpall fajtor per 2 vepra penale perndjekje dhe keqperdorim thirrjesh telefonike. Dua qe te bej po per te njejtin person duke qene se u vertetua qe e ka kryer vepren penale te perndjekjes, pasi ka deklaruar gjera te rrema te cilat ne fund u […]


Qytetari: S. G. Data: 16 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urbanistika

Pershendetje, Unë jetoj në Ksamil në një pallat të vjetër. Në vitin 2006 firmosëm të gjithe si pallat që të benim një shtese pallati. Shtesa u ndërtua, por pa leje si ateherë. Përfundoj se ndertuari deri në katin e tretë. Une nuk e ndërtova dot për arsye financiare dhe jam në katin e katërt. Kur […]


Qytetari: A. R. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tatim mbi te ardhurat

Nese nje individ ose biznes vendos te beje nje shorte per te dhene nje dhurate, a eshte kjo dhurate e tatueshme? Dhe a nevojitet licence specifike per te organizuar shorte per dhurim dhuratash? Faleminderit


Qytetari: R. K. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ligji 7501

Pershendetje. Pyetja ime ishte, nqs une nuk kam asnje dokument, me kane humbur AMTP dhe formulari 6, ku mund t’i gjej keto ? A ka ndonje zyre apo arkiv ku une mund te kerkoj? Faleminderit


Qytetari: g. k. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prona

Pershendetje Problemi im qendron ketu, une dhe familja ime, e perbere nga prinderit dhe vellai, ne fshatin tone kemi marre 2 dylym per njeri me ligjin 7501. Per nje periudhe ne e kemi punuar token, por me pas per arsye shendetesore te nje pjesetari te familjes time u detyruam dhe vajtem ne Tirane.  Gjate kesaj […]


Qytetari: l. n. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Për rivleresim

Pershendetje, Kam një hyrje në rrugën Bajram Curri përball shkollës “Servete Maçi”, me siperfaqe 56 m2. Në këtë shtëpi ishim tre persona. Ja dhuruam djalit në vitin 2014. Sipas dokumenteve, prona vlerësohet 5.093.800 leke, ndersa tani prona vlerësohet 7.280.000.00 Leke dhe tatimi per rivlersim ka dal ne vlren 102.285.77. Prona është në emër të djalit, […]


Qytetari: M. Z. Data: 15 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te perfitojme arrest shtepie?

Pershendetje! Ne janar te vitit 2018 vellai im eshte denuar me 4 vjet heqje lirie per armembajtje pa leje. Gjate kesaj kohe ka punuar rrethe 1 vit ne guzhine, ka sjellje shume te mire dhe eshte i pa denuar me pare. Nga ky denim i kane mbetur edhe 20 jave. Ka bere kerkese per arrest […]


Qytetari: T. K. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam probleme nese shkel ne Gjermani?

Pershedetje, Kam qene ne Gjermani ne vitin 2002 dhe kam bere 3 muaj burg per dokumenta fallco dhe jam denuar me nje gjobe 450 Euro. Nuk e kam paguar, por nuk kam treguar emrin tim. Tani ka 17 vjet qe jetoj ne Greqi me dokumenta te rregulta europiane. Dua te di nese kam probleme nese […]


Qytetari: a. l. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Heqje dore nga prona

Pershendetje, Ju lutem si veprohet ne rastin kur njera nga motrat do te heqe dore nga pjesa e saj e tokes? Po bashkangjis foto te certifikates se pronesise. Faleminderit,


Qytetari: G. C. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kërkesë

Pershendetje! Unë kam nevojë për perpilim e një kërkese me shkrim për ta paraqitur në gjykatë, për përjashtimin e një anëtari të trupit gjykues për faktin se ajo 6 muaj më parë ka qenë relatore në çështjen e babait, familjes time.  Kërkoj nga ju që të më mundësoni bazën ligjore në mënyrë që ta kopjoj […]


Qytetari: A. S. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Libreza e sigurimeve dhe punes

Pershendetje, Jam larguar nga puna me deshire, por pas largimit punedhenesi ka humbur librezen time te sigurimeve dhe ate te punes.  Doja te dija nese ka ndonje procedure apo sanksion per humbjen e tyre?  Faleminderit


Qytetari: F. C. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje qendrimi per te huaj ne Shqiperi

Pershendetje, Kam një shok që para nje viti ka hyrë me mënyrë të paligjshme në Shqipëri. Ai ka njohur një gocë shqiptare në Turqi dhe u martuan në xhami, por nuk kanë asnjë dokument që provon këtë. Pastaj partnerja erdhi në Shqipëri sepse ishtë shtatzënë dhe lindi në Nëntor 2019. Në të njëjtën kohë ai […]


Qytetari: G. K. Data: 13 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rroga minimale

Pershendetje, Punoj ne nje call center dhe problemi qendron se qe nga periudha e fillimit te pandemise dhe deri me sot, ne po punojme me orare shume te reduktuara. Ne kontrate e kemi qe paguhemi me ore pune. Dhe si rrjedhim aktualisht po paguhemi nen pagesen minimale te caktuar prej 26.000 lekesh. Pyetja ime eshte […]


Qytetari: A. B. Data: 13 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Anullate ne Suedi

Pershendetje, Nuk di ta dalloj a me kane vendosur ekspuls vetem per ne Suedi apo ne te gjitha vendet Schengen? (shiko dokumentacionin bashkelidhur). Faleminderit,


Qytetari: M. G. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ligjore

Pershendetje, Kam pyetjet e meposhtme ne lidhje me proceduren gjyqesore administrative: Ne Mars te vitit 2020 bej ankim ndaj vendimit te Gjykates Administrative te Shkalles se Pare Tirane. Deri me sot nuk ka ardhur akoma vendimi per pranimin e ankimit. Por dhe ne Gjykaten Administrative te Apelit nuk ka shkuar. Ndihme nga ju: me ndryshimet […]


Qytetari: T. H. Data: 14 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per divorc dhe sqarim situate

Pershendetje, Kam 1 vit qe jam ndarë moralisht, jo ligjerisht nga bashkeshorti im, pas disa debateve te njepasnjeshme dhe per faktin se babai i tij (vjehrri im) nderhynte gjithmone ne marredhenien tone, me ushtronte dhune psikologjike. Pas shume ngjarjesh te ndodhura brenda nje viti martese gjate jeteses ne shtepine e tyre, nje dite burri im, […]


Qytetari: E. G. Data: 13 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Seanca e pare pergatitore

Pershendetje , Pas sa kohesh Gjykata e Shkalles se Pare cakton seancen e pare gjyqesore? Ka ndonje afat ? Pasi ne gjyqet e tjera mua lajmerimi per gjyq me vinte per 30 dite nga depozitimi i padise … por kesaj here ka 2 muaj qe gjykata nuk ma ka caktuar seancen gjyqesore. Faleminderit,


Qytetari: V. P. Data: 12 October , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme

Pershendetje, Kam lek borxh dhe me kercenojne me jeten e familjes. Ju lutem si mund ta zgjidh me shtet/me ligj kete situate? Faleminderit,


Qytetari: D. K. Data: 12 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrata e punes

Pershendetje, Cfare parashikohet ne rastet kur fillon pune pa nje kontrate, per nje periudhe me shume se nje muaj, me arsyen se pronari ndodhet jashte shtetit? A ekzistojne zgjidhje shtese ne kete rast? Faleminderit,


Qytetari: K. D. Data: 12 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procesi divorcit

Ju lutem nje ndihme. Jam ne proces divorci me gruan dhe ajo ndodhet në Gjermani. Kemi me shume se dy vite qe nuk kemi kontakt. Kam hapur proces gjyqesor dhe në seance pergatitore gjyqtaria me kerkoj adresen e ish-gruas qe eshte në Gjermani. A mund te behet njoftimi ne adresen qe me eshte dhene nga […]


Qytetari: A. D. Data: 12 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

I mitur

Pershendetje, Cilat jane veprimet te cilat femija mbi 14 vjec lejohet te veproj i vetem sipas vullnetit te tij dhe/ose me pelqimin e prindit? Theksoj se pyetja lidhet me veprimet ku prindi nuk mund ta administroje 100% te drejtat e femijes. Ju faleminderit,


Qytetari: T. S. Data: 9 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vërtetim elektronik

Pershendetje, Interesohem te di nese mundem te bej online kërkesën për dokumentet e meposhtme: – Vërtetim që nuk kam proces të hapur gjyqësor (Tiranë), si dhe vërtetim që nuk jam nën hetim (nga prokuroria Tiranë). Këto vërtetime më duhen për leje qëndrimi në Maqedoni. Faleminderit,


Qytetari: D. S. Data: 10 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Biznes

Pershendetje, Dua te te rregjistroj nje biznes “shitje online” ne QKR. Dua te di cilat jane taksat dhe tatimet (biznes i vogel), si dhe tarifat vendore (Tirane)? Gjithashtu detyrime te tjera, si kuponi, balance, rregjistrin etj. Jam i paqarte ne kete drejtim. Faleminderit,


Qytetari: A. E. Data: 11 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pergjegjesi prinderore

Pershendetje, ne momentin qe babai I femijes tim eshte i alkoolizuar, nuk ka kontribuar financiarisht dhe moralisht prej shume vitesh te femija, eshte shembull negativ, nuk eshte prind I denje. 1-A mund te kerkoj heqjen e pergjegjesise prinderore te tijen mbi femijen. 2-Cfare garanton heqja e pergjegjesise prinderore, pra cili eshte qellimi I saj, cfare […]


Qytetari: M. X. Data: 9 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per kthim kompensim prone

Pershendetje, Ju shkruaj per nje toke qe rezulton ne arkivin e DAMT ne emer te gjyshit sipas Modelarit 2 N/Prefektura Shijak “Pronare te prekur krejtesisht ose pjeserisht nga reforma agrare ” 1946, por pa percaktim kufiri ne dokumentin e disponuar. Cilat jane procedurat qe duhet te ndjek ne kete rast? Duhet te hap nje proces […]


Qytetari: K. H. Data: 11 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Une kam mbaruar masterin per sherbim prove. Ku mund te aplikoj ne cfare institucioni?


Qytetari: T. P. Data: 9 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonesat ne legalizimin e objekteve

Pershendetje, Kam 11 vjet qe kam deklaruar objektin per legalizim dhe kur interesohem gjithmonë me thone e ke ne proçes. Ju lutem cfare mund te bej per te pershpejtuar proceduren? Cfare rruge mund te ndjek? Cilat jane afatet ligjore per permbylljen e procesit te legalizimit te banimit? Faleminderit,


Qytetari: P. B. Data: 10 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vazhdim i pyetjes per llotarine

Faleminderit per pergjigjen. Por konkretisht pyetja ime ishte: pasi te bejme martesen dhe certifikata te ndryshoje, a lejohet qe te me shtoj dhe mua ne aplikimin per vize (sepse i ka dal llotaria sic ju thash) apo penalizoj dhe bashkeshortin? A ka nje afat apo mundesi para takimit ne ambasade per ndryshime te tilla?


Qytetari: A. M. Data: 9 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me martesen

Pershendetje Une jam martuar ne vitin 1992 dhe kam qene 17 vjece. Duke qene se ne vitin 1992 kam qene e martuar dhe me nje femije, a kam te drejta pronesore sipas ligjit edhe pse kam qene 17 vjece (jo ne moshe madhore)? Me njeh ligji kete te drejte? Faleminderit,


Qytetari: V. H. Data: 11 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Invalid

Pershendetje. Jam nje djal 37 vjec nga Permeti.  Para ca vitesh ne moshen 16 vjec u diagnostikova me tumor ne koke dhe pasi kreva tre operacione, mu desh te beja dhe tre ne mes , dmth pa mundesi per jet normale dhe lidha kempin mirepo qe ne ate kohe ishte 60 mij lek muaj e […]


Qytetari: K. Z. Data: 9 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentat per shpallje martese

Pershendetje, Cilat nga dokumentat, karta ID apo pashaporte duhet per te bere shpallje martese? Sepse mua me ka humbur karta e ID dhe kur dorezova cerifikaten per shpallje martese dhe fotokopjet e identifikimit te gjendja civile, me tha qe nuk te ben pune pasaporta, pasi eshte dokument udhetimi. Faleminderit!


Qytetari: F. K. Data: 10 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbivendosja e prones per nje objekt banimi ne proces legalizmi

Pershendetje, Jam e interesuar te me jepni nje keshille dhe opinion ne lidhje me rastin me poshte.  Nje objekt banimi i ndertuar qe ne vitin 1999, i cili ka hyre ne proces legalizimi qe ne vitin 2005 dhe akoma nuk ka perfunduar procesi. Ne vitin 2013 i ka dal pronari truallit dhe kane mosmarreveshje. Pronari […]


Qytetari: E. X. Data: 10 October , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cfarë duhet të bëj ligjërisht?

Përshëndetje, Me ka dal data e gjyqit ne Gjykaten Administrative te Apelit.  Theksoj se në trup gjykues është relatori i çështjes se familjes time.  A ndikon kjo në ecurinë e gjyqit, çfarë duhet të bëj unë përpara se të fillojë seanca e parë e gjykimit? A duhet të kërkoj përjashtim të këtij gjyqtari? Theksoj se […]


Qytetari: b. t. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Llotaria amerikane

Pershendetje. Une jam e fejuar. Te fejuarit i ka dal llotaria amerikane kete vit. Problemi eshte qe ai para se te dilte llotaria, ka ber nje martese per ndryshim mbiemri dhe ne dokumentat e marteses, figuron dhe zonja ne fjale (qe nuk ka lidhje fare me tim shoq). Dokumentat fillestare per Ameriken, jane derguar sebashku […]


Qytetari: A. M. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur do dalin aktet nenligjore te ligjit te ri per pronat?

Pershendetje, Ju lutem me jepni nje pergjigje se kur mund te dalin aktet nenligjore te ligjit te ri 20/2020 per pronat? Tek zyrat e kadastres me thone qe problemi im do te zgjidhet vetem me aktet nenligjore te ligjit te ri. Ju faleminderit!


Qytetari: U. B. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim gjykate dhe prokurorie

Pershendetje, Me duhet nje vertetim gjykate dhe prokurorie per t’u punsuar ne spital. Ku mund t’i marr dhe si? Faleminderit


Qytetari: z. h. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrate

Pershendetje, Kam mbyllur kontrate investimi me nje kompani. Ne pronen time ka ndertesa informale, te cilat do t’i kompesoj une. Cila do jete forma me e mire e kalimit te pronesise te banoret, nje kontrate dhurimi apo shkembimi apo ndonje forme tjeter? Faleminderit


Qytetari: X. L. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderprerja e mardhenies se punes

Pershendetje, Kam nderprere marredheniet e punes nga shkurtimi i punes. Marredheniet e mia jane shkeputer me date 13.08.2020 dhe perfitoj asistencen. Kam shkuar te zyra e punes dhe ata me thone qe nuk e merr dot. Arsyeja eshte qe nuk te kane derdhur kontributet. Flas me ekonomisten dhe pergjigja e saj eshte jo nuk jane […]


Qytetari: K. S. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trajtim me ndihme ekonomike

Pershendetje, Po ju shkruaj per shkak te shkeputjes se ndihmes ekonomike. Pasi u interesova me thane qe eshte per  shkak se vajza juaj pasi eshte martuar nuk ka bere ndarjen.  Aktualisht vajza eshte ne proces gjyqesor ndarjeje, e pa pune dhe nuk trajtohet me asnje lloj ndihme prej nje viti qe eshte ndare. Per kete […]


Qytetari: Q. H. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Çeshtje prone

Dua te di ne lidhje me pronen se si ndahet nje pasuri ku une jam banor prej 47 vitesh dhe motrave qe kane rreth 40 vjet qe jane martuar. Aty ku une banoj pretendohet te kete nje projekt per pallat. A nuk me takon me shume përqindje mua qe po banoj aty?


Qytetari: P. B. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Verifikim ekspulsi

Pershendetje, Si mund ta verifikoj nese me eshte fshire ekspulsi ne zonen shengen, se me ka mbaruar afati kohor dhe dhe policia e kufirit shqiptar me kerkon nje vertetim qe te me lejojne te kaloj. Flm


Qytetari: M. M. Data: 8 October , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akt-marreveshje me bashkine

Pershendetje, Si mund te lidhesh nje akt marreveshje midis nje subjekti privat dhe bashkise per zenie hapesire publike per vendosjen e kendit te lojrave? Faleminderit


Qytetari: a. g. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjobe nga policia rrugore

Pershendetje! Para 3 vitesh me ndaloj policia dhe me vendosen nje gjobe me komisjon pasi qarkulloja me mjetin me xhamin e pasem te veshur. Makina nuk ishte e imja dhe me thane do dalesh ne komision. Une nuk u paraqita pasi banoj ne qytet tjeter. Me kishin denuar  me gjobe 20.000 mije leke te reja. […]


Qytetari: G. B. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akti i dhurimit midis familjareve

Pershendetje, jam e interesuar te di lidhur me ligjin e aktit te dhurimit te pasurise se paluajtshme (apartament) nga nena te femija. Aktualisht ne kete prone rezultojne ne certifikate pronesie djali dhe nena dhe duam te bejme me akt dhurimi per kalimin e pjeses takuese te saj te djali. Praktikisht 1/2 e prones. A ka […]


Qytetari: x. p. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mosfillimi i hetimeve penale

Pershendetje, Mosfillimi i hetimeve penale behet nga prokuroria apo ky i fundit ia kerkon gjykates masen e “mosfillimit te hetimit penal”? Si eshte procedura ju lutem? Faleminderit,


Qytetari: A. .. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me rregjistrimin ne vendbanim te ri

Njihet si dokument rregjistrimi si banor ne njesine bashkiake deklarata noteriale e bashkejetuesit qe jetojme bashke per nje kohe te pacaktuar dhe pa pagese ?


Qytetari: A. T. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prokurat

Pershendetje, Une kam nje prokure te pergjithshem nga bashkshorti im. A mundem une me kete prokure te udhetoj me 3 femijet e mi per te shkuar ne Suedi tek bashkshorti?


Qytetari: m. b. Data: 7 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Humbja e librezes se punes dhe e sigurimeve

Pershendetje, Duke ju uruar me te mirat, me nevojitet nje informacion ligjor lidhur me proceduren qe duhet te ndjek duke qene se me kane humbur Libreza e Punes dhe ajo e Sigurimeve Shoqerore. A ka ndonje menyre sipas se ciles leshohet dublikate nga autoritetet shteterore? Ju falenderoj.


Qytetari: I. L. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kompesim toke

Pershendetje. Kemi marr kompesim toke ne 2010 kestin e par dhe ka 4 vite qe del emri ne gazete cdo here dhe i kemi bere gjitha dokumentat serish dhe ne Tirane na thone cdo gje eshte ne rregull por asgje deri tani skemi marr.


Qytetari: E. S. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kufizime per te lidhur martesen e dyte

Pershendetje, Jam ne proces divorci, pasi ka vite qe kam ndare, por divorci nuk eshte kryer. Doja te pyes pas vendimit te divorcit, ka nje kohe fikse, qe me ndalon te kryeje nje martese tjeter, pasi po planifikoj te jetoj jashte shtetit (me dike qe ka letra europiane). Faleminderit


Qytetari: D. B. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Autorizim per levizjen e femijen jashte shtetit

Pershendetje, Kam shkruar edhe me pare persa i perket marrjes se femijes jashte vendit nepermjet procesit gjyqesor, pasi ish-bashkeshorti nuk me jep prokuren. Jam interesuar tek nje avokat ne qytetin tim dhe pergjigja e tij ishte qe nuk mund ta maresh dot dhe se eshte teper e veshtire kur nuk do babai. Atehere si te […]


Qytetari: A. M. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akt marrveshje

Akt-marrveshje midis subjektit dhe bashkise per kend lojrash


Qytetari: a. g. Data: 6 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te regjistrohem si Kosovar ne Shqiperi?

Miredita,  Cfare dokumentash duhet krejt me u regjistrue ne Shqiperi si Kosovar? Jam me vendbanim ne Durres. Faleminderit,


Qytetari: B. M. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pershpejtimin e ceshtjes gjyqesore

Pershendetje, Jam X.Y. Jetoj ne Greqi dhe jam ne nje proces gjyqesore ne Vlore. Ish bashkeshorti ka ankimuar ne Gjykaten e Apelit Vlore. Une kam krijuar lidhje te re dhe kam lindur nje vajze ne Greqi dhe nuk po e rregjistroj dot. Kam bere nje kerkese drejtuar gjykates per pershpejtim gjyqi ne Shqiperi.  Sa mund […]


Qytetari: S. D. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Jam inxhiniere dhe ushtroj profesionin si person fizik. Kam paguar sigurimet dhe detyrimet rregullisht qe prej viti 2017. Jam shtatzene ne muajin e shtate dhe mjekja me thote qe duhet te bej regjim shtrati. Pra, jane 1 muaj regjim shtrati, deri ne fillimin e lejes se detyruar te lindjes (35 dite para lindje). A […]


Qytetari: M. M. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Konsultim

Pershendetje, Kam bere nje gjyq civil ne shkalle te pare si padites. Personi i paditur nuk u paraqit ne asnje seance sepse jeton jashte shtetit. Per ta njoftuar u be shpallje publike. Vendimi u dha ne mungese te tij me dt. 27 korrik 2020. Por akoma edhe sot vendimi nuk ka marre forme te prere. […]


Qytetari: R. T. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma ekonomike

Përshëndetje, Pasi aplikova online për ndihmë ekonomike sipas dhënies së konsensusit të zyrës së punës mu komunikua që duhet të aplikoj në bashki. Atje plotësova formular përsëri dhe mu komunikua verbalisht që aprovimi varet nga Drejtori (se për kë drejtor bëhet fjalë nuk e di).  Vlera e ndihmës ekonomike mu komunikua për 1800 all ndryshe nga […]


Qytetari: B. S. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Pronesia

Në vijim te pyetjes se pronesise, në fakt ne disponojme Aktin e Marrjes se Tokes në Pronesi me ligjin 7501  dhe jane te gjitha në pronesi te babait tone, i cili eshte gjalle, por me semundje klinike i paafte per te kaluar pronen. Dhe ne jemi tre vellezer dhe vellai i fundit ka marre pjesen […]


Qytetari: O. Z. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si procedohet?

Pershendetje! Faleminderit per pergjigjet tuaja dhe pune te mbare! Kam bere nje kallezim ne prokurori dhe jane kryer hetime. Ne perfundim te hetimeve, prokurori ka bere kerkese ne gjykate per pushimin e ceshtjes. A mund te zhvillohet seanca pa pranine e prokurorit te ceshtjes pra (ne mungese)? Faleminderit paraprakisht!


Qytetari: E. V. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

Pershendetje, Une dhe dy vellezerit e mi kemi nje toke me bashkepronesi. Me nje leter dore kemi rene dakort qe secili te marre nga nje pjese, njeri 2800 metra, une te marr 1550 metra, ndersa vellai i vogel te marr 2760 metra. Une jetoj ne Gjermani dhe kur jam kthyer kam marre dijeni qe vellai […]


Qytetari: O. Z. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijeve

Persheshendetje, Seanca e fundit e divorcit ka qene ne fund te korrikut 2020 dhe deri tani nuk ka dal ende vendimi i arsyetuar qe te bej ankimin. Ne kete vendim u caktua qe femijet 8 dhe 10 t’i lihen per kujdestari babait duke qene se ai ka ekonomi te mire. Gjithsesi pervec shume problematikave ne […]


Qytetari: E. N. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrata me afat

Pershendetje, Dua te largohem nga puna ku jam pasi kam fituar nje pozicion me te mire diku tjeter. Tek puna aktuale kontrata ka qene e rinovueshme vazhdimishtdhe se fundmi sapo kam firmosur rinovimin me afat kohor 6 mujor. Ne kontraten qe kam nuk specifikohet kur punemarresi mund ta nderprese punen, por specifikohen vetem kur punedhenesi […]


Qytetari: E. C. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Raport mjekesor covid

Pershendetje, Kam qene e vetkarantinuar per 1 muaj per shkak se nje nga familjaret doli pozitiv. Mbasi bera analizen dola me rezultat negativ. Raport kam marr vetem per 14 dite. Per pjesen tjeter nuk kam raport. Doja te dija: – Sa dite do te me paguaje punedhenesi? – Duke qene se nuk kam raport per […]


Qytetari: G. M. Data: 5 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Detyrimi ne te holla

Pershendetje, Ekzekutimi i vendimit te pensionit ushqimor mbi nje prone (kur nuk ka leke ne banke) mund te behet vetem per kestet e grumbulluara deri ne kete moment apo mund te ekzekutohet tani i gjithe detyrimi qe me perket deri ne moshen 25 vjec qe parashikon ligji? Sepse ekziston bindja qe debitori pas kesaj pasurie […]


Qytetari: F. A. Data: 3 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prona 7501

Pershendetje, Familja ime ka perfituar toke me ligjin 7501 ne nje fshat te Tiranes dhe certifikaten e pronesise e ka marre ne 2002. Ne muajin gusht bera nje aplikim per verifikimin e gjendjes juridike te kesaj pasurie drejtuar ASHK -se. Kthim pergjigjja ishte: ne pasuri jane bere transaksione ndarje, shitje. Po une si pjestar i […]


Qytetari: R. D. Data: 30 September , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentat e nevojshme per biresim nga shtetas të huaj

Pershendetje, Jam e interesuar te me informoni per dokumentat e nevojshme qe duhet te terheq per ceshtjen time. Atehere une dua qe të me biresoj xhaxhai im i cili jeton në Itali dhe eshte me pashaport italiane dhe shqiptare. Kemi mbi 18 vite distance moshe. Kerkoj nga ju informacion mbi procedurat dhe  dokumentacionin e nevojshem. […]


Qytetari: v. P. Data: 3 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te veproj per marrjen e lekeve nga pala qe me akuzon?

Gjykata e Apelit Tirane ka dhene nje vendim qe palet te kthehen ne gjendjen e meparshme. Mua pronen ma kane cregjistruar nga hipoteka dhe e ka regjistruar pala tjeter, por njekohesisht pala tjeter qe  detyrohet te me ktheje leket ka heq pronat dhe leket nga emri tyre, kjo eshte dhe pergjigja e permbaruesit. Si duhet […]


Qytetari: H. H. Data: 2 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkesat operacionale te ndermarrjes

Pershendetje! Cilat raste konsiderohen ”kerkesa operacionale te ndermarrjes” sipas nenit 144 te KP? A mund te konsiderohet ristrukturimi i struktures, pra shkurtimi i struktures si kerkese opracionale? Faleminderit,


Qytetari: A. R. Data: 2 October , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion për divorc

Pershendetje, Mora vendimin të kërkoj zgjidhjen e martesës për dhunë ndaj të miturve dhe ndaj meje në prezencë të të miturve. Dhuna është me e fort ndaj fëmijës që ka zhvillim mendor me te ngadalte se moshatarët. Jetojme jashte vendit, por celebrimin e kemi kryer në Shqipëri. Une nuk punoj, jam kujdesur për fëmijët dhe […]


Qytetari: M. N. Data: 4 October , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Te drejta mbi banesen

Pershendetje, Prinderit e mi kane nje apartament (ne emrin e babait) ku banojme te gjithe bashke, me nusen dhe dy femijet e mi. Prinderit e mi vendosen ta shesin apartamentin me rezultat familja ime te ngelet ne rruge. Pyetja ime eshte, a ka ndonje menyre qe ky apartment mos te shitet? A kam une ndonje […]


Qytetari: G. S. Data: 4 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion mbi tatimin

Pershendetje, Nese nje prind i dhuron femijes se vet me akt dhurimi dy pasuri, a tatohet per pasurine e dyte te dhuruar? Faleminderit,


Qytetari: B. X. Data: 2 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kredite e buta

Pershendetje, Si mund te aplikoj per kredi te bute ne bashki ? A mundet une te aplikoj ne muajin tetor te ketij viti Falemimderit !


Qytetari: F. S. Data: 30 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje , Si te nis procesin e divorcit kur martesen e kam bere ne Shqiperi por jetoj ne emigrim dhe nuk mund te shkoj ne Shqiperi per ta nis procesin. Mund ta bej kete dikush tjeter permes meje ?


Qytetari: D. V. Data: 29 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prokure me vule Apostile

Pershendetje, Prinderit e mi kane nje prone te cilen e ka blere babai kur ka qene martuar. Te dy jetojne jashte shtetit por pa dokumenta. Babai ma ka lene me prokure te posacme qe te kem te drejten e shitjes, ndersa mami jo pasi nje notere ne x vend na tha qe nuk eshte e […]


Qytetari: S. T. Data: 2 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trashegimnia

Pershendetje! Babai im ka nje pasuri me vendim gjyqi. Pasurine e ka te trasheguar nga i ati i vet. Babai nuk jeton me dhe duam qe te bejme regjistrimin ne emer te mamase dhe ne femijeve. A mjafton vetem qe ne te marrim leshimin e trashegimnise nga noteri dhe bashke me dokumentacionin perkates ta regjistrojme […]


Qytetari: E. C. Data: 2 October , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentacioni i nevojshem per biresim nga shtetas shqiptar

Jam i interesuar ne lidhje me dokumentacionin e nevojshem si dhe per proceduren qe ndiqet per biresim nga shtetas shqiptar? Faleminderit,


Qytetari: M. C. Data: 30 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma ekonomike

Konform ligjit per te drejten e informimit më takon info per proceduren e ndihmes ekonomike. Sipas udhezimeve kam plotesuar pasi dhe te zyra punes me thane qe me takon. Pergjigjja me mail nga sherbimi social eshte qe duhet ti drejtohem bashkise perseri pas shume emailesh . Ju lutem nje pergjigje


Qytetari: B. S. Data: 29 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksa e kontrates se dhurimit per te huajt qe nuk kane lidhje familjare

Pershendetje! Sa eshte taksa per kontraten e dhurimit per kalimin e nje siperfaqe te caktuar nga pronari i nje trualli mbi te cilin eshte do te ngrihet godine sherbimi e banimi, dhe taksa i takon dhuruesit apo perfituesit ne kete rast?


Qytetari: X. L. Data: 29 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Proces divorci

Pershendetje, Nje cift jane ne proces divorci. Ne vitin 2000 kane blere nje banese, te cilen nuk e kane rregjistruar ne hipoteke. Per kete ekziston vetem kontrata e shit-blerjes. Kontraten e ka bashkeshorti dhe nuk ja jep bashkeshortes. Cfare efekti prodhon kjo situate per ndarjen e pasurise? A mund te vihet ne zoterim te kontrates […]


Qytetari: R. J. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A përfiton nga taksat personi me aftësi te kufizuara?

Pershendetje! Personi me aftësi kufizuar që në lindje me shoqërues, a përfiton taksa për automjet falas? Cfarë lehtesirash te tjera ka? Ju faleminderit


Qytetari: N. L. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijes jashte martese

Pershendetje Po ju shkruaj nese mund te me jepni nje informacion persa i perket kujdestarise se femijes jashte martese. Nje person i familjes eshte ne nje situate te till qe po shkon drejt ndarjes. Njeri nga Partneret ka dy nenshtetesi Amerikane dhe Shqiptare. Momentalisht femija (2 muajshe) ka vetem nenshtetesi Shqiptare. Pyetja eshte nese ndahet […]


Qytetari: M. . Data: 29 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi permbarimor

Pershendetje, Debitori ka nje automjet, por DPSHTRR-ja thote se nuk mund te vendos bllokim ne sistem per shkak te nje urdhri te brendshem. Ne menyre te tille une ngelem pa marre ate qe me takon. Gjithashtu permbarimi me thote qe drejtoria e pergjithshme eshte ne gjyq me DPSHTRR per kete ceshtje. Si mund te zgjidhet […]


Qytetari: K. M. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrata e punes

Pershendetje, Deri ne sa kohe mund ta mbaje nje mesues vendin e punes pa shkuar ne pune, por ka kontrate me afat te pacaktuar? Faleminderit,


Qytetari: e. e. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sekuestrimi i automjetit

Pershendetje, Qe permbarimi te marr dhe te shes nje automjet te debitorit, a duhet me pare te behet bllokimi ne DPSHTRR ose RBS apo mjafton t’i drejtohet Policise se Shtetit per ekzekutim? Ju faleminderit. Pres pergjigjen tuaj,


Qytetari: K. M. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Privatizim ne lidhje me EKB

Pershendetje, I kam marre shtepite ne Tepelene nga EKB ne vitin 1991 pas lidhjes se kontrates. Ne 26 shkurt 2020 eshte miratuar me VKM se per kryefamiljaret dhe familjet ne nevoje, te cilet kane dale te pastrehe, se falen kamatvonesat dhe detyrimet e ngelura. Sot perballem me EKB Gjirokaster ku pretendojne se do kalojne ne […]


Qytetari: M. D. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksa e kalimit te pronesise

A paguhet taksa per kalimin e pronesise per rastin kur behet kalimi i pronesise me vendim gjykate nga nje person i familjes tek tjetri ne rastin konkret nga femija tek prindi?


Qytetari: M. A. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largim nga puna

Pershendetje, Ne vitin 2010 kam filluar pune ne nje ndermarrje. Me vone ne vitin 2018 nepermjet nje procedure tenderi, po ne kete nderrmarje, jam shpallur fitues i sherbimit taksi per mjekun e ndermarrjes. Sipas fteses per oferte, mjekun e ndermarrjes duhej ta dergoja ne destinacionet perkatese. Kontraten e kam deri ne 2023 me page 60.000 […]


Qytetari: M. Z. Data: 26 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Ne janar te ketij viti kam kryer martesen ne Suedi me nje shtetas me nenshtetesi te dyfishte, shqiptare dhe suedeze. U paraqita per te bere rregjistrimin e marteses prane gjendjes civile te bashkeshortit ne Shqiperi dhe me kerkuan aktin e marteses me vule apostile te perkthyer dhe te noterizuar. Kur shkova per dorezim me […]


Qytetari: I. S. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

E drejta e punonjesit te policise

Pershendetje, A ka te drejte punonjesi i policise se rendit apo policise rrugore qe, pervec dokumentacionit te automjetit, te kerkoje dhe dokument idetifikimi gjate levizjes ne mjet? A jam i detyruar une t’ja paraqes ID-ne? Nese ka te drejte, kur jane rastet e percaktuara me ligj qe une jam i detyruar t’ja paraqes kete dokument? […]


Qytetari: A. V. Data: 27 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci ne mungese te njeres pale

Pershendetje, A mund te behet divorci pa pranine e njeres pale? Cifti ka vite qe konkretisht jeton i ndare. Cila eshte procedura me e lehte per te bere divorcin? Nese jetojne shume vite te ndare dhe njera pale nuk don t’i jape divorcin pales tjeter, si veprohet? Faleminderit


Qytetari: L. N. Data: 28 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te kryej divorcin?

Pershendetje, A mundet te kryhet divorci ne nje qytet tjeter, jo atje ku eshte bere akti i marteses? Faleminderit,


Qytetari: K. P. Data: 26 September , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspuls ne Hollande

Pershendetje! Kam marre nje espuls ne Hollande. Kam lejeqendrimi ne Kroaci dhe kontrate pune. A mundem te kaloj ne Kroaci, te shkoj te puna?


Qytetari: a. h. Data: 27 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Falsifikim dhe vjedhje

Pershendetje, Jam nje qytetar nga Tirana. Babai im perfiton pagese si ish i perndjekur politik. Para se te nderronte jete ai ia kishte lene me prokure motres qe te merrej me procedurat. Tani dyshoj se motra e babes (halla) ka fallsifikuar firmen e babait duke autorizuar nipin e vet. Nderkohe qe babi im prokuren ia […]


Qytetari: K. M. Data: 26 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trashegimia

Ne 2016 kam kryer divorc me ish-bashkeshortin dhe kemi nje vajze 4 vjece. Ish-bashkeshorti ka vdekur pas divorcit. Vajza ime 4 vjecare ka te drejte trashegimie te familja e gjysherve te saj. Dua te hap proces gjyqesor. Cileve neneve duhet t’i permbahem? Ju Faleminderit


Qytetari: A. D. Data: 25 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e rregjistrimit te pasurise

Pershendetje! Kam nje toke truall dhe dua te bej regjistrimin ne ZVRPP. Deri kur jane afatet per te bere rregjistrimin e pasurive te paluajtshme? Toka truall ndodhet brenda vijes se verdhe. A mund te ndertohet ne kete truall? Ju faleminderit!


Qytetari: E. V. Data: 26 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje pasurie

Pershendetje! Jam nje shtetase shqiptare 16 vjece, por qe nuk jetoj ne Shqiperi. Une do te deshiroja vetem nje informacion per sa i perket nje ceshtje shume te rendesishme per mua. Gjyshi im qe jeton ne Shqiperi ka nje lokal ne te cilin punon xhaxhai im dhe keto 3 muajt e fundit jane perpjekur qe […]


Qytetari: A. M. Data: 26 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim per avokat shteti

Si mund te marr nje avokat shteti (avokat falas nga shteti)? Faleminderit,


Qytetari: R. H. Data: 25 September , 2020, Kategoria: Kerkese per ndihme juridike dytesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Statusi i jetimit

Si duhet te veproj per te marr statusin e jetimit per vajzen time? Faleminderit,


Qytetari: N. T. Data: 25 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Ndalese ne Schengen

Pershendetje, Ndalesa mu be qe ne shtetin tone qe te mos dilja nga Shqiperia. A kane te drejte edhe autoritetet shqipetar te mos me lene te dale nga Shqiperia? Sepse pas kesaj qe me ndodhi per te shkuar ne Maqedoni mora dhe nje ftese pushimesh per ne Turqi gje qe te cilen e refuzova sepse […]


Qytetari: F. C. Data: 25 September , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci

Pershendetje dhe ndjese per shqetesimin e tepert. Nese do ishte e mundur do doja te ishit me konkrete ne lidhje me pyetjen e pageses se avokatit, pavarsisht marreveshjes ndermjet paleve gje te cilin nuk e bera qe ne fillim, por i dhashe 600 mije leke te vjetra dhe nese do duheshin me shume do ja […]


Qytetari: E. L. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vjetersia ne pune

Pershendetje Ju lutem jam nje mesuese dhe kam 12 vite pune gjithesej 8 prej tyre jo ne arsim.Kam nje problem :Ekonomisja nuk me paguan vjetersine ne pune sipas ligjit sepse drejtori nuk i dergon gjithashtu vitet sic jane 12 me pretendimin se nuk jane vite ne arsim. Ju lutem me orientoni se ku duhet te […]


Qytetari: B. Q. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si procedohet?

Pershendetje!Kam bere nje kerkese per perjashtim gjyqtari(ceshtje penale) ne Gjykaten e Shkalles se Pare dhe gjykata e ka rrezuar kerkesen.Kunder vendimit te gjykates kam paraqitur Rekurs ne Gjykaten e Larte.A ka te drejte gjyqtari per te cilin eshte kerkuar perjashtimi te vazhdoje shqyrtimin e ceshtjes pa u marre nje vendim i formes se prere nga […]


Qytetari: E. V. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam probleme ne Gjermani

Pershendetje. Kam qene ne Gjermani ne vitin 2002 dhe kam ber 3 muaj burg se kisha dokumeta fallco dhe pas burgut u ktheva ne Greqi dhe kam dokumeta greke per punesim ne vende te bashkimit europian. A kam probleme nqs shkoj ne Gjermani? Faleminderit


Qytetari: r. l. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Shpenzimet per procesin e divorcit

Faleminderit per pergjigjen e pare, por isha me shume e interesuar per ceshtjen e pageses se avokatit i cili ishte i pranishem vetem nje here ne seancen e pare. Nese eshte e mundur do doja te dija sa eshte detyrimi kundrejt avokatit? Ju faleminderit


Qytetari: E. L. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjyq – avokat falas nga shteti

Pershendetje, Si mund te marr nje avokat nga shteti? Faleminderit,


Qytetari: R. H. Data: 24 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sherbim ligjor

Pershendetje, Ju lutem kam nevoje per nje avokat te popullit, sherbim ligjor. Cfare duhet te bej? Ku duhet te drejtohem per ndihme? Faleminderit,


Qytetari: K. S. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shpenzimet per divorc

Prsh, nqs eshte e mundur do doja te dija sa shkojne shpenzimet e nje divorci? Sa mund te kushtoje nese marr nje avokat? pra, shpenzimet e gjyqit plus avokati. Flm


Qytetari: E. L. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si duhet te veproj per te rimarre diplomen?

Pershendetje, kam mbaruar shkollen e mesme profesionale Politeknikumi ne vitin 1986. Diploma me ka humbur. Si duhet te veproj per te pasur nje kopje te vlefshme te saj?


Qytetari: A. V. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfaqesim ne gjyq

Pershendetje! Doja te dija nese beni perfaqesim ne gjyq? Faleminderit,


Qytetari: A. H. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese padi per divorc

Pershendetje! Ju lutem a mund te me ndihmoni me nje kerkese padi per divorc? a eshte ne rregull formati qe ju kam bashkelidhur? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Eksperti mjeko-ligjor ne proces gjyqesor

Pershendetje, Kam nevoje per nje ekspert mjeko ligjor dhe eshte momenti procedural qe me duhet. A mund qe ta zgjedhe une nje privat sipas deshires time apo e zgjedhe vete gjykata? Faleminderit,


Qytetari: V. H. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prokure per aplikim – bashkim pronash

Pershendetje, nese nje biznes ka dy prona ngjitur dhe deshiron t’i kete ne nje certifikate pronesie, si veprohet? meqe perfaqeuesi ligjor nuk mund te aplikoje, atehere kush mund te beje aplikimin dhe si vazhdohet? Faleminderit,


Qytetari: D. R. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ligjore per procesin e divorcit

Pershendetje! Me duhet kerkese padi per divorc. Jam me urdher mbrojtje. Certifikatat i kam marr. A me duhet avokat per te me perfaqesuar ne gjykate? Si mund ta siguroj nje te tille falas? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 23 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bashkim dosjesh ne permbarim

Pershendetje, Kam dy dosje ne zyren e permbarimit shteteror. Secila ka permbarues te ndryshem. Duke qene se jemi te njejtet kreditor dhe te njejtet debitor, me kerkesen time, kryetari zyres beri bashkimin e ceshtjeve. Dua te di nese letrat e bera per dosjen nr.1 (para bashkimit) tani pas bashkimit vlejne per detyrimin ne teresi apo […]


Qytetari: .. .. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam të drejtë ankimimi?

Pershendetje, Gjykata e Lartë me ka pezulluar ekzekutimin e  vendimit te Gjykates Administrative te Apelit. Cila është mënyra ligjore që une te zhbllokoj këtë proces? Theksoj se pala kundërshtare është shtet dhe shuma ka qenë e madhe. Kërkesa për pezullim është thjesht për faktin që duhet të shprehet edhe Gj. Lartë më vendim, deri në […]


Qytetari: B. S. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me diplomen

Pershendetje, Kam mbaruar politeknikumin ne vitin 1986. Diploma me ka humbur. Arkivat e shkolles jane djegur. Si duhet te veproj per te pasur serish diplomen apo cdo lloj dokumenti qe provon se kam perfunduar kete shkolle? Faleminderit,


Qytetari: A. V. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Biznes online

Përshëndetje! Si funksionon regjistrimi i një biznesi të bazuar online? Dmth nuk ka zyrë apo qytet fiks ku zhvillohet aktiviteti, psh nqs punoj me laptop nga bare apo biblioteka? Faleminderit,


Qytetari: G. K. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Caktim perfaqesuesi ligjor

Pershendetje, doja te dija nese kam te drejte te caktoj 2 perfaqesues ? Pra te caktoj djalin dhe avokaten te me perfaqesojne ne nje gjykim civil? Pasi noteri me tha se vetem nje perfaqesues ke te drejte te perfaqesoj. Dhe perse gjykata nuk pranon djalin tim 19 vjec te me perfaqesoj pasi thote eshte i […]


Qytetari: F. K. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te veproj per nje firme te femijes?

Pershendetje, Jam nje zonje nga Elbasani, e divorcuar prej 5 vitesh. Familja ime jeton jashte dhe dua t’ju bashkohem dhe une atyre. Problemi eshte fëmija, pasi babai i vajzës nuk me jep nje prokure me vullnetin e tij. Si mund t’a marr ndryshe ate firme? Faleminderit


Qytetari: S. C. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndalese ne Shengen

Pershendetje serish Av.Griselda Dama, Me screen shot ju kam derguar pergjigjen qe me keni dhene dhe doja te dija si eshte e mundur qe para disa kohesh para pandemise jam nisur per nje dreke per ne Maqedoni dhe nuk me kane lene te kaloje per arsyen e ndaleses ne Shengen dhe nuk u interesova me […]


Qytetari: F. C. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ligjore per krijimin e nje federate sporti

Pershendetje, interesohem per krijimin e nje federate sporti. Mund te me orientoni ju lutem nga ana ligjore, cilat jane hapat qe duhen ndjekur per te krijuar federaten? Cilave institucioneve duhet ti drejtohem dhe cfare dokumentacioni me duhet?


Qytetari: S. K. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akti i dhurimit

Përshëndetje! Babai do t’i dhurojë djalit të tij me akt dhurimi një apartament. Ndërkohë në certifikatën e pronësisë dëshiron të fusë edhe bashkshorten e tij. Si procedohet në këtë rast, çfarë hapash duhet të ndjekim? Faleminderit.


Qytetari: S. K. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Jam martuar vetem per efekt ndryshimi te mbiemrit

Pershendetje! Si jeni? Kam bere martese sa per te marre mbiemrin. Dua ta zgjidh kete martese. A ka probleme penale nese une deklaroj ne gjykate se jam martuar vetem per te marr mbiemrin? Pasi me mbiemrin tim nuk me lejohet te udhetoj ne Evrope. Me respekt,


Qytetari: E. K. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontaktet e permbaruesve gjyqesor

Pershendetje, A ka ndonje liste me nr kontakti ose e-mail te permbaruesve gjyqesor shteteror? Nese po, a mund te ma dergoni? Faleminderit,


Qytetari: A. F. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per vazhdim te dokumentave

Pershendetje! Une po ju drejtohem ne lidhje me proçeduren qe duhet te vazhdoj pasi kam bere celebrimet ne Shqiperi. Une jam shqiptar me nenshtetesi greke dhe aktualisht jetoj ne Gjermani. Bashkeshortja ime eshte shqiptare dhe prej dates se celebrimit jetojme bashke. A eshte e mundur berja e pashaportes direkt nga Gjermania? Apo bashkeshortja ime duhet […]


Qytetari: A. M. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e librezes se punes

Pershendetje, Doja t’ju pyesja ne lidhje me sa vijon: Kam punuar ne nje kompani dhe jam larguar. Dua te marr librezen e kontributeve dhe te punes, por me thone qe duhet te paraqitesh qe te firmosesh qe i more. Cila eshte arsyeja qe une te firmos perderisa une jam larguar me deshire? Faleminderit,


Qytetari: E. T. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndalese ne Schengen

Pershendetje, Kam nje ndalese ne zonen Shengen, por doja te dija a me lejohet te udhetoj ne vendet jo Shengen? Faleminderit,


Qytetari: F. C. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund t’i drejtohem përsëri gjykatës ose sekretares më kerkese?

Pershendetje! Unë kam mbi 2 vjet që pres Gjykaten Administrative te Apelit Tiranë për shqyrtimin e dosjes për gjykim. Jam drejtuar gjyqtarit që ka çështjen time më kerkesese përshpejtimi dhe kërkesa është pranuar ne dhjetor 2019. E kuptoj situatën e pandemise, po tashmë gjykata po ben disa kohë që është hapur. A mund t’i drejtohem […]


Qytetari: A. S. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Interpretimi i nenit 22/1 i K.Pr.Penale.

Pershendetje! Jam i pa qarte lidhur me nje pjese te nenit 22/1 te K.Pr.Penale i cili thote se, kur shkaqet e paraqitura jane te bazuara ne ligj, gjykata qe shqyrton ankimin e shpall ate te papranueshem me vendim. Ajo qe do te doja prej jush (brenda mundesive) eshte interpretimi i ketij ligji ne menyre me […]


Qytetari: A. V. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Udhezime per dhurimin e shtepise

Pershendetje, Dua ti fal shtepine djalit. Cfare dokumetash me duhen? Shtepia ka certifikate pronesie ne emrin tim dhe bashkeshortes te pare e cila ka nderruar jete. Faleminderit,


Qytetari: S. R. Data: 22 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujt duhet t’i drejtohem ?

Pershendetje! Personi është shpallur në kërkimin policor dhe interpol, por problemi është se shteti shqiptar e ka shpallur pa foto. I kam kërkuar policisë, komisariatit që personi të shpallet me foto, theksoj se personi ka qenë person i lartë në shërbimet shtetërore.  Kujt duhet t’i drejtohem që personi të jetë me foto tek lista e […]


Qytetari: B. S. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri pas martese

Pershendetje! Te premten qe kaloi bera kurorezimin e marteses me nje shtetas gjerman (vendbanimi yne eshte po ashtu gjermania). Gjate kurorezimit kam rene dakort qe te marr mbiemrin e burrit, tashme problemi eshte qe cdo dokument duhet te ndryshohet ne mbiemrin perkates, kam bere aplikim te portali e-albania, doja te dija nese eshte e nevojshme […]


Qytetari: S. S. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim emri ose mbiemri

Pershendetje ! Jam i interesuar per te ndryshuar emrin, kam shkuar per informacion ne gjendjen civile dhe me thane qe nuk mund ta ndryshosh duhet te shkosh ne gjykate. Doja me shume informacion ne qofte se mundem qe te ndryshoj emrin? Faleminderit,


Qytetari: e. b. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

AMTP per regjistrim

Pershendetje, Kam per te regjistruar nje AMTP. Edhe pse kam plotesuar dosjen dhe pagesen, sot e e kesaj dite nuk po regjistrohet.  Ju lutem te na mundesoni regjistrimin. Faleminderit,


Qytetari: A. F. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujt duhet t’i drejtohem për informacion ?

Pershendetje, Personi që më ka dëmtuar është dënuar me vendim gjykate dhe është arrestuar pas disa vitesh në BE nga Interpol, po ai ka paraqit një kërkesë familjarisht për azil politik. Familja e tij është deportuar, por  gjykata e shtetit BE nuk ka pranuar ekstradimin Shqipëri për arsye “politike”. Unë dëshiroj të marr dosjen e […]


Qytetari: B. S. Data: 21 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Çertifikata e kualifikimit

Pershendetje, A është e drejtë të anullohet çertifikata e kualifikimit të parë në arsim, pasi e ke dhënë provimin dhe ke vite pune 21? A duhet te penalizohem une nga nje pakujdesi e inspektores së kurrikulës në ZA, e cila nuk ka bërë llogaritjet e viteve nga njëra shkallë e kualifikimit te tjetra? Faleminderit,


Qytetari: R. T. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni

Pershendetje, A ka ndonje ligj per shtyrje te pensionit me 1 vit? Nese po, si duhet te veprojme? Faleminderit,


Qytetari: L. R. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijes

Pershendetje, Bashkeshorti ka hapur gjyqin per t’u divorcuar dhe arsyeja eshte tradhetia. Doja te pyesja nese ka rrezik qe te me marre femijen per ate arsye. A i takon nenes ne kete rast femija? Faleminderit,


Qytetari: T. T. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci ne Kanada

Pershendetje, Interesohem te rregjistroj ne Shqiperi nje çertifikate divorci te bere ne Kanada, per nje martese te bere me pare ne Tirane. Kur dokumentat te mberrijne ne Shqiperi pasi jane marre vulat apostile, a duhet te shkohet ne gjykaten shqiptare per te njehsuar vendimin e gjykates kanadeze apo dorezohen direkt ne gjendjen civile te lagjes […]


Qytetari: E. K. Data: 19 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Blerja e nje makine me targa te huaja ne Shqiperi

Pershendetje, Interesohem per te blere nje makine me targa te huaja ne Shqiperi, por dua te di nese ka ndonje penalitet apo jo? Makina ka qene ne Shqiperi per me shume se 6 muaj dhe nuk i eshte paguar dogane. Nese e blen (shtetas i huaj), ky penalitet a kalon mbi te kur ai do […]


Qytetari: M. R. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Certifikate pronesie

Pershendetje, Une dua te marr certifikaten e pronesise sepse kam bere legalizimin kohet e fundit. Kam planin e rilevimit, lejen e legalizimit dhe genplanin. Si duhet te veproj sepse nuk po orientohem mire te portali e- Albania?


Qytetari: D. G. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrimi i emrit

Pershendetje, Jam 21 vjece dhe dua te ndryshoj emrin. Kjo deshire ka nisur vite me pare, por duke u drejtuar tek gjendja civile vazhdimisht e theksojne se eshte E PAMUNDUR. Por a esht vertete e pamundur? A nuk kemi te drejte te ndryshojme emrin sikur 1 here ne jete? Nuk kam asnje problem me shtetin, […]


Qytetari: R. D. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pashaporte

Pershendetje, Ne shkurt te ketij viti kam thyer kufirin per dalje te paligjshme dhe kam nje gjobe prej 100 mije lekesh te vjetra. Gjithashtu me kane bllokuar pashaporten ne shtetin grek.  Shkova per te nxjerre pashaporte te re dhe me thane qe, pervec se duhet te paguaj gjoben, duhet te bej ankese per gjyq.  Ju […]


Qytetari: F. . Data: 18 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Posta e Certifikuar PEC

Pershendetje, Ju lutem si mund te regjistrohem ne nje adrese me poste te certifikuar PEC? Pasi dua te bej nje kerkese per fshirje ekspulsi me shtetin italian, por me kthyen pergjigje qe duhej te paraqisja kerkesen nepermjet postes se certifikuar. Faleminderit,


Qytetari: A. D. Data: 20 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Mirëdita! Jam e martuar, por gjatë celebrimit mbajta mbiemrin e vajzërisë për efekt dokumentash. Tani dua t’a ndryshoj mbiemrin, të marr mbiemrin e bashkëshortit. Çfarë dokumentash duhet të paraqes pranë Zyrës së Gjendjes Civile? Sa është tarifa që duhet të paguaj? Mbiemri im i vajzërisë mund të cilësohet edhe si fjalë e papërshtatshme. Faleminderit.


Qytetari: E. O. Data: 18 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rekursi ne Gjykaten e Larte

Kam zhvilluar nje gjyq ne Gjykaten e Apelit Vlore, i cili perfundoi ne 14 shkurt 2018. Brenda afatit nje mujor eshte dorezuar rekursi ne Gjykaten e Apelit Vlore dhe ne date 29/09/2018 rekursi ka mberritur ne Gjykaten e Larte. Deri me sot nuk eshte shqyrtuar. Shtroj pyetjen: A ka afate dorezimi i rekursit nga ana […]


Qytetari: F. M. Data: 18 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si duhet vepruar në rast se gjyqtari/a kalon çdo afat për gjykimin e një çështjes?

Pershendetje, Kam humbur një gjyq ne Gjykaten Administrative Tiranë. Kam dyshime se është e qëllimshme nga ana e gjyqtares se ceshtjes. Unë dëshiroj ta ndjek këtë çështje duke u ankuar. Ka kaluar çdo afat mbi 1.5 vjet për një çështje. A mund të marr audio te seancave për mënyrën si është shprehur dhe sesi me […]


Qytetari: A. S. Data: 18 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sa kohe duhet te pres?

Pershendetje, Kam dorezuar ne institucionin ku punoj nje raport mjeko-ligjor (kml) ku duhet te evitoj punen e nates per arsye shendetesore. Sa eshte afati ligjor per te pritur nje pergjigje zyrtare ne lidhje me kushtet e punes? Faleminderit,


Qytetari: M. S. Data: 18 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku duhet te drejtohem per informacion?

Pershendetje! Ne dt.31 Gusht 2020 kam bere nje kallezim penal dhe po kerkoj te marre informacion ne lidhje me prokurorin qe eshte caktuar dhe numrin e ceshtjes. Per kete arsye i jam drejtuar me kerkese kancelarit te prokurorise, por nuk kam marre asnje pergjigje. Kam pyetur gjithashtu dhe ne sekretarine e prokurorise dhe akoma nuk […]


Qytetari: A. V. Data: 18 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njohje Pronar

Ju lutem ne vitin 1991 une kam mare leje ndertimi te Nje Rosticerie ne qender te qytetit e cila ishte prone shtet dhe e kam marre ne perdorim duke i paguar qerane bashkise cdo vit . Ne vitin 1994 kete objekt e kam regjistruar ne hipoteke duke u njohur automatikisht babai si pronar. Ne vitin […]


Qytetari: A. H. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gabim ne mbiemer te diploma Master

Pershendetje, Para dy ditesh terhoqa kartonin e diplomes Master nga Fakulteti i Drejtesise, por nuk vura re se me kane ngaterruar nje germe te mbiemrit. Mua me duhet patjeter diploma me te dhena te sakta pasi po nis nje master te dyte ne USA. Si mund te procedoj per ta rregulluar kete gabim? Kujt institucioni […]


Qytetari: J. C. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per keshille ligjore

Pershendetje, Kam pas nje gjyq ne Gjykaten e Tiranes. Vendimi eshte marre javen e fundit te muajit korrik. Une kam bere ankim per zenie afati qe te nesermen e shpalljes. Edhe pse ka kaluar 1 muaj e gjysem e pak me shume, gjykata akoma nuk e ka derguar dosjen ne Apel, sepse nuk eshte zbardhur […]


Qytetari: L. M. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: A duhet te merret ne cilesine e te pandehurit i kallezuari?

Pershendetje av. Abazi! Faleminderit per pergjigjen! Me lejoni ju lutem t’ju sqaroj pak lidhur me ceshtjen ne fjale per te pasur nje ide me te qarte dhe nje pergjigje me te sakte. Hetimet kane mbaruar, i akuzuari ka dijeni per akuzen qe i eshte ngritur dhe eshte marre ne pyetje nga organi procedues. Pasi kane […]


Qytetari: E. V. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per avokat falas

Pershendetje, Si mund te kem nje jurist falas nga ministria per nje ceshtje civile qe ka shkuar per gjykim ne Gjykate te Larte? Faleminderit per kohen. Me respekt D


Qytetari: D. B. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Licence taksi person juridik

Pershendetje, Jemi nje shoqeri qe kerkon te pajiset me licence taksie. Kerkoj te marr informacion ne lidhje me disa pika per kushtet e licencimit. Mund te licensohem duke patur vetem nje automjet apo duhet patjeter me shume se nje? A eshte e detyruar ngjyra e automjetit apo mund ta mbaj me ngjyren origjinale? Ne pritje […]


Qytetari: B. B. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

Pershendetje, une jam pronar i nje banese ne Fshatin X, perballe shtepise sime ndodhet banesa e Vellait tim. Midis dy banesave ka qene nje gjithashtu ngjitur me murin rrethues timin Vellai ka ndertuar dhe nje kasolle, si pasoj e prishjes se kanalit kullimit dhe vendosjes se kasolles ngjitur me avllin time, ajo ka pesuar demtime […]


Qytetari: E. D. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A duhet marre ne cilesine e te pandehurit i kallezuari?

Pershendetje! Kam bere nje kallezim penal dhe per te akuzuarin eshte bere regjistrimi i procedimit penal dhe jane kryer hetimet. Ajo cka doja te dija eshte se: A duhet te merrej ne cilesine e te pandehurit personi i akuzuar, gjate hetimeve paraprake? Ju faleminderit!


Qytetari: E. V. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Orientim

Pershendetje! Ne nje gjyq per “njohje pronar” ne momentin kur dorezon dokumentat origjinale dhe jo kopje te noterizuar si psh (celjat e trashegimise, apo vendime te gjykates dhe njohje te tokes nga ana e arkivit shteteror), a i merr mbrapsht keto dokumentet ne perfundim te gjykimit? Faleminderit


Qytetari: e. h. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si duhet te veproje?

Pershendetje! Gjate hetimeve paraprake viktimes nuk i jane lexuar te drejtat, prandaj viktima me kerkese paraprake ka kerkuar ne seance gjyqesore qe gjykata te urdheroje organin procedues per leximin e te drejtave te viktimes. Per kete arsye u be dhe shtyrja e seances. Gjykata urdheroi organin procedues dhe me dakortesi te te gjitha paleve u […]


Qytetari: E. V. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorc

Pershendetje! Sa kohe pas vendimit te gjykates per zgjidhje martese mund ta terheq certefikaten nga gjendja civile ju lutem? Faleminderit


Qytetari: V. B. Data: 17 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje Lindje

Pershendetje, Kam punuar prej 4 vitesh e gjysem ne nje x kompani. Ne muajin qershor ngela shtatzene dhe u shkeputa nga puna ne muajin pasardhes. Dmth une ne shtatzani kam vetem nje muaj te paguar. A duhet qe te paguaj edhe sigurime te tjera qe te perfitoj pagen pas lindjes? Faleminderit paraprakisht.


Qytetari: V. S. Data: 16 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Proces divorci

Pershendetje, Dua t’ju parashtroj rastin si vijon: dy bashkeshorte shesin 1 shtepi e shtepia qe blejne rregjistrohet vetem ne emer te burrit. Ne 1 proces divorci, nga zyra e hipotekes rezulton se bashkeshorti nuk ka pasuri te rregjitruar ne emer te tij, sic duket mund te jete bere ndonje kontrate dhurimi per pasurine. A ka […]


Qytetari: R. J. Data: 16 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje! Dua te di se cfare dokumentash duhen per te kaluar shtepine nga prone e babait tek un (djali)? Theksoj qe shtepia ne certifikate eshte ne emer te babait dhe nenes time e cila nuk jeton me. Pas vdekjes se nenes time babai eshte martuar prape dhe ka nje femije ne moshe madhore. A ka […]


Qytetari: S. R. Data: 16 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pension ushqimor per femijen

Pershendetje! Do te doja nje konsulte te drejtperdrejt me ju rreth ceshtjes se siperpermendur. Ju lutem kur mund te vij prane zyres suaj? Faleminderit,


Qytetari: A. H. Data: 16 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi mbiemrit

Pershendetje, si kaluat? Doja te pyesja nese e ndryshoj dot mbiemrin, te marr mbiemrin e mamase? Avokatet me thone behet, kurse gjendja civile me thote qe nuk behet? Faleminderit,


Qytetari: E. K. Data: 15 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme si duhet te veproj?

Pershendetje, Punoj ne maternitet me detyre infermiere “mami” prej 5 vjetesh. Kontrata ime e punes eshte qe te punoj me 3 turne. Pasi kalova disa probleme shendetesore pas lindjes se dyte dhe m’u desh te kryeja kontrolle shendetesore, mjeket konstatuan nje problem shendetesor kardiak timin, ku pas diagnozes dhe mjekimit qe vazhdoj te marr, komisioni […]


Qytetari: M. S. Data: 15 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Për lejen vjetore

Përshëndetje! A më takon leja vjetore pasi nuk kam bërë 1 vit punë (pasi jam punësuar në nëntor 2019)? Faleminderit


Qytetari: A. H. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per orientim

Pershendetje, Kam dokumenta te vjetra te nje prone dhe toke ne Selte, Elbasan. Lloji i dokumentit eshte Tapi. Kerkoj qe te bej kalimin dhe regjistrimin e prones. Desha te di proceduren e sakte per te bere kete gje. Shikoni dokumentin bashkelidhur. Faleminderit,


Qytetari: A. C. Data: 16 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Transferim

Pershendetje, Kam dale nga burgu me aktin normativ nr. 7/2020, mirepo une kam mbaruar me gjykatat qe ne muajin shkurt dhe tani duhej te me ishte transferuar dosja per ne Drenove se ka gati 6 muaj dhe atje kam bere kerkesen per arsye familjare. Ju lutem nga ana juaj, a mundet te me jepni nje […]


Qytetari: E. L. Data: 15 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Statusi i jetimit

Pershendetje, Si mund te marr statusin e jetimit per vajzen? Faleminderit,


Qytetari: N. T. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Noterizimi i diplomes

Pershendetje, Kam derguar nje person per te noterizuar diplomen time te matures dhe tek noterizimi kane vendosur nr e ID-se atij dhe fotokopjen e kartes se ID-se se tij. A eshte i pavlefshem ky noterizim apo jo? Faleminderit,


Qytetari: m. M. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leja e zakonshme

Pershendetje, Kam punuar prane nje institucioni nga 10 qershor 2019 deri me 10 shtator 2020. Jam larguar nga puna me deshire. Sa me takon leje e zakonshme per kete periudhe? Faleminderit,


Qytetari: o. m. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku mund te drejtohem?

Pershendetje, Isha e punesuar ne nje biznes privat per me shume se 6 vjet, por e siguruar kam pese vite. Une kisha rreth nje muaj e ca qe i kisha thene qe duam te largohemi nga Shqiperia. Pa me lajmeruar me nje sms ne mes te nates me thote qe nuk do vish me ne […]


Qytetari: A. M. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dalje ne pension

pershendetje, Ne dt 8 tetor 2020 mbush moshen 65 vjec per te dale ne pension. Punoj ne nje institucion shteteror ne Durres. Deri tani nuk me kane lajmeruar me shkrim per kete te drejte dhe as une nuk jam shprehur me shkrim qe te kerkeoj daljen ne pension. A duhet te me lajmeronin 3 muaj […]


Qytetari: P. T. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si paguhet raporti mjekesor per Covid-19?

Pershendetje, Desha te pyes, sa % paguhet raporti mjekesor per rastet e Covid-19 per punonjesit e administrates publike? Faleminderit,


Qytetari: L. D. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku te drejtohem per avokat falas?

Pershendetje, Kam nevoje per ndihme juridike falas per te bere divorcin. Jam me urdher mbrojtje-je. Ku duhet te drejtohem? Cfare dokumentash duhet te paraqes? Faleminderit,


Qytetari: A. P. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje lindje

Pershendetje, Jam e siguruar ne total per nje periudhe nje vjecare, por ne pune te ndryshme. Do te doja te dija nese eshte e mundur perfitimi i lejes lindjes? Faleminderit,


Qytetari: p. l. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim per vize ne Liban

Pershendetje, Nese eshte e mundur doja te dija si mund te aplikoj per vize ne Liban? Faleminderit,


Qytetari: x. z. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrim emri

Pershendetje, Dua te ndryshoj emrin, por jetoj ne Gjermani.  A ka ndonje menyre? Mund te me thoni dhe sa dite zgjat procedura e ndryshimit te emrit? Faleminderit


Qytetari: k. o. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim Fakti

Ju lutem jam në proces gjyqesor per vertetim fakti, pasi vitet e mia te punes ne ish KB jane djegur. Cfare dokumentash me duhen per te provuar punen ne KB para viti 1991? Kam dorezuar vertetim nga DRSSH qe nuk ka bordero ne emrin tim dhe vertetim nga Njesia Administrative qe dokumentat jane djegur. Cfare […]


Qytetari: K. H. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A eshte e rregullt nje akt-marreveshje jo noteriale?

Pershendetje, Do te kerkoja nje keshille paraprake. Kam nje kontrate sipermarrjeje ndertimi noteriale me nje subjekt ndertues per nje lokal me nje cmim x. Mbs disa kohesh beme nje akt marrveshje jo noteriale qe rishikuam cmimin per kete lokal dhe subjekti ma zbriti cmimin per aq sa rame dakort, pra me i ulet se ai […]


Qytetari: G. H. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vlefshmeria juridike e legalizimit te baneses

Pershendetje, Pyetja lidhet me vlefshmerine juridike, dhe ne rast se mund te goditet ne gjykate certifikata e pronesise mbi nje objekt/banese e cila eshte kryer nga vetem njeri prej femijet e baneses. Banesa, eshte objekt i ndertuar ne vitet 60′. Keshilli popullor i periudhes se monizmit ka lejuar familjarin G.A te ndertoje ne toke te […]


Qytetari: X. C. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A largohem dot nga Shqiperia?

Pershendetje, Une jam e fejuar me dike qe jeton ne Amerike. Nga martesa e 1-re kam nje femije te mitur, ish bashkeshorti im nuk lejon qe une te marr femijen. Nese une bej celebrimet me te fejuarin dhe ai fillon procedurat per bashkim familjar. Si duhet te veproj qe femija te jete me mua? Ne […]


Qytetari: I. M. Data: 13 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korigjim diplome

Pershendetje, Me falni per paqartesine nga ana ime dhe per pyetjen qe eshte pak specifike. Per sa me siper ne pergjigjen e dhene nga ju jam i qarte, por pyetja ime konsiston ne faktin qe fakulteti ka nderruar sistemin ne te cilin jemi futur dmth nga 4 vjecar ne 3 vjecar bachelor. Te gjithe studentet […]


Qytetari: e. e. Data: 14 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi i nje vendimi te formes se prere

Pershendetje, Unë kam fituar gjyqin në Gjykatën Administrative te Apelit një shume mbi 20 milion reja. Po pala kundërshtare është ankuar në Kolegjin Administrativ me faktin se nuk ka mbaruar gjykimi ne Gjykaten e Lartë dhe me arsyen se e dëmton buxhetin e x ministrie. Cilat janë hapat që duhet të ndjek per ekzekutimin e […]


Qytetari: N. L. Data: 13 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrigjim diplome

Pershendetje, Ne fakultetin ekonomik shume studente me sistem 4 vjecar nuk kishin mbaruar universitetin akoma sepse kishin provime te mbartura. Pyetja ime konsiston ne faktin, a ka te drejte fakulteti te nderroje sistemin e studimit, dmth nga 4 vjecar ta beje 3 vjecar bachelor? Me ane te nje gjyqi, fakulteti disave ua dha 4 vjecar […]


Qytetari: e. e. Data: 13 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorc

Pershendetje, Para pak kohesh kisha nje gjyq per urdher mbrojtje dhe ish-bashkeshortja ime permendi qe me 15 shtator kam gjyqin per divorcin. Por mua akoma nuk me ka ardhur akoma asnje flete thirrje. A mund te me thoni sa dite para dates se gjyqit per divorc vjen thirrja? Faleminderit


Qytetari: E. L. Data: 12 September , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund te procedohet nje drejtor?

Pershendetje, Kam disa fakte, por duhet edhe te tjera, per nje drejtor ne nje institucion shteteror qe ka abuzuar nder vite. A mund te procedohet per shperdorim detyre, korrupsion aktiv dhe gjithashtu te kerkoj t’i behet vettingu ne SPAK? Ku duhet te drejtohem? Faleminderit,


Qytetari: A. O. Data: 11 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e certifikates familjare

Pershendetje! Per te terhequr nje certifikate familjare nga shtetesja e huaj me gjendjen civile ishte e pamundur, a mund ta kerkoj certifikaten familjare nepermjet gjykates? Pergjigja e shefit te gjendjes civile eshte shkarkoje nga e-Albania, nderkohe qe shtetesja e huaj e martuar ne Shqiperi nuk mund te hape llogari ne e-Albania. Ju lutem per te […]


Qytetari: V. D. Data: 10 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspert per pamjet filmike

Pershendetje, Nese dua te provoj nje pretendim tim duke e bazuar dhe faktuar me pamje filmike (video), gjykata do te caktoj ekspert per kete gje apo e shikon vet? Nese cakton ekspert sa eshte tarifa e tij? A ka gjykata ekspert te tille? Behet fjale per nje gjykim civil. Faleminderit


Qytetari: M. P. Data: 11 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Verifikim ne distance

Pershendetje, Si mund te verifikoj ne distance (me e-mail, tel ose web) nese ndaj automjetit time eshte vene masa e sekuestros? Faleminderit,


Qytetari: . . Data: 10 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vdekje nga covid

Pershendetje, Me ka vdekur burri nga Covid19 ne Tirane. A jepet demshperblim nga shteti per kete? Pasi kemi degjuar plot, por askush nuk na ka njoftuar. Nese po, si veprohet? Faleminderit,


Qytetari: F. L. Data: 10 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procedura permbarimore

Miremengjes, Interesohem per proceduren e ekzekutimit mbi nje automjet. 1-Ne momentin qe DPSHTRR ju konfirmon pronesine e mjetit xxxx, cilat jane procrsurat qe ndiqen nga permbatuesi gjyqesore deri ne ekzekutimin e detyrimit mbi kete pasuri debitorit? Flm


Qytetari: A. X. Data: 10 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rimarja e mbiemrit te vajzerise

Pershendetje! Kam komunikuar me ju ne lidhje me rimarjen e mbiemrit te vajzerise, kam paraqitur listen e dokumentave dhe vertetimeve qe ju me thate. Por gjendja civile me thote qe nuk kam asnje te drejte per ta rimare ose per te aplikuar sepse nuk lejohet me ligj. Por duke qene se jam e celebruar, vetem […]


Qytetari: E. M. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrimi i femijes ne gjendje civile

Pershendetje! Une jam nje nene e nje vajze 4 vjecare. Situata ime eshte e komplikuar keshtu qe shpresoj te jem e qarte me pyetjet dhe kerkesen time. Une 8 vjet me pare kam qene e martuar. Per arsye personale une jam divorcuar nga ish partneri 4 vjet me pare, pikerisht 2 muaj pas lindjes se […]


Qytetari: E. K. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per espulsin

Pershendetje, Jam i interesuar te di nese une kam ndonje ekspuls ne Europe ne vendet Schengen? Si mund ta verifikoj situaten time? Ku duhet te drejtohem per te marre kete informacion? Faleminderit,


Qytetari: X. G. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me blerjen e apartamentit

Pershendetje, Ju lutem me ndihmoni dot me nje sherbim ligjor falas. Ne vitin 2008 kam blere nje shtepi apartament ne Dr, lagjia 13 plazh. Kete apartament e bleva ne mirebesim tek nje njeriu im. Beme kontrate premtim akt shitblerje shtepie dhe me tha neser do sjell certifikaten e pronesise se nuk e gjeta dot sot. […]


Qytetari: R. B. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bashkimi i ceshtjeve nga permbarimi

Pershendetje, Kam bere kerkese te zyra e permbarimit shteteror Tirane per bashkim te dy ceshtjeve, ku jemi te njejtet pale kreditor-debitor. Sa dite afat ka zyra per te kryer procedurat e miratimit te kerkeses dhe transferimit te ceshtjes nga njeri permbarues te tjetri (brenda te njejtit institucion)? Flm


Qytetari: N. C. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma ekonomike

Jam i papune me 4 femije. A me takon ndihma ekonomike? Nuk ma japin sepse kam makine. Faleminderit,


Qytetari: A. G. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sqarim

Pershendetje! Pas disa problemeve qe im ate ka patur me bashkeshorten, ajo eshte larguar me deshire duke marre ne vehte sendet shtepiake dhe makinen qe eshte ne pronesi te babait. A duhet t’i merrte sendet shtepiake pa u bere divorci? Dhe a duhet t’i kthehet makina babait? Theksoj qe denoncim kemi bere dhe nuk po […]


Qytetari: S. R. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neni 96, Kodi te Punes

Përshëndetje, Kërkoj nga ana juaj një interpretim ne lidhje me nenin 96, “Pushimet e tjera” te Kodit te Punes? Më konkretisht, në rast martese të pasardhesve, paraardhesve të drejtpërdrejtë, a përfitoj pushim ditor të paguar. Nëse po, sa ditë? Faleminderit!


Qytetari: K. H. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspert per pamjet filmike

Pershendetje, Nese dua te provoj nje pretendim tim duke e bazuar dhe faktuar me pamje filmike (video), gjykata do te caktoj ekspert per kete gje apo e shikon vet? Nese cakton ekspert sa eshte tarifa e tij? A ka gjykata ekspert te tille? Behet fjale per nje gjykim civil. Faleminderit,


Qytetari: M. P. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e shortit elektronik

Pershendetje! Ju faleminderit per pergjigjet tuaja teper profesionale. Kam bere nje kallezim penal dhe doja te dija se sa dite duhet te kalojne nga data e dorezimit qe te hidhet shorti elektronik? Faleminderit paraprakisht!


Qytetari: E. V. Data: 9 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me sekuestrimin e sendit

Pershendetje, Jam kreditor. Permbaruesi ka leshuar urdher sekuestro per makinen e debitorit. A mund te kerkoj qe deri ne momentin qe te kryhet shitja e makines ne ankand te vendoset bllokues ne rrota nga policia? Nese po, ku te drejtohem te policia e shtetit apo e bashkise? Faleminderit,


Qytetari: g. m. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zbatimi i vendimit te Gjykates se Apelit

Pershendetje, Si mund te zbatohet vendimi i dhene nga Gjykata e Apelit, per kryerjen e pageses se qirase se shtepise nga i padituri? Faleminderit,


Qytetari: O. S. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku depozitohet rekursi?

Pershendetje, Kam bere rekurs ne Gjykaten e Larte kunder vendimit per perjashtim gjyqtari (ceshtje penale) dhe doja ta dija ku duhet ta paraqes rekursin? Duhet ta dorezoje direkt ne Gjykaten e Larte apo ne Gjykaten e Shkalles se Pare ku eshte marre vendimi? Faleminderit!


Qytetari: E. V. Data: 8 September , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: DPSHTRR

Pershendetje, Sipas udhezimeve tuaja u paraqita prane permbaruesit gjyqesor dhe prej DPSHTRR-se ka ardhur pergjigja se debitori e disponon automjetin. Pyetja ime eshte:  Cfare procedurash ndiqen tani nga permbarimi dhe institucionet mbi kete automjet te konfirmuar nga DPSHTRR-ja, ne funksion te ekzekutimit te borxhit ndaj meje? Faleminderit,


Qytetari: . . Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Urdhri i Mbrojtjes

Duke ju falenderuar, ju informoj se gjykata e ka pranuar pjeserisht kerkesen time. Ne kete situate kam paraqitur ankim, duke kerkuar ndryshimin e vendimit dhe pranimin plotesisht te kerkeses per vijimin e urdherit te mbrojtjes. Por une dua qe ekzekutimi te behet ne kete faze, pasi per pjesen qe interesohem gjykata e ka pranuar. Duke […]


Qytetari: /. /. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dallimi midis sekuestros konservative/preventive

Pershendetje Cili eshte ndryshimi midis sekuestros preventive dhe asaj konservartive? Faleminderit


Qytetari: L. H. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrimi i prones te paluajtshme ne bashkepronesi

Pershendetje, Per te regjistruar nje prone ne bashkepronesi, a duhet te dergoj prokure nga ana ime (jetoj ne USA) apo mund ta regjistroje bashkepronari tjeter pa prokuren time? Faleminderit,


Qytetari: K. G. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Proces gjyqesor civil

Pershendetje, Doja te dija se sa mund te zgjase nje proces gjyqesor me parashkrim fitues? Jemi 2 persona posedues te prones. Ne rast se personi i dyte nuk do te hap gjyq kundra atij qe ka pronen, a mundet ta hap une per 12 e pjeses time? Apo duhet patjeter te jete padites dhe personi […]


Qytetari: O. V. Data: 8 September , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pandemia dhe vendi i punes

Pershendetje, Doja te dija se nese punedhenesi te pushon nga puna, a eshte e vlefshme te perdoret pandemia si arsye e shkurtimit nga puna? Faleminderit,


Qytetari: J. M. Data: 7 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pjestim Pasurie

Pershendetje, Ka pak dite qe me ka vdekur babai. Une jetoj me vellain ne nje shtepi. Shtepia eshte ne proces legalizimi. Cfare dokumentash me duhen per te nisur nje proces gjyqesor me objekt pjesetimin e pasurise?  Ju faleminderit


Qytetari: M. Z. Data: 7 September , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A ka te drejte avokatja te transferoje femijet nga shkolla?

Mirembrema, Une jam ne proces divorci dhe akoma nuk eshte vendosur per femijet. Procesi sapo ka filluar. Seanca e pare u be per marrjen e urdhrit te mbrojtes dhe pala paditese hoqi dore. Seanca e dyte u be per pajtim. Doja te dija nese avokatja ka te drejte te terheqi dokumenta shkollor per largimin e […]


Qytetari: D. H. Data: 7 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urdhri i Mbrojtjes

Pershendetje, Kam pyetur dhe nje here tjeter per ekzkeutimin e vendimit gjyqesor per urdher mbrojtje, por me keni nisur vetem bazen ligjore dhe jo nje sqarim per mua si popull. Gjykata ka urdheruar dhunuesin te rehabilitohet ne spital tek QSUT. Une si kerkuese jam ankuar per pjesen e kerkeses qe me eshte rrezuar, por jo […]


Qytetari: /. /. Data: 6 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Koeficenti shfrytezimit dhe koefic. ndertimit sa eshte?

Pershendetje, Kam 200 m2 siperfaqe prone. Sa duhet te perfitoj nga ndertimi i nje pallati? Prona ndodhet ne Tirane ne rr. “Qemal Stafa”. Sa eshte koeficienti shfrytezimit dhe koefic. i ndertimit? Faleminderit,


Qytetari: S. Z. Data: 6 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Grantet ndihmese per biznese

Pershendetje, Babai im ka biznes te mesem ne qytetin e Elbasanit ne fushen e prodhimit te mobiljeve. Di qe ka grante qe bashkia jep per disa biznese. Kur eshte afati per aplikim per keto grante ? Cfare kriteresh duhen per ta perfituar? Cfare dokumentash nevojiten per aplikimin e perfitimit te granteve nga bashkia? Ju Faleminderit […]


Qytetari: B. I. Data: 5 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largim nga puna

Pershendetje! Punoj ne nje kompani private. Kam punuar rreth nje vit dhe me pas u largova me leje lindje. Para perfundimit te lejes me lajmerojne qe nuk mund te rikthehem ne pune per shkak se jane bere shkurtime te stafit per shkak te covid. Me nisin njoftimin qe do zhvillohet nje takim qe te diskutonim […]


Qytetari: E. L. Data: 4 September , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Interpretim ligjor mbi shpenzimet gjyqesore

Pershendetje, Jam i paqarte me nje nga pikat e vendimit te gjykates per zgjidhjen e marteses sime. Konkretisht pika nr 10 (shikoni foton bashkelidhur ne seksionin “media” te faqes).  Ju lutem, a mund te me qartesoni? A do te thote kjo pike qe shpenzimet gjyqesore duhen kryhen nga te dyja palet? Faleminderit Shenim: Pika 10  […]


Qytetari: A. C. Data: 4 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: divorci midis shtetases italiane dhe atij shqiptar

Pershendetje, Në vijim te pyetjeve per divorcin ndermjet shteteses italiane dhe djalit shqiptare, shkova tek Gjendja Civile ne qytetin “X” per te terhequr nje cetifikate familjare dhe nje certifikate akt martese. Nuk ma leshuan duke thene qe duhet ta shkarkosh nga portali e-Albania. Po kjo eshte shtetase italiane dhe si mund ta terheq te e-Albanaia […]


Qytetari: A. D. Data: 3 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitimi i burses ne universitet

Pershendetje, Doja te dija qe nese kete vit mund te perfitoj burse, per shkak se kam te dy prinderit pa pune pasi firmat ku punonin u mbyllen dhe ende nuk kane arritur te gjejne pune qe prej 6 muajsh. Gjithashtu nuk trajtohemi as me asistence sociale (ndihme ekonomike). A mund ta perfitoj une si studente […]


Qytetari: M. D. Data: 3 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martese me te huaj

Ju pergezoj per pergjigjet profesionale. Ju lutem cfare procedure duhe te ndjek per te kryer aktin e marteses me nje te huaj, e cila momentalisht ndodhet ne Shqiperi? Cfare dokumentacioni me duhet per te kryer aktin e marteses? Ju Faleminderit


Qytetari: K. D. Data: 2 September , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

DPSHTRR

Pershendetje, Ne momentin qe une kam bere crregjistim mjeti (heqje targe perkohesisht), DPSHTRR a mund t’i konfirmoje sherbimit permbarimor se kam automjet ne pronesi apo ne momentin qe bej crregjistrimin e perkohshem pergjigja qe i kthehet permbaruesit eshte negative (qe nuk kam automjet pasuri ne pronesi)? Faleminderit,


Qytetari: A. S. Data: 2 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shpenzimet gjyqesore

Pershendetje, Kam rreth 4 muaj i divorcuar me nje femije ne mes dhe te gjitha shpenzimet gjyqesore i kam paguar une. Ne fund gjykata, nder te tjera, vendosi edhe perpjestimin e shpenzimeve gjyqesore. Ish gruaja nuk me ka dhene asnje qindarke nga keto shpenzime, e nga ana tjeter me kerkon t’i paguaj pensionin ushqimor per […]


Qytetari: A. C. Data: 2 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndarja e shtepise

Pershendetje, A perfitojne pjesetaret e tjere te familjes, vellezer, motra nga trashegimia ligjore? Theksoj qe prindi deshiron t’ja lere njerit prej femijeve. Certifikata e pronesise eshte ne emrin e te atit dhe mamase. Faleminderit,


Qytetari: S. R. Data: 2 September , 2020, Kategoria: Trashegimia. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci ndermjet shtetases italiane dhe atij shqiptar

Pershendetje, Ju lutem mund te me thoni se cfare procedure duhet te ndjek pasi kam nje shoqe italiane e cila ne vitin 2018 ka lidhur martese me nje djale nga Shqiperia. Vajza italiane i dha mbiemrin e saj djalit shqipetar në aktin e marteses në vitin 2018. Vajza me shtetesi italiane tashme ndodhet ne Shqiperi, […]


Qytetari: A. D. Data: 1 September , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksat/tarifat vendore dhe veprimtaria gjyqesore

Pershendetje, Pyetja e pare: Ku mund te drejtohem per te marre informacion per taksat dhe tarifat vendore familjare? Dua te di se a jam i rregjistruar apo nese jam debitor. Pyetja e dyte: Kur fillon pune gjykata? Kur mund te filloje procesi i hedhjes se shortit? Faleminderit!


Qytetari: D. M. Data: 3 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Servituti i kalimit – Pronesi

Pershendetje! Kam ne pronesi nje toke kullote tek e cila nuk mund te shkoj, pasi gjate menaxhimit te zones nuk eshte lene rruge kalimi. Ne formularin Nr.6 te personave qe kane token bujqesore perpara meje eshte shenuar tek nje ne pjesen jugore rruge, kurse tek tjetri nuk eshte shenuar ne pjesen veriore rruge dhe madje […]


Qytetari: m. V. Data: 2 September , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procedurat e divorcit

Në rastin e procedures se divorcit, kur njeri bashkeshort eshte në Shqiperi dhe tjetri jashte vendit, i cili nuk pranon ndarjen, a mund te niset procedura nga pala paditese ? Dhe nese pala paditur nuk merr pjese ne gjykim, a behet njoftimi me shpallje? Faleminderit,


Qytetari: M. Z. Data: 1 September , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shtetesia e huaj

Pershendetje, Kam karten e identitetit greke.  Si mund te aplikoj per pashaporte greke? Faleminderit,


Qytetari: A. Z. Data: 1 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor

Pershendetje! Kam rreth 3 muaj i divorcuar dhe me ish gruan kemi edhe nje djale 7 vjec, te cilin gjykata ja la ne kujdestari ish gruas dhe normalisht mua me caktoj nje pension ushqimor. Gjithashtu ne vendimin e gjykates u caktua se muajin Gusht djali te rri me mua qe nga data 1 deri ne […]


Qytetari: A. C. Data: 1 September , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbiemri per viza

Pershendetje, | Jam e martuar dhe kam kurorezim, por mbiemrin nuk e kam nderruar per shkak qe mos me nxjerr pasaporten e dokumentet prap. Femijet i kam ne mbiemer te burrit normal, por tash burri do te dergoje dokumentat qe te aplikoje une per vize. A vleresoni se do me nxjerrin probleme per vizen per […]


Qytetari: V. K. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor

Pershendetje, Kam 3 muaj i divorcuar. Bashke me ish gruan kemi edhe nje djale 7 vjec. Nder te tjera gjykata vendosi lenien e djalit ne kujdestari te se emes dhe nje pension ushqimor qe une i detyrohem djalit. Gjithashtu gjykata vendosi qe te gjithe muajin gusht (1 deri 31 gusht) djalin ta mbaj une. Tani, […]


Qytetari: A. C. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma sociale

Pershendetje, Jam nje nene beqare me bebe. Dua te di nese mund te perfitoj ndonje ndihme sociale nga shteti? Faleminderit,


Qytetari: A. Z. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike, programet e punesimit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Permbarimi

Pershendetje, Jam debitor ne nje ceshtje permbarimore. Kam si pasuri nje banese ne bashkepronesi me kredituesin, pra fituesin e detyrimit dhe ne pronesi timen nje automjet te crregjistruar perkohesisht (te cilit i kam hequr targat). Nuk jam ne marredhenie pune. Vlera e detyrimit eshte 2 milion lek e gjysme te vjetra 1. Si ekzekutohet vendimi […]


Qytetari: 0. 0. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Taksa e truallit

Pershendetje serish, Une jam bashkpronare e nje trualli qe e jep me qera nje subjekt, por se cfare dokumentash ka ky subjekt me ne pronaret e truallit, une nuk po arrije ta gjej dot, sepse familjaret nuk me japin as kontraten as ndonje prokure. Pra, nuk di gje fare. E ndodhur ne keto kushte abandonimi […]


Qytetari: s. t. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Noterizimi i diplomes

Pershendetje, doja te pyesja sa jane tarifat per noterizimin e diplomes dhe listes se notave? Faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesi

Pershendetje! Ju lutem mund te me jepni informacion se cfare procedure duhet te ndjek per privatizimin ose blerjen e nje pjese oborri? Cilit institucion duhet t’i drejtohem? Faleminderit,


Qytetari: m. V. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspuls ne Greqi

Pershendetje, Kam marre ekspuls ne Greqi. A mundem te kaloj ne Mal te Zi me kete expuls qe kam? Faleminderit,


Qytetari: S. T. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Seanca gjyqesore

Pershedetje Dua qe te gjithe seancat e ceshtjes sime te zhvillohen ne salle me sistem audio per qellime te transparences dhe ruajtjes se solemitetit. Ku dhe kur mund te paraqes kerkesen qe te gjithe seancat e ceshtjes time nr.xxxxx te zhvillohen ne salle me sistem audio dhe jo ne zyren e gjyqtarit. A ka ndonje […]


Qytetari: A. S. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kredia – permbarimi

Pershendetje, Doja te me qartesonit disa gjera po patet mundesi. Kam marre nje kredi para disa vitesh. Per disa arsye nuk kam mundur ta paguaj. Si garanci kam vene pagen. Banka me dergoi nje zyre permbarimore dhe ata me njoftuan. Me vone me derguan nje tjeter zyre. Rroga nuk me ishte prekur pasi fillova pune […]


Qytetari: E. P. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Privatizimi i nje toke shteterore

Pershendetje, Si mund te privatizoj nje toke shteterore? Ku duhet te drejtohem dhe cila eshte procedura qe duhet te ndjek? Faleminderit,


Qytetari: A. S. Data: 30 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhurimi i shtepise

Pershendetje, Doja te dija sesi funksionon ky akt dhurimi i shtepise.  Nese me dhurojne nje shtepi, kjo shtepi ngelet e imja  dhe nuk ka me pune pala tjeter?  Pasi kam degjuar se edhe nqs ta dhurojne ngelet akoma shtepia e atij qe ta dhuron!? Faleminderit,


Qytetari: A. C. Data: 30 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndjekja e shkolles ne kushtet e arrestit ne shtepi

Pershendetje, Per shkak te COVID-19 ne baze te aktit normativ nr. 7/2020 ndodhem ne arrest shtepie prej 5 muajsh dhe e kam ndjekur mesimin online. Doja te dija nese ka ndonje leje te posacme apo ndonje zgjidhje qe une te ndjek studimet tani qe u hapen universitetet? Tani eshte sezoni i provimeve. Ju lutem nje […]


Qytetari: L. D. Data: 29 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentat per bonus qiraje

Pershendetje, Sipas nenit 14 te Ligjit 22/2018 “Per strehimin social” parashikohet si me poshte: “1. Përfshirja në programet sociale të strehimit bëhet nëpërmjet aplikimit në zyrën përkatëse të njësisë së vetëqeverisjes vendore të vendbanimit/ vendqëndrimit të aplikantit. 2. Individi/familja pa të ardhura, me të ardhura shumë të ulëta ose të ulëta, që aplikon, paraqet vetëm […]


Qytetari: S. C. Data: 31 August , 2020, Kategoria: Strehim. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vula ne pasaporte

Pershendetje, Ne vitin 2016 me kane vendosur ne pasaporte nje vule ne Bari te Italise per mungese garancie pritese. Nese e provoj te leviz per jashte serish, a mund te kem probleme? Theksoj se ata me thane qe eshte vetem per 24 ore. Faleminderit,


Qytetari: L. D. Data: 28 August , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksa e truallit

Pershendetje, Ne vijim te pyetjeve te meparshme, kush e ka detyrimin per pagimin e takses se truallit, bashkepronaret e truallit apo subjekti qiramarres? Kur taksa e truallit nuk eshte e paguar nder vite, cfare penalitetesh mund te kemi, pervec gjobes? Kur ka hyre ne fuqi taksa e truallit ne Shqiperi? (kur ka nisur aplikimi i […]


Qytetari: s. t. Data: 28 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur dal i padenuar ne deshmine e penalitetit?

Pershendetje, Ne dt 4 Qershor 2015 kam mbaruar nje denim tre vjeçar. Aplikova para ca ditesh per deshmine e penalitetit dhe figuroj i denuar. Kur dhe si hiqet denimi, qe te figuroj i padenuar? Faleminderit


Qytetari: G. O. Data: 28 August , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Kam bere nje kallzim penal. Per nevoja te hetimit eshte bere kqyrja e telefonit te personit te kallezuar dhe kerkesa per te zbuluar zyrtarisht nese ai numer eshte perdorur nga personi i kallezuar, pasi ai e ka te regjistruar jo ne emrin e tij, por ne emrin e dikujt tjeter. A kthen pergjigje kompania […]


Qytetari: S. G. Data: 27 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Deshmia e penalitetit – rehabilitimi

Pershendetje, Nese kam kryer disa vepra penale, por qe nga viti 2012 qe jam liruar nga burgu nuk kam kryer asnje veper tjeter penale, a mund te quhem i rekuperuar? Praktikisht jam denuar per tre vepra penale dhe kam vuajtur denim te njepasnjeshem. Por nga 2012 nuk kam kryer vepra te tjera. Denimi ka qene […]


Qytetari: A. L. Data: 27 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ligji 7501

Pershendetje, babai im ishte mesues the banore ne fshatin e vendlindjes. Ne vitin 1994 mori ne baze te ligjit 7501, ne total 4500 m2. Ne familje ne jemi 4 persona, me perberje babai, mamaja, une (11 vjec) the vellai im (17 vjec). Sot vellai im thote se nga 4500 m2 i takon 1/4 pjese. A […]


Qytetari: I. M. Data: 28 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Avokat falas per te mitur

Pershendetje serisht, Faleminderit per asistencen e vazhdueshme. Sic dhe kam pyetur me pare, ceshtja eshte e karakterit penal (me te demtuar akuzues). Kerkesen per ndihme juridike ta dorezoje se bashku me kerkesen penale per gjykim apo duhet dorezuar paraprakisht ne gjykaten civile per shqyrtim ne dhome keshillimi?


Qytetari: .. .. Data: 27 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Dhoma avokatise

Pershendetje, faleminderit per pergjigjet tuaja! Ashtu sic ju na sugjeruat, shoqja ime i shkruajti ne e-mailin e Ndihmes juridike, ku me thane qe i kemi derguar shkrese dhomes avokatise per caktimin e av. qe me date 30.07.2020. Gjithashtu i shpjegova se ceshtjen e ka te ngutshme dhe i duhet patjeter perfaqesuesi ligjor. – por zyra […]


Qytetari: L. K. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim per pagen e debitorit

Pershendetje, Ju lutem, a mund te me ndihmoni me nje informacion nese ka te drejte permbarimi te marre vertetim per pagen e debitorit? Faleminderit


Qytetari: A. C. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese Padi

Pershendetje, Kam nje pyetje. Per te bere nje kerkese padi per korigjim materiali te vitit te lindjes ne Certifikaten e Akt Marteses, a duhet bere kerkese padi ne qytetin ku eshte bere lidhja e marteses ne rrethin Berat (psh qe e mbulon Gjykata Administrative Vlore) apo ku je rezident aktual ne Tirane? Sipas gjendjes civile […]


Qytetari: G. S. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fyrje dhe rendim psikologjik

Pershendetje , Para 1 muaji ka ndodhur nje konflikt ne rruge … ( te cilet jeni ne mardhenie familjare ) Ne debat e siper personi x, me ka akuzuar dhe me thote mbi dhjetra here qe jam femi i jashte ligjshem ilegal (ai e tha ne nje forme banale, denigruese, por une po e shkruaj […]


Qytetari: S. M. Data: 27 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Avokat falas per te mitur

Pershendetje, si cakohet avokati falas per te miturin viktime dhe a keni nje liste te avokateve?


Qytetari: @. @. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion mbi gjykaten kompetente

Pershendetje, interesohem per vajzen e cila eshte e divorcuar dhe me vendim gjyqi i eshte lene per kujdesje vajza e mitur. Vajza me mbesen e kane gjendjen civile ne Tirane dhe banojne ne Tirane. Ish-bashkeshorti i vajzes banon ne Lushnje. Vajza kerkon te hap nje proces gjyqesor ku do te kerkoj autorizim per te dale […]


Qytetari: x. h. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cilat procedura ndiqen?

Përshëndetje. Jam një emigrant. Një vilë është regjistruar ne hipotekë në emër të babait tim. Kam dërguar mjete monetare (disponoj dërgesat) për blerjen e truallit dhe ndërtimin e saj. I kërkoj babait ta kalojë në emrin tim meqë vetëm unë kam kontriubuar për blerjen e truallit dhe ndërtimin, por babai nuk pranon. Ju lutem me […]


Qytetari: M. L. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cilat procedura ndiqen?

Pershendetje! Kam nje toke bujqesore dhe truall ne pronesi ne emer te babait tim, shpallur me vendim gjyqesor. Kete prone e shfrytezon nje person tjeter sepse kur jane ndare tokat ne baze te ligjit 7501 qeverisja vendore ia ka dhene token ketij personi per ta shfrytezuar. Si duhet te procedoje qe kjo prone te na […]


Qytetari: E. V. Data: 25 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspuls

Pershendetje, Ne vitin 2017 kam marr ekspuls nga Franca me afat 1 vit dhe vetem me Francen. Me ndryshimet e ligjit qe u be ne Shqiperi mu kthye 3 vjet shcengen , dhe afati i ndalimit nga Shqiperia ka perfunduar. A mund te udhetoj i lire tashme neper Europe apo me duhet ndihma e nje […]


Qytetari: M. V. Data: 26 August , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per informacion

Pershendetje, Jam 23 vjec dhe kam lindur ne Greqi. Problemi im qendron se dua te bej celebrimin me nje vajze shqiptare dhe te gjendja civile ne Shqiperi figuroj me nje emer ndryshe nga ai qe kam ne Greqi. Cfare duhet te bej qe te ndryshoj te dhenat ne gjendjen civile shqiptare? Dua t’i bej njesoj […]


Qytetari: B. G. Data: 24 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Procedura e paraqitjes se dosjes permbarimore ne gjykate

Pershendetje, Faleminderit per pergjigjen tuaj. Sipas udhezimeve tuaja sot u paraqita prane Zyres se Permbarimit , por institucioni ishte mbyllur prej infektimeve ne personel. Cfare mund te bej tani? Mund te dergoj kerkese zyrtare me poste apo as me poste nuk kthejne pergjigje? Faleminderit,


Qytetari: A. H. Data: 25 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagen e luftes

Pershendetje, Nje i aferm i imi ka qene ne pune çdo dite pas dates 31 Mars. Ai ka perfituar pagen e luftes, por vlera e lekeve te marra i eshte bere zbritje ne rroge me pretekstin se paga e luftes eshte dhene ne ndihme te bizneseve. Biznesi ne te cilin ka punuar ndoshta ka qene […]


Qytetari: A. P. Data: 24 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhurim prone midis familjareve

Pershendetje, Burri do me bej dhurate shtepine. Cfare dokumentash duhen dhe cilat jane detyrimet financiare? Ne pritje te pergjigjes. Faleminderit,


Qytetari: M. T. Data: 24 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth pensionit ushqimor

Pershendetje, Une marr pension ushqimor dhe jam 18 vjec. A ka problem nese llogarine bankare e hap ne emrin tim, meqenese jam 18 vjec ? Apo duhet patjeter qe llogaria te jete ne emrin e (kreditores), mamit tim? Faleminderit!


Qytetari: B. Z. Data: 25 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me DPTTV Tirane

Pershendetje, Ne jemi 10 bashkpronare te nje trualli, te cilin e jep me qira nje subjekt ku jane pjese 10 bashkepronaret e truallit. Ne QKR jane rregjistruar dhenie toke me qira sipas vertetimit hipotekor, ku bejme pjese ne te gjithe bashkepronaret. Problemi eshte sepse familjaret e mi (bashkepronaret e tjere te prones) mua nuk me […]


Qytetari: s. t. Data: 25 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cfare ndodh me ceshtjen?

Pershendetje !Kam nje ceshtje ne proces gjyqesor por dua te bej kallezim per prokurorin e ceshtjes. Ajo qe do te doja te dija eshte se cfare ndodh me ceshtjen ? Pezullohet apo vazhdon gjykimi paralelisht. Po kur ceshtja kthehet per rihetim dhe prokurorit te ceshtjes i eshte bere kallezim penal cfare ndodh me ceshtjen ?Faleminderit!


Qytetari: E. V. Data: 24 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri.

Pershendetje. Jam e interesuar te pyes ne lidhje me ndryshimin e mbiemrit. Dua te kryej celebrimin, por dua te mbaj mbiemrin e vajzerise. Me vone, a mund ta ndryshoj mbiemrin edhe te marr mbiemrin e bashkeshortit?! Si dhe, nese dua te mbaj dy mbiemra, edhe te vajzerise edhe te bashkeshortit, do te bej ndryshime ne […]


Qytetari: E. O. Data: 24 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per informacion

Pershendetje, Ju lutem me ndihmoni me informacionin e meposhtem: Ku ndodhet sekretaria e Gjykates Penale Tirane? Ku ndodhen zyrat e gjyqtareve te Gjykates Penale Tirane? Ku mund te gjej formularin qe ceshtja ime te zhvillohet ne salle gjyqesore me sistem audio rregjistrimi? Ju faleminderit,


Qytetari: F. S. Data: 23 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Viktima “i mitur” ne procesin penal

Faleminderit per pergjigjen e meparshme. Pervec momentit kur i mituri jep deklarimet e tij ne prezence te psikologut, a ka ai te drejte te nderhyje gjate seances per te mbrojtur akuzen? A ka te drejte i mituri te qendroje ne seance gjate gjykimit (pervec momentit te deklarimeve)? Faleminderit,


Qytetari: ?. ?. Data: 23 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padi administrative kunder vendimi per lirim nga puna

Pershendetje, Nje efektiv i rendit, jashte turnit te punes, eshte proceduar per drejtim mjeti ne menyre te parregullt (ne gjendje te dehur). Per kete, nga Drejtoria e Standardeve ndaj tij eshte marre masa me pezullim nga puna si fillim, pastaj me lirim nga puna. Eshte denuar ne shkalle te pare per vepren penale “drejtim mjeti […]


Qytetari: M. A. Data: 22 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetime nga prokuroria dhe gjykata

Pershendetje, Per arsye pune me nevojitet nje vertetim nga prokuroria dhe gjykata e rrethit Tirane. A mund te me ndihmoni me adresat e tyre te email-it? Jetoj jashte shtetit, dhe nuk kam mundesi te levize apo te paraqitem personalisht. Faleminderit!


Qytetari: D. X. Data: 23 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Viktima “i mitur” ne procesin penal

Pershendetje, Une kam dy pyetjet e meposhtme: Se pari, viktima akuzuese e mitur a ka te drejte te jete pjesemarrjes gjate gjithe kohes se gjykimit apo vetem kur duhet te deshmoje? dhe se dyti, ne hartimin e kerkeses penale, si duhet te shprehemi, ne vete te pare pra “une, i mituri……..” apo “i mituri “X” […]


Qytetari: X. X. Data: 22 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese penale me te demtuar

Pershendetje, Jam e demtuar nga vepra penale “mosdhenia e mjeteve per jetese”. Per kete duhet t’i drejtohem me kallezim prokurorise apo duhet te bej kerkese ne gjykate? Te lutem ma sqaroni. Faleminderit,


Qytetari: l. a. Data: 22 August , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procedura per paraqitjen e dosjes permbarimore ne gjykate

Pershendetje, Dua te bej nje kerkese ne gjykate per mosdhenie te mjeteve per jetese. Dua te di nese dosjen permbarimore duhet domosdoshmerisht ta dorezoje une ne cilesine e proves apo mjafton ta kerkoj dhe e merr prokurori ose gjykata ne rruge institucionale? Faleminderit,


Qytetari: A. H. Data: 22 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kualifikim per KEMP/Kujdestari

Pershendetje, Babai jone, 82 vjec, ka pesuar ishemi ne tru dhe si pasoje eshte paralizuar gjysma e trupit, si dhe shtylla kurrizore qe nuk e lejon te kryeje as nje levizje pervec kokes dhe krahut te djathte. A perfiton perkujdesje apo KEMP? Ka 3 vjet qe ndodhet ne kete situate. Per me shume informacion, shiko […]


Qytetari: R. S. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Inspektoret e zones

Pershendetje, Inspektor rendi ka ne cdo turn apo jo? Faleminderit,


Qytetari: .. .. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje ne lidhje me te provuarin ne nje proces gjyqesor

Pershendetje te nderuar avokate! A eshte e nevojshme dhe e domosdoshme thirrja e nje deshmitari per nje gjyq ne baze te nenit 169 K.PR.C ? Perse gjykata nuk pranon vetem nje deshmitar? Kjo eshte nje prove shume e veshtire per t;u siguruar, pasi nuk mundet t’i detyroj personat te vine si deshmitare. Nese une i […]


Qytetari: M. M. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth nje situate familjare

Pershendetje, Kemi nje problem. Nusja eshte larguar nga shtepia ku jetonte me ne vjehrrin dhe vjehrren dhe ka lene femijet. Nuk ka dhene asnje adrese se ku ndodhet, por i merr femijet e mitur ne telefon dhe u thote qe jam mire. Nderkohe burrin e e ka ne France. Si veprohet ne te tilla raste […]


Qytetari: A. S. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Policia

Persh, Nese kam nevoje per ekzekutimin e nje vendimi gjyqesor civil nga policia e shtetit, ku duhet te kontaktoj nese situata ndodh jashte orarit te punes se inspektorit te zones? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes pyetjes: Pjestim banese

Pershendetje e nderuar avokate Znj Dama, Ju falenderoj per pergjigjet qe me ktheni vazhdimisht ju dhe koleget tuaj! Me keni sqaruar shume qarte sesi funksionon pjestimi i nje banese, por ajo qe une dua te di eshte se nese prinderit nderrojne jete, kujt i takon pjesa e tyre? Faleminderit per mirekuptimin!


Qytetari: E. V. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urdher Ekzekutimi

Pershendetje. Per cilat ceshtje ka nevoje per leshim urdher ekzekutimi? Faleminderit,


Qytetari: Y. S. Data: 21 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Rreth ekzekutimit te urdhrit te mbrojtjes

Faleminderit per pergjigjen e dhene. Ju lutem a mund te me interpretoni nenet e cituara ne raport me pyetjen e meposhtme: Pra, ne baze te ketyre neneve qe me keni referuar….vendimi per leshimin e urdherit te mbrojtjes mund te ekzekutohet edhe pa marre forme te prere? Faleminderit,


Qytetari: B. G. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Toke bujqesore shtetetore

Pershendetje, Kam nje toke ne fshat qe e shfrytezoj per pemtari. Kjo toke njihet nga i gjithe fshati qe eshte toka jone (e stergjysherve). Per kete toke nuk disponoj dokumenta, pra eshte toke shteterore me dokumenta. Pyetja ime eshte: Ka ndonje ligj apo akt ligjor qe me jep te drejten ta blej dhe ta kem […]


Qytetari: I. H. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Pershendetje! Une jam shqiptare, aktualisht me banim jashte. Jam e divorcuar dhe per efekt dokumentesh ne shtetin e huaj mbas divorcit kam mbajtur mbiemrin e ish-bashkeshortit .Cfare duhet te bej per te rimarre mbiemrin e vajzerise? Une jetoj ne USA. Faleminderit,


Qytetari: F. T. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zhurma nga ndertimi i nje pallati te ri

Pershendetje, Ketu ngjitur me mua do ndertohet nje pallat. Interesohem nese nga ana ligjore ndertuesi duhet te  kontaktoje me neve banoret e pallatit ngjitur per te na informuar dhe per te kerkuar mirekuptimin tone ne lidhje me zhurmen, sepse ata dje erdhen dhe shemben godinen ekzistuese dhe do fillojne hapjen e gropes nderkohe qe ne […]


Qytetari: A. P. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Afati per zbardhjen e vendimit gjyqesor

Pershendetje serish, ju falenderoj per pergjigjen tuaj. Per te me saktesuar, afati per arsyetimin eshte 20 dite? 2. Muaji gusht a perllogaritet apo jo? 3. Nese gjyqtari nuk zbaton kete afat ku duhet te drejtohem? Faleminderit edhe njehere,


Qytetari: M. H. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afati per zbardhjen e vendimit gjyqesor nga gjyqtari

Pershendetje, Sa kohe duhet per arsyetimin e nje vendimi gjyqesor? Sepse shkoj ne sekretari te Gjykates se Tiranes dhe me thone qe nuk ka dale akoma. A ka ndonje menyre per ta verifikuar elektronikisht nese eshte zbardhur apo jo vendimi gjyqesor? Faleminderit,


Qytetari: M. H. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Numri juaj jeshil

Pershendetje, Ju kam marr ne tel, po me del se nr. 0800 10 10 nuk ekziston. A funksionon sherbimi i ndihmes ligjore falas permes linjes se gjelber? Faleminderit,


Qytetari: L. R. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth ekzekutimit te Urdhrit te Mbrojtjes

Pershendetje, Ne vendimin gjyqesor per urdher mbrojtje shprehet se “ky vendim perben titull ekzekutiv nga dita e shpalljes (29 korrik 2020).” Ne kuptim te ligjit 9669 (azhornuar me 47/2018), ky vendim a ekzekutohet menjehere apo pas marrjes se forme te prere? Po urdheri i menjehershem, a ekzekutohet menjehere apo pas marrjes forme te prere? Faleminderit,


Qytetari: B. X. Data: 20 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma ekonomike

Pershendetje ! Emri im eshte E.L kam nevoje per ndihmen tuaj ne lidhje me ndihmen ekonomike. Kete vit mbarova Universitetin dhe dua te ndahem nga trungu familjar dhe te jem me vehte, por familja ime trajtohet me ndihme ekonomike. Pyetja ime eshte se nese ndahem nga familja, a vazhdojne pjesetaret e tjere te familjes te […]


Qytetari: E. L. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: kerkese per ndihme

Faleminderit Znj. Dama per pergjigjen tuaj! a ka ndonje problem se ne aktin tim te ankimit kam shenuar ne objekt: Ndryshimin e vendimit nr……….te Gjykates se Rrethit Gjyqesor Tirane duke vendosur pranimin e plote te kerkeses? Pra nuk e kam cilesuar “ndryshim i pjesshem”.  Ju faleminderit edhe njehere!


Qytetari: 1. 1. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per ndihme

Prsh avokat, Dua qe vendimi i gjykates se shkalles pare te lihet ne fuqi per aq sa ka vendosur, por te shtohen edhe pika te tjera. Ne objektin e ankimit do ishte e udhes te shenohej ndryshim apo lenie ne fuqi me plotesimin…………? Faleminderit,


Qytetari: A. L. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Per pajisje me AMTP

Flm per pergjigjen e pare, por dua te thellohem pak me shume. Ne ligji 171/2014, neni 2, pika 2, nendarja IV, kufizon paisjen me AMTP-se nese siperfaqja e tokes i eshte kaluar ne pronesi Bashkise. Cila eshe dispozita apo neni ne ligjin 20/2020, ( i cili ka shfuqizuar ligjin 171/2014), per kete situate konkrete, pasi […]


Qytetari: R. V. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per te kaluar ne mbiemrin e burrit

Pershendetje, Jam martuar me shtetas te huaj, por kam mbajtur mbiemrin e vajzerise. Kane kaluar 5 vite nga dita e marteses, por tani dua te marr mbiemrin e burrit tim. A eshte e mundur kjo ligjerisht? Cfare rruge duhet te ndjek? Ju lutem me ndihmoni. Faleminderit,  


Qytetari: B. C. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth vendimmarrjes se Gjykates se Apelit

Pershendetje, Kam nje gjyq familjar dhe gjykata e faktit ka vendosur pranimin e pjesshem te padise. Une i jam drejtuar gjykates se apelit me objekt ndryshimin e vendimit dhe pranimin e plote te kerkeses. A ka te drejte apeli te vendos rrezimin e kerkeses perseri ndonese kjo nuk eshte kerkuar ne asnje ankim? Faleminderit,


Qytetari: L. X. Data: 19 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njoftimi i vendimit gjyqesor te zbardhur

Pershendetje, cili eshte ai afat ne procesin civil qe fillon nga dita e njoftimit qe vendimi eshte zbardhur? Faleminderit,


Qytetari: L. F. Data: 18 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorc me nje shtetas te huaj

Pershendetje, Para 10 vitesh kam bere nje martese me nje shtetas italian, martesen e kam bere ne Shqiperi. Tani dua te divorcohem, por prej me shume se 5 vitesh nuk kam asnje informacion se ku ndodhet personi, nuk kam asnje kontakt, as adresse. Prej 5 vitesh jetoj ne Zvicer dhe skam patur mundesi te bej […]


Qytetari: J. C. Data: 18 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per procedim penal

Pershendetje Jam nje qytetare A.G nga Gjirokastra. Kam bere nje kallezim penal per nje person i cili eshte person nen hetim. Ne muajin shtator kam gjyqin. Personi ndaj te cilit eshte bere kallezimi, i cili eshte regjistruar ne prokurori dhe eshte ne fazen e perfundimit te hetimeve, ka marre nje vertetim ne Prokurori qe nuk […]


Qytetari: A. G. Data: 18 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pajisje me AMTP

Pershendetje, Jam perdorues faktik i nje siperfare toke bujqesore, por kjo siperfaqe eshte perfshire ne listen perfundimtare, te pronave te paluajtshme, publike shteterore, qe trasferohen ne perdorim te Bashkise Fier. Aktualisht gezoj statusin e ish te perndjekurit politik nga ana e babait (shiko dokumentin bashkelidhur). Interesohem te di nese mbi mundesite qe te paisem me […]


Qytetari: R. V. Data: 18 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Dhoma e avokatise

Pershendetje, Faleminderit per pergjigjen dhe rekomandimin e bere nga ana juaj. I dergova shkrese zyrtare kryetarit te dhomes vendore te avokatise per marrjen ne dijeni se cilin avokat me kane caktuar. Nuk kam marre pergjigje. Madje i kam shkruar ne what app, ne e-mail, por nuk me kthen pergjigje. Tani si i behet pasi gjykata […]


Qytetari: L. K. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njohje atesie

Pershendetje te nderuar, Babi im do te me njohe atesise ne bashki, por mami im jeton jashte shtetit dhe duhet pelqimi i saj. Mami nuk mund te vije ne Shqiperi. A mund te bej mami nje leter tek avokati i saj qe eshte dakord dhe ta paraqes tek bashkia ose nje prokure qe ta firmose […]


Qytetari: A. P. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Thirrje per t’u pyetur ne prokurori

Pershendetje, Dua te di nese eshte e detyrueshme qe prokurori te therrase per te deshmuar te kallezuarin para se te dergoje ceshtjen ne gjykate apo e therret vetem nese e shikon te arsyeshme? Ju faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e vendimit te gjykates

Pershendetje, A lejohet terheqja e vendimit (e pa prere) prane sekretares se ceshtjes gjyqesore sepse dosja ende nuk ka kaluar tek sekretaria qendrore e gjykates? Faleminderit,


Qytetari: F. V. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetimi i baneses online

Pershendetje, Ju lutem a mund te merret vertetimi i baneses online dhe ku mund te aplikoje? Faleminderit,


Qytetari: J. S. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Terheqja e vendimit te arsyetuar

Faleminderit per pergjigjen z. Fushaxhia, Ceshtja ime eshte kerkese civile dhe jo gjykim themeli, prandaj ankimi 5 dite fillon nga dita e shpalljes. (zenie afati). Vete gjyqtari me tha hajde ne date 17 gusht ta marresh.


Qytetari: T. T. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e vendimit te arsyetuar

Pershendetje, Kam nje ceshtje ne Gjykaten e Tiranes. Ne fund te korrikut eshte marre vendimi dhe gjyqtari me tha hajde ne dt. 17 gusht per ta terhequr vendimin e zbardhur. Shkova sot ne sekretari dhe me thane qe dosja nuk ka zbritur. Kerkoj te takoj gjyqtarin, por mungonte (se eshte gjyqtar i gatshem kete jave). […]


Qytetari: T. E. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ku mund te gjej prokurat ose kontratat?

Pershendetje, Une jam nje nder 11 bashkepronaret e disa pronave. Problemi qe kam une eshte se familjaret e mi me kane marre karten e identitetit dhe kane lidhur prokura/kontrata qe une nuk ja kam idene. Nuk me tregojne as emer noteri, as fotokopje te kontratave ose prokurave sepse keto marrin qira te pasurive dhe mua […]


Qytetari: k. t. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perpjestim prone

Pershendetje te nderuar dhe faleminderit shume per pergjigjet tuaja aq profesionale ne ndihme te qytetareve ne nevoje! Pyetja ime eshte si me poshte vijon. Ne vitin 2001 babai im merr nje certifikate pronesie te nje prone si trashegimni e lene nga babai i vet (pra gjyshi im). Im ate ka nderruar jete dhe ka lene […]


Qytetari: E. V. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pjestim banese

Pershendetje! Ne vitin 1993 prinderit kane bere privatizimin e baneses.Une ne ate kohe kam qene minorene dhe per kete shkak emri im nuk figuron ne certifikaten asaj kohe sepse isha nen kujdestarine e prinderve. A perfitoj une pjese nga kjo banese nese ajo shitet? Nese kerkoj rifreskim te certifikates se pronesise, a do te jete […]


Qytetari: E. V. Data: 17 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezim penal

Pershendetje te nderuar avokate! Kam nje ceshtje ne proces gjyqesor, por gjate hetimeve paraprake kam vene re shume shkelje ligjore dhe proceduriale nga ana e prokurorit te ceshtjes. Ajo qe do te doja te dija eshte se nese une paraqes nje kallezim penal per prokurorin e ceshtjes, si duhet te procedoj? Te cila prokurori paraqitet […]


Qytetari: E. V. Data: 15 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Takse pronesie

Pershendetje! A paguhet takse per truallin nese ke ne pronesi nje toke “kullote” dhe nje toke “pyjore” sepse me sapo lexoj ne ligjin e taksave vendore flitet vetem per takse te tokes bujqesore? Po kur prona kalon nga nje person, tek trashegimtaret e tij a paguhet takse? Faleminderit


Qytetari: E. V. Data: 15 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trajtimi i ceshtjeve me ankim te vecante

Pershendetje, Interesohem te di nese ceshtjet gjyqesore me ankim te vecante me objekt “vazhdim i urdherit te mbrojtjes”, a kane perparesi per t’u shqyrtuar ne Gjykaten e Apelit? Ju faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 15 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me ankimin

Pershendetje, A ka problem se ne kerkesen time ankimore nuk kam shenuar fjalen “ankim i vecante”, pra nuk e kam cilesuar kete detaj? Ne pritje te pergjigjes, Faleminderit,


Qytetari: G. M. Data: 15 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sqarim ne lidhje me pergjigjen ndaj pyetjes se qytetarit C.T

Pershendetje te nderuar avokate dhe faleminderit per pergjigjet tuaja aq te vlefshme. Kete here nuk kam pyetje, por doja thjesht te sqaroja ndoshta nje lapsus nga ana juaj ne pergjigjen dhene qytetarit C.T. Ligji per sistemin e taksave vendore eshte ligji nr. 9632/2006 dhe jo ligji nr. 9636/2006. Ndjese per nderhyrjen. Faleminderit per mirekuptimin


Qytetari: E. V. Data: 15 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksa e truallit ku paguhet

Pershendetje, Une, ne bashkepronesi me 10 persona te tjere, kemi nje truall 2600 metra katror qe ia kemi dhene me qira nje subjekti …une i kerkoj zyres e taksave prane bashkise qe te me pajise me nje fotokopje te pageses se takses se truallit, si dhe kopje te kontrates qe ka subjekti me ne pronaret, […]


Qytetari: C. T. Data: 14 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fitimi i nënshtetësisë

Quhem TS, jam nga Gjilani – Kosovë, pyetja ime është se a mund të aplikoj për nënshtetësi Shqipëtare. Unë e kam blerë një banesë (hyrje) tek Mali i Robit – Golem në vitin 2008 (marreveshja eshte nenshkruar nga bashkeshortja ime) ndersa ne vitin 2015 e kemi nxjerun edhe certifikaten e pronesise (tapinë) si dhe i […]


Qytetari: T. S. Data: 13 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me lejen vjetore

Pershendetje, Sipas Kodit te Punes sa leje vjetore me takon? Kam 3 vjet pune pa nderprerje ne te njejtin institucion. A mund ta marr me shkeputje 7 dite nderpreje dhe 14 dite te tjera me pas? Faleminderit,


Qytetari: A. B. Data: 14 August , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pune sanitare ne shtet

Pershendetje, Dua te punesohem ne shtet si sanitare, ku mund te drejtohem pasi zyra punes me thote qe ne nuk punesojm ne administrate. Ku mund te kerkoje te punesohem une ne shtet


Qytetari: V. X. Data: 13 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ftese per vize

Pershendetje, Pergjigjen tuaj e mora ne lidhje me martesen me shtetas te huaj, por a ka nje ftese te posacme qe behet ne rastin kur pala tjeter, i fejuari shtetas libanez i duhet vize te vije ne Shqiperi? Si mund te behet aplikimi per vize apo vetem si turist? Ju faleminderit,


Qytetari: x. z. Data: 13 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vazhdim te pyetjes : Gjykata administrative

Pershendetje serisht , ju falenderoj per pergjigjen e dhene . Dua te di nese : Nese une depozitoj padine ne gjykate ne shtatore, ne baze te nenit 17 shkronja “ç” , sa do me duhet qe gjykata te caktoj daten e gjyqit ? Ka ndonje afat ? Apo gjyqet ne gjykate administrative behet pa pale […]


Qytetari: E. Z. Data: 13 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Rimarrja e mbiemrit te vajzerise

Pershemdetje! Une iu falenderoj per pergjigjen qe me keni dhene ne lidhje me kerkesen time. Serisht do iu shqetesoj me pyetjet e mia. Konkretisht tek vertetimet ne gjykate dhe ne prokurori, si duhet t’i kerkoj? me cfare kerkese? Dmth konkretisht cfare vertetimesh duhet te kerkoj? Gjithashtu kerkesen me shkrim duhet ta perpiloj une apo ka […]


Qytetari: E. M. Data: 13 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagesa e luftes

Pershendetje ! Me kane kaluar dy keste te pages se luftes nga paketa e pare , perkatesisht te muajit Mars dhe Maj por jo ajo e muajit Prill . A mund te kaloje akoma ky kest ? Nese jo ku mund te ankohem ? Faleminderit!


Qytetari: R. S. Data: 12 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martesa

Pershendetje. Po bej celebrimin ne Gjermani dhe po mar mbiemrin e burrit. Sa kam kohe per te ndryshuar pashaporten me mbiemrin e ri?


Qytetari: B. A. Data: 12 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjykata Administrative

Pershendetje , Sa eshte tarifa per te depozituar nje padi ne Gjykaten Administrative, me objekt detyrimin e bashkise te vendos psh. te drejten qe une kerkoj? Faleminderit


Qytetari: E. Z. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demshperblim si i perndjekur politik

Pershendetje, Kam babain qe eshte trashegimtar i te perndjekurve politik. Ai nderroi jete. A mundem une te marr kestet e demshperblimit qe i kane ngelur babait? Faleminderit,


Qytetari: L. S. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Pershendetje! Iu falenderoj per pergjigjen tuaj. Atehere informacionin e kam qe duhet ta kisha zgjedhur qe ne fillim se cilin mbiemer te mbaja. Por pyetja ime qendron kam te drejte une ta ndryshoj mbiemrin serisht?! Une me mjetin e identifikimit te vjeter ( i cili eshte me mbiemrin e vajzerise) kam bere rregjistrime per diplomen […]


Qytetari: E. M. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim ekspulsi

Pershendetje, Ku mund ta verifikoj nqse kam ekspuls nga shteti gjerman dhe me ndalohet hyrja ne vendet e Shengen-it? Ju falenderoj,


Qytetari: A. D. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Celebrimi i marteses ne nje shtet te trete

Pershendetje, I fejuari im eshte libanez dhe jeton ne Liban. Ne duam te bejme celebrimin e marteses, por une nuk mund te shkoj ne Liban dhe ai nuk mund te vije ne Shqiperi.  A mund te behet celebrimi, ne nje shtet tjeter si Turqia (prane ambasades tone atje apo ne nje menyre tjeter), ku ne […]


Qytetari: x. z. Data: 11 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martese politike midis nje nenshtetase greke dhe nje shqiptari

Pershendetje, Do doja te informohesha lidhur me proceduren qe duhet te ndjeke nje nenshtetase greke qe deshiron te beje nje martese politike me nje shtetas shqiptar ne Shqiperi? Nese ekziston nje ekspuls ne te kaluaren me nderrimin e mbiemrit prej kesaj martese, a do kete me probleme per te udhetuar? Pres pergjigje dhe ju flm […]


Qytetari: A. S. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Takim me prokurorin

Pershendetje, Para 3 javesh kam bere nje kerkese te sekretaria e Prok. Tiranes per te takuar prokurorin. Nuk kam marre ende asnje pergjigje. A duhet t’i drejtohem prokurorise (ne shtator) per ta takuar direkt prokurorin, se nuk me jane pergjigjur me kerkese apo duhet te pres? Cfare me sugjeroni te bej? Faleminderit,


Qytetari: L. G. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per informacion mbi programet sociale te strehimit

Pershendetje! Jam nga qyteti i Fierit, momentalisht jetoj me familjen. Prej 6 muajsh jam i papune dhe prinderit po ashtu. Jam diplomuar per ing. Ndertimi, mosha 27 vjec. Banesa ku jetojme eshte ne pronesi te prinderve dhe ka nje hapsire 65 m2 1+1. Doja te dija nese mund te perfitoj prej banesave sociale qe ofron […]


Qytetari: A. Q. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Strehim. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si procedohet?

Pershendetje, Kam nje banese ne emrin tim dhe te burrit (jemi ne proces divorci). Vjehrra ime jeton tek ne, por dua ta largoj nga shtepia. Cfare procedure ndiqet per ta larguar nga banesa, ne momentin qe ajo figuron ne certifikate familjare me ne, por nuk ka pronesi mbi banesen? Faleminderit,


Qytetari: K. L. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te ankohem per pensionin e pleqerise?

Pershendetje, Jam e interesuar te di se si mund te procedoj per t’u ankuar ne lidhje me shumen e pensionit te pleqerise. Duhet te ankohem si fillim te dega e perfitimeve apo te komisioni rajonal i ankimit? Afati 30 ditor qe merret per baze per t’u ankuar ne komisionin rajonal te ankimit nga cila date […]


Qytetari: R. S. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Pershendetje! Une dua te rinovoj mjetet e identifikimit. Duke qene se jam e celebruar mjetet e identifikimit jane ne mbiemrin tim (para martese). Une dua qe serish kur t’i rinovoj te mos ndryshoj mbiemrin (dmth te mbaj serish mbiemrin tim). Shkova dhe u interesova prane gjendjes civile dhe me thane qe nuk lejohet. Si duhet […]


Qytetari: E. M. Data: 10 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per informacion

Pershendetje! Doja te merrja nje informacion ne lidhje me situaten ku ndodhem. Prej 2 vitesh jam ne marredhenie me nje person, me te cilin kam edhe nje femije te porsalindur para pak ditesh. Problemi qendron se me personin ne fjale nuk kam bere celebrim dhe asgje akoma, sepse ai aktualisht eshte i martuar me letra […]


Qytetari: E. D. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Hipoteka

Pershendetje, Para 6 vitesh kemi bere nje shkembim apartamentesh. Dhame apartamentin tone te vjeter dhe morem nje apartament te ri qe akoma nuk kishin marre hipoteken. Ne kemi hipoteken e apartamentit te vjeter,  por nuk kemi marre akoma hipoteken e apartamentit te ri. Asnje banor ne pallat nuk e ka marre akoma. Ata qe moren […]


Qytetari: m. g. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi gjyqesor

Pershendetje, Kam nje dosje permbarimore tek zyra shteterore e Tiranes. Ekzekutimi eshte pezulluar me kerkesen time si kreditor. Pas ca kohesh kam depozituar nje vendim te ri gjyqesor ne kete dosje permbarimore. Ne momentin qe une  kam dorezuar nje vendim te ri ne nje dosje te pezulluar, a rihapet automatikisht procedura e ekzekutimit? Faleminderit,


Qytetari: A. A. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ligji 7652, dt. 23.12.1992

Pershendetje te nderuar Avokatë! Kam nje pyetje e cila vijon me permbajtje si me poshte: 1 – Ne rast se nje person ka marre nje banese ne baze te ligjit 7652 dt. 23.12.1992 si i pastrehe, nderkohe qe ai ka patur dhe ka nje banese si mund te ankohesh? 2 – A mundet qe ai […]


Qytetari: K. K. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Certifikate pronesie

Pershendetje! Babai im i ndjere dispononte nje certifikate pronesie te nje toke ne emer te tre personave. Ne emer te tij, te kunates se tij dhe nipit te tij. Pasi nusja e xhaxhait dhe djali i xhaxhait fatkeqesisht nderruan jete, pronesia me vendim gjyqesor te formes se prere kaloi e gjitha ne emer te babait […]


Qytetari: E. V. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Ndryshim Emri dhe Mbiemri njekohesisht

Pershendetje, Faleminderit per pergjigjet e meparshme! Kam edhe nje pyetje te fundit, perpara vitit 2002 dhe ligjit 8950 neni 37 perkates atij viti, a ekzistonin ligje te vjetra (para viteve 2000) qe lejonin ndryshimin njekohesisht te emrit dhe mbiemrit? Ju faleminderit,


Qytetari: M. S. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pension invaliditeti

Pershendetje, Motra ime banon ne nje shtet te huaj dhe prej disa vitesh ka vuajtur nga nje semundje. Para disa muajsh ajo u drejtua ne institucionin perkates te vendit ku banon per te perfituar pension invaliditeti. Komisioni mjekesor atje e aprovoi kerkesen e saj, por per ta perfituar kete pension motra nuk duhet te marre […]


Qytetari: E. V. Data: 9 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per asistence ne hartimin e nje kerkese per pershpejtim gjyqi

Pershendetje, Unë kam bërë kërkesë për përshpejtim të çështjes gjyqesore, pasi ka 2 vjet që pres Gjykatën Administrative të Apelit. Kerkesen e kam bazuar ne arsye shendetsore, duke i bashkelidhur edhe dokumentacionin perkates. Kërkesa u pranua nga relatori i ceshtjes në dhjetor 2019, por deri më sot nuk me kane caktuar date gjyqi. A duhet […]


Qytetari: N. L. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pezullimi i lejes se drejtimit te automjetit

Pershendetje, Sa eshte kohezgjatja e pezullimit te patentes dhe lejes se qarkullimit te automjetit? Ne lidhje me rastin tim, ku mund te informohem se per sa kohe (afat) ma kane pezulluar? Faleminderit,


Qytetari: Z. R. Data: 8 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me mundesine per t’u ripunesuar ne te njejten kompani

Pershendetje, Une kam punuar ne nje kompani dhe kam patur kontrate pune deri me 30 qershor. Menaxheri i kesaj kompanie nuk ma vazhdoj kontraten e punes pa asnjefare arsye. Pra, vete deshi te me largoje nga puna. Por punedhenesi pas nje muaji e kishte larguar ate menaxherin. Tani a kam une te drejte te kerkoj […]


Qytetari: s. h. Data: 8 August , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sistemi audio (FTR)

E nderuar av. Znj.Dorina Ndreka, Ju falenderoj pa mase per pergjigjen tuaj teper profesionale ne pyetjet qe une drejtoj ne adresen tuaj! Pyetja ime e radhes eshte si me poshte vijon: Sic ju kam sqaruar dhe me pare ceshtja per te cilen behet fjale eshte ceshtje penale, ka te beje me aksident rrugor ku si […]


Qytetari: A. V. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cila është procedura pas sekuestros nga përmbarimi?

Pershendetje! Në bazë të vendimit gjyqësor te Gjykates Administrative te Apelit, ceshtja kaloje per ekzekutim ne permbarim. Pas nje afati 15 ditor përmbaruesi privat bëri sekuestro të llogarive te M.Brendshme.  Cilat janë hapat që duhet ndjekur pasi unë akoma nuk kam marrë asnjë nga paratë e dhëna me vendim gjyqësor?  Sa zgjat si procedurë? Përmbaruesit […]


Qytetari: N. L. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Amnisti fiskale

Përshëndetje, ligji për amnisti fiskale ka hyrë në fuqi apo akoma pritet? Nëse ka hyrë ku mund të drejtohem për të plotësuar formularin që duhet? Sa përqind paguaj për nëse i deklaroj të ardhurat në muajin Gusht?faleminderit


Qytetari: A. M. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Ceshtje sekrete?

I nderuar av. Z. Abazi, duke ju falenderuar per pergjigjen tuaj teper profesionale dhe te vlefshme, do t ‘iu kerkoja te kini miresine te me pergjigjeni se pse kjo ceshtje konsiderohet nga Gjykata si ceshtje sekrete?


Qytetari: E. V. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Cilat ceshtje cilesohen si ceshtje sekrete ?

Pershendetje i nderuar avokat, Z.Abazi! Duke ju falenderuar per pergjigjen do te doja t’ju sqaroja rastin. Kemi te bejme me nje aksident rrugor i cili ka ndodhur para 4 vitesh dhe per rrjedhoje ka mbetur e demtuar nena ime, pra une jam pala e demtuar. Personi eshte marre ne cilesine e te pandehurit, pra per […]


Qytetari: E. V. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perqindja qe merr permbarimi per ekzekutim

Pershendetje , Une marr pension ne shumen 12,000 leke (te reja). Tani une dua te di se sa here sipas ligjit mundet  permbarimi shteteror te marr perqindje? Pasi muaj per muaj me mbajne 700 lek te reja (shtate mije leke). A duhet te mbaj permbarimi kete shume muaj per muaj? Nese jo, ku duhet te […]


Qytetari: N. Q. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rillogaritje e viteve te punes per efekt pensioni

Pershendetje, Mami im kete vit ka bere kerkese per pension pleqerie. Sipas perllogaritjeve dhe dokumentave qe mami disponon rezulton qe ka nga 36 vjet. Por me llogaritjet e ISSH-se i kane nxjerre vetem 28 vite pune. Nga keto 8 vite i ka ne koopertaive bujqesore dhe ka punuar nga mosha 14 vjec. Pyetja qe dua […]


Qytetari: E. S. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Cfare procedure ndiqet kur jepet nje vendim i pavlefshem?

E nderuar avokate Znj.Dorina Ndreka, Duke ju kerkuar ndjese per shqetesimin dhe duke ju falenderuar per pergjigjen tuaj dhe punen e mrekullueshme qe beni bashke me koleget tuaj, do te doja t’ju sqaroja se ceshtja per te cilen behet fjale eshte ceshtje penale dhe jo ceshtje civile. Gabimi eshte i imi qe nuk ju sqarova. […]


Qytetari: A. V. Data: 6 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cfare procedure ndiqet kur jepet nje vendim i pavlefshem

Kemi paraqitur ne gjykate kerkese perjashtimi per gjyqtaren e ceshtjes dhe vendimi qe eshte marre ishte absolutisht i pavlefshem sepse mungonte dispozitivi dhe pjesemarrja e nenshkrimi i sekretares gjyqesore gjithashtu vendimi nuk ishte bere NE EMER TE REPUBLIKES.Per keto arsye u kerkua perseri perjashtimi i gjyqtares ne seancen e radhes.Kerkesa eshte marre ne shqyrtim nga […]


Qytetari: A. V. Data: 6 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i perberesve te gjendjes civile para vitit 2008

Pershendetje, Perpara vitit 2008 nje familje dhe jo per raste papershtashmerie, a mund ta ndryshonte njekohesisht emrin dhe mbiemerin? Faleminderit


Qytetari: M. S. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi dhurimin e prones te femijet

Pershendetje, Duam t’ju dhurojme femijeve ne moshe madhore prone (kat banimi).  Njerin nga femijet e kemi ne certefikate familjare dhe tjetri eshte familje me vete. Pyetjet: A i jepet me akt dhurimi femijes qe nuk eshte ne certifikate familjare? A duhet te behet rivleresimi i pasurise per pronen qe do te dhurohet ? Faleminderit,


Qytetari: L. D. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cilat ceshtje cilesohen si ceshtje sekrete?

Pershendetje, Cilat ceshtje cilesohen si ceshtje sekrete dhe cilat jane arsyet ose shkaqet qe nje ceshtje penale me objekt aksident rrugor te kthehet ne ceshtje sekrete? Faleminderit


Qytetari: E. V. Data: 7 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim Emer/Mbiemer i te gjithe anetareve te familjes

Pyetja ime ishte, a eshte ligjerisht e mundur qe nje familje me 5 persona te ndryshoje totalisht emrat dhe mbiemrat dhe t’i bejne shume te ngjashem me trungun familjar te nje tjeter familje? Kjo per motive qe mund te lidhen me marrjen e shperblimit per shpronesim terreni (toke buqesore). Pra, duke marre identitetin e tyre […]


Qytetari: M. S. Data: 6 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lek ne banke nga puna informale ne Greqi

Mirembrema, Dua te sjell ne Shqiperi disa lek te mbledhura ne Greqi. Nuk i deklaroje dot me dokumenta qe i kam fituar duke punuar si pastruese. Nuk kam paguar sigurime shoqerore ne Greqi. Mund t’i sjelle dhe depozitoje ne banke ne Shqiperi? Faleminderit,


Qytetari: A. M. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Origjina e familjes sime nder vite

Pershendetje, do doja te dija origjinen e familjes nder vite. Ju lutem ku duhet te dergoj nje kerkese rreth origjines se familjes? Ju faleminderit!


Qytetari: X. M. Data: 6 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

OJF per te drejtat e grave

Pershendetje, Ju lutem a mund te me thoni ndonje OJF apo organizate qe merret me mbrotjen e te drejtave te grave? Ju faleminderit,


Qytetari: F. L. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim emri dhe mbiemri te te gjithe familjes

Miredita, Pyetja ime eshte nese eshte e mundur qe nje familje te ndryshoje totalisht emer dhe mbiemer, pra te marre emer dhe mbiemer te ndryshem nga emrat origjinal perkates? …..a eshte kjo e lejuar apo e ndaluar nga ligji? Faleminderit,


Qytetari: M. S. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A duhet te penalizohem me gjobe?

Pershendetje, Kam hyre ne Shqiperi me date 7 dhjetor 2019 dhe me date 14 dhjetor jam perfshire ne nje aksident automobilistik. Si pasoje mjeti ka qene i bllokuar nga prokuroria deri me date 19.06.2020.  A duhet te penalizohem une me gjobe per periudhen qe mjeti ka qene i bllokuar nga ana e prokurorise? Faleminderit,


Qytetari: A. A. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim – Toka bujqesore si garanci per kredine e marre nga vellai

Pershendetje, Une, se bashku me vellain, jemi bashkepronar te nje toke buqesore dhe se fundmi nje person i afert i imi me thote qe nje pjese e tokes eshte futur si garanci ne banke ne kembim te nje kredi nga ana e vellait, i cili e mohon kete gje. Si mund ta vertetoj kete gje […]


Qytetari: F. F. Data: 5 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim nga prokuroria dhe gjykata

Pershendetje, Me duhet brenda javës nje vertetim nga prokuroria dhe gjykata për arsye dokumentacioni per jashte vendit. Si mund t’i siguroje keto dy vertetime? Faleminderit,


Qytetari: N. H. Data: 4 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi gjyqesor

Pershendetje, a mund te kerkoj ekzekutimin e nje titulli ekzekutiv duke patur vetem shkresen e dispozitivit? Pra, kam nje dispozitiv gjyqesor ne te cilin shkruhet se ky vendim perben titull ekzekutiv dhe ekzekutohet menjehere, por arsyetimi nuk ka dale akoma. Faleminderit,


Qytetari: F. M. Data: 2 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kalim toke buqesore brenda familjes.

Pershendetje, Nese eshte e mundur, ju lutem te me informoni se cfare procedorash duhet te ndjek per kalimin e pasurise te tokes buqesore brenda familjes (nga gjyshi te nipat)? a duhet te paguaj ndonje takse dhe ku duhet te aplikojme per te bere te mundur kete ndryshim pasurie? Gjithe te mirat.


Qytetari: A. H. Data: 4 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kryetari i Dhomes se Avokatise

Pershendetje, Kush e cakton avokatit falas? a e cakton kryetari i dhomes avokatise? Ne rast se une i drejtoj nje shkrese dhomes se avokatise, pra kryetarit, sipas se ciles kerkoj te informohem se cilin perfaqesues me ka caktuar, a duhet t’i ktheje pergjigje kerkeses sime? Pasi ka 15 dite qe i eshte derguar Dhomes se […]


Qytetari: L. K. Data: 2 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per ekspuls

Pershendetje, Ne shkurt te vitit 2018 jam kapur duke ikur ilegal ne Greqi. Kam bere 10 dite burg.  Doja te dija nese  kam ekspuls apo jo sepse nuk me dhane asgje kur kam dal.  Edhe ne pashaporte nuk kam asnje vule ne lidhje me ekspuls. Si mund ta verifikoje? Faleminderit,


Qytetari: M. C. Data: 2 August , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sekretaria e gjykates

Pershendetje, A ka sportel sekretarie Gjyk. Apel Tirane dhe nese po, cfare sherbimesh ofrojne? Faleminderit,


Qytetari: G. A. Data: 2 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njohje divorci nga Anglia

Pershendetje, Jam divorcuar ne Angli.  Po ju shkruaj pyetjet e meposhtme: Ndarjet qe behen ne Angli njihen ne Shqiperi, por ne Angli kane sistemet  (1) D84a notice of decree; (2) d29 decree;  (3) d37 decree of absolute divorce. Pra, vendimi perfundimtar i divorcit dhe nje article 39 qe verteton  se vendimi ka marre forme te […]


Qytetari: F. K. Data: 2 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Blerje shtëpie nga emigrantë

Pershendetje, a mund te blej dot shtëpi me lek që kam mbledhur në emigrim? Sa taksa duhet të paguaj? Do më kërkoj shteti shqiptar nje vërtetim si i kam mbledhur keto leke? Dhe nëse nuk e vërtetoj dot, a paguaj taksa? Faleminderit,


Qytetari: A. M. Data: 1 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

CCTV – survejimi me kamera ne pune

Pershendetje, Dua te di nese lejohen kamerat ne vendin e punes dhe survejimi ne cfaredo momenti, edhe pa informimin e punonjesit? Faleminderit


Qytetari: I. K. Data: 1 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund ta marr vertetimin?

I nderuar z/znj avokat, Kam qene i punesuar ne nje pune. Ndodhi nje problem (nje ngjarje)  dhe ate dite une kam qene ne urgjence.  Jo vetem nuk ndodhesha, por ligjerisht nuk me binte rradha mua te isha ne pune ate dite. Nga ajo dite debatova me pronarin dhe jam larguar nga puna.  Per ngjarjen qe […]


Qytetari: E. B. Data: 1 August , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

VKM 442/2018

Pershendetje, Interesohem per regjistrimin e nje banese te ndertuar para vitit 1991, me VKM 442/2018. Trualli i baneses nuk ka regjistrim, ndersa territori perreth ka kthim prone dhe regjistrim ne emer te 20 trashigimtareve, pjese e te cileve jam edhe une. Dua te di, a perfitoj, jo vetem legalizim banese, por edhe siperfaqen 300 m […]


Qytetari: V. O. Data: 1 August , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shqyrtimi ne apel

Pershendetje, A mund te shqyrtohet ceshtja e urdherit te mbrojtjes gjate gushtit ne Gjykaten e Apelit sepse bazuar ne ligj, UM jane ceshtje te ngutshme? Faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 31 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per vendimin e ndarjes

Une e ashtequajtura A.L dhe banuese ne Gjermani ju parashtroj kerkesen time si me poshte vijon: Jam martuar dhe ndare ne Shkoder ne presencen dhe dakortesine e te dyja paleve, deshmitareve dhe trupit gjykues. Pra, eshte bere ndarje sipas ligjit nga ku eshte dale me vendimin perfundimtar per shkurorezimin e kesaj martese.  Nderkohe jetoj dhe […]


Qytetari: A. L. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Baza ligjore per ndertimin e banesave ne partneritet OJF, bashki dhe firme ndertimi

Pershendetje, Ju lutem a mund te ndihmoni me disa ligje te fundit specifike, ku parashikohet ndertimi i banesave si projekte ne bashkepunim OJF , bashki dhe firme ndertimi? Faleminderit,


Qytetari: E. H. Data: 31 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perse nuk po thirrem ne gjykate?

A duhet te thirrem ne gjykate si i demtuar pasi kallzimi penal nga komisariati nr.3 i Tiranes ka shkuar ne prokurori? Faleminderit,


Qytetari: A. Y. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Puna e gjykatave gjate muajit gusht

Pershendetje, Gjykata e Apelit Tirane a punon gjate muajit Gusht? Nese po, cilat ceshtje do shqyrtohen ne gusht? Faleminderit,


Qytetari: L. A. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrimi i titujve të pronësie krijon mbivendosje

Pershendetje, Aktualisht jane dy vendime gjykate ne 2001 dhe 2003 te cilet kundershtojne njeri tjetrin dhe krijojne mbivendoje te titujve te pronesise midis trashegimtareve. Si duhet te veproj? Faleminderit,


Qytetari: A. j. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma juridike dytesore

Pershenderje, jam nje nga kategortite e vecanta te perfitimit te nidhmes dyresore, (pa u varur nga kriteri pasuror), duhet ti kerkoj gjykates qe te marre ndihmen juridike apo ndonje institucioni tjeter, pasi jam kategori e vecante e percaktuar ne ligj, dhe besoj qe nuk do kete nevoje per ndonje shqyrtim te thelluar. Si funksionon?


Qytetari: F. H. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kushtet qe duhet te permbush per denoncimin e nje pale

Kam patur rreth nje jave me pare nje futje te emailit tim te punes ne llogarine time te celularit google account dhe fshirjen e nje albumi fotografik. Dua te bej denoncimin ne Polici per kete fakt edhe pse me kane ndodhur te tjera nderhyrje ne llogarite e mija personale facebook dhe paypal . Ne polici […]


Qytetari: E. B. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pavlefshmeri vendimi AKKP

Jemi ne nje proces gjyqesor prane GJ.Rr.Gjyq.Tirane ku kerkohet pavlefshmeri e vendimit AKKP se dhene me 1995. Gjyshi ka dhuruar pjesen e tij te pandare te baneses vellezerve me 1966 dhe ata kane bere ndarje te prones ku kane jetuar, kurse gjyshi ka jetuar ne shtepi tjeter. Vendimi AKKP na njeh bashkepronare sipas vendimit. Eshte […]


Qytetari: G. B. Data: 30 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Martese me te huaj

Pershendetje! Kam lidhur nje martese me nje shtetase bullgare ne shtetin Bullgar. Por kur terhoqa certifikaten personale statusin e kam akoma beqar. Ju lutem mund te me orientoni se si duhet te veproj per te njohjen e aktit te marteses ne shtetin tone dhe sa kohe me duhet? Ju falenderoj,


Qytetari: e. h. Data: 29 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Punedhenesi nuk me jep pagen per ditet qe kam punuar

Miredita, Jam larguar nga puna sipas rregullores qe duhet te lajmeroj 30 dite para, por nuk me eshte dhene akoma paga per ditet qe kam punuar. Ne nuk kemi firmosur asnje kontrate pune. Nqse nuk me japin pagen cfare rruge duhet te ndjek, per te bere kallzim penal apo per t’i denoncuar? Faleminderit,


Qytetari: A. A. Data: 29 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Caktimi i avokatit falas nga Dhoma e Avokatise

Pershendetje, Me eshte pranuar kerkesa per ndihmen juridike. Vendimi eshte nxjerre dhe i eshte derguar edhe dhomes se avokatise per caktimin e nje avokati. Si do ta marr vesh se cili av. me eshte catuar? A duhet t’i dergoje shkrese dhomes se avokatise? Pasi ne gjykate nuk kam lene nr. kontakti etj. Dhe sa kohe […]


Qytetari: P. Q. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per certifikate online

Si mund te mare nje çertifikate online, nga zyrat e gjendjes civile ne Laç?  Banoj ne Greqi. Ju faleminderit .


Qytetari: F. . Data: 29 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Certifikate pronesie

Pershendetje, Kam bere aplikim prane zyrave te ADISA-s per rregjistrim kontrate shitje per dy prona (1 apartament dhe 1 garazh) te cilat ndodhen brenda te njejtes kontrate shitje. Nuk mora pergjigje. Kur te njejtin aplikim e beri investitori qe ka ndertuar pallatin erdhen mandatet per pagese tek llogaria e-Albania e investitorit dhe pasi beme pagesat […]


Qytetari: K. I. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje pune

Pershendetje, Une punoja ne nje biznes privat dhe vjet u largova nga puna. Dhe ndonjehere ish-punedhenesi me therriste te shkoja ta ndihmoja dhe punoja part time. Tani kam 2 muaj qe jam rikthyer te ish-puna (nuk lidha kontrate te re), full time,  por qe i bera serish kerkesen per largim nga puna sepse nuk jam […]


Qytetari: R. F. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aksident rrugor me pasoje vdekje

Pershendetje! Para nje jave me eshte aksidentuar nje i aferm me makine dhe aksident ishte me pasoje vdekje. Ne baze te ekspertimit faji i rendon personit qe vdiq. A kam te drejte qe te kerkoj demshperblim nga siguracioni? Faleminderit,


Qytetari: e. h. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pavlefshmeria e vendimit AKKP

Pershendetje, Jemi ne nje proces gjyqesor ku na kane paditur bashkepronaret per nje prone. Kerkohet pavlefshmeri e vendimit AKKP e vitit 1995, sepse gjoja ne e kemi dhuruar pronen. Si mund te kundershtojme kete padi? Faleminderit,


Qytetari: G. B. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua te anulloi takimin per pashaporte

Pershendetje, Kam aplikuar ne e-Albania per nje pashaporte biometrike dhe karte identiteti, por me duhet ta anulloi takimin per arsye se me duhet te aplikoje bashke me dy femijet e mi dhe nusen ne te njejten kohe. Nuk po di sesi mund ta anulloje takimin. A mund te me ndihmoni me nje informacion? faleminderit


Qytetari: A. A. Data: 28 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndertim banese

Pershendetje, A mundet dikush te me jape nje informacion nese ne nje toke ku afer saj kalon linja e tensionit te larte (Sauk) ka ndonje problem nese ndertohet shtepi private? Pra ka ndonje pengese ne lidhje me legalizimin apo lejen e ndertimit? Faleminderit,


Qytetari: M. P. Data: 27 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Testamenti

Pershendetje, Ne jemi 9 femije dhe bashke me nenen jemi 10 persona, te cilet trashegojme pjesen e pasurise se babait. Nena vdes ne vitin 2006 dhe ne vitin 2018 na del nje testament sikur nena ia ka lene pjeset e saj takuese njerit prej femijeve dhe tek ky testament nena nuk ka as firme dhe […]


Qytetari: t. b. Data: 27 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per rregjistrimin e dy femijeve te lindur jashte shtetit

Pershendetje, Une jetoj jashte Shqiperise dhe kam nacionalitet te vendit ku banoj, por ketu kam lindur dy femije. Femijet kane shtetesine e vendit ku banojme.  Dua qe t’i rregjistroj dhe ne Shqiperi. Si duhet te veproj?Mosha e femijeve eshte 14 dhe 17 vjec. Faleminderit,


Qytetari: s. a. Data: 27 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesi

Pershendetje, Tezja ka vdekur dhe dokumentat i ka marre nje dhender. Tezja jone nuk ka femije. Jemi edhe ne nipat pjesetar.


Qytetari: D. O. Data: 27 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje gjyqesore e rregjistruar me dy here

Pershendetje, Kam nje ceshtje zgjidhje martese ne Gjykaten e Tiranes dhe gjyqtari e ka rregjistuar ceshtjen tone me dy numra. Tek numri i pare jane seancat deri ne janar 2020, ndersa ndersa te numri i dyte jane te gjitha seancat. Si shpjegohet kjo? Faleminderit,


Qytetari: M. S. Data: 27 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Permbarimi shteteror

Pershendetje, Kam marr pensionin ushqimor te femijes, te cilen ekzekutimin e realizoi permbarimi shteteror. Ish-bashkeshorti ben ekzekutim vunelltar dhe i dorezon cdo here ne datat 10 apo 13 te cdo muaji ne llogarine e permbarimit. Me pas permbarimi i depoziton ne llogarine time bankare, por me shume vonese, cdo muaj permbarimi mi depoziton 15 dite […]


Qytetari: E. B. Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekstradim nga Italia ne Shqiperi

Pershendetje, Kam xhaxhain ne burg ne Itali. Ka bere kerkesen per ekstradim dhe Italia ia ka pranuar, por nuk dime nese ka ardhur fashikulli i tij ne Ministrine e Drejtesise ne Tirane dhe pse nuk po e pranojne (nuk po e sjellin)… Duam ta sjellim urgjentisht se ka prinderit shume te semure e duan ta […]


Qytetari: R. R. Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioniste pa ilace

Pershendetje, Jam nje pensioniste e semure me diabet dhe nuk kam insulina per shkak se specialistja e diabetit me kerkon analiza. Por data e analizave eshte shume vone, keshtu qe kam probleme me shendetin. Si mund t’ia bej per ta zgjidhur kete situate, pasi kam nevoje per mjekim? Faleminderit,


Qytetari: R. . Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A duhet t’i drejtohem Gjykatës së Lartë?

Pershendetje, Unë kam fituar gjyqin në Gjykaten Administrative të Apelit kundrejt Ministrise se Brendshme.  Theksoj se me është miratuar nga Gj. Adm shkallës se pare dhe Gjykata e Apelit shuma e kërkuar nga une.  Pala kundërshtare ne kete rast ka bërë ankimim në Gjykatën e Lartë. A duhet të bëj edhe unë rekurs? Theksoj se […]


Qytetari: B. T. Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Info mbi organizata qe mbrojne te drejtat pronesore te grave

Pershendetje , A ka ndonje institucion apo organizate ne dobi te drejtes pronesore te gruas? Faleminderit


Qytetari: F. L. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tarifat e permbarimit privat

Pershendetje, Cila eshte tarifa e ekzekutimit te pensionit ushqimor nga sherbimi permbarimor privat? A ka ndonje lehtesi fakti qe jam me urdher mbrojtje? Faleminderit,


Qytetari: F. S. Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pas 3 muajsh nga kallezimi prokurori me kthen pergjigje mosfillim hetimi

Pershendetje, Para 3 muajsh kam bere kallzim dhe pardje me erdhi vendimi per mosfillimin e hetimeve. Nderkohe qe kallezimi ishte rregjistuar, duke marre edhe numer rregjistrimi. Nderkohe ne nenin 291 te K.Pr. Penale percaktohet se prokurori jep vendim për mosfillimin e tij, brenda 15 ditëve nga regjistrimi i kallëzimit. Cfare mund te bej? Faleminderit


Qytetari: S. K. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si paguhet tarifa gjyqesore ne rast se ankimi i vendimit depozitohet me poste?

Prsh, Si behet pagesa e tarifes gjyqesore 200 leke ne momentin qe ankimin e vendimit gjyqesor e dergoj permes sherbimit postar? Faleminderit,


Qytetari: D. D. Data: 25 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: ankim kunder vendimit te prokurorise

Prokurori e ka rregjistuar procedimin ne rregjistrin e ceshtjeve, por ka vendosur mosfillimin e hetimeve  3 muaj pas depozitimit. Procedimi dhe hetimi e njeta gje jane?


Qytetari: R. F. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

E drejta

Pershenderje. Nese gjykata pranoi pjesserisht kerkesen time “per vazhdim te urdherit te mbrojtjes” a me lind e drejta e ankimit dhe nese po a paguaj tarife per ankimin? Tek shkresa e plotesimit te ankimit duhen shkruar perseri te dhenat e ceshtjes apo mjaftojne ato tek kerkesa e zenies afatit?


Qytetari: L. M. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ankim kunder vendimit te prokurorise

Pershendetje, Cili nen parashikon ankimin ne gjykate kunder vendimit te prokurorit “Per mosfillimin e hetimeve”? Faleminderit


Qytetari: H. F. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndjekja gjyqesisht e ceshtjes se refuzimit te azilit

Pershendetje, Me është refuzuar azili politik në nje nga vendet e BE-se.  Per arsye ekonomike nuk pata mundësi ta ndjek ceshtjen në Gjykatën e Strasburgut. A kam të drejtë të ankimoj vendimin nga Shqipëria? Ju lutem nje këshillë nga ana juaj. Ju faleminderit,


Qytetari: N. L. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pronat

Doja te aplikoja per certifikatene e pronesise dhe me vjen nga hipoteka nje leter ku thote qe shtepine time e ka dikush tjeter , nderkohe une kam vertetim nga hipoteka, kontraten e shitjes mes meje dhe personit qe e ka patur shtepine para meje, cfare duhet bere ne kete rast?


Qytetari: E. E. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tarifa e depozitimit te ankimit

Pershendetje, Dua te depozitoj nje ankim ne Gjykaten e Apelit me objekt ndryshimin e vendimit duke shtuar nje pike te re ne urdherin e mbrojtjes. Jam pala paditese dhe gjykata e faktit ka pranuar pjeserisht kerkesen time. A perjashtohem une nga pagesa e tarifave dhe shpenzimeve gjyqesore si viktime e dhunes ne familje? Ju faleminderit,


Qytetari: L. S. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Model ankimi per zenie afati dhe plotesimin e tij.

Pershendetje, Ju lutem a mund te me ndihmoni me ndonje model ankimi zenie afati dhe po ashtu me nje model dokumenti per plotesim ankimi? Faleminderit


Qytetari: J. S. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Verifikim espulsi

Pershendetje, Jam denuar ne Gjermani per falsifikim dokumenti e me pas jam debuar ne Shqiperi. Doja te dija se ku duhet te drejtohem per te marre informacion nese me kane vene espuls ne Gjermani? Faleminderit,


Qytetari: x. m. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam të drejtë t’i drejtohem Gjykatës se Strasburgut?

Pershendetje, Unë kam fituar procesin në Gjykatën Administrative te Shkalles se Parë dhe ate te Apelit kundrejt Ministrisë se Brendshme, por deshiroj qe ta ndjek edhe më lart, pra në Gjykaten e te Drejtave te Njeriut ne Strasburg.  Cilat janë hapat që duhet të ndjek? Theksoj se pala kundërshtare e ka ankimuar vendimin në Gjykatën […]


Qytetari: A. S. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam të drejtë ta ndryshoj emrin e fëmijës tim 5 vjeç?

A eshtë e mundur nga ana ligjore ndryshimi i emrit të fëmijës tim 5 vjeçar, thjesht vetëm shkurtimi i një shkronjë. Nese po, cila është mënyra ligjore? Ju faleminderit,


Qytetari: N. L. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me kredine

Pershendetje, A mund te me ndihmoni me konsulence ne lidhje me kredinë se nuk po e përballoj dot. Si mund te me blihet kredia nga nje bank dhe qe t’a kem kestin me te ulet?  Ju lutem me ndihmoni nese eshte e mundur. Faleminderit,


Qytetari: V. M. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi permbarimor

Pershendetje, Kam dorezuar vendimet e gjykates per ekzekutim tek perbarimi shteteror dhe ata nuk kane dorezuar akoma prej 23 muajsh njoftimin per ekzekutim vullnetar. U justifikuan se nuk dinin adresen e te paditurit dhe pas saktesimit thane ok, mos ki merak. Edhe pse kaloi 1 muaj nga kjo fjale e tij, akoma nuk e kane […]


Qytetari: K. M. Data: 24 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mase disiplinore

Pershendetje! Jam nenpunese ne nje Bashki te vendit dhe para nje muaji Kryetari i Bashkise nxjerr nje urdher pune, per disa nepunes perfshire dhe mua. Une, per arsye personale shendetesore te mia( jam shtatezane) dhe per mungesen e nje makine shkova me 2 dite vonese per te terhequr urdherin. Nderkohe qe detyren qe me kishin […]


Qytetari: Z. B. Data: 23 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fshirja e ekspulsit (debimit)

Pershendetje, Jam deportuar para 2 vjetesh e gjysem nga Gjermania per ceshtje azili. Ne nentor me mbaron afati i ekspulsit (debimit).  Si duhet te veproj qe te fshihet (hiqet) nga sistemi? Ju falenderoj,


Qytetari: A. D. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Siguria ne lidhje me bombolat e gazit

Pershendetje, Ndodhem ne qytetin e Durresit, Golem, ne zone urbane, rrethuar nga ndertime te shumta. Ne vitin 2019 kam blere nje prone te tipit truall, te cilen me pas nepermjet lejes se ndertimit e kam zhvilluar duke ngritur nje godine 2 kateshe sherbimi. Problemi me ka lindur me kufitaret te cilet jashte prones se tyre, […]


Qytetari: O. H. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitim asistence sociale

Pershendetje, Kam bashkeshorten pa pune per arsye se kemi nje femije te vogel 1.5 vjec per te rritur. A ka ndonje mundesi per ndonje asistence sociale apo ndonje ndihme monetare nga shteti? Cfare rruge duhet te ndiqet? faleminderit!


Qytetari: E. m. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Ndihma Ekonomike. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fatura TVSH-je pa paguar

Pershendetje, Nese nje subjekt ka fatura TVSH-je pa paguar nga klienti i vet dhe ka kaluar 6 muaj, a mund t’i drejtohem permbarimit per mospagese detyrimi? Si veprohet ne kete rast? Ju falenderoj,


Qytetari: a. s. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Detyrime. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Permbarimi

Pershendetje Kam paraqitur para 2 muaj e gjysem dokumentat tek zyra permbarimore shtet. Ish-burri nuk i pagoi leket (detyimin) brenda afatit 5 ditor dhe si pasoje i kaloi per ekzekutim te detyrueshem ne ndermarrjen e tij per te mbajtur 1/2 e pages . Por procedurat vonoheshin 2 jave nga ndermarrja dhe kur mori vesh ish-burri […]


Qytetari: M. D. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Kthimi dhe kompesimi i pronave

Pershendetje, Une nuk kam bere asnje ankese tek ATP-ja apo ndonje institucion tjeter ne keto 5 vitet e fundit, doni te thoni qe kam humbur mundesin per te mu kthyer ose kompesuar prona? Ka ndonje menyre qe mund te rimarr kompesim? Ju falenderoj


Qytetari: S. S. Data: 22 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kthimi dhe kompesimi i pronave

Pershendetje, do doja te kisha informacion mbi proceduren e kthimit dhe kompesimit te pronave pasi kam 10.000 m2 ne Durres ne zonen e kenetes edhe e gjitha eshte e zaptuar dhe kane ndertuar ndertesa ne te. Cila esht procedura qe duhet te ndjek? Ju falenderoj


Qytetari: S. S. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua te emigroj me femijen, por ish bashkeshorti jep autorizim

Pershendetje, Jam nje nene e divorcuar dhe dua te emigroj. Kam nje femije 4 vjec, por ish bashkshorti nuk me jep prokuren qe te largohet femija. Si duhet te veproj? Ju lutem a ka ndonje menyre ligjore? Faleminderit,


Qytetari: M. D. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Detyrimet ndaj bankes gjate periudhes së pandemise

Pershendetje, Para disa vitesh kam marrë overdraft 80.000 lek në bankë te nivelit 2, kam paguar % mujore po për fat të keq në kohën e pandemise une nuk kam paguar 4 muaj dhe se fundmi une bëra te gjithe pagesën në shumen 87.000 lek.  Pra, e likujdova te gjithë shumën me gjithë komatvonesa, por […]


Qytetari: N. L. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhja e marteses jashte Shqiperise

Përshëndetje, Si dorëzohet sentenca e divorcit, qe eshte e bere ne Itali, tek gjykata i apelit (pa avokat) dhe si merret apuntamenti ne kete kohe e Covid19? Sa kohe mund te zgjase procedura? Cila eshte procedura per te hequr mbiemrin e marteses? Faleminderit


Qytetari: k. l. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Keqmenaxhim i universitetit

Pershendetje, Ku duhet t’i adresoj problematikat qe kam ne lidhje me menaxhimin e fakultetit/universitetit ku studioje? A do te kete ndonje inspektim te jashtem te menaxhimit te universiteve dhe jo me i brendshem? Faleminderit,


Qytetari: S. R. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje legalizimit

Pershendetje, Si procedohet kur ne lejen e legalizimit eshte shkruar me pak siperfaqe toke sesa kemi ne zoterim, sepse punonjesja e 20 viteve me pare kur e ka shkruar ka thene qe do te shkruaj 300 metra qe mos te paguash shume takse dhe ne tani e kuptuam ,,, a mund te behet ankese per […]


Qytetari: S. G. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkarkim nga puna (call center)

Përshëndetje, Doja te dija nese ka vlere juridike deklarata nga punëdhënësi që thote se do te heq nga puna per shkak te rrethanave që erdhën nga COVID-19 se u pakësua puna. Ndërkohë që puna gjatë verës kështu ka qënë gjithmonë dhe ne vjeshtë ose dimër fillon puna shtohet. Kontrata e punes është me kohë të […]


Qytetari: E. M. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Transporti ajror për pasagjerë, Shqipëri-Itali

Pershendetje, Mbi çfarë udhëzimesh po vepron TIA (aeroporti) kur vendos se cili pasagjer lejohet dhe cili pengohet për t’u imbarkuar?  Në faqen e aeroportit nuk ka asnjë informacion. A nuk është i detyruar aeroporti t’i informojë qytetarët mbi rregullat dhe urdhërat e vlefshme për rregullimin e transportit ajror? Faleminderit


Qytetari: V. L. Data: 21 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zbatimi i aktit normativ me të fundit

Çfarë përfshin ndalimi i aktit normativ me të fundit, ku thuhet pjesa e ndalimit të diskove, klubeve, lounge bareve, a përfshihen këtu edhe bar kafetë e thjeshta? Faleminderit,


Qytetari: D. G. Data: 20 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim nga Prokuroria

Pershendetje , Ju lutem ku meret vertetimi nga Prokuroria si dokument per aplikimin ne Shkollen e Policise? nese ka nonje link online , ose adrese ne Tirane


Qytetari: O. L. Data: 20 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Kam marr SMS qe jam perfitues i pages se luftes para 2 muajsh, por akoma nuk kam marr asgje dhe nuk kam mar pergjigje nga asnje zyre. Si duhet te veproj? Faleminderit,


Qytetari: T. S. Data: 17 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si funksionojne zyrat e shtetit?

Une i kam dhene prokure familjarve te mi ne vitin 2017 dhe 2018. Nuk u pajisa asnjehere me fotokopje te ketyre prokurave. Shkova dhe takova kryetarin e dhomes se noterise dhe me tha qe me ndryshimet e reja per noterin nuk te ndihmojme dot te gjeni prokuren, por shkoni e drejtohuni Ministrise se Drejtesise. Si […]


Qytetari: a. t. Data: 20 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Denoncim per covid-19

Pershendetje, Jam nje qytetar, nje person ka shenja covidi si psh (temperature mbi 7 dite, dhimbje trupi, etj,), por nuk tregon dhe shetit i lire. Doja te dija nga ana juaj se ku mund ta denoncoj kete rast apo ta raportoj per  tampon? A ka ndonje link zyrtar per kete nga qeveria? Flm


Qytetari: .. .. Data: 18 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjobe automjeti ne mungese dhe ne periudhe pandemie

Pershendetje, Kam marr gjobe me komision ne dt 17 mars 2020, ne mungese dhe ne periudhe covidi. Pasi marr dijeni mbas dy muajsh per kete gjobe bej ankese me shkrim te Drejtoria e Pergjithshme e Policise per pamundesi te paguaje nje shume te tille prej 25.000 leke. E para, sepse gjoba eshte marre ne mungese; […]


Qytetari: R. G. Data: 19 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria mbi prindin e semure

Pershendetje, Nena ime eshte ne KEMP dhe eshte plotesisht e pavetedijshme, cdo sherbim ia kryej une. Pyetja ime eshte a e perfitoj kujdestarine? Nese po, ju lutem me thoni cfare dokumentash duhen dhe procedurat perkatese? Faleminderit.


Qytetari: G. S. Data: 18 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam te drejte te bej testin e Covid19 per arsye udhetimi?

Pershendetje, A kam te drejte te bej testin e Covid19 per arsye udhetimi? A me mundesohet berja e ketij testi nga ISHPSH? Faleminderit,


Qytetari: F. K. Data: 18 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem pronesie

Përshëndetje! Jemi perpara ketij rastit: Kemi dy bashkëshortet M.K dhe E.K. Nga kjo martesë kane ardhur ne jete dy vajza dhe djali K. K qe vjen nga martesa e parë e zonjes E. K. Problemi qendron se është nje godine 4 kate. Ku kati i katert është ne pronësi të M.K dhe kati i parë […]


Qytetari: K. Z. Data: 17 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje per procedurat e kadastres

Pershendetje, Kam bere nje aplikim te sportelet e ADISA-s per rregjistrim kontrate per blerje apartamenti si individ. Prisja te me vinte mandati per te bere pagesat, por nuk me erdhi. U interesova tek firma qe ka bere pallatin dhe me thane qe duhet ta benin ata aplikimin. Kur e ben ata aplikimin atehere erdhi mandati. […]


Qytetari: K. I. Data: 16 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per ambasaden gjermane

Kam aplikuar per vize bashkim familjar ne ambasaden gjermane dhe ma sollen negative se rezultoj me espuls, por une e kam hequr. Si mund te bej nje ankimim dhe ta marr pozitive pergjigjen? E theksoj se nga zyra e emigracionit ne Gjermani me ka ardhe pergjigje pozitive. Faleminderit,


Qytetari: A. N. Data: 17 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagesen e pages se luftes

Pershendetje, Kam qene i punesuar ne X kompani. Kam aplikuar per “pagen e luftes” ne muajin qershor 2020. Kam qene i siguruar nga kompania deri me dt. 31.05.2020. Kur do te na behet xhirimi i pages? Ju lutem me dergoni pergjigje me sms per pyetjen time. Faleminderit


Qytetari: d. c. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per marrjen e tokes ne pronesi

Pershendetje, Une kam nje AMTP ne baze te ligjit 7501, per nje siperfaqe toke prej 7800 m2 ne pronesi. Gjithashtu kam edhe nje siperfaqe toke rreth “1700 m2 toke ne perdorim, me vendnodhje ne Zonen Kadastrale 1514, Fshati Domje. Ne baze te Ligjit 20/2020, a me takon te pajisem me AMTP ne pronesi edhe per […]


Qytetari: V. S. Data: 16 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhurimi i prones se paluajtshme dhe pasuria e perbashket e bashkeshorteve

Pershendetje, Prindi im deshiron te na dhuroje nga nje pasuri te paluajtshme mua dhe motres time. 1. Ka te drejte te dhuroje 2 prona? Apo me ligj ka te drejten e dhurimit vetem 1 here? Nqs mund te dhuroje me shume se 1 prone, paguhet tatim per pronat? 2. Para marteses, duhet te bejme ndonje […]


Qytetari: J. M. Data: 16 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kam problem me ATP-ne

Pershendetje, Une jam bashkepronare me familjaret e mi ne pronat e babait. Kemi 5 vendime te njohura ne Agjensine e Trajtimit te Pronave (ATP), ku disa na kane njohur te drejten e kompesimit financiar dhe ne disa te tjera kompesim fizik. Problemi im eshte se njeri prej pjesetareve te familjes me ka marr ne menyre […]


Qytetari: s. t. Data: 16 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vazhdim te pyetjes “seanca gjyqesore”

Pershendetje serish znj. Avokate, Faleminderit per pergjigjen e dhene. Pyetja ime eshte se ne rast se vendimi i gjykates merret diten e hene dhe gjykata vendos pranimin e kerkeses per perfitimin e ndihmes juridike dytesore, une duhet te pres deri kur gjykata te nxjerre vendimin (pra vendimin e arsyetuar ne flete) qe te kontaktoje avokatin […]


Qytetari: M. L. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per kompesimin financiar te pronave

Pershendetje, Kam aplikuar shume here prane Agjensise se Trajtimit te Pronave per kompensim financiar. Kam bere keto aplikime: – aplikim dt.08.07.2016, nr.805-F – aplikim dt.04.10.2018, nr.1250-F – aplikim dt.04.10.2018, nr.2047-E – aplikim dt.28.02.2019 , nr.2356-C – aplikim dt.01.03.2019 nr. ?? Perse nuk jam kompesuar? Jam iteresuar disa here prane sporteleve te A.T.P-se dhe nuk kam […]


Qytetari: m. c. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Seanca gjyqesore

Pershendetje , Kam depozituar formularet per perfitimin e ndihmes juridike falas.  Pyetjet e mia jane: Sa kohe do qe une te dale ne seance gjyqesore? Vendimin Gjykata do ma japi ne moment, apo jo? Pyes pasi dua qe me patjeter ta depozitoj padine para se te marr gjykata pushimet. Faleminderit,


Qytetari: M. L. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pagen e luftes

Pershendetje, kam punuar prejt 11.11.2019 deri nde taten 10 mars te kti viti me pas me rastin e korona virusit deri me.daten 18 maj deri me daten 25 maj kam qen ne pun pas dates 25 maj me.ka hequr nga puna pronari pa as edhe nje lloj pergjegjesie plus skam mar as leket e karantines […]


Qytetari: S. H. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dogana, taksat dhe perjashtimet

Pershendetje, Jane disa produkte qe jane me ero1 nga Bashkimi Europian dhe kur futen ne Shqiperi nepermjet doganes, taksat dhe detyrimet reduktohen ose edhe perjashtohen … por nuk po gjej asnje te dhene, ligj, etj, ne internet ne lidhje me keto norma. Jeni te lutur te me ndimoni. Faleminderit,


Qytetari: b. z. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kundershtimi i veprimeve permbarimore

Vendimi i Gjykates ka caktuar takimin e femijes njehere ne muaj me babain. Babai i femijes nis ekzekutimin e detyrueshem pa qene nevoja dhe shpenzimet prej 312 mije lek i ngarkon nenes. Behet kundershtim i veprimeve permarimore ne Gjykate dhe permbaruesi se bashku me babain paraqiten me avokat duke mbushur faturat prej 960 mije lek […]


Qytetari: L. P. Data: 15 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje per arsye shendetesore

Si mund te marr leje per udhetim drej Italise per arsye shendetesore te nenes sime, pasi ka nevoje per asistence nga ana ime? Ju lutem shikoni dokumentin bashkelidhur. Faleminderit


Qytetari: K. Z. Data: 14 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per ndryshimin e emrit te femijes

Pershendetje, Si mundet te ndryshoje emrin e femijes? Cila eshte procedura dhe dokumentacioni qe duhet te dorezoje? Ju faleminderit,  


Qytetari: T. B. Data: 14 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A ka ndonjë mënyrë për të nënshkruar kontratën?

Përshëndetje! Shpresoj të jeni mirë me shëndet. Doja t’u bëja një pyetje. Rasti është ky: Kam marrë një ambient me qira, por pronarja e tij ndodhet në Francë. Për shkak të situatës së Covid -19, ajo nuk vjen dot. A ka ndonjë mënyrë për të nënshkruar kontratën? Do e vlerësoja shumë nëse e merrni në […]


Qytetari: T. L. Data: 14 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagesa per kerkese pavlefshmeri testamenti.

Pershendetje, Ne momentin kur testamenti del i pavlefshem dhe me duhet ta marr nje pergjigje per pavlefshmeri, kerkesa per ta marre kete dokument ka nje pagese fikse apo varion nga Noteri?


Qytetari: M. K. Data: 14 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Legalizim ndertimi pa leje ne prone private te te treteve

Pershendetje, Nje ndertese pa leje ka zene rreth 50% te siperfaqes se prones time truall, per te cilen jam pajisur me certifikate pronesie. ALUIZNI vijon me procedurat e legalizimit duke mos konsideruar konfliktin e pronesise. Si duhet e veproj ne kete rast? Faleminderit


Qytetari: A. B. Data: 14 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Prova gjyqesore

Pershendetje, Jam ne nje proces gjyqesor. A duhet te dorezoj une ne gjykate planvendosjen e apartamentit -objekt konflikti, apo kete do ta beje eksperti qe do therrasi gjykata? Faleminderit,


Qytetari: L. K. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me lejen e levizjes se femijes nga ish-bashkeshorti

Pershendetje, Jam e divorcuar me vendim te formes se prere. Kam nje femje ne ngarkim. E kam te pamundur te gjej nje pune te perballoj jetesen ketu. Vellai im, me dokumenta te rregullta italiane, me siguron kontrate pune dhe strehim ne Itali. Ish-bashkeshorti nuk jep pelqimin qe te marr djalin me vete. Ka ndonje rruge […]


Qytetari: B. K. Data: 13 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kodi Civil 1981

Pershendetje! Ku mund te gjej online Kodin Civil 1981? Faleminderit,


Qytetari: e. s. Data: 13 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e Luftes – Virusi dhe jo vetem

Pershendetje Desha t’ju paraqes nje problem tim tek nje pune qe punoja deri tani se fundmi. Punoja part-time prane nje hoteli d.m.th 8-9 here ne muaj. Gjate pandemise pronarja vendosi qe puna te vazhdonte. Ne si staf  vazhdonim te shkonim ne pune edhe pse ishte me rrezik. Nga ligji qe doli per te perfituar 3 […]


Qytetari: A. P. Data: 13 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procedura e fitimit te pensionit dhe kostot

Pershendetje, Nena ime ka humbur ca vite pune sepse zyra eshte djegur ..tani ka marre vertetimin nga arkiva dhe ka deshmitaret per vitet e punes… Sa kushton hapja e nje procesi gjyqesor per njohjen  viteve te punes dhe per sa kohe mund te mbyllet deri ne vendimin final? Faleminderit,


Qytetari: M. G. Data: 13 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje martese shqiptare per ne Bullgari

Pershendetje, Cifti i perbere nga shtetasi shqiptar dhe shtetasja bullgare gjenden ne Bullgari aktualisht. Per te bere celebrim ne Bullgari i kerkohet leje martese shtetasit shqiptar. Shtetasi shqiptar ka edhe rezidence italiane (jo pasaporte), por nuk punon dot ne Bullgari me dokumentat e rezidences italiane. Nese nje familjar i shqiptarit nxjerr prokure perfaqesimi qe te […]


Qytetari: e. b. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per regjistrimin e pasurise

Jam përfitues i tokës bujqesore ne përdorim me Ligjin 7501. Aktualisht ne zyrat vendore figurojnë 3 numra pasurie ne emrin tim. Per kete arsye AKSH nuk procedon me regjistrimin, ndërsa zyrat vendore nuk me orientojnë si duhet te veprojmë per regjistruar pronën time. Ku duhet te drejtohem? Faleminderit


Qytetari: Y. j. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje mbi noteret

Pershendetje, Noterja ku kam pergatitur nje prokure nuk me jep kopje te njesise me origjinalin, duke me thene qe “s’mbaj mend se e ke bere tek une” ..pastaj me thote “te futem une ne sherr me familjaret e tu”… si perfundim nuk ma jep dhe nuk e di si te bej sepse dhe familaret nuk […]


Qytetari: s. a. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet per trajtimin e kerkeses drejtuar Komisariatit Policise

Pershendetje, Kam derguar nje shkrese ne komisariat dhe DVP Tirane per te me pajisur me procesverbalet e ceshtjeve te cilat kam kallezuar dhe kqyrjen e disa kamerave qe kam kerkuar. Kete kerkese e kam bere per efekt te proves gjyqesore. Sa kohe ka policia te me ktheje pergjigje me te gjitha ato qe kerkoj sepse […]


Qytetari: B. A. Data: 11 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me mbivendosje prone

Pershendetje, Kam 30 vite qe kam token ne perdorim ne baze te ligjit 7501 dhe me nxjerrin pretekse se eshte numri  kadastral i ndryshem.  Si duhet te veproj, pasi prefektura me kthen pergjigje negative? Faleminderit,


Qytetari: L. S. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Replay: afatet kur njera pale eshte ne mungese

E mora pergjigjen tuaj zonja Dorina Ndreka Rasti nuk eshte gjykim themelor por kerkese civile PER VAZHDIM URDHER MBROJTJE Afati ankimor 5 dite ka qene nga shpallja ne nje gjyq paraardhes pas 2017. Mendoj se duhet risqarohem


Qytetari: H. B. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procedurat e rregjistrimit te lejes se legalizimit

Pershendetje, Kam ndertuar nje shtepi me leje ndertimi dhe pronesi toke, por kam kaluar nje kat nga leja e ndertimit. Aktualisht kam marr lejen e legalizimit. Si duhet te veproj per ta regjistruar? Faleminderit


Qytetari: A. B. Data: 10 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

I mituri ne procesin e Urdherit te Mbrojtjes

Pershendetje, nese femija deshmon ne gjykate per urdher mbrojtje se bashku me te emen…dhe kerkesa pranohet per te dy….ca statusi ka i mituri kur leshohet urdher mbrojtje….deshmitar, person i trete, apo pale padites? Faleminderit,


Qytetari: I. W. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sa është kohëzgjatja e një deklarate noteriale?

Pershendetje, Do doja të dija se për sa kohë ështe e vlefshme një deklaratë noteriale e dhënë nga njëri prind për fëmijën që të udhëtojë me prindin tjetër? Lutem shiko dokumentin bashkelidhur. Ju falenderoj,


Qytetari: l. v. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Heqja dore nga kontrata e dhurimit

Pershendetje, Im ate, para tre ose pak me shume muajsh, me dhuroi nje prone me kontrate dhurimi . Une firmosa. Por dua te heq dore nga ajo prone, nuk e pranoj. Cfare procedurash ndiqen? Cfare mund te bej? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vazhdim te pyetjes – Dispozitivi

Sa dite pas shpalljes ne seance del dispozitivi ne sekretarine e gjykates? Faleminderit,


Qytetari: 3. S. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ankimimi ne apel

Pershendetje, Gjykata ka lene 5 dite afat per ankim, nga shpallja ne seance e vendimit.  Si procedohet sepse vendimi i zbardhur do 14 dite per t’u pergatitur, cka dmth E PAMUNDUR?  Ju lutem me shpjegoni anen praktike ne keto raste? Faleminderit,


Qytetari: f. i. Data: 8 July , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem pronesie – parashkrimi fitues

Pershendetje , Une posedoj nje apartament, te cilin e ka perfituar nje person tjeter gjate vitit 1994 me ane te autorizimit, por qe e posedoje une prej afro 26 vitesh. Ky apartament eshte akoma i paprivatizuar dhe me pronare X. Ne rast se une kerkoj njohjen pronar permes parashkrimit fitues pa titull, a duhet qe […]


Qytetari: B. T. Data: 8 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dispozitivi

Si , ku dhe kur mund te marr dispozitivin per ankim zenie afati?


Qytetari: N. P. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Doja te ndryshoja mbiemrin tim, por per momentin jam me Gjermani. A mund te shkoj babi me nje prokure qe ja dergoje une me noter qe te bej veprimet per llogari timen?  Ju lutem si te veproj? Faleminderit,


Qytetari: K. R. Data: 8 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim mbiemri

Desha te shtroja 1 pyetje per ceshtjen e ndryshimit te mbiemrit. Une kam bere nje martese jashte Shqiperise.  Kur kam bere martesen kam mbajtur mbiemrin tim te vajzerise. Tani pas 4 vjetesh une kam marr mbiemrin e burrit ketu ku jetoj. Problemi eshte se ne Shqiperi nuk ma njohin mbiemrin e ri. Kam cuar edhe […]


Qytetari: R. T. Data: 8 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet kur njera pale eshte ne mungese

Pershendetje, kur vendimi jepet me njeren pale prezente, afati i ankimit kur fillon? Po per palen prezente dhe ate ne mungese eshte i njejti afat apo jo? Me sqaroni pak


Qytetari: H. B. Data: 9 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me bashkepronesine

Pershendetje, Apartamenti eshte privatizuar ne vitin 1993 dhe si pasoje prinderit dhe njeri nga femijet perfituan pronesine e tij. Ndersa femija tjeter (vajze) ishte nen moshe. Disa vite me pas ne vitin 1998 apartamentit ekzistues iu be nje shtese anesore. Shtesa anesore kaloi ne pronesi me parashkrim fitues nga Gjykata e Tiranes dhe shtesa u […]


Qytetari: D. Q. Data: 7 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pune ne qytet tjeter

Pershendetje, Dikush qe punon ne administrate ne nje qytet tjeter, i cili eshte shume larg nga vendi ku ka gjendjen civile, personi a perfiton pervec rroges, mbulim shpenzimesh per akomodimin, transportin etj, dhe kush eshte baza ligjore? Faleminderit,


Qytetari: a. f. Data: 7 July , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Periudha e barrelindjes per efekt te lejes vjetore ne pune

Pershendetje, Nje punonjes ne Bashkine X ka perfituar lejen e lindjes nga data 17 korrik 2019 deri me 17 korrik 2020.  Punonjesi ka paraqitur kerkese per leje te zakonshme, e cila sipas tij duhet te filloje nga data 17 korrik per nje periudhe 10 ditore (janar – qershor 2020) me pretendimin se leja e lindjes […]


Qytetari: e. h. Data: 6 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam te drejta mbi pronen?

Pershendetje, Banesa jone eshte ne emer te babait, pavaresisht se ne te kemi kontribuar me shume une, bashkeshortja dhe pak vellai. Token e bleme ne emer te babait, pasi ne ishim ne emigracion dhe certifikata e pronesise eshte me emrin e tij. Theksoj qe jemi ne nje certifikate nena, babai, vellai, une me bashkeshorten dhe […]


Qytetari: a. p. Data: 6 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per kujdestarine

Pershendetje, Dua te marr kujdestarine e vellait tim te semure mendor. Vellai ka jetuar me nenen dhe babain. Nena i ka vdekur, ndersa babai nuk eshte i afte te kujdeset per te. Babai shkon sa ne ne Itali tek femijet e tjere dhe me pas kthehet ne Shqiperi.  Pra, mua me ka mbetur te kujdesem […]


Qytetari: A. D. Data: 6 July , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bllokim automjeti

Pershendetje.  Ne dt 21 prill me kane bllokuar patenten dhe makinen sepse nuk kisha autorizim. Doja te pyes a do te jeper ndonje urdher per ti marre ose nqs e hedh ne gjykaten administrative ka shanse ti marr dhe a do te me duhet nje avokat ? Flm


Qytetari: D. L. Data: 7 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A kam të drejtë të marr mbiemrin e nënës?

Pershendetje, Unë kam qenë në azil politik dhe me kane djegur për të ikur në Europë.  Babai dhe nëna ime janë divorcuar, tani unë dua të marr mbiemrin e nënës, a është e mundur kjo gjë të bëhet në baze legjislacionit shqiptar ? Ju faleminderit!


Qytetari: N. L. Data: 6 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme juridike per ankim kunder vendimit te gjykates TR

Pershendetje, Nga ana a prokurorise eshte ankimuar nje vendim i Gjykates Tirane. Cilat jane hapat qe duhet te ndjek une si pale kallezuese ne kete pike? Faleminderit


Qytetari: E. H. Data: 6 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrimi i mbiemrit si pasoje e marteses

Pershendetje, une per pak dite martohem dhe dua te marr mbiemrit e bashkeshortit. Pyetja ime eshte nese pas martese dhe nderrimit te mbiemrit, a duhet te ndryshoj me patjeter diplomat, leternjoftimin, pronesine e makines, te cilat i kam me mbiemrin tim te para marteses? Faleminderit


Qytetari: X. G. Data: 4 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A vlen martesa me nje vajze nga BE-ja tani ne Angli?

Pershendetje! Me daljen e Britanise se Madhe nga Europa, a vlen martesa me nje rumune ne Angli per te perfituar letrat? Mund te me tregoni iu lutem se si funksionon kjo gje tani ne Angli? A eshte e mundur kjo martese? Faleminderit,


Qytetari: A. M. Data: 4 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kuptimi i nenit 377 te K.Civil – Caktimi i trashegimtarit

Pershendetje, Kam nevoje te me ndihmoni me interpretimin e nenit 377 te Kodit Civil, ku percaktohet se: “trashegimlenesi qe nuk le te paslindur ose te paralindur ose vellezer e motra, ka te drejte te disponoje me testament pasurine e vet, ne favor cfo personi fizik ose juridik”. A do te thote kjo qe neqoftese trashgimlenesi […]


Qytetari: E. A. Data: 4 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese prokurorise

Pershendetje, kam cuar nje kerkese me shkrim me poste te prokuroria Tiranes. Vertetim duhet ta marre ne sportel apo me vjen me poste ne te njeten adresen prej nga e kam nisur? Faleminderit


Qytetari: F. V. Data: 4 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me bonusin e mjekeve ne vijen e pare te luftes kunder COVID

Pershendetje, Jam punonjese e Urgjences Mjeksore paraspitalore te spitalit Universitar Shefqet Ndroqi. Bonusi prej 1000 euro qe na e tha Kryeministri qe ne muajin mars per punonjesit qe jane ne vijen e pare te zjarrit nuk eshte zbatuar. Me 1 Mars na u dha 500 euro, me 2 Prill nu u dha i plote, por […]


Qytetari: N. A. Data: 2 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Njohja si vjetersi pune ne marrdhenie pune me shtetin?

Pershendetje, Kam derdhur kontribute si e vetepunesuar ne bujqesi (bujk privat ose fermer). Une i kam derdhur kontributet nga 01.10.1993 dhe deri me 31.12.2001. I kam derdhur ne menyre periodike dhe jo per perfitim. Ne nenin 96 Ligjit 7703/ 1993 “Per sigurimet shoqerore ne R.SH”, thuhet se: “Derdhja e kontributeve si i vetepunesuar ne bujqesi […]


Qytetari: N. A. Data: 3 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjobe ndertimi pa leje

Pershendetje, Para 3 vjetesh bera nje ndertim pa leje. Me vendosen gjobe 5 milion leke te vjetra. Une nuk bera ankimim per gjoben. Cfare parashikon ligji qe kur kalon 2 vjet pa marr gjobe, a falet? apo duhet te kisha bere ankim, pastaj falej pas 2 vjetesh? Ju faleminderit


Qytetari: E. B. Data: 3 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padrejtesi

Jam me femije.  Nuk kemi ku banojme …Nuk perfitoje as asistence as mdihme. cfare behet me kete shtet? …kam nevoje per ndihme?….kam dy gjyqe ne Gjykate te Larte, te cilet kane marre forme prere ne apel dhe kam 4 vjet qe pres per nje padrejtesi te bere pa firmen time, por te avokatit dhe kancelares […]


Qytetari: E. M. Data: 2 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leja e lindjes

Pershendetje, Dua te di nese me nderpritet leja e lindjes nese biznesi ku kam punuar mbyllet ose falimenton? Faleminderit,


Qytetari: L. H. Data: 2 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pallat ne proces rregjistrimi i lene pergjysem

Pershendetje, Ne vitin vitin 2003 behet kontrate porosie midis meje dhe pales ndertuese per blerjen e nje apartamenti, te nje pallati te ri qe do ndertohej. Ne vitin 2005 pallati perfundon dhe banoret marrin ne dorezim apartamentet perkatese. Problemi qendron pikerisht ne faktin se subjekti ndertues pasi beri dorezimin e apartamenteve e braktisi procesin e […]


Qytetari: F. P. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me pagen e luftes dhe asistencen sociale

Pershendetje, Ne 31 mars kam dhene doreheqjen nga puna dhe qe atehere jam pa pune. Doja te dij nese me takon paga e luftes qe shperndau qeveria? Dhe pyetje e 2-te, a mund te marr asistencen sociale gjate ketyre muajve qe jam pa pune? Sepse per te gjetur pune kete kohe eshte shume veshtire, me […]


Qytetari: E. S. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me kryerjen e punimeve ne banese

Jemi banore te Njesise Bashkiake Nr.2 ne Tirane. Adresa: Rruga “Mihal Grameno”. Duke perfituar nga koha e mire planifikuam ne familje kryerjen e disa punimeve riparimi ne banese. Keshtu: 1. Riparimin e taraces (hidroizolimi i saj); 2. Riparimi i suvase se brendeshme dhe lyerje ; 3. Zevendesim i pajisjeve hidrosanitare. Nga infot e Bashkise Tirane […]


Qytetari: A. S. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me bashkepronesine

Pershendetje, Apartamenti eshte privatizuar ne vitin 1993 dhe si pasoje prinderit dhe njeri nga femijet perfituan pronesine e tij. Ndersa femija tjeter ishte nen moshe. Disa vite me pas ne 1998 apartamentit ekzistues iu be nje shtese anesore. Femija i dyte (vajze ) u martua ne 2002, ndersa shtesa u rregjistrua ne ZRPP ne 2016, […]


Qytetari: D. Q. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shit-blerje apartamenti

Pershendetje, Kujt i takon pagesa e TVSH dhe taksave te Bashkise mbi tatimfitimin e shitjes se nje apartamenti banimi me siperfaqe 102.5 m katror? Pala shitese me kerkon ta paguaje une si bleres, detyrimet qe ka ne Hipoteke dhe Bashki per kete prone? Kjo me pretendimin se ka ndryshuar çemimi i references…? Kam gati nje […]


Qytetari: S. L. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: kategorite qe perfitojne psikolog falas

Pershendetje, Ne vijim te pyetjes mbi asistimin e nje te mituri ne proces civil, interesohem te di se cilat kategori sipas ligjit mund te perfitojne psikolog falas? Cfare dokumentacioni duhet plotesuar dhe procedura qe duhet ndjekur per perjashtimi nga shpenzimet gjyqesore? Faleminderit!


Qytetari: S. R. Data: 30 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund te rimarr emrin qe kisha?

Pershendetje, Kam ndryshuar emrin tim para 9 vitesh per arsye te nje deportimi nga Greqia dhe nuk mund te levizja per 5 vjet. Tani dua ta rikthej (rimarr) perseri emrin tim qe kisha, se deportimi tashme me ka mbaruar. Si mund te veproje? Faleminderit


Qytetari: D. X. Data: 1 July , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leja vjetore

Pershendetje , Jam e punesuar prej 1 viti si shitese ne nje furre buke dhe e siguruar prej 1 viti. Pyetjet e mia jane si me poshte: 1 – A mundet une qe te marr 1 jave ose 2 jave leje? 2 – A do paguhem une per keto jave? 3 – A do marri […]


Qytetari: B. H. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Parashkrimi fitues

Pershendetje, Babai im eshte posedues i nje banese prej 31 vitesh, por ne momentin e blerjes ne vitin 1989 nga gjyshi im, blerja eshte bere vetem me nje leter dore para keshillit te lagjes dhe ne prani te deshmitareve. (nuk ka kontrate shitblerje noteriale dhe nuk eshte regjistruar ne zrpp. Kjo sepse banesa ne fjale […]


Qytetari: A. R. Data: 30 June , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Psikologu asistues i te miturit ne procesin civil

Pershendetje, psikologu asistues per te mitur ne procesin civil ka tarife apo eshte falas? Faleminderit


Qytetari: S. H. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te detyroj firmen e ndërtimit të mbylle proçedurat e marra përsipër?

Përshëndetje, Une quhem KV. Kemi angazhuar një firmë ndërtimi, me kontratë dhe prokure të posaçme (shiko kontratën bashkengjitur).  Problemet me këtë firmë jane të shumta, një nga këto është nxjerrja e lejes së përdorimit që nuk po na e nxjerr. Pyetje:  Cilën rruge duhet të ndjekim që firma të bëj detyrën që ka marr përsipër […]


Qytetari: K. V. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pushimet vjetore

Pershendetje, Punoj per nje kompani prodhimit cimentoje ne qytetin e Lezhes. Gjate kohes se pandemise, kompania me ka dhene me detyrim pushimet vjetore dhe pa me njoftuar perpara. Nderkohe qe aktiviteti i kompanise ka vijuar krejt normalisht edhe gjate kohes se karantines. Jam privuar nga e drejta per te patur dite pushimi sikur te gjithe […]


Qytetari: S. S. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leja e perkoheshme 3 mujore

I nderuar jurist .kam nevoje te di se ministria e shendetsise thot qe “vendi vazhdonte jete negjendje pandemie”..kurse akti normativ nr7 neni 6 thote qe nqs nuk eshte deklaruar perfundimi i gjendjes se epidemise shtyhet me 3 muaj te tjere..nje pergjigje nga ana juaj ju lutem se e neser kemi afat nga 3 mujorshi .Faleminderit


Qytetari: G. Y. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderrimi i mbiemrit

Mamaja dh babai im kur jane martuar kane mbajtur secili mbiemrin e tij dhe une pastaj kam marr mbiemrin e nenes, ndersa motra dhe vellai me te vegjel kane marr mbiemrin e babit. Tani a ka mundesi qe ne femijet ti mbajne te 2 mbiemrat? Faleminderit


Qytetari: R. M. Data: 29 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Emërimi si mesuese defitinive

Pershendetje, Jam renditur e treta nga portali “Mësues për Shqipërinë” (shiko dokumentin bashkengjitur). Kam punuar dy vite radhazi me kontrata njëvjeçare ne nje nga gjimnazet me te mira te Tiranes me 12 orë mësimore. Tani me daljen në pension të nëndrejtores u shtuan edhe 8 orë te tjera Kimi, duke u plotësuar norma e plotë. […]


Qytetari: E. C. Data: 27 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

A eshte e vertete se Keshillat Bashkiake mund te bejne kthimin fizik te pronave, sipas ligjit te ri? Nese po, cfare dokumetash nevojiten te dorezohen? A mjaftojne vendim fakti i gjykates si dhe vendime te Komisioneve te Kthimit te Pronave? Faleminderit,


Qytetari: G. M. Data: 28 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi gjyqesor

Pershendetje, Doja te dija nese vendimi civil i cili urdheron rehabilitimin spitalor nga varesia alkoolike, a ekzekutohet me ane te permbarimit apo policise…pra shoqerimi i shtetasit per ne strukturen rehabilituese? Vendimi ekzekutohet menjehere pas shpalljes ne seanace apo pasi zbardhet ne forme te shkruar? Faleminderit


Qytetari: F. S. Data: 28 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rregjistrimi i nje biznesi qe ushtrohet nga invalidet

Pershendetje, Jam invalid dhe dua te rregjistroj nje biznes person fizik ose shpk. Desha te di nese mund te perfitoje une ndonje perjashtim nga taksat e tatimet? Lutem me jepni nje informacion mbi cdo gje te mundshme qe mund te perfitoje nje invalide ne ushtrimin e nje aktiviteti ekonomike? Faleminderit


Qytetari: e. h. Data: 26 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Keshillim mbi gjykimin administrativ

Pershendetje, Pyetja ime ka te bej me nje ceshtje administrative me Drejtorine e Doganave. Jam pushuar nga puna dhe jam ne gjykim ne Gjykaten Administrative te Apelit. Me objekt padie rikthim ne pune dhe shperblim demi. Ligji ne kohen kur jam pushuar eshte shfuqizuar, pasi ligjvenesi ka miratuar nje ligj te ri. A ndikon ligji […]


Qytetari: P. P. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shpallja e pavlefshmerise se veprimit juridik

Pershendetje! Ne rastin kur perpilohet nje deklerate noteriale, ku nje nga trashegimtaret ligjor heq dore nga pjesa takuese e trashegimise dhe cdo te drejte ia kalon trashegimtarit tjeter ligjor, perfshire ndjekjen e procesit te legalizimit, nxjerrjen e cerftifikates pronesise ne emer te vet etj, sqaroj se ky objekti eshte ende ne proces legalizimi pra nuk […]


Qytetari: E. H. Data: 26 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonesa ne disbursimin e pages se luftes

Perse nuk e kam marr akoma pagen e luftes, kam gati nje muaj qe pres?  Ju lutem beni dicka. Faleminderit


Qytetari: M. q. Data: 26 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes 40 mije leke

Pershendetje, Nese biznesi ka qene i mbyllur, por disa persona kane vajtur ne pune per arsye ruajtje te objektit dhe kane marre page, a perfitojne 40 mije leke page lufte? Faleminderit


Qytetari: D. C. Data: 26 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

VKM 442/2018

Pershendetje, kam nje shtepi te vjeter TIRONCE ,,,,por si te gjith TIRONCAT qe na kan lon pa certifikata pronsie? doli vkm 442 ne 2018 per rregjistrimin e shtepive te ndertuara para vitit 91? shtepia ime eshte e sigurt qe ben pjese ne kete ligj se eshte ndertuar qe ne vitet 40? Aplikova ne shtator te […]


Qytetari: a. t. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si funksionon nje kallezim

Pershendetje i nderuar avokat, Kam bere nje denoncim ne rajon per nje qytetar per mashtrime dhe kercenime, por pasi u takuam mendova se do mbylleshin dhe pendohej per veprimin. Duke qene njeri me emer e shoqeri te madhe me tha se atje ku ke shkuar per denoncim jane shoket e mi dhe se une te […]


Qytetari: D. D. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur mund te kerkosh lirimin me kusht?

Pershendetje, Doja te informohesha kur mund te kerkoj lirimin me kusht per nje denim 5 vite, dhe a perfiton nje i verber? Faleminderit


Qytetari: E. P. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lirimi me kusht nga burgu

Jam denuar 5.4 vjet dhe kam vuajtur gati 3.5 vjet … kam dale me leje 3 mujorshe dhe ju lutem nje pergjigje e perfitoj kushtin meqenese me kan ngelur me pak se 2 vite burg dhe nqs po cfare procedura duhet te ndjek per te perfituar nenin 59 ..faleminderit.(shpresoj te jem shprehur qarte).


Qytetari: E. L. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per takim – ceshtje pronesie

Une kam patur nje prone te stadiumi “Qemal Stafa” te privatizuar nga shteti me dokumente te rregullta. Pronen time e kane marr. I kam hedhur ne gjyq, por pala tjeter e ka fituar gyqin ne menyre te padrejte. Disponoj te gjitha dokumentat. Kerkoj nje takim me perfaqesuesit e Qendres se Ndihmes Ligjore prane Ministrise se […]


Qytetari: A. K. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Burgjet dhe covid 19

Ju lutem mund te me jepni nje pergjigje tani qe mbaroi gjendja e jashtezakonshme, por masat e marra ndaj covid jane ende ne fuqi.  A do te thote kjo qe te denuarit qe perfituan 3 muaj leje te posacme do te shtyhet dhe me 3 muaj te tjere? Pres pergjigjen tuaj. Faleminderit


Qytetari: D. K. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

OJF jo aktive.

Pershendetje, Une kam nje shoqate, te cilen e kam regjistruar me vendim gjykate perpara 2 vitesh mirepo qe nga krijimi nuk kam pasur veprimtari ekonomike as projekte asgje. Nuk e kam regjistruar as ne tatime sepse nuk kam dijeni per asgje dhe jam e paafte per ta regjistruar sepse jemi te rinj dhe nuk kemi […]


Qytetari: A. K. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Revokim Prokure

Pershendetje, Dua te bej revokimin e nje prokure te pergjithshme te dhene nje familjari ….Une dua te di nese revokimin duhet ta dergoj ne te gjitha institucionet? …..apo nuk ka nevoje te rregjstrohet diku? Ju lutem si funksionon revokimi i nje prokure qe te marre fuqi ligjore? Ju faleminderit


Qytetari: s. a. Data: 25 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neni 10/1 i ligjit 9669

Pershendetje nese kerkoj te Urdheri Mbrojtes dhe rehabilitimin nga alkooli a kerkohet akt ekspertim nga IML per te verteruar qe eshte alkoolizuar apo mjafton mendimi i gjyjates per shkak te ngutshmerise se ceshtjes


Qytetari: H. S. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhje martese – pezullimi i gjykimit te ceshtjes

A mund te kekoj pezullimin e shqyrtimit te ceshtjes me objekt zgjidhje te marteses sepse pala tjeter ka probleme psikologjike prej alkoolit? Faleminderit


Qytetari: B. P. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma juridike falas

Pershendetje , Nese une marr ndihme ekonomike nga fondi nga 6 % i bashkise , a jam une nje prej kategorive te vecanta perfituese per perfitimin e ndihmes juridike falas? Faleminderit


Qytetari: ?. P. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje per ceshtje pronesie

Pershendetje, Kam patur dosjen ne Agjensine e Trajtimit te Pronave (ATP) dhe pas mbarimit te afatit te dhene nga qeveria, dosja ime nuk u trajtua. Une i jam drejtuar gjykates per njohjen pronar dhe çeshtja eshte ne gjykim. Nderkohe qe pronat e mia te pretenduara jane te lira. Cfare duhet te bej qe keto prona […]


Qytetari: A. S. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Plotesimi i dosjes per demshperblim per ish te denuarit politik

Pershendetje, A jam ne kohe te plotesoje dosjen e babait tim te arrestuar politik ne vitet 53/63? (shiko dokumentin bashkelidhur).  A mund ta plotesoje dosjen tani? Faleminderit


Qytetari: N. C. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te gjej prokuren e dhene?

Pershendetje, Kam nevoje per ndihmen tuaj. Ne vitin 2017 i kam dhene prokure te pergjithshme dikujt nga familja, por familjaret ma ben me hile nuk me treguan as emrin e noterit dhe as fotokopje te prokures qe kam dhene. Nuk di cfare te drejtash i kam dhene familjareve te mi? Ku mund ta kerkoj kete […]


Qytetari: s. t. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkesa per rehabilitim alkoologjik ne Urdherin e Mbrojtjes

Pershendetje, nese pala paraqet faktin se i padituri eshte perdoures I rregullt i alkoolit, a kerkojet eksepertim mjeku ligjor apo per shkak te ngutshmersie se ceshtjes vleresohet ga gjykatesi


Qytetari: S. H. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mund te behet faza e dyte e pjestimin te pasurise pa avokati?

Pershendetje. Se bashku me motren time kemi hapur nje proces gjyqsore prane Gjykates Tirane per pjestimin e pasurise apartament, trashegimi nga prinderit tane kundrejt kunaten dhe mbeses sone. Faza e pate e procesit perfundoi duke lexuar pjestimin e pasurise sipas bashkepronareve per te cilet palet ndergjyqese nuk kane kundershtim. Pyetja ime eshte nese eshte e […]


Qytetari: M. N. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shtese ne kerkesen civie

Ne rastet e zgjatjes se urdherit te mbrojtjes pala paditese nese ka dicka per te shtuar dhe kerkuar sa dite afat ka qe ta dorezoj ne sekretari? Apo mjafton te kerkohet me seancen gjyqesore. Flm


Qytetari: S. K. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Akomodimi i dhunuesve dhe ekzekutimi gjyqesor

Pershendetje, Nese gjykata vendos qe dhunuesi te largohet nga banesa, a i jepet atij ndonje vend strehimi apo ngel ne mes te 4 rrugeve? Vendimi per ta nxjerr nga shtepia ekzekutohet menjehere apo pasi merr forme te prere ne apel? Faleminderit


Qytetari: Q. S. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje penale

Pershendetje, Ju lutem nese zoterojme me akt noterial faljen nga pala e demtuar dhe ku vetdeklaron qe ne momentin kur u qellua me arme u largua nga aty, a ka mundesi te bjere akuza e tentatives se vrasjes sepse eshte shume e rende? dhe a kane vlere ne gjykate te dhenat personale te personit pasi […]


Qytetari: G. B. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vendimi per largimin nga banesa

Pershendetje, Nese merret vendim per largimin nga banesa e pales paditur me Urdher Mbrojtje, ai behet i ekzekutueshem menjehere, edhe pse mund te behet ankim ne gjykaten e Apelit apo ekzekutohet pasi merr forme te prere? Vendimi per kerkesen civile per shtyrjen e urdherit mbrojtjes pas sa ditesh mund te merret ne sekretari? Faleminderit


Qytetari: A. H. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontrate noteriale

Përshëndetje, Kisha nje pyetje me lidhje me nje kontrate. Une kisha nënshkruar nje kontrate noteriale me nje njeri qe i kisha dhene nje shume lekesh, por fatkeqësisht vajza ime e vogël e futi ne lavatrice dhe keshtu nuk e kam me … A mund te marr nje kopje te kontrates nga noteri ku e kishim […]


Qytetari: F. F. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentacioni per fitimin e shtetesise shqiptare

Mirembrema. I dashuri im eshte shtetas kosovar dhe ka disa jave qe ka ardhur te jetoje ne Shqiperi. Deshiron te pajiset me pasaporte shqiptare. Cfare hapash duhet te ndjek ai? Dhe a merr shume kohe deri ne marrjen e pasaportes? Ju faleminderit.


Qytetari: K. D. Data: 24 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neni 10 ligjor 9669/2006

pershemdetjr, nese gjykata vendos masen e debimit te perkohshem nga banesa…ku shkon I padituri…apo ngel mes kater rrugeve: Ne momentin qe paditesi merr vendimin per largimin nga banesa, a mund te njoftoje ai policine e shtetit qe te behet largimi i ketij persona? Vendimi pas sa ditesh terhiqet ne sekretarine e gjykates?


Qytetari: H. X. Data: 22 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth marredhenies se punes ne fabrike gjate pandemise

Kunata ime punonte ne nje fasoneri, e cila u mbyll me date 10 mars. Pronari u dergon nje SMS ku u thote qe nga neser e tutje jeni ne asistence deri ne nje njoftim te dyte…shihemi se shpejti. Ne mars moren rrogen e shkurt-marsit dhe ne prill u dha leket e lejeve vjetore etj, te […]


Qytetari: O. A. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrimi i nderteses

Babai im disponon nje prone ne Tirane, qe e ka marre me kontrate dhurimi nga gjyshi. Ka qene shtepi e vjeter dhe ne vitin 2002 nga shtepi me cati eshte bere me tarrace me te njejtet mure mbajtese. Objekti nuk figuron i regjistruar ne ZVRPP Tirane dhe pse del ne ortofoto. Si duhet te fitojme […]


Qytetari: G. B. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shtimi i te dhenave ne kallzim penal

Kam bere nje kallezim penal tek OPGJ i komisariatit, dua te shtoj dicka ne kallzim, ca afati ka dhe ku duhet te paraqitem? Faleminderit,


Qytetari: D. S. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dorezimi i kallzimit penal

Pershendetje, I mituri, a mund ta dorezoje kallzimin e firmosur ne Prokurori, apo duhet detyrimisht te ngrihet ne Komisariat, ne presence te psikologes dhe OPGJ-se? Faleminderit


Qytetari: F. H. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkoj avokat falas

Kerkoj nje perfaqesues ne nje gjykim. Jam pale paditese. Nuk kam mundesi te marr nje avokat per shkak te pamundesise ekonomike. Ju lutem a mund te me ndihmoni? Ju Faleminderit!


Qytetari: A. X. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leke hua permes nje deklarate noteriale

Pershendetje, Para 5 viteve i kam dhene para nje personi te njohur nepermjet nje deklarate noteriale per 1 vit, por tani jam ne veshtiresi per t’i marre. Me thote qe do ti jap, por nuk kam. Ju lutem a mund te me jepni nje mendim si te veproj? Faleminderit


Qytetari: i. B. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Pershendetje, Ju lutem me ndihmoni se me ka dal emri per pagen e luftes, po leket nuk jane hedhur akoma. Cili eshte problemi? Si duhet te veproj? Faleminderit


Qytetari: N. T. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bashkimi i dy kallzimeve penale

Pershendetje, Nese ngrihen dy kallzime penale, ndaj te njejtit person, nese natyra e tyre eshte shume e perfafert, a mund te bashkohen si nje ceshtje e vetme? Theksoj se njeri eshte paraqitur ne OPGJ e Komisariatit nr. 2 dhe tjetri eshte paraqitur ne Prokurorine e Rrethit? Faleminderit


Qytetari: A. S. Data: 21 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujt i ngarkohen shpenzimet gjyqesore?

Pershendetje, A mundet une qe shpenzimet gjyqesore t’ja ngarkoje te paditurit (e cila eshte instance shteterore)? Psh shpenzimet e takses se gjykates njoftimet dhe tarifen e ekspertit? Faleminderit


Qytetari: J. E. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma juridike

Pershendetje, Kam perfituar ndihme juridike, por ka kaluar afati 3 mujor pasi une kisha konflikt interesi me avokaten e caktuar nga gjykata. Pas 2 muajsh paraqita kerkese per zevendesimin e saj, por gjykata afersisht 2 muaj e gjysem nga nentori 2019 – deri janar te 2020 ma ktheu padine si nje kerkese absurde dhe e […]


Qytetari: I. M. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me kompanine e telefonise celulare

Pershendetje, Doja te me ndihmonit me nje sherbim ligjor sepse gjate kohes se pandemise kur ishim te mbyllur brenda dhe na lejohej vetem nje ore ne dite dalje, kompania e telefonise celulare me bllokoj numrin per arsye te mospageses se fatures.  Kjo ne kushtet qe i kisha lajmeruar se nuk kam ku t’i paguaj, pasi […]


Qytetari: R. B. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pavlefshmeria e kontrates se regjimit pasuror

Pershendetje, Para nje viti kam nenshkruar nen nje presion psikologjik nga ish bashkeshorti nje kontrate te regjimit pasuror, ku deklaroja se heq dore nga cdo pasuri te vendosur gjate marteses. Ai me shantazhonte duke me thene se po nuk firmose do te kerkoj divorcin pas 20 vitesh martese. Tre muaj pas nenshkrimit te kesaj kontrate […]


Qytetari: E. K. Data: 19 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A duhet t’i drejtohem serish me kërkesë Gj. Adm. Apelit?

Pershendetje, Unë kam bërë kërkesë për përshpejtim të çështjes në Gjykaten Administrative te Apelit. Kerkesa eshte pranuar me 5 janar, për arsye të gjendjes se pandemise akoma gjyqtarja nuk me ka caktuar një datë! Kam nevojë për ndihmën tuaj, si procedohet në këtë rast? Kujt duhet t’i drejtohem dhe mbi çfarë baze ligjore mund t’i […]


Qytetari: N. L. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per marreveshjen para noterit per zgjidhjen e marteses

Pershendetje, Jam nje qytetare S.G. Me bashkeshortin kemi vendosur te zgjidhim martesen, por me marreveshje para noterit ku kemi caktuar disa pika: Nena te qendroj me 2 femijet ne shtepi. Kontributi i babait a duhet te caktohet tani ne kete faze apo e cakton gjykata? Pika tjeter eshte qe babai te shprehet qe pjesen e […]


Qytetari: S. G. Data: 19 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ma kane refuzuar ndihmen sociale

Pershendetje, Jam nje qytetar nga Berati, i martuar dhe me tre femije. Kam aplikuar per ndihmen ekonomike dhe ma kane refuzuar. Nuk kemi te ardhura te tjera. Une dhe bashkeshortja jemi te dy pa pune. Ju lutem me ndihmoni sesi te veproj ne kete rast? Faleminderit


Qytetari: Z. F. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Jam e mashtruar dhe kerkoj prokuren

Pershendetje, Jam nje nder 11 bashkepronaret qe zoterojme 2600 metra katror tek nje treg, i cili i eshte dhene me qera personave te ndryshem …Problemi im eshte se kete toke e jep me qira firma “X” sh.p.k dhe keto qe kane formuar firmen jan dy pjestare familje ….Po mua si ma kane marre pjesen e […]


Qytetari: S. M. Data: 20 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kam perftituar pagen e luftes dhe nuk do paguhem me rroge per punen e bere

Pershendetje, Paga e luftes me eshte llogaritur si rroge ne punen ku jam. Une paguhem me pak se paga minimale dhe me eshte thene se per kete arsye une nuk do paguhem per ditet qe kam punuar nga Prilli e deri me sot. Si te veproj? Gjithashtu me eshte thene se me ka paguar siguracion […]


Qytetari: E. P. Data: 18 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per daten e gjyqit

Pershendetje me quajne VP nga Elbasani kam hapur nje gjyq ne Durres ,ceshtje civile me kane hequr nga puna dhe nuk me kane paguar afer 6 vite siguracione Nr aktit 1353 Nr ceshtjes 21265-00266-10-2019 date 12.02.2019 nuk e di kur do te behet gjyqi nuk me jep asnje as njelloj shpjegimi shpresoj tek ju per […]


Qytetari: V. P. Data: 17 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth ndihmes juridike

Pershendetje, Nese kam perfituar avokat falas, a mundet qe te marr edhe nje avokat privat? Pasi me eshte ofruar nje avokat (nje mik i shoqes sime) te me ofroje sherbimin pa pagese. Ka ndonje problem? Faleminderit


Qytetari: K. I. Data: 18 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekstradimi

Neser eshte eshte vendosur ekstradimi drejt Shqiperise i shtetasit L.D. Doja me shume informacion nese vertet neser do jete i mundur ekstradimi i tij? Faleminderit,


Qytetari: S. F. Data: 18 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes : Neglizhenca e instancave shteterore

Pershendetje , Para disa ditesh ju kam drejtuar nje pyetje si ne titullin e pyetjes me larte . Nje nga av. kishte shkruar per te hapur nje kerkese padi ne objekt : Detyrimin etj….. per te mare nje vendim per te drejten time qe pretendoj nje gjykaten administrative. Nga ana juaj kerkoj nese me ndihmoni […]


Qytetari: R. T. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korigjimi I hartes treguse ZVRPP KORCE zk.8564 per pasurine 2/715 kundrejt pasurise 2/121

Kerkoj topograf shteteror. Sipas vendimit te gjykates rrethit Korce nr:1099 akti nr:1038 vendimi dat. 7/12/1978


Qytetari: L. G. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrigjimi i te dhenave ne GjCivile

Pershendetje. Nese dua te ndreq vendlindjen duke karahsuar me certifikaten e nje shteti tjeter e cila e ka sakte te dhenen, duhet ti drejtohem Gjyk. Shkalles Pare apo Gjyk.Administrative?


Qytetari: A. T. Data: 17 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjyq per njohje pronesie

Duke menduar qe ndoshta per ndonje gabimin tim, nuk e keni marre pyetjen time, po ju shkruaj perseri. ATP-ja me ktheu dosjen me dokumentat qe pata dorezuar per kthimin e prones se trasheguar, pasi skadoi afati i shqyrtimit te kerkesave. Tani duhet te hap gjyq per njohjen e pronesise. Kam 3 pyetje : 1- Cili […]


Qytetari: R. T. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kalimi i pronesise per siperfaqet e lira te tokes

Pershendetje Ju lutem te me informoni ne lidhje me kalimin ne pronesi te siperfaqeve te lira, te cilat krijohen pershkak te planvendosjes se parceles ndertimore te cilat nuk mund te shfrytezohen me vete per ndertim. Sipas Vendimit te Keshillit te Ministrave kjo hapesire mund t’i kaloje ne pronesi poseduesit te ndertimit. Une aktualisht jam pajisur […]


Qytetari: X. D. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje ne lidhje me gjendjen civile

Pershendetje, Qe prej 5 vitesh banoj ne France. Me gjendje civile jam ne Shkoder dhe banoj ne nje shtepi me nanen, por certifikate familiare e ndare (une me djalin). Kam nevoje per nje certifikate personale (shumegjuheshe qe leshon gjendja civile). Gjenda civile nuk e leshon kete certifikate sepse kerkon saktesim adrese. Bashkia nuk jep saktesim […]


Qytetari: A. S. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kam probleme me diplomen e gjimnazit

Prsh jam nje ish maturante kam marr diplomen e gjimnazit por drejtori aktual ne ate shkolle nuk ka plotesuar amzen ne regjister. Kam konkurruar kam fituar degen infermieri “mami” ne pas 1 viti bej cregjistrimin nga ky fakultet dhe kur shkoj tek zyra arsimore ma nxjerrin kete problem qe diploma ime nuk eshte e vlefshme.kam […]


Qytetari: A. N. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijes

Pershendetje! Kam nje familjarin tim qe deshiron te bej nje divorc per arsye se bashkeshortja ka probleme psiqike dhe po kurohet, por vazhdimisht dhunon femijen. Pyetja eshte qe te marri kujdestarine e femijes cfare procedure duhet te ndjeke bashkeshorti ? Femija eshte 3 vjec. Bashkeshortja nuk pranon ti ushtrohet nje komisioni per te vertetuar gjendjen […]


Qytetari: D. H. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gabime ne dokumentacion

Pershendetje, Kam mbaruar fakultetin juridik ne vitin 1996. Kam marre diplomen, por nuk i kam dhene shume rendesi qe tek emri ma kane ngaterruar nje germe. Gjithashtu edhe viti i nenshkrimit te diplomes eshte shkruar gabim.Si mund te veproj?


Qytetari: D. R. Data: 16 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund te shtyhet procesi gjyqesor?

Pershendetje! Kam seancen e pare gjyqesore me date 29 te ketij muaji per prishje te lidhjes martesore. Problemi eshte qe dua ta shty si seance sepse me duhet dhe pak kohe te bindem plotesisht. A mund te behet kjo gje? Dmth duhet te bej ndonje kerkese tjeter apo thjesht te mos paraqitem ne gjyq? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Neglizhenca e instancave shteterore

Pershendetje, Para disa ditesh ju ka drejtuar ne pyetje me objekt “Neglizhenca e instancave shteterore” dhe njera nga avokatet m eishte pergjigjur duke me shkruar te hap gjyq ne gjykaten administrative te vendit qe me mbulon mua.  Ne vijim, ju drejtoj serisht nje pyetje se a mund te me thoni se cfare baze ligjore ka […]


Qytetari: R. T. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim per certifikate personale pas divorcit

Pershendetje, Si mund ta marr certifikaten time pas divorcit? Ju lutem me thoni se ku duhet te aplikoj? Faleminderit


Qytetari: V. B. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Konsultim per ceshtje pronesie

Pata bere kerkese ne ATP per kthimin e nje prone te trasheguar duke dorezuar dokumentat e duhura. Atje nuk e shqyrtuan kerkesen meqe skadoi afati dhe ma kthyen dosjen, duke me orientuar t’i drejtohem gjykates per njohjen e pronesise. Pra, duhet te ngre padi per njohje pronesie. Desha te di:  1 – Kush duhet paditur? […]


Qytetari: R. T. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me pronesine e apartamentit

Pershendetje, Pas privatizimit te apartamenteve ne vitin 1993, jam bashkepronar ne nje apartament. Si duhet te veproj me bashkepronaret te cilet po ndikohen nga motra ime dhe po jua mer me “force” pjesen e tyre te shtepise, mamase pasi babai ka vdekur. A kam mundesi te kryej procedurat e rivleresimit te apartamentit, pasi pjesetaret e […]


Qytetari: i. k. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mos zbatimi i porosise se drejtorit te pergjithshem

Pershendetje , Nese drejtori i pergjithshem i drergon nje shkrese nje institucioni vartes te tij , dhe i le nje porosi ( detyre ) te njoftojen Dr e prgj per x perblem te qytetarit dhe punonjesi i rrethit nuk e zbaton urdherin e dr te prgj , une si qytetar (viktime i cili mu mohua […]


Qytetari: A. B. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrigjim kartele pasurie

Pershendetje, me vendim te kryeministrit ne vitin 94 kam perfituar nga enti i banesave 300 m² truall dhe nga KRRT Durres, jam paisur me lejen e ndertimit per objekt dy kate ne vitet 90 esht perfunduar shtepia dy kateshe dhe ne vitin 2015 jam paisur me çertifikat pronesie, por ne kartel shtepia figuron 1 kateshe, […]


Qytetari: A. T. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kush mund te perfitoje nga sherbimi ligjor falas?

Pershendetje, Jam i interesuar te di se cili mund te perfitoje nga sherbimi ligjor falas? Ne pritje te pergjigjes tuaj, ju uroj pune te mbare!


Qytetari: A. B. Data: 14 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Sa është tarifa financiare dhe koha për ndreqjen e emrit në Gjykatën Administrative?


Qytetari: S. M. Data: 15 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth ligjit 20/2020

Pershendetje, Kam nje shtepi ne lagjen muzeale Gorice, ne Berat. Disponoj akt dhurimi nga nena te vitit 1982, te cilen e ka perfituar me vendim gjyqesor po te vitit 1982. Dua te pajisem me certifikate pronesie, por hipoteka kerkon dokumentet origjinale dhe origjinen e prones. Kam bere kerkese per keto dokumente ne institucionet perkatese, por […]


Qytetari: d. i. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paraqitja e kallezimit penal

Pershendetje Kallezimin penal te perpiluar, duhet ta dorezoj tek sekretaria e institucionit apo ka ndonje person te caktuar ne prokurori? Faleminderit


Qytetari: D. M. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Espuls

Pershendetje, Kam marre espuls ne Malte me date 14 korrik 2019 per qendrim te tejkaluar me 21 dite. Problemi eshte se jam penalizuar me 3 vite. A ka ndonje menyre qe mund te ulet koha e denimit? Faleminderit,


Qytetari: a. k. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Masat e sherbimit proves

Pershendetje, Gjykata ka vendosur: – Mos frekuentimin e lokaleve qe sherbejne pije alkoolike – Trajtimin e varesise alkoologjike ne nje institucion rehabilitues. Nese une nuk jap pelqimin per njeren nga masat, pra kete te trajtimit te varesise, a rrezikoj te shkoj ne burg?  Pra ose asnje mase ose te gjitha? apo ka dhe rruge te […]


Qytetari: S. H. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonesa ne kalimin e pages se luftes

Pershendetje. Jam perfituese e pages se luftes, por ende NUK jane ne llogarine time. Si shpjegohet? Cfare mund te bej? Faleminderit


Qytetari: E. L. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tradhtia martesore dhe divorci

Pershendetje, Fakti se bashkeshorti me ka tradhtuar per 5 vjet me rradhe a perben ndonje fakt rendues per kujdestarine apo takimet me femijen…. per te gjate divorcit apo nuk perben rendesi qe ta permend ne seance? Faleminderit


Qytetari: V. H. Data: 14 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tjetersim prone – urgjente

Pershendetje Kam nje urdher ekzekutiv nga permbarimi per lirim toke, por me duhet ta ankimoj pasi aktualisht nuk kam para ta marr avokatin. Jam jetim dhe jetoj me qera vec nga ky problem. Kam pese dite afat, ju lutem me ndihmoni. Jam paraqitur tek ministria, po shihet dukshem qe nuk na ndihmojne dot per nje […]


Qytetari: p. d. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A eshte i vlefshem testamenti?

A eshte i vlefshem testamenti nese trashegimtarit qe i eshte lene pasuria nderon jete para personit qe i la trashegimi? Babai i 4 femijeve(3 vajza dhe 1 djale) le trashegimi pasurine per te birin. I biri nderon jete dhe me pas nderon jete dhe vet babai. Kujt i kalon trashegimia?


Qytetari: M. K. Data: 12 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neglizhenca e instancave shteterore

Pershendetje, Kam afro 1 vit qe dergoj shkresa zyrtare, bej takime me drejtora te pergjithshem dhe me perfaqesues te tyre, shkruaj ne platformen e bashkeqeverisjes “Shqiperiaqeduam.al”, por asgje. Institucionet e rrethit me mbajne me mashtrime vetem e vetem qe te vonohet dhe ta marr personi x te drejten, pasi disa prej tyre i paguan me […]


Qytetari: R. T. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Refuzimi i pages se luftes

Pershendetje, Kam nje bisnes te vogel dhe me eshte refuzuar paga e luftes prej 40.000 lek me argumentin si i dypunesuar. VKM nr. 305 date 16.04.2020 nuk e permend ne asnje pike kete argument.  Cfare me sugjeroni te bej? Faleminderit


Qytetari: a. i. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi mbiemrit

Pershendetje! Kam bere lidhje martese ne greqi me nje nenshtetas grek. Diten e celibrimit bera kerkese qe mbiemrit tim ti bashkengjisja mbiemrin e burrit, dhe tani kam 2 mbiemra te certifikata familjare ne greqi. Ne gjendjen civile ne shqiperi kur solla lidhjen e marteses me thane qe duhet vetem me nje mbiemer. Ka ndonje procedure […]


Qytetari: B. . Data: 12 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi blerjen e prones “shtet”

Pershendetje, Dua te blej nje prone ne pronesi te shtetit qe eshte e llojit “pyll”.  Kam pyetur tek bashkia dhe me thone qe nuk e kemi ne pronesi, sepse nuk jua kane kaluar me VKM. Une dua ta blej kete prone te llojit “pyll”. Desha te di nga ju, si mund te veproj? Ku duhet […]


Qytetari: B. T. Data: 13 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nese I mitur i ngre nje kallezim…

Nese I mituri ngre nje kallezim, a duhet dhe firma e prindit si perfaqesues, apo Jo?


Qytetari: X. X. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonesa me disbursimin e pages se luftes

Jam administrator i nje biznesi ne tirane dhe kam aplikuar per pagen e luftes dhe eshte aprovuar gati dy muaj me pare, por akoma nuk eshte bere derdhja ne llogari. Nga kontaktimet me tatimet dhe ministrine e financave me thone vetem qe shume shpejt do kaloje, nderkohe javet vetem kalojne. Si mund te veproje? Faleminderit


Qytetari: L. Q. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkesa ne baze nenit 20 kodit penal per te mitur(akuzues)

Pershendetje, ne baze te nenit 20, te kodit per te mitur, psikoligen e njofton vete prokuroria, pasi fillon hetimet penale ne baze te kallezimii mituri, apo behet kerkese per asistence nga i mituri? Nese behet kerkese, ku dhe kur dorezoher


Qytetari: H. V. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndarje nga trungu familjar 17 vjec

Pershendetje , Jam i interesuar te pyes se a ka pasur te drejte babai im te me ndante mua nga trungu familjar 17 vjec, pra ne vitin 1991 mua me ka ndare vec dhe kam qene 17 vjec. Ne rregjistrin e Z.GJ.C shkruhet qe jam ndare nga Komiteti ekzekutiv i qytetit. Pra pyetja ime eshte: […]


Qytetari: K. H. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sherbimi proves

Pershendetje, Nese gjykata vendos 3 masa te sherbimit te proves dhe une ekzekutoj vetem dy prej tyre, atehere duhet te rikthehem ne burg apo eshte e ligjshme te zbatosh vetem dy nga tre masat e sherbimit proves? Faleminderit


Qytetari: S. H. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kodi i familjes per biresimet

Pershendetje, Interesohem te di nese ekziston tek ne ligji i nenes surugato ne kodin e familjes sepse disa shtete e kane. Nese eshte e mundur do te doja nga ana juaj qe te me benit me dije nenet (dispozitat) konkrete per ta lexuar me ne detaje? Faleminderit,


Qytetari: G. H. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kam dëshmuar në gjykate, a mund ta marr video-audio te seances?

Pershendetje, Kam qenë dëshmitar dhe kam dëshmuar në nje proces gjyqesor. Interesohem te di nese mund ta marr video/audio te seances gyqesore? Kujt duhet t’i drejtohem dhe çfarë procedure duhet të ndjek? Theksoj se behet fjale per vitin 2017. Ngelem në pritje përgjigjes tuaj! Falenderime


Qytetari: N. L. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largim nga puna

Pershendetje, Punoja ne nje fasoneri Rrobaqepsi dhe nga data 10 mars e deri tani jemi pa pune dhe nuk na japin asnje shpjegim. Sot u interesova serish dhe me thone qe kemi hapur vetem nje brigade dhe juve nuk jeni e perfshire.  A eshte e drejte kjo kur une kam nenshkruar nje kontrate pune dhe […]


Qytetari: B. B. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pse Bashkia Tirane nuk na e zgjidh problemin?

Pershendetje, Para pese vitesh kemi marre nje Vendim te Keshillit Bashkiak per marrjen ne perdorim pa kundershperblim te nje trualli te Bashkise Tirane, sipas dokumentit bashkelidhur.  Ky vendim duhej te pasohej nga nje marreveshje me shoqaten “X” per kushtet e perdorimit te truallit, ku ne kemi ndertuar qendren tone, para se Bashkia te merrte ne […]


Qytetari: G. M. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Diskriminim ne punesim per shkak te trajtimit me KEMP

Pershendetje, Une jam me arsim te larte, por njekohsisht jam me KEMP per shkak te nje semundje te lehte reumatizmale. Sa here qe shikoj nje vend te lire pune ne DAP ose ne institucione publike, policia e shtetit etj qe te punesohesh prane tyre percaktojne disa kritere. Njeri preje tyre eshte: Të jetë në gjendje […]


Qytetari: I. M. Data: 11 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Deklarate noteriale

Pershendetje. Une dua te bej nje deklarate noteriale me nje ukrainase ne shtetin e saj per marjen e nje sasie parash. Jam e interesuar te di si procedohet hap pas hapi sepse me kane thene qe ky dokument duhet te vuloset nga Ministria e Jashtme atje ne kryeqytetin Kiev i cili eshte shume larg qytetit […]


Qytetari: E. H. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem pronesie

Jam bashkepronar i nje pasurie ne fshatin Dardhe ,Korce ,zona kadastrale 1446 .Pasurine e kemi perfituar nga vendimi i komisionit te kthimit te pronave ne vitin 1995 .Kam shkuar ne hipoteka Korce zvrpp per tu interesuar per kete pasuri dhe aty kam mesuar se pasuria truall ne kartelen e pasurise rezulton shtet ,pemetore ,ka nje […]


Qytetari: E. T. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i mbiemrit te certifikata e pronesise

Pershendetje, Po pyes ne emer te nje te afermeje qe quhet BK. Ka zgjidhur martesen dhe ka ndryshuar mbiemrin nga B ne K. Ne nje prone qe ka ne Tirane, certifikata e pronesise eshte me mbiemrin e marteses. Tani po behen aplikimet per shperblimet e demeve nga termeti dhe nuk perputhen mbiemrat. Cfare dokumentacioni duhet […]


Qytetari: G. B. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Re: ndihme juridike ne lidhje me hapesiren perballe dyqanit tim

Ne baze te cilit ligj Bashkia mund te japi hapesiren publike ne perdorim nje subjekti/personi? E desha te detajuar nese ka mundesi sepse kam problem me zbatueshmerine te ketij ligji. Faleminderit,


Qytetari: E. Z. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nuk me kthen pagesen agjensia turistike – Te drejtat e mia si konsumator

Pershendetje, Une rezervova te nje agjensi turistike ne fillim te marsit per ne fund te majit deri ne fillim te qershorit pushimet familjare per ne Turqi. Kam nje fature nga agjensia ku shkruhet emri im, vendi, sa dite, shuma totale e lekeve dhe firma e agjensise. Ndodhi bllokimi nga virusi dhe me te drejte une […]


Qytetari: E. K. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme juridike ne lidhje me pavlefshmerine e kontrates se shitjes

Pershendetje, Jam e divorcuar me dy femije qe nga viti 2016. Martesa ime eshte pas bere ne vitin 2004. Ne 2006 kemi blere bashke me ish bashkeshortin nje apartament ne plazh. Ne 2007 ish-bashkeshorti ia shet apartamentin te atit pa dijenine time. Une marr dijeni per kete fakt ne vitin 2016 kur po beja divorcin. […]


Qytetari: E. H. Data: 9 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagesa e qirase per objektin shteteror gjate periudhes me COVID-19

Pershendetje, Kam me kontrate qiraje nje zyre agjenci biletari, objekt i nje porti ne vend. Per shkak te covid 19 , qe ne 9 mars jemi mbyllur sepse nuk lundron trageti dhe tani qe ka nisur vetem per mallra . Me thane qe qirate do paguhen sado qe nuk po punojme. E vetmja lehtesi me […]


Qytetari: D. H. Data: 9 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per rregjistrimin e prones

Pershendetje, Une si bleres, a mundem te bej rregjistrimin e prones me platformen e-Albania, mbasi kam bere proceduren e rregullt me shitesin tek nje zyre noteriale? Faleminderit


Qytetari: A. S. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

aktet bashkelidhur nje kallezimi penal

Pershendetje, Nese nje kallezim dua ta depozitoj me ane te postes, pervec fleteve te kallezimit, a duhet te bashkengjis ndonje dokument tjeter?


Qytetari: S. M. Data: 10 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per perndjekjen

Pershendetje. Jam nje qytetare 30 vjec. Kam bere nje kallezim penal per perndjekje ne Shkurt. Deri ne momentin qe bera kallzimin jam perndjekur dhe dhunuar nga personi i cili eshte denoncuar,me te cilin kam pasur lidhje,dhune te cilen nuk e kam denoncuar nga frika.Ne momentin qe i kam kerkuar te me leje te qete pasi […]


Qytetari: S. G. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme

Ne familjen tone kemi nje problem. Nusja nuk shkon mire me burrin qe eshte emigrant dhe bertet e ulert me sa ka ne koke sado qe i themi te lutem fol qete. Atehere bertet akoma me shume . Dhe inatin qe ka ua nxjer femijeve te vegjel te cilet e vuajn me shume. Nga njera […]


Qytetari: X. S. Data: 9 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtja penale

Pershendetje. Nese nje prej akuzave qe dua te paraqes, preket nga Neni 59 i K.Pr.P atehere rrjedhimisht si procedohet? Theksoj se vetem njera nga akuzat preket nga ky nen. Ne kete rast duhet ti drejtohem prokurorise apo gjykates?


Qytetari: A. K. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujt duhet t’i drejtohem?

Jam palë dëmtuar dhe kam fituar gjyqin në Gjykatën Administrative 10 milion lek deri këtu ok! Personi shkaktar është dënuar 5 vite, po ai ka kërkuar azil ne vendet e bashkimit evropian, po interpoli beri arrestimin e tij po gjykata e rrëzoi me argumentin se i rrezikohet jeta dhe nuk e pranoj ekstradimin! Cila është […]


Qytetari: N. L. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neni 60A i Kodit Penal

Pershendetje. Masa e sherbimit proves, parashikuar nga neni 60A i kodit penal, zbatohet vetem me pelqimin e te pandehurit, apo kur shihet e arsyeshme, per shak te doemosdoshmerise, edhe pa pelqimin e tij?


Qytetari: c. n. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujdestaria e femijes

Pershendetje! Doja te dija cfare te drejtash kam dhe nga cfare te drejtash privohem nese gjykata e le femijen tim nen kujdestarine e te atit? (Eshte vetem 3 vjec) A duhet te pyetem e te merret mendimi im per vendime te rendesishme ne lidhje me femijen? Dhe a ekziston nje kujdestari 50 me 50 ne […]


Qytetari: I. H. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua te ngreje akuze ne baze neneve 125, 320, 321 te Kodit Penal

Pershendetje, Nese dua te ngre akuze per nenet 125, 320, 321 te Kodit Penal, duhet t’i drejtohem prokurorise apo drejtperdrejte gjykates? Ne zbatim te nenit 59 te Kodit Penal, si funksionon neni 125,320,321? a mund te ma shpjegoni nenin 59 dhe ndikimin e tij mbi akuzat e mia? Faleminderit


Qytetari: s. a. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pjesmarrja ne proces

Pershendetje. Kallezuesi i vepres penale ne Prokurori, a ka te drejte te marre pjese si pale ne procesin gjyqesor ndaj te kallezuarit?


Qytetari: S. H. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Avokati penal

Pershendetje. A eshte i detyrueshen avokati per viktimen ose te akuzuarin ne procesin penal…ne monentin qe ai eshte ai afte te mbroje veten, qofte si akuzues, qofte si i pandehur? Faleminderit


Qytetari: L. S. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Konsulence per shkembim pasurish

Pershendetje Une kam perfituar nje apartament te rregullt nepermjet kontrates se shitblerjes me nje firm ndertimi. E kam marr dhe certifikaten e prones prane ZVRPP. Kete apartament dua ta shkembej me nje apartament brenda te njejtit pallat me sip te njejte. Personi qe e ka kete apartament e ka perfituar si pronar toke. Dua te […]


Qytetari: L. C. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A duhet ta perjashtoj gjyqtarin?

Familja ime ka fituar një çështje gjyqësore në gjykaten administrative te  apelit, konkretisht babai im. Pjesë e asaj trupe gjykuese është gjyqtari x. Une kam çështjen time në gjykaten e apelit administrativ në dhomë këshillimi, po në trup gjykues është i njëjti gjyqtar theksoj ! Pyetja është a duhet të kërkoj unë përjashtim të këtij […]


Qytetari: N. L. Data: 8 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Avokati dhe psikologu per akuzuesin e mitur

Pershendetje, Perfaqesimi me avokat dhe psikolog eshte i detyrueshem per te miturin mbi 14 vjec akuzues? Sepse ai eshte shume i zgjuar dhe ka nje logjike te qarte e te qendrueshme. Apo mos duhet ta perfaqesoj prindi si perfaqesues? Prania e psikologut dhe avokatit, ne procesin me kallezues penal…eshte e drejte apo detyrim? Cila prej […]


Qytetari: K. L. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Neni 578 i Kodit Procedures Civile

Pershendetje, Ne rastin e nenit 578 te K.Pr.C, kur debitori dhe perfituesi jane bashkepronar te se njejtes prone, si beher ekzekutimi nese une si perfitues nuk jap pelqimin per shitjen dhe vecimin e pjeses takuese. Si ekzekutohet ne kete rast vendimi? A mund te realizohet ekzekutimi, duke e ulur pjesen e tij takuese ne Zyren […]


Qytetari: A. Q. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padia Penale-Kallzimi Penal

Pershendetje, per ceshtje te natyres penale, duhet depozituar kallezim penal ne prokurori apo edhe mund te depozitoj ne formen e padise ne gjykate? Ca kriteresh ka? Faleminderit


Qytetari: S. D. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Levizja me automjet ne kushtet e COVID-19

A lejohet levizja me 5 anetare te familjes nga Lushnja ne Durres? Faleminderit,


Qytetari: A. S. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te arrihet qe debitori te paguaje detyrimin e femijes?

Kam mbi 3 vite qe ankohem dhe nuk po arrije ne zgjidhje definitive: Shteti, te detyroje debitorin me dy dyqane, te zbatoje ligjin. Si mund te arrihet qe debitori te paguaje detyrimin e femijes? Shteti i lutet individit. Si mund ta zgjdhe? Faleminderit !


Qytetari: V. I. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezuesi i mitur

Pershendetje. Nese i mituri mbi 14 vjec ben kallezim, ka nevoje per psikolog gjate hetimit dhe gjykimit?! Nese po, atehere paguhet nga shteti apo nga akuzuesi? Faleminderit,


Qytetari: L. D. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demshperblim nga bashkeshorti

Pershendetje, a mund te kerkoj demshperblim nga bashkeshorti sepse ne 6-7 vjet nuk ka dhene kontribut financiar per rritjen e femijes (asnje qindarke) edhe pas urdherit te mbrojtjes ai nuk paguan? Ndonese jetonim ne nje banese ai kurre nuk ka kontribuar ne rritjen e femijes, as moralisht, kurre nuk eshte kujdesur per te, pasi ai […]


Qytetari: F. N. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi permbarimor

Pershendetje, Bashkeshorti nuk eshte ne pune, por disponon nje automjet dhe nje banese te perbashket me mua. A mund te kerkoj qe permbarimi t’ia marri nga pjesa takuese e shtepise detyrimin per pensionin ushqimor? Pra, nese shtepia eshte 140 m2, atij mos t’i takoj 70 m2, por t’i takoj 65 m2 pershembull? Si mund te […]


Qytetari: K. Z. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Si mund te perfitoj pagen e luftes, pasi punedhenesi im refuzon te me paguaje? Kam punuar per tre muaj per te e pasiguruar dhe tani me ka pushuar. Faleminderit,


Qytetari: K. M. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fitimi i shtetesise greke

Pershendetje. Gjyshja ime eshte greke, lindur 1908 dhe rritur ne qytetin e Konices ne rrethin e Selanikut. Ajo u martua ne Shqiperi me gjyshin tim nga Kolonja. Kur u bene rregjistrimet ne Gjendje Civile, nga frika ajo u rregjistrua sikur kishte lindur ne fshatin Qesarake te Shqiperise. Sot, ne duam te perfitojme shtetesine, une (nipi) […]


Qytetari: D. C. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund t`a ndjek ne rruge ligjore ?

Pengese per regjistrimin e femijes (banor bashkia Tirane) behet nje Urdherese e Ministres se Arsimit , nr 18, 20/08/2019 (bashkangjitur). Behet fjale per veshtiresine qe po has, ne regjistrimin e femijes tim ne gjimnazin”Qemal Stafa”, Tirane. Femija eshte nje nxenes ekselent , ne te gjitha klasat e arsimit 9-vjecar (perfitues i burses se ekselences qe […]


Qytetari: E. Q. Data: 7 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitim raport mjekesor duke qene i siguruar, person fizik . Paga e luftes

Pershendetje, Ne shkurt te vitit 2020 eshte operuar bashkeshortja nga gjendrat tiroide dhe kirurgjia na dha 2 muaj raport. Duke qene e vetpunesuar, biznes privat dhe e siguruar dhe duke paguar detyrimet normalisht , raporti e percakton qe nje pjese paguhet nga i vetpunesuari dhe pjesa tjeter nga sigurimet. Pasi eshte dorezuar na eshte thene: […]


Qytetari: B. S. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi midis nje kontrate qiraje dhe nje kontrate huaperdorimi?

I nderuar z avokat, Jemi nje familje me te ardhura shume te dobeta ekonomike dhe pa banese. Duam te bejme nje levizje nga nje njesi ne nje tjeter, por nuk dime a duhet ta bejme kontrate qiraje apo kontrate huaperdorimi dokumentin. Cfare te mirash ka secila nga kjo kontrate, flas vetem per interesin e familjes […]


Qytetari: E. B. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Gjyq per korrigjim dokumentacioni

Pershendetje, Sa zgjat dhe sa kushton procesi per njohjen e certifikates greke? dhe sa ndikon duke korrigjur gabimet ne gjendjen civile shqiptare?


Qytetari: F. K. Data: 6 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Konsulence per rregjistrim apartamenti

Pershendetje, Jam nje qytetar qe kam porositur nje apartament ne tr prane nje subjekti ndertues. Kam bere prane noterit kontrate sipermarje per prenotim apartamenti. Kam likuiduar te gjitha detyrimet financiare. Tani jemi ne fazen qe duhet te bejme kontraten e shitjes prane noterit me subjektin ndertues. Problemi qendron se une kam bere kontrate porosie per […]


Qytetari: K. I. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per mbrojtjen nga konkurrenca

Pershendetje, Ka ndonje ligj qe pengon hapjen e 2 berberanave ngjitur me njera tjetren, duke te mbrojtur nga konkurrenca apo kushdo lejohet te ushtroje te njejtin aktivitet me dyqanin ne krah? Faleminderit,


Qytetari: K. D. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftës

A më takon paga e luftës, pasi jam i moshës 65-vjeç, pa dalur në pension, njëkohësisht prej kohësh dhe i pa punë…?!


Qytetari: A. L. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kujt duhet t’i drejtohem dhe si?

Pershendetje, Kam humbur nje çeshtje gjyqesore ne Gjykaten e Apelit, per kthim shume te perfituar ne menyre te padrejte ne Drejtorine e Shendetit Publik (Ministria e Shendetesise), dhe vazhdoj rrugen ligjore per ne Gjykaten e Larte. Aktualisht punoj ne Spitalin Universitar, Tirane ( Ministria shendetesise). Institucioni: Drejtoria e Shendetit Publik i ka kerkuar drejtperdrejte (ne […]


Qytetari: M. S. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me OSHEE-ne

Përshëndetje Z/Znj. Avokat/e Kam nje problem dhe nuk di se si ta zgjidh , problemi im esht ky : Jetoj ne nje banese kur jetojm 2 persona ( me familjet e veta ) po me dhoma te ndara. Une dua te me vendosin nje sahat ne dhomen time, pasi kam konflikt me personin tjeter, por […]


Qytetari: E. B. Data: 5 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pse nuk jane hapur ende Gjykatat?

Pershendetje Pse nuk jane hapur Gjykatat ende? Kur mund te hapen? Faleminderit,


Qytetari: A. L. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetja e femijeve nga gjykata ne proces civil

Ne kushtet e zgjidhjes martesave, femija kerkohet te deshmoje ne procesin e divorcit te prinderve? Cfare ndryshimi ka mendimi dhe pelqimi i femijes? Zakonisht, ne praktike a kerkohet femija prezent ne sallen e gjykimit?


Qytetari: F. Z. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perjashtimi nga tarifat e ekspertit gjyqesor

Pershendetje, Jam ne proces gjyqesor me objekt zgjidhje martese. Gjykata me ka caktuar nje psikologe, per asistimin e femijes gjate procesit. Pasi kemi diskutuar, nuk kemi rene dakort me tarifen prej 45,000leke. Iu drejtova zyrave te Ministrise Drejtesise dhe ata me dhane nje formular te cilin e plotesova dhe e depozitova ne gjykate. Ceshtja po […]


Qytetari: S. S. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A e fiton pagen e luftes?

I/E nderuar Z/Znj. avokat/e, Ju lutem dua nje sqarim te hollesishem sepse nuk me intereson ceshtja e pages, por dua te di nese mund te aplikonte subjekti per nje punonjes qe e ka shkarkuar ne mars me motiv shperdorim detyre?  Pra, kjo kategori a ka te drejt te perfitoje page lufte dhe neqoftese ai ka […]


Qytetari: E. B. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje mbi kontraten e qirase te biznesit – tatimin ne burim

Pershendetje, Kam nje biznes bar-kafe i cili ka qene i mbyllur qe ne mars, si pasoje e Covid19 dhe vazhdon akoma te jete i mbyllur. Aktiviteti ushtrohet ne vend me kontrate qeraje te noteri prej nje viti. Ne periudhen mars, prill , maj kemi deklaruar tatimin ne burim te qirase ne tatime me shifren 0, […]


Qytetari: E. M. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma juridike

Pershendetje, Kam perfituar ndihme juridike, vendimi ka 10 muaj qe ka mare forme te prere … kam ikur tek avokati i percaktuar nga Gjykata, por keto 10 muaj nuk kam mundur ta depozitoj padine per shkak te dokumentacione qe mungonin ne instuticione, plus edhe pandemia qe mbylli kete periudhe gjykatat. Tani qe i kemi pergatitur […]


Qytetari: I. M. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

OSHEE – Lidhje energjie elektrike

Përshëndetje Z/Znj. Avokat/e Kam nje problem dhe nuk di se si ta zgjidh, problemi im eshte ky: Jetoj ne nje banese kur jetojm 2 persona (me familjet e veta), por me dhoma te ndara. Une dua te me vendosin nje sahat ne dhomen time, pasi kam konflikt me personin tjeter. Por OSHEE nuk me jep […]


Qytetari: E. B. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kthim pergjigje per kerkesen qe kam bere prane Ministrise se Drejtesise

Pershendetje, Me date 19.02.2020 prane Ministrise se Drejtesise kam depozituar nje kerkese me shkrim per kthimin e nje dokumenti zyrtar, te leshuar nga morgu i spitalit te Shkupit ne lidhje me vrasjen e tim vellai ne vitin 1997 nga shteti maqedonas. Kete dokument ja kane marre babait tim disa zyrtare te ministrise ne kohen kur […]


Qytetari: i. l. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme- kerkese per avokat divorci

Kam nevoje per nje avokat divorci. A mund te me ndihmoni? Si mund te perfitoj ndihme juridike dytesore (hartimi i kerkese padise dhe perfaqesim ne gjykate)? Cilat kushtet dhe kriteret qe percakton ligji? Faleminderit,


Qytetari: E. E. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Te denuarit qe perfituan 3 muaj leje nga Covid19

Pershendetje! Kam nje pyetje, per te cilen doja te me ndihmonit me nje pergjigje. Te denuarit qe perfituan 3 muaj leje ne kete situate do te kthehen prape ne korrik apo ne tetor (per 6 muaj)? Dhe, ju lutem ku mund te bejme nje kerkese per qendrim me te gjate per punet buqesore? Faleminderit


Qytetari: D. K. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A i plotesoj kriteret per marrjen e pages luftes?

Pershendetje, Jam nje studente ne master dhe nuk kam qene e punesuar per shkak se kam qene e angazhuar me studimet. Familja ime trajtohet me ndihme ekonomike, dhe situata e COVID-19 ashtu sikurse edhe pjeses tjeter te shoqerise na ka demtuar ekonomikisht. Pagesa e universitetit tim eshte e paperballueshme ne kete situate dhe e kam […]


Qytetari: F. H. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me kontraten e furnizimit me uje

Pershendetje, Jam nje grua e divorcuar me bashkeshortin ne vitin 2013 me vendim gjykate. I jam drejtuar dje me kerkese ujesjellesit per kontraten e ujit . Por ish bashkeshorti im doli ne debitor 2014 -2020. Dhe ato me kthyen pergjigje po nuk i pagoi ai ujin nuk ju lidhim kontraten e ujit . Une jam […]


Qytetari: M. F. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem per pensionin – ne vijim te asistences tuaj me ndihme ligjore

Pershendetje, Dua te kontaktoj me ju nga afer per te diskutuar punen e pensionit tim sepse kur ishit te zyra tjeter me thate qe t’u paraqisja nje dokument qe do merrja nga ISSH…per te proceduar me problemin qe kam. A mund te me informoni se si mund ta perfitoj ndihmen tuaj? Faleminderit,


Qytetari: F. B. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tapia e shtepise

Pershendetje, Ju lutem me ndihmoni se nuk po marrim dot tapine e shtepise ku jetojme qe ne vitin 1979 dhe token qe e kemi marre me 7501. Konsultohuni me dokumentacionin bashkelidhur dhe me jepni nje pergjigje. Faleminderit,


Qytetari: M. C. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Heqje grade

Me eshte hequr grada nga rradhet e policise pa miratimin e Drejtorit te Policise. Ju lutem me udhezoni sesi mund te veproj, ku duhet te drejtohem? Faleminderit,


Qytetari: B. . Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese per trajtim rasti – vellait i eshte mohuar lirimi i perkohshem nga burgu

Une jam F.M… Jam vellai i personit qe quhet ….. Vellai im po vuan denimin ne nje IEVP-te ne vend dhe nga ligji i miratuar nga shteti per lirimin me 3 muaj prej covid 19 nuk ju miratua, edhe pse vellai im i kishte te gjitha dokumentat ne rregull. Isha une qe bera te pamunduren […]


Qytetari: F. M. Data: 4 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitimi i pages se luftes

A jam perfituese e pages prej 40 mije leke? Cilat kriteret per perfitimin e saj? Si duhet te aplikoj? Deri kur eshte afati per aplikim? Ju falenderoj,


Qytetari: M. C. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagesa gjate kesaj kohe

Jam nga Elbasani dhe punoj ne nje stacion karburanti. Gjate kohes se pandemise ngaqe skemi pasur shume pune, pronari na uli rrogen nga 300 qe e kishim ne 250. A eshte e drejte kjo kur une e di qe rroga minimale eshte 260. Ju kujtoj qe kemi marre dhe pagen e luftes. A mund ti […]


Qytetari: T. B. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me aplikimin per pagen e luftes

Kam nje biznes ne Mamurras dhe desha te aplikoj per pagen e luftes, por nuk me hapet faqja. Si duhet te veproj ? Faleminderit,


Qytetari: D. P. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me “Vertetimin e gjendjes gjyqesore”

Sipas nje vendimi nga Gjykata e rrethit gjyqesor Shkoder me vendim nr 1320 dt 04.07.2019 jam deklaruar fajtor per vepren penale “drejtim te automjeteve ne menyre te parregullt” sipas nenit te kodit penal nr 291. Gjykata me denon me 6 muaj burgim por sipas nenit 63 te kodit penal gjykata pezullon vendimin duke e zevendesuar […]


Qytetari: K. S. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrimi ne hipoteke i objekteve te ndertuara para vitit 1991

Pershendetje, Kerkoj te rregjistroj nje shtepi ne nje fshat te rrethit Berat. Shtepia eshte ndertuar ne vitet 87-90. Kam 30 vjet qe paguaj energjine elektrike te kesaj shtepie. E kam ruajtur dhe mirembajtur per gjithe keto vite. Ne familje ishim 9 persona megjithe prinderit. Po ne kete truall prinderit kishin nje tjeter shtepi. Te gjithe […]


Qytetari: A. H. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrim apartamenti ne hipoteke

Kam blere ne 2005 nje apartament nepermjet nje kontrate sipermerrje me nje firem ndertimi, por ende nuk jam pajisur me hipoteke dhe sot qe dua ta shes apartamentin, nuk mund te kryej asnje lloj veprimi pasi firma e ndertimit nuk me pajis me hipoteke. Si mund te veprohet ne rruge gjyqesore? Faleminderit


Qytetari: a. s. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Komisioni Mjekesor i Percaktimit te Verberise

Pershendetje, Kam babane me semundjen e Demences Mendore. Gjithashtu ai ka disa diagnoza me lidhje me verberine, traumen optike, isuficensen kardiake, hipertensionin. Keto diagnoza e bejne ate te paafte fizikisht dhe menderisht per t’u rikomisionuar personalisht ne zyrat e KMPV-se. Gjithashtu, ai eshte komisionuar para 3 vjetesh dhe gjendja e tij eshte e njejte sepse […]


Qytetari: K. M. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Agjensia e Inventarizimit dhe Transformimit te Pronave Publike

Pershendetje, Kisha nisur nje shkrese tek AITPP, por letra mu kthye mbrapsh, pasi posta nuk e kishte gjetur AITPP dhe thone qe nuk ekziston me. Une ia drejtova shkresen AITPP-së se ne baze te listes se inventarizimit te pronave qe ato kane, interesohesha se cili institucion e administron x pasuri apo ne emrin e kujt […]


Qytetari: R. M. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrupsioni pasiv

Per nje te denuar per “korrupsion pasiv nga persona qe ushtrojne funksione publike”, denim i cili u plotesua me arrest shtepie, sa zgjat periudha e rehabilitimit,qe te dali deshmia e penalitetit ‘i padenuar’ dhe a mund te filloj pune ne funksione publike perseri? Deri ku me kufizon ky penalitet?


Qytetari: E. T. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Periudha e rehabilitimit

Pershendetje, Sa eshte periudha e rehabilitimit per denimin me dy vjet burgim, denim i cili u vuajt me arrest shtepie? Faleminderit


Qytetari: E. T. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Alkoolizimi dhe trajtimi i tij sipas legjislacionit

Pershendetje. Jam me urdher mbrotje dhe ne proces divorci. Bashkeshorti eshte i alkoolizuar dhe i veteurinuar. Cdo kush qe e sheh e ve re por nuk disponoj ndonje raport vertetues. Nuk po has dhune fizike, por gjithashtu ai nuk ka paguar pensionin ushqimor (nuk ka burime financiare). Qellimi im nuk eshte denimi me arrest per […]


Qytetari: d. k. Data: 3 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A e perfitoj pagen e luftes prej 40.000 leke?

Pershendetje, Kam qene ne pune deri ne date 17 mars dhe per shkak te situates se pandemise me eshte dashur te nderpres marredhenien e punes.  Si rrjedhoje eshte bere dhe shkeputja nga sigurimet ne nje date te mevonshme. Subjeki ku kam punuar eshte nje zyre noterie. A e perfitoje pagen e luftes si ish-punonjese ne […]


Qytetari: G. F. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagimi i detyrimit ushqimor

Perse permbarimi nuk e ekzekuton pensionin ushqimor , pasi afati 5 ditor per ekzekutim vullnetar mbaroi? Ish burri eshte i siguruar eshte ne pune, leket i mer ne banke. Po detyrimin e prapambetuar do ta mar ne total apo muaj per muaj (deri tani shuma ka vajtur (1 miljon e gjashte qind mije leke) . […]


Qytetari: S. T. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

E drejta per te komunikuar me femijen

Pershendetje! Jam ne proces divorci dhe kemi edhe nje djale 7 vjec qe gjate kesaj kohe ka jetuar me teper me ish gruan. Sa here une i kerkoj qe te vij te marr djalin ajo refuzon e kohet e fundit nuk ma nxjerr me as ti flas ne telefon. Cfare te drejtash kam une si […]


Qytetari: A. B. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhje martese

Pershendetje! Jam ne prices divorci, por kemi edhe nje femije, te cilin do doja ta mbaja une qe jam i ati. Une jam i punesuar ne administraten shteterore ndersa “ish-gruaja” (tashme) eshte pa pune. A kam une ndonje mundesi per te fituar kujdestarine e djalit tim? Nese po, cfare keshillash ligjore me jepni ju? Cfare […]


Qytetari: A. C. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korigjim ne certifikaten e pronesise

Pronesia eshte fituar me kontrate privatizimi dhe ne kontrate nuk eshte percaktuar siperfaqja.  Sot ne certifikate eshte 70 m2, por nga matjet me topograf privat rezultojne 90 m2. Si mund te behet korigjimi i siperfaqes? Cili institucion e ben? Faleminderit,


Qytetari: D. S. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Alkoolizimi dhe trajtimi i detyrueshem

Pershendetje, Bashkeshorti im (ne divorc dhe urdher mbrojtje) vjen i alkoolizuar dhe ne gjendje te ndotur. Nuk ushtron dhune ndaj meje….por kjo situate na ka shqetesuar. Vjen shpesh ne kete gjendje. Do kerkoja qe ai te marre trajtim mjekesor per varesine alkoologjike dhe jo vetem. Deri me tani nuk e kam kallezuar sepse nuk me […]


Qytetari: D. K. Data: 2 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes dhe aktivitet e lejuara per te punuar

A perfitojne page lufte punetoret e furrave te bukes te cilet gjate pandemise u lejuan te punojne, por me orare te reduktuara?


Qytetari: i. s. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Uzina e mjeksit ne Elbasan dhe paga e luftes

Pershendetje. Per shkak te situates te krijuar nga covid-19, ne punonjesit e uzines mjekes ne Elbasan na u pezullua puna gati 1 muaj e me shume.  A perfitojme ne page lufte, pasi drejtuesit e uzines nuk na japin asnje informacion? Faleminderit


Qytetari: i. s. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sigurimet dhe paga e luftes

Kam filluar pune ne korrik te 2018 dhe leket me kane kaluar ne banke. Siguracionet jane te papaguara. Pagen e prillit nuk na e kaluan ne banke dhe na i dhane ne dore. A e fitoj pagen e luftes?


Qytetari: L. K. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shperblim demi si pasoje e mungeses se sherbimit shendetesor nga QSUT

Pershendetje, Jam diagnoztifikuar me hepatit B ne dhjetor 2018. Jam rekomanduar per ne QSUT dhe atje mjekja me ka rekomanduar te bej analizen HBV/DNA. Nga data 10 janar 2019 kam qene ne pritje per shkak se mungonte nje reagent per kete analize dhe ne dhjetor 2019 kam dhene mostren e gjakut dhe vetem ne janar […]


Qytetari: A. G. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A e perfitoj pagen e luftes?

Une jam punetore e shoqerise X.  Jam pezulluar nga puna per arsye se kerkova informacion per pagen e luftes. Largimin nga puna e kam ne fund te Qershorit po ne pune nuk me kane marre. Jam punetore prej 8 vitesh te fabrika. Cfare perfitoj une? Ju lutem te me ktheni nje pergjigje.


Qytetari: L. D. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni

Pershendetje. Babai im ka dale ne pension keto dy muajt e fundit por 3 kompani ku ai ka punuar nga 1992 deri ne 2000 nuk i kane paguar leket per efekt pensioni ne sigurime shoqerore, por ne libreze i ka te hedhura me firme dhe vule, kurse ne sigurime nuk figurojne. Ju lutem si veprohet […]


Qytetari: A. S. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Nga data 12 mars deri në 12 prill nuk na kanë marrë në punë. Në punë na kanë marrë në datën 12 dhe 13 prill. Nga data 13 prill e në vazhdim nuk më kanë marrë në punë.  Në datën 31 maj subjekti X më ka pezulluar nga puna. E përfitoj unë pagën e luftës?


Qytetari: M. C. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje civile

Kam 1 lavatrice e cila me eshte prishur por eshte brenda garancise. Kam kontaktuar shitesin para 4 muajsh dhe me thone prit kur te vijne pjeset nga italia nderkohe ne fletgaranci percaktohet qarte se afati i riparimit eshte 40 dite pune. Cfare duhet te bej?


Qytetari: K. F. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Protokolli i verdhe/ kushte te vecanta

Pershendetje, Deshiroj te informohem se ne rast se jam nje punemarres prane nje kompanie qe punon nen regjimin e protokollit te verdhe, dhe gjithashtu jam bashkejetues me familjar te moshuar mbi 70 vjec me semundje kronike qe favorizojne Covid 19 te tipit diabet, tension i larte gjaku etje., eshte e detyrueshme te paraqitem ne pune? […]


Qytetari: E. D. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbyllja e fabrikes

Cfare te drejtash kam si punetore kur mbyllet fabrika ku punoj?


Qytetari: I. Z. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Këshilli i Ministrave

Doja te informohesha se cfare tagri ligjor ka keshilli i Ministrave ne nje proces gjyqesor (per ceshtje prone), i cili eshte i paditur dhe duan qe t’i njohe pronare? Flm


Qytetari: L. K. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitim pensioni

Perpara 6 viteve kam patur nje biznes te vogel te cilin per shkak te perkeqesimit ekonomik nuk kam arritur qe te shlyej detyrimet tatimore, por kam bere procedurat per ta cregjistruar biznesin. Tani qe kam mbushur moshen per pension pleqerie sa mund te impaktoje mospagimi i ketyre detyrimeve tatimore tek perfitimi i pensionit te pleqerise? […]


Qytetari: A. B. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cmimi ne kontrate parablerje

Dua te lidh nje kontrate sipermarrje midis PALES SIPERMARRESE dhe PALES PRONAR TRUALLI. Nese mund te me ndihmoni me nje formulim te sakte qe ta shtoj ne kontrate, ne lidhje me çmimin preferencial te parablerjes qe PALA PRONAR TRUALLI ka rene dakord me PALEN SIPERMARRESE? Psh: PALA PRONAR TRUALLI ka te drejte te bleje ne […]


Qytetari: R. B. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhuna ne familje

Pershendetje, Jam me urdher mbrojtje dhe ne proces divorci. (Ish) Bashkeshorti im shpesh vjen ne banesen e perbashket i alkoolizuar dhe i veteurinuar (me falni per shprehjen). Cfare mund te bej sepse nuk kam tentuar te njoftoje 129 ose ta ridenocoja mendoja se nuk perben veper penale?  Ju lutem me jepni nje zgjidhje. Faleminderit,


Qytetari: H. J. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Procesi gjyqesor gjate pandemise

Per te kundershtuar nje akt administrativ i nje date para shpalljes se situates se pandemise. Periudha pandemise a numerohet periudhe 30 ditore per ta kundershtuar ne gjykate, ne kushtet kur ne kete periudhe Gjykata nuk ka punuar dhe nuk ka funksionuar? Gjate kesaj periudhe te situates se pandemise COVID a humbet e drejta per te […]


Qytetari: S. L. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Institucion rehabilitues per varesi ndaj alkoolit

Pershendetje. Une jam ne proces divorci dhe disponoj urdher mbrojtje nga Gjykata Tirane. Bashkeshorti eshte i alkoolizuar. Jo vetem se pi ne lokal, por edhe kur ecen, ne cante mban nje shishe raki. Nuk e di cfare te bej. Dua te nderrmar nje veprim ligjor per kete situate anormale pasi kam dhe femijen adoleshent. Cfare […]


Qytetari: s. s. Data: 1 June , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitim i pages se Luftes

Nese ke detyrime tek tatimet, a e perfiton pagen e luftes?


Qytetari: M. B. Data: 31 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Vajza ime sa filloi pune ne shkurt dhe ne mars u pushua nga puna per shkak se restoranti ku punonte u mbyll. A i takon paga e luftes dhe cfare dokumentash mund te beje per ta perfituar.


Qytetari: x. m. Data: 30 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

A kemi per te marre edhe kete muaj i bie me 15 qershor?


Qytetari: L. L. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A janë hapur Gjykatat?

Peeshendetje. Kam pare ne TV se Ministria e Drejtesise ka vendosur qe te hapen gjykatat edhe per ceshtjet jo te ngutshme Pra a mund te me pranoje mua tani gjykata kerkese padi dhe do zhvillohet gjyqi apo jane mbyllur akoma? Ju pershendes


Qytetari: K. H. Data: 30 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me pagen e luftes

Pershendetje. Me erdhi nje mesazh ne telefon qe isha perfituese e pages se luftes edhe nese punedhensi im nuk do kishte aplikuar . Une punoj ne call centre ne Myslym Shyr edhe me te thenat e punedhensve te mi, paga nuk na u miratua si biznes i madh. Te them te drejten nuk besoj as […]


Qytetari: G. P. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje penale

Jam nji qytetar nga Kucova. Kam nji hall apo shqetesim. Kam nji vella me te vogel para disa vitesh ka qene viktime e disa njerezve qe merreshin me dokumenta fallco, ku im vella nuk ishte ne dijeni, por kundrejt pageses i premtuan per nje vize pune ne nje ambasade ne Tirane. Por kur shkoj ne […]


Qytetari: T. D. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrigjim mbiemri

Gjyshi me gjyshen time jane martuar ne Korce ne 1946. Gjyshi per respekt si mbiemer ka perdorur emrin e gjyshit te vete, kurse gjate gjithe jetes ka mbajtur mbiemrin e vet (ate qe kemi edhe ne sot).Pra ne certifikaten e vdekjes ketu ne Tirane ku ka jetuar del me mbiemrin qe ka mbajtur. Babi duhet […]


Qytetari: D. X. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Identifikimi i pronave te stergjyshit

Si mund te gjej pronat qe ka pasur stergjyshi im ne nje fshat te Vlores?Nga cili institucion duhet te filloj kerkimet? Nga Kadastra, Hipoteka e Vlores apo Arkivi Shteteror? Ju faleminderit!


Qytetari: Z. B. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per perfitimin e pages se luftes

Ne ate kohe te veshtire qe ishin mbyllur te gjith bizneset une punoja dhe kam qene ne pune dhe skam bere pushim fare. Doja te dija a perfitoj page lufte. flm.


Qytetari: X. H. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Te drejtat e konsumatorit

Pershendetje, Jam Elvjoni, kam bere nje blerje te disa elektroshtepiake dhe njera nga kto “frigoriferi” ka nje problem zhurme. Ka ardhur tekniku qe e dergoj dyqani shites e kontollon dhe me thote qe eshte normale. Te dhoma ku eshte frigoriferi flen persona qe me kan bere te ditur qe zhurma eshte shqetesuese dhe te zgjon, […]


Qytetari: E. M. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim per certifikate pronesie

Pershendetje, Une kam aplikuar per certifikate te tokave dhe te shtepise ne degen qendrore ne Fier. Kisha nevoje te kuptoja a ka dal apo jo certifikata. Jetoj ne Itali dhe  eshte e pamundur te interesohem personalisht.


Qytetari: B. M. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhune psikologjike ne familje

Pershendetje, Jam nje familiar 42 vjec me 2 femije. Kam nje problem shume te madh. Prej 20 vitesh jetoj ne Rome dhe si te gjithe ne emigrantet ndihmojme prinderit tone atje ne Shqiperi. Por me nenen time eshte akoma me keq, me detyron te jetoj me mua. Kur nderkohe ajo eshte tip shum e veshtire, […]


Qytetari: R. D. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje ndertimi (mur rrethues)

Pershendetje! Jam nje pensionist qe banoj ne qyetin e Durres. Prej 10-muajsh kam aplikuar per leje ndertimi per mur rrethues. Te gjithe dokumentat kane qene ne perputhje me ligjin. Aplikimin e kam bere ne rruge private permes nje zyre ndertimi. Prej 10 muajsh po me sorrollasin duke me thene here ndodhet dosja ne Tirane here […]


Qytetari: P. H. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim per certifikate pronesie

Ne dt.04.04.2017 kam aplikuar me nr. aplikimi 6292 per certefikate pronesie per shtepine time qe e kam te regjistruar ne hipoteke Durres dhe kam vertetimin hiptekor Nr 180 dt.22.11.2007. Me dt. 26.05.2017 me kane kthyer pergjigje: sherbimi i kerkuar nuk mund te kryhet pasi ZK. 3241 Rrushkull nuk eshte e azhornuar. Si do behet ? […]


Qytetari: D. D. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Interpretim mbi pagen e luftes dhe te drejten e pages per punen e kryer

Kur jam perfituese e pages se luftes dhe nderkohe edhe kam punuar, a me takon paga per punen e kryer?Pra a me takojne te dyja pagat?Niveli i pages qe paguhem eshte sa paga minimale 26 mije leke.


Qytetari: D. . Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesi

Pershendetje, Kam ngritur shtepine ne nje toke pa pronar dhe kam qysh ne 91 qe e posedoj, kam marr edhe legalizimin e shtepise, si veprohet qe ta perfitoj kete toke? Rasti tjeter kam marr nje toke te ish stergjyshit, por ka nje ngaterrese, pasi ne total jane 6500 m dhe kur eshte kthyer nga kthimi […]


Qytetari: M. D. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Regjistrim ne e-Albania

Pershendetje. Nuk kryej dot asnje lloj veprimi ne E-Albania, pasi me thote qe jeni regjistruar me perpara, nderkohe une nuk kam kryer asnjehere asnje lloj sherbimi apo regjistrimi me perpara ne E-Albania. Cfare duhet te bej? Faleminderit


Qytetari: X. S. Data: 29 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e Luftes

Kam 1 muaj kam aplikuar per pagen e luftes dhe nuk me ka dale akoma. A duhet te aplikoj prape?


Qytetari: A. K. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nuk na kane dhene pagat e punes per tre muaj

Pershendetje, Kam punuar për muajin shkurt, mars dhe prill dhe nuk kam marr pagën për keta tre muaj. Kam punuar në nje firme dhe nuk na japin pagën për arsyje se kanë marr gjobë nga shteti për korona virusin. Kemi bere ankesa në polici dhe çdo vend tjetër dhe nuk kanë kthyer përgjigje. Ju lutem […]


Qytetari: R. A. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shitblerje shtëpie

Jam një qytetar nga Vlora dhe kam blerë një hyrje me çmim 360 € m/2. I kam bërë të gjitha pagesat 100 % kundrejt shitësit dhe me noteri. Problemi është se në këtë rast ndërtuesi nuk pranon të lidhe aktin e shitblerjes pasi thotë që unë duhet të paguaj akoma lek, pasi pronës time të […]


Qytetari: S. L. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion për pensionin familjar

Përshendetje! Kerkoj nje informacion mbi pensionin familjar per humbjen e jetes se bashkeshortit. Nese e veja e ka kaluar moshen 55 vjec edhe dokumentat nuk jane plotesuar, a e humbet kete te drejte per marrjen e personit familjar e veja qe eshte 58 vjec. Faleminderit


Qytetari: S. X. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth aplikimit per pagen e luftes

Ju lutem a mund te me tregoni se si mund te aplikoje per pagen e luftes tek platforma? Me falni por platforma ketu nuk ma mundeson kete sherbim ..me falni. Ku dhe si duhet te aplikoj?


Qytetari: A. L. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Punetori im ka marre page lufte keto muaj pandemie. A duhet punetori te kerkoje edhe rroge nga pronari njekohesisht?


Qytetari: x. v. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Hapja e nje llogarie banke ne emer te vellait

Si mund te hap nje llogari banke ne emer te vellait i cili ndodhet ne Greqi dhe ka biznes te vogel ketu? Per shkak te mungeses se llogarise s`ka perfituar asgje. Faleminderit


Qytetari: e. t. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

A ka lidhje paga e luftes me punen…sepse pronari im me tha qe nuk do te paguaj nese punon sepse ke marre pagen e luftes…edhe nese iken nga puna do te duhet te me kthesh leket e pages se luftes? Faleminderit


Qytetari: A. S. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Marrja ne zoterim e prones te fituar me ligjin 7501

Disponojme nje siperfaqe toke te fituar me ligjin 7501. Disponojme aktin e marrjes se tokes si dhe certifikaten perkatese, toke e cila ka qene toke e Teqes para se te behej reforma. Nuk kemi arritur ta shfrytezojme nga keto vite pasi kemi hasur ne pengesen e personit qe e ka ‘bere te veten ‘por nuk […]


Qytetari: H. X. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Punesim i personave me aftesi te kufizuar

Nje person me aftesi te kufizuar futet ne pune, bazuar ne ligjin per nxitjen e punsimit, por mbas 1 viti ose 2 vjetesh e humbet aftesine e kufizuar nga komisioni. Duke qen se cdo punedhenes paguan rrogen minimale te 1 personi me aftesi te kufizuar per 25 punonjes te tij te fondi social i punesimit, […]


Qytetari: A. S. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ankese per pronarin lidhur me pagen e luftes

Kam punuar në market që në shkurt 2020 me të drejtë rroge. Në 10prill më ka larguar nga puna për ta ndarë pagën e atij muaji me kolegen, shkaku i krizës ekonomike nga pandemia. Vetëm këtë muaj kam përfituar pagën e luftës, me këtë shkak pronarja më ka shlyer pjesërisht pagën e shkurtit dhe nuk […]


Qytetari: T. G. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per ndihmen financiare Covid19

Pershendetje! Jam punonjes i transportit publik. Kam perfituar nga paketa e dyte 40 000 leke. A ka mundesi te perfitoj page tjeter, apo vetem kjo eshte?


Qytetari: D. . Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me mosperfitimin e pages se luftes

Pershendetje, Jam X, me nr personal xxxxx. Nuk kam perfituar asnje page lufte.  Te dy aktivitetet qe punoja u mbyllen nga pandemia te gjithe koleget e mi jane perfitues une jo ne asnjeren nga paketat. Dua te di pse nuk jam perfituese .  


Qytetari: L. B. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Jam invalid dhe me eshte bllokuar makina

Pershendetje, Jam nje invalid nga Vlora. Me eshte bllokuar makina per shkak te nje aksidenti qe ka bere djali qe ne muajin shkurt. Prokurori i ceshtjes nuk ndodhet ne Shqiperi dhe une nuk kam ku te shkoj e t’i them per te vazhduar ceshtjen e makines, ne menyre qe ta marr se me eshte bllokuar […]


Qytetari: N. H. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sa kohe pas nje martese te dyte mund te divorcohem

Pershendetje! Jam ne proces divorci me bashkeshortin per arsye dokumentash, jo mosmarreveshjesh me te, pra ndarje me mirkuptim. Bashkeshorti deshiron qe te beje martese me nje te huaj per letra ne Angli. Pasi te bej martese dhe te perfitoje dokumentat a mund te beje divorc me shtetasen tjeter ? Sa kohe i duhet te ndahet […]


Qytetari: E. M. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme nga shteti per shkak te Covid 19

Pershendetje! Pyetja ime eshte per situaten e krijuar ne vend nga virusi, si nje person i papune qe nga Janari, a perfitoj ndonje pagese nga shteti per periudhen e pandemise? Nese po , cfare dokumenti duhet dhe si mund ta aplikoj? Faleminderit


Qytetari: R. K. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vazhdimi i metejshem i gjykimit

Pershendetje, Kam nje proces gjyqsor civil me nje gjyqtar  (pas perjashtimit te gjyqtares se meparshme) ne Gjykaten e shkalles se pare Tirane. Duke qene se ndodhem larg ne Gjermani (jam nenshtetas gjerman), per shkak te mbylljes se kufijve, kam shqetesimin se mos pa pranine time aty mund te behen dallavere, per gjoja mos paraqitjen time […]


Qytetari: R. L. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A perfitoj ndihme nga shteti?

Jam nje nene e divorcuar me nje femij 2 vjec. Jam pa shpi dhe pa pune. E vetmja ndihme qe perfitoj nga shteti jane vetem 30 mij leke te vjetra ne muaj nga urdheri i mbrojtjes qe kam. Dua te di a kam te drejte une te perfitoj ndihme nga shteti ne kete situate?


Qytetari: E. S. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes – kam punuar ne agjensi turistike

Pershendetje, Kam punuar ne nje agjensi turistike deri ne Mars. Ne daten 10 Mars puna u mbyll dhe ne prill ne moren pagen minimale. Ndersa prisnim per pagen 40.000 lek te qeverise, ekonomistja na tha qe se marrim dot per arsye teknike (na kishin hequr nga puna ne 5 ose 7 prill) dhe nuk merrej […]


Qytetari: A. C. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Me kontaktojne per kredite e prapambetura ne facebook

Pershendetje, Une kam dy kredi te prapambetura dhe me jane nisur letra ne adresat e puneve ku punoja.  Gjithashtu me eshte shkruajtur edhe ne facebook. A shkelen te drejtat e privatesise sime me keto veprime? Faleminderit


Qytetari: E. Q. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Une kerkoj pagen e luftes


Qytetari: M. T. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Para huadhenie

Pershendetje. Para disa vitesh i kam dhene hua nje te afermi disa nje shume te konsiderueshme. Kam disa kohe qe e telefonoj per te marre parate dhe gjithmone me genjen. Nuk kam asnje lloj dokumenti qe te vertetoje qe i kam dhene hua. Nese une bej nje denoncim per te, a mundem ti marr parate […]


Qytetari: K. T. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim apo korrigjim emri

Pershendetje. Dua te bej nje korrigjim emri te femijes se sapolindur. Me duhet ti shtoj dhe emrin e pagezimit ose ti korrigjoj emrin aktual duke e zevendesuar me emrin e pagezimit. Si veprohet ju lutem?


Qytetari: F. D. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kurset private

Pershendetje! Desha te dija si punedhenes nese me 1 qershor lejohen te hapen edhe qendrat e kurseve private, sepse jemi te paqarte. Faleminderit


Qytetari: L. R. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Taksa e sherbimeve nderurbane

A do te shtyhen taksat per kete vit? Pra taksat e sherbimeve nderurbane te udhetimit sepse bashkia po i kerkon me force. Nese duhet te punojme duhet t’i paguajme megjithse jane shtyre.


Qytetari: L. R. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonesa ne kalimin e pages se luftes

Nuk me eshte dhene akoma paga e luftes dhe pse e perfitoj dhe aplikimi ka mbi 3 jave qe eshte kryer.


Qytetari: G. M. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Info ne lidhje me ligjin per menaxhimin e ambjenteve publike

Jam nje qytetar invalid nga Elbasani. Kam nje dyqan ne pronesi e  dyqani im po bllokohet nga lokali ngjitur. A ka autoritet Bashkia te japi leje te uzurpoje hapesiren perpara dyqanit tim? Cfare duhet te bej ta liroj kete hapesire? Kam bere ankese, por nuk kam shume besim tek Bashkia. Faleminderit


Qytetari: E. Z. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth mundesise se aplikimit ne shkollen e policise

Pershendetje, Jam denuar nga gjykata me vitin 2015 me vendim penal të formes se prere me gjobe 150.000 leke. Kam paguar gjoben. Dua të aplikoj per me shkollen e policise. A me lejohet sepse sipas nenit 69 të k.penal une jam rehabilituar dhe nuk jam subjekt i ligjit të dekriminalizimit? a mund të aplikoj per […]


Qytetari: O. M. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vonese ne shqyrtimin e ceshtjes nga Gjykata Administrative e Apelit

Pse nuk merret vendimi për çështjen gjyqësore “zbatim testamenti”, çeshtje e apeluar nga hipoteka Tiranë në ngarkim të I? Kanë kaluar dy vjet dhe çeshtja me gjykatëse B akoma nuk është zgjidhur.


Qytetari: I. H. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion rreth kredise se pashlyer

Pershendetje! Kam marr disa here paralajmerime (me ane te letrave nga posta ose me ane te telefonatave) nga nje institucion financiar ku kam marr nje kredi. Me njoftojne se ne rast te mos pageses se shumes prej 54.000 leke te reja mbas dates 01.06.2020 emri im shkon ne permbarim, edhe pse kam fol me ta […]


Qytetari: G. S. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth hipotekimit apo legalizimit te pallateve

Pershendetje, Kam blere apartament apo ambjent sherbimi ne Durres. Edhe pas 12 vitesh jam ende pa certifikaten e hipotekes, pasi ndertuesit nuk kane interes te kryejne veprimet. Si mund te zgjidhet ceshtja? Faleminderit


Qytetari: m. k. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me perfitimin e pages se luftes

Kam qene ne pune deri me daten 1 maj. Jam pezulluar me preteksitn qe ska pune per te gjithe punetoret. Per pagen e luftes pergjegjesi nuk ka bere aplikim. Gjithashtu gjate gjithe kesaj kohe e dija qe kisha sigurime, por kur shkova pikerisht dje per te pare nese kisha apo jo sigurime figuroja pa sigurime. […]


Qytetari: P. D. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mosdhenia e rroges

Pershendetje! Jam nje punonjese prane nje shoqerie private ne sherbimin e kateringut. Kjo shoqeri ka marre me koncension sherbimin e kateringut prane nje spitali. Qe kur u shpall gjendja e jashtezakonshme e covid-19, ne si punojese shperndarjeje ushqimi prane pavioneve te spitalit nuk na eshte dhene paga si muajt e tjere, por na eshte dhene […]


Qytetari: X. F. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Covid-19

Biznesi i madh ne te cilin punoja (lokal ne ish-bllok) na kan hequr nga puna per shkak te covid19, por nga sigurimet nuk na ka shkeputur ne daten 12 mars, por ne daten 10 mars per arsye te perfitimit te tyre personal. Kjo gje na penalizon ne si staf mos te perfitojm nga paketa e […]


Qytetari: E. V. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rinovim i kartes ID dhe Pasaportes per persona me aftesi te kufizuar.

Bashkeshorti im (X) qe prej 3 vjetesh ka statusin e invaliditetit ne pune dhe statusin e tetraplegjikut. Aktualisht nuk mund te levize nga shtrati (nga shtepia jo e jo). Karta ID dh pasaporta kane skaduar. Si mund te veprojme per ti rinovuar? Aq me teper qe aktualisht po banojme jo ne njesine ku jemi residente.


Qytetari: A. Z. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Korrigjim i certifikates se prones

Pershendetje. Ne 2007 kam marre hipoteken e prones apartament dhe ka dale shume e vogel duke e krahasuar me nje apartament identik qe eshte nje kat me siper,me nje diference rreth 15 m katror. Doja nje informacion nese mund te rivleresohet dhe korrigjohet certifikata e pronesise apo jo? Faleminderit.


Qytetari: L. C. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Pershendetje. Jam nje qytetar nga Tirana doja nje zgjidhje ne lidhje me pagen e luftes. Uune punoj polic privat, por kontaktet me firmen private i pata shkeputur qe me date 20 prill per arsye te mungeses se transportit rrugor. Nderkohe koleget e mi e kane marre pagen e luftes prej 400 mij lek te vjetra. […]


Qytetari: A. F. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per gjobat e policise ne kohe COVID-19

Jam nje qytetar nga quteti i Durresit. Punoj ne nje firme transporti  mallrash brenda dhe jashte vendit. Me dt 27 05 2020 ne rrethrrotullimin e plugut ne Lushnje me ndalon nje patrulle e policis rrugore dhe me gjobit me 2000 mije leke gjobe se ishim 3 persona ne makine te te njejtes firme. Dua te […]


Qytetari: S. A. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te perfitoj ndihme ekonomike dhe marrje ne zoterim te tokes time?

Jemi nje familje prej 4 anetaresh. Prinderit jane pa pune, njeri femije student dhe njeri femije me moshe 23 vjec i semure me skizofreni. Jetojme me pensionin e te semurit. Nuk perfitojme ndihme ekonomike pasi kemi perfituar toke me ligjin 7501. Disponojm vetem certifikate pronesie, por nuk arrijme ta shfrytezojme nga personi qe e ka […]


Qytetari: H. X. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pasuri e paluajtshme

Kam futur dokumentat ne kadastren e Pogradecit qe ne tetor te 2019.  Problemi im eshte se dosja ime nuk eshte prekur me dore, por sa here interesohem me thone akoma asgje. Pagesat i kam ber te gjitha po nuk e di pse s’me mbarojn pune. Ju falminderit!


Qytetari: E. H. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per perfaqesim ne gjykate

Pershendetje , dua te perfaqesoj nje familjarin tim ne nje proçes gjyqesor (civil). Ne diten qe kam procesin gjyqesor, mua me duhen edhe 15 dite qe te mbush moshen 18 vjec. A mundet te perfaqesoj une 15 dite para ? Faleminderit


Qytetari: E. B. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Info mbi marredheniet nga kontrata e punes

Pershendetje! Gjate muajve te pandemise, kompania ne te cilen punoj nuk u mbyll dhe vazhdoi aktivitetin si normalisht, pra te gjithe punonjesit perfshire edhe mua punuam online nga shtepia, madje edhe me orare te zgjatura, pasi natyra e punes sime realizohet me ane te kompjuterit. Gjate kesaj kohe, drejtori pa marre asnje konfirmim prej meje […]


Qytetari: M. B. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndarje pasurie pas martese

Pershendetje. Jam ne proces divorci dhe te vetmen pasuri qe kam ne emrin tim eshte makina. Automjeti  eshte vetem ne emrin tim, pra jo ne bashkepronesi me bashkeshorten. A mund te kerkoj te me marri makinen? Apo te kerkoj gjysmen e shumes me te cilen UNE e kam blere? Faleminderit,


Qytetari: A. C. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mosmarreveshje lidhur me pensionin e nenes

Jam nje qytetar nga Elbasani. Bashkeshortja ime ka probleme me vellain per pensionin e nenes qe ka marr ne Itali qe nga 2010 deri me 2015. Pasi ajo eshte kthyer ne Shqiperi nga 2015 pensionin e merr vellai ose kunati im dhe se dergon.  Per kete kemi kerkuar ndihme edhe ne nje emision televiziv,  por […]


Qytetari: A. K. Data: 28 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkeputja e marrëdhënies së punës

Pershendetje, Per shkak te kushteve te Covid-19, me punedhenesin e kompanise ku punoj kisha nje marreveshje qe nuk do te paraqitesha ne pune deri ne daten 15 Maj. Ne 18 Maj me punedhenesin kam zhvilluar nje takim ne te cilin mu parashtrua mundesia e shkeputjes se marredhenies se punes per shkak te veshtiresive financiare qe […]


Qytetari: I. M. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tubimet

Pershendetje, Kisha nje pyetje ne lidhjet me tubimet. Me aq sa di per momentin, Ministria e Shendetesise nuk ka vendosur limit ne lidhje me numrin e njerezve qe mund te mblidhen ne rast tubimi. Po nese mblidhen cikliste? Keta te fundit do jene ne levizje. Cfare ligjshmerie aplikohet ne kete rast? A jane te ndaluara […]


Qytetari: F. D. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga luftes

Pershendetje, Me dt 21-4-2020, dola pa pune per shkak te virusit, kam punuar ndihmes kuzhiniere ne nje subjekt privat qe ofron sherbime ne QSUT. Ata te punes me thane te shkoj te sigurimet per asistence, por nuk me takonte se kam 4 muaj pune.  Desha te di nese me takon page lufte. Faleminderit,


Qytetari: M. D. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Problem me pronen

Pershendetje, Problemi im shumevjecar eshte me pronen pasi komisioni i ndarjes se tokes me 7501 nuk me ka rregjistruar pronesine e truallit te shtepise. Kam nje vendim gjykate per legalizimin e shtepise ne vitin 1992, por as aty nuk eshte e rregjistruar siperfaqja e truallit. Me matjen e dyte te kryer ne vitin 1993 e […]


Qytetari: I. K. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per punen

Pershendetje, Kam punuar ne nje rrobaqepsi dhe kishim dy muaj qe ishim pa pune. Na kaluan ne asistence dhe as nuk jepnin pergjigje se kur mund te fillonim pune. Meqe isha pa pune kerkova per nje pune tjeter dhe tani jam ne pune. Nuk e di nese mund te kem probleme me ato tek puna […]


Qytetari: B. B. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

E drejta per t’u informuar si punekerkuese e papune

Pershendetje, Kam kerkuar informacion zyrtar prane Posta shqiptare sh.a ne lidhje me rekrutimin dhe ku behen shpalljet publike e vendeve te lira te punes. Posta shqiptare kthen pergjigje se jemi duke ndertuar nje dritare ne faqen zyrtare per te publikuar vendet e lira te punes, bazuar ne rekomandimin e Kontrollit te Larte te Shtetit. Momentalisht […]


Qytetari: B. M. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci dhe kujdestaria e femijes

Jam ne proces te nje divorci. Per shkak te nje tradhetie bashkeshortore ai kercenon qe nese nuk ia jap vet kujdestarine e femijes tone 2 vjec e gjysme do ma marri me cdo kusht. Cfare mundesie ka ne keto rrethana per ta marr? Flm


Qytetari: I. H. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urdher ekzekutimi

Pershedetje Doja nje ide per nje situate te ngushte juridike . Kam nje urdher ekzekutimi per nje detyrim financiar .Urdhri edhte bere ne 2012. Me eshte kerkuar pasuria disa here vit per vit deri me tani. A ka ndonje menyre qe une te mos kem me te tilla probleme?? Me kerkohen asetet e mia,rroga etj…Sot […]


Qytetari: L. K. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Keshillim ligjor mbi te drejtat e mia si pronar

Pershendetje, Une kam nje problem me nje peme qe ka fqinji im ne katin e pare, pasi pema eshte rritur dhe me bllokon pamjen nga ballkoni. Pema eshte mbjellur ne trotuar qe eshte zone publike. A mund ta njoftoj fqinjin te pres deget e pemes per te mos me bllokuar pamjen e ballkonit, dhe nese […]


Qytetari: Q. D. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rinovimi i kontrates

Pershendetje, Ne prill me rinovohej kontrata me nje kompani telekomunikacioni per 2 vjet te tjere dhe une me mendje se me rinovohej ne maj bera pagesen e prillit ne nje nga keto dyqanet e rimbushjeve ( jo dyqan zyrtar i kompanise) dhe kur shkoj ne maj per te mbyllur kontraten me thone qe te eshte […]


Qytetari: L. . Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Asistence ligjore ne lidhje me masen e ndihmes ekonomike

Pershendetje, Kerkesa jone ka te bej me ndihmen ekonomike, pasi ne jemi 4 pjesetar ne familje dhe ne perberjen familjare kemi nje person te verber i cili trajtohet me pagese verberie. Ndihma ekonomike eshte 34 mi lek te vjetra. Pasi ne sistemin e pikezimit kemi deklaruar dhe pagesen e verberise qe merr familjari jone. Sipas […]


Qytetari: E. G. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: zotesia per te vepruar me ane te marteses

Përshëndetje, Falenderoj Avokatin Z. Abazi për përgjigjen e dhënë. Unë doja dhe një sqarim tjetër e cila vijon si më poshtë : Unë ju kisha bërë një pyetje se a mund te fitojë unë pjesë pronësie si bashkëpronare edhe pse 17 vjece, por e martuar, në bazë të ligjit 7652 dt. 23.12.1992 “Për privatizimit te […]


Qytetari: S. G. Data: 26 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padia kolektive

Pershendetje! Duam te dijme nese eshte e mundur qe te behet nje padi kolektive per punetoret e nje kompanie call center-i, te cilet jane larguar nga puna ne shkelje te plote te procedurave te Kodit te Punes dhe justifikimi i kompanise per kete largim nga puna eshte lehtesisht i demantueshem. Kompania ka pretenduar se po […]


Qytetari: B. L. Data: 27 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor

Pershendetje. Ne momentin qe i padituri ka vetem nje makine dhe nje apartament ne bashkepronesi me mua, ca behet per ta marr pensionin ushqimor? (Makina nuk e permbush vleren e percaktuar)


Qytetari: F. K. Data: 26 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese e banoreve ndaj Njesise Administrative

Pershendetje, Nje grup banoresh te nje pallati kane bere peticion ne forme kerkese drejtuar njesise administrative perkatese te qytetit, dhe i kerkojne largimin nga pallati te nje personi. Personi ne fjale eshte pensionist dhe nuk zoteron dokumentacion pronesie ndaj apartamentit qe banon dhe nuk eshte i regjistruar ne gjendjen civile te qytetit ku jeton aktualisht […]


Qytetari: a. l. Data: 26 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Takimi i femijes me prindin jokujdestar

Pershendetje. Nese femija refuzon te takohet me prindin jokujdestar, atehere nga ana ligjore nuk ka problem apo vendimi ekzekutohet ne rruge permbarimore dhe behet shoqerimi i femijes nga sherbimi permbarimor.


Qytetari: L. F. Data: 25 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezim penal per shkelje te urdhrit te mbrojtjes

Pershendetje, Jam me urdher mbrojtje qe nga korriku 2018. Ne Mars 2019 bera kallezim penal te OPGJ e komisariatit Nr.2. Ne baze te nenit 320 te kodit penal materialet u referuan ne Prokurorine e Tiranes per procedim hetimor penal. Prokurori pushon ceshtjen sepse nuk me kercenohet jeta. Nderkohe qe une kam permendur se shkelja konsiston […]


Qytetari: R. M. Data: 25 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Pershendetje! Ju kam shkruar edhe me pare. Jam nje mesuese pensioniste dhe punoj ne nje shkolle private ne Elbasan. Me kane kaluar dy paga lufte perkatesisht muaji mars dhe prill. Administratorja e shkolles me ka thene qe do me jape diferencen e mbetur. A eshte normale kjo pasi ajo ia ka marre pagesen e plote […]


Qytetari: H. R. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A ka nje date per vendim apelimi nga Gjykata e Apelit Vlore?

Pershendetje! Jam nga qyteti i Fierit. Nje njeriu im, qe jeton jashte shtetit po ben divorcin ketu ne Shqiperi. Mirepo, ish bashkeshortja e ka apeluar nga gjykata e Fierit per ne Gjykaten e Apelit Vlore. Ne  dhjetor 2019 eshte rregjistruar ne Vlore si ceshtje, ku eshte caktuar edhe relatori. Ju lutem, kemi nevoje per nje […]


Qytetari: G. G. Data: 24 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zotesia per te vepruar me ane te marteses

Pershendetje , Jam martuar ne 1992 dhe kam qene 17 vjece. Pyetja ime lidhet me faktin nese mund te perfitoje une pjese pasurie etj., edhe pse kur jam martuar kam qene 17 vjece. Konkretisht eshte fituar nje prone dhe dua te marr pjese si bashkepronare, por ligji percaktonte se per te fituar kete prone duhet […]


Qytetari: S. G. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pushim nga puna per shkak nevojash operacionale shkaktuar nga Covid 19

Pershendetje, Ju shkruan nje qytetar i Republikes se Shqiperise, gjendur ne kushtet e nevojes per ndihme ligjore. Me 21 Maj 2020, punedhenesi im “X” shpk,, kompani e ku punoj prej me shume se 3 vitesh, me njofton zgjidhjen e kontrates per shkak nevojash operacionale te shkaktuara nga kriza e pandemise covid 19, ne date 21 […]


Qytetari: S. B. Data: 25 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Legalizim

Çfare dokumentash duhen per legalizim? ju lutem me ndihmoni .


Qytetari: F. D. Data: 25 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronesia

Pershendetje. Ne baze te ligjeve aktuale…femija i cili rrjedh nga nje martese legjitime perfiton nga pronesia e prinderve ne bashkepronesi apo jo? Pra, nese shtepia eshte ne pronesia te dy prinderve per veprime procedurale ne lidhje me pasurine a kerkohet miratim i femijes edhe nese ai nuk eshte ne certifikate POR eshte banor i asaj […]


Qytetari: R. M. Data: 24 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kam ndalese per ne Gjermani

Si mund te gjej nje avokat per te heq ndalesen sepse tani me perfundon afati? Ku mund te drejtohem per kete sherbim? Faleminderit


Qytetari: E. K. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kallezim penal per mospagim te detyrimit ushqimor

Pershendetje, Urdheri im i mbrojtjes parashikon edhe pension ushqimor. Bera kallezim per thyerje te tij sepse ish-bashkeshorti nuk e paguan ate. Prokuroria pushoi ceshtjen me argumentin se nuk me kercenohet jeta ose nuk po dhunohesh. Nderkohe qe une po privohem nga te drejtat e mia ekonomike, qe ne vendimin gjyqeosr jane po aq te vlefshme […]


Qytetari: C. D. Data: 25 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ankim ndaj punonjeses se Zyres se Gjendjes Civile

Pershendetje, Dua te ankohem per nje punonjese te Z.GJ.C-sē, ne Drejtorine e Pergjithshme. A mund te me ndihmoni me nje adrese e-maili apo numer kontakti te Drejtorise se Pergjithshme te Z.GJ.C-së? Faleminderit,


Qytetari: ?. ?. Data: 22 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagen e luftes

Punoj ne nje fasoneri, por per shkak te virusit ka dy muaj qe jam pushim. Kam marr vetem nje page 24 mije lek ne prill. Per kete muaj pyes se kur do kthehemi ne pune dhe nese do paguhemi dhe me thone qe ne pune nuk e dime se kur do kthehemi dhe se keni […]


Qytetari: B. B. Data: 20 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci dhe ndarja e pasurise

Te nderuar,  dua te aplikoj per divorc. Kam 21 vite e martuar, gjate se cilave kam punuar dhe kam dhene tere kontributin tim, si financiar ashtu edhe ne te gjitha punet e shtepise ne kete familje. Ceshtja eshte se kemi vetem nje banese, e cila eshte ne emer te vjehrres. Dua te di a me […]


Qytetari: S. C. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per daten e gjyqit

Pershendetje, Jam nga Elbasani dhe kam hapur nje gjyq ne Durres.  Eshte ceshtje civile pasi me kane hequr nga puna dhe nuk me kane paguar afer 6 vite siguracione. Te dhenat e ceshtjes me Nr akti 1353 Nr ceshtjes 21265-00266-10-2019 date 12.02.2019. Nuk e di se kur do te behet gjyqi dhe nuk me jep […]


Qytetari: V. P. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndarja e prones pas 24 vitesh

Pershendetje, Prej 24 vjetesh jemi larguar nga fshati dhe shtepine e pronat po i perdor xhaxhai, pasi nuk ka pranuar t’i ndaje me xhaxhallaret e tjere dhe babain. Gjyshi ka vdekur prej 6 vjetesh dhe nuk ka lene testament. A e kemi akoma te drejten per bere ndarjen e kesaj prone ne baze trashegimise pa […]


Qytetari: A. C. Data: 23 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dypunesim

Pershendetje! Une punoj ne administrate dhe ne te njejten kohe dua qe te kryej nje veprimtari tregtare duke rregjistruar nje biznes. A me lejohet mua ligjerisht qe t’i kryej keto veprimtari njekohesisht? Ne qofte se po, cila esht baza ligjore ? Ju faleminderit!


Qytetari: a. h. Data: 22 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje qendrimi per ne Shqiperi

Pershendetje, Jam nje shtetas kosovar, i cili jam martuar dhe kam bere celebrimin me shtetase shqiptare ne Shqiperi.  Mbaj mbiemrin dhe adresen e nuses.  Jetoj e punoj ne Shqiperi, paguaj siguracione, drita, uje me rregull. Pyetja ime, a kam te drejte per leje qendrimi? Ku duhet te drejtohem dhe si duhet te veproj? Kam qe […]


Qytetari: A. (. Data: 22 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Terheqja e Padise

Pershendetje! A mund te terhiqet padia?A ka nje afat te caktuar per te terhequr padine?


Qytetari: M. . Data: 20 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afati per ankimim si pasoje e COVID-19

Kam marr nje vendim nga Komisionieri per Diskriminim me dt 20.02.2020. Afati per te bere ankimim eshte 45 dite. Por si rezultat i gjendjes covid19 dhe bazuar ne aktin normativ nr. 9 dt 25 mars 2020, a jam ne kohe per ta dorezuar keto dite?


Qytetari: V. A. Data: 21 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Legalizimi i shtepive para vitit 91 te regjistruar ne hipoteke

Pershendetje, Kam shtepi 1 kateshe te ndertuar para vitit 91. Nuk me behet legalizimi me vkm 442, pasi rezulton i regjistruar ne hipoteke per shkak te vendimit te gjykates se faktit te vitit 1995. Ndodhur ne kushtet e mungeses se lejes se ndertimit (nuk gjendet) dhe te objektit qe bie mbi pasuri ne pronesi shtet […]


Qytetari: B. D. Data: 20 May , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Ndryshim i emrit

Pershendetje, Si ju shkruajta dje me dt. 18 maj, une dua te ndryshoj emrin duke vendosur nje emer te ri ose duke mbajtur emrin qe kam , por duke shtuar edhe nje emer tjeter, pra emer i ri + emer ekzistues, te dy bashke me hapesire, pra te kem dy emra. Arsyeja qe dua ta […]


Qytetari: S. R. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largim nga puna per shkak te pandemise

Pershendetje, Kompania ne te cilen punoja me komunikoi largimin nga puna me justifikimin se nuk mund te me paguaje me per shkak te veshtiresive financiare ne kushtet e situates me COVID-19. Kam 7 muaj pune ne ate kompani dhe ata pretendojne se afati i paralajmerimit per largim nga puna (1 muaj) eshte brenda afatit te […]


Qytetari: I. M. Data: 22 May , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Për efekt pensioni pleqërie

Jam invalid i punës prej disa vitesh dhe në prag pensioni pleqërie. A njihen vitet e invaliditetit si vite vjetërsie në punë? Gjatë periudhës së invaliditetit, për disa vite, kam paguar edhe sigurime shoqërore e shëndetësore sepse kam patur të rregjistruar biznes privat në emrin tim. A njihen këto kontribute të paguara në përllogaritjen e […]


Qytetari: N. K. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion

Pershendetje, Kam nje ceshtje penale pronesie ne hetime paraprake per falsifikim dhe shperdorim detyre sipas fotos shoqeruar me poshte. Pyetja lidhet me hipoteken. Si mund te pezullohen veprimet ne hipoteke deri ne perfundim te ceshtjes penale? Shpresoj ne mirekuptimin tuaj. Jam ne pritje te pergjigjes. Faleminderit


Qytetari: F. C. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Pershendetje! Si eshte e mundur qe ne fasonerine ku punoj, te miratohet paga e luftes vetem per 25 punetore, po per shumicen akoma jo?


Qytetari: E. S. Data: 20 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sqarim per vendim prishjeje ndertimi pa leje dhe gjobe

Pershendetje, Menjehere mbas vdekjes se babait ne vitin 2015 , xhaxhai im synon qe te na marri 220 m nga toka jone qe eshte e perbere ne total nga 480 m2. Para se te vdiste babai ka bere nje mur rrethues per te bere ndarjen e tokes. Tani xhaxhai na ka paditur per ndertim pa […]


Qytetari: M. H. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Tarifat e sherbimit permbarimor

Pershendetje, Sa % merr permbarimi per nje ekzekutim pensioni ushqimor ne shtet (psh shuma 1000 te reja ose 10000 leke te vjetra)? Faleminderit


Qytetari: K. F. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi perfitimin e pages se luftes per muajin e dyte

Pershendetje, Ushtroj aktivitetin si biznes me objekt sherbimet e parukerise dhe estetikes. Aplikova per perfitimin e pages prej 26 mije leke (paketa e pare) e cila mu miratua mua dhe 2 personave qe kam punesuar. Pagesa me kaloi ne dt. 10 Prill 2020. Ju lutem mund te me informoni perse ende nuk ka kaluar paga […]


Qytetari: L. K. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A me takon paga e luftes?

Pershendetje! Jam nje mesuese pensioniste! Punoj ne nje shkolle private edhe pse kam dale ne pension. Nderkohe me ka kaluar paga e luftes. Te gjithe prinderit i kane paguar leket e shkolles. A mund te me sqaroni nese kjo page me takon? Faleminderit!


Qytetari: B. R. Data: 19 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshim i emrit

Pershendetje, une dua te ndryshoj emrin duke vendosur nje emer te ri ose duke mbajtur emrin qe kam , por duke shtuar edhe nje emer tjeter, pra emer i ri + emer egzistues, te dy bashke me hapesire, pra te kem dy emra. A e kam kete te drejte ta bej kete ndryshim? Arsyeja e […]


Qytetari: S. R. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rivleresimi i prones

Pershendetje, Si jeni? Kemi rivleresuar apartamentin ne 2016. Nuk kemi kryer ndonje transaksion. Duam te rrisim vleren e pasurise me ekspert. Dua te di nese me lejohet ta rivleresoje serish pronen? Faleminderit,


Qytetari: E. A. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Emigracion

Pershendetje, Personi me te cilin do te martohem ndodhet ne Greqi. Ne Shqiperi eshte divorcuar me letra. Cfare duhet te beje ai qe te lidhe martese ne Greqi? Si mund te udhetoj une nga Shqiperia per ne Greqi ne kete kohe pandemie per te lidhur martesen? Faleminderit,


Qytetari: M. H. Data: 15 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padi per zgjidhje martese – shpenzimet e procesit

Pershendetje, Dua te ngre nje padi per zgjidhje martese. Une dhe tashme “ish nusja” ime kemi 6-7 muaj qe nuk jetojme me bashke dhe kemi edhe nje djale rreth 7 vjec. Dua te hap nje ceshtje gjyqesore, pasi martesa jone ka vite qe nuk funksionon me e sic thash, kemi disa muaj qe as nuk […]


Qytetari: A. C. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Vertetim banor lagje per dt. 01.12.1992

Pershendetje, Para disa ditesh ju drejtova nje pyetje se, a mund te merret nje vertetim banor lagje per dt. 01.12.1992, dhe nga pergjigja e dhene nga nje av. e platformes ka thene qe vertetimi mund te merret ne njesine administrative/bashkine tuaj. Por pyetja ime eshte se, a mund te merret nje vertetim i tille per […]


Qytetari: E. S. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lejohen kamerat brenda vendit të punës?

Përshëndetje! Në vendin ku punoj, në call center, janë vendosur shumë kamera vëzhgimi. Përveç mbikëqyrësave te koka, tani edhe kemi kamerat në çdo cep. Lejohet kjo sipas Kodit të Punës, ose sipas ndonjë ligji tjetër? Faleminderit!


Qytetari: X. B. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme per individet ne nevoje dhe me probleme shendetesore

Pershendetje, Jam ne kushte shume te veshtira ekonomike. Nuk kam leke as per blere ushqime per t’u ushqyer.  Jam e semure pasi vuaj nga kanceri ne gji dhe nuk kam as leke per t’u operuar, madje as per te blere qetesues per dhimbjet. Ju lutem me ndihmoni se cfare mund te bej? Ku mund te […]


Qytetari: R. N. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vertetim banor lagjeje per ne dt. 01.12.1992

Pershendetje, Jam i interesuar te di se si mund te marr nje vertetim banor lagje per vitin 01.12.1992? a mund te merret nje vertetim i tille dhe nese po, ku duhet te drejtohem? Faleminderit


Qytetari: E. S. Data: 16 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkoj Drejtesi…

Shteti a duhet te mbroje jeten e qytetareve? Shteti a duhet te jete kunder krimit, vrasjes? Shteti a duhet te kape, ndeshkoje rryshfetin, marrjen e lekut nga zyrtaret?


Qytetari: E. N. Data: 16 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kompetenca tokesore dhe lendore per te ngritur padi zgjidhje martese

Pershendetje, Interesohem te di se cila eshte gjykata qe ka kompetence tokesore per te zgjidhur martesen, cili eshte ligji ku percaktohet kompetenca? Pra, ligji ku duhet te bazohemi? Faleminderit,


Qytetari: E. B. Data: 18 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per Pagen e Luftes

A mund te perfitoj pagen e luftes?


Qytetari: M. S. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mosperfitimi i pages se luftes

Pershendetje, Si ka mundesi qe une te mos e perfitoj pagen e luftes, kur une kam qene ne pune deri me date 11 mars? Pra deri ne momentin qe na u komunikua nga kompania per nderprerjen e punes per shkak te virusit. Mua me kane hequr nga siguracionet me date 3 mars. Si ka mundesi […]


Qytetari: K. B. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Doza per perdorim vetjak i lendes narkotike

Si jeni? Nje perdorues i rregullt i hashashit nese kapet nga policia me 5 gram, do te procedohet penalisht apo do te lirohet nga gjykata? Si procedohet ne kete rast??? Sa eshte doza per konsum vetjak sipas ligjit???


Qytetari: R. H. Data: 16 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ligji nr. 4/2020

Pershendetje, Me ka ardhur ky njoftim (shiko dokumentin bashkelidhur) nga banka ku me kerkon nje vetdeklarim. Nuk jam i qarte rreth ligjit nr.4/2020 edhe pse arrita ta lexoj personalisht duke mos pasur kulture juridike. Cfare mund te me thoni ne kete rast (si duhet ta kuptoj) dhe si duhet te veproj une si individ ne […]


Qytetari: P. T. Data: 17 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagimi i pages nga pronari

Pershendetje, Neqoftese nje biznes eshte mbyllur per shkak te situates te krijuar nga COVID-19  dhe punetoret normalisht nuk kane punuar. Pronari ka paguar sigurimet shoqerore, por nuk ka dhene pagen e deklaruar. Duke qene se nuk perfitohen pagat e luftes, a eshte i detyruar pronari te paguaje pagen mujore te deklaruar edhe pse ka qene […]


Qytetari: V. V. Data: 15 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Papune, pa ndihme ekonomike, a perfitoj page lufte?

Ne qe jemi papune dhe pa ndihme ekonomike, a perfitojme page lufte? Faleminderit


Qytetari: n. h. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua te marr deshmi penaliteti

Pershendetje, Kam qene i denuar me pare. Dua te marr nje deshmi penaliteti per te verifikuar dhe kontrolluar gjendjen time gjyqesore. Ky dokument me duhet per proceduren e bashkimit familjar. Ku dhe si mund ta marr kete dokument – deshmine e penalitetit? Faleminderit


Qytetari: B. G. Data: 15 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Urdher mbrojtje pa fakte dhe prova

Pershendetje, Nje person ka ngritur padi ndaj 2 personave te tjere, njerit per shpifje dhe tjetrit per presion. POR kjo nuk eshte aspak e vertete sepse personi qe ka ngritur padine ka tentuar qe te vrase dhe te beje sherr me personin te cilin e ka akuzuar se ka shpifur. Ndersa personi qe e kane […]


Qytetari: m. c. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pergjegjesia e gjendjes civile ne mbrojtjen e te dhenave personale

Pershendetje a nuk jane konfidenciale te dhenat e te gjithe shqipetareve te RSH-së qe ka zyra e gjendjes civile? Perse na i shperndajne te dhenat tona? A nuk ka ligj per ndalimin e publikimit te te dhenave tona? Faleminderit


Qytetari: K. U. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes per mbrojtjen e te dhenave personale nga zyra e gjendjes civile

Pershendetje serish, Faleminderit per pergjigjen Znj. Avokate D. N . Ne vijim te pyetjes ju sqaroj se te gjithe te dhenat tona ne te gjithe RSH- së te dhenat tona si : emer , mbiemer, nr. Personal, atesi/amesi dhe adresen e shtepise, jane ne google. Mjafton te shkruash Rregjistri i zyres se gjendjes civile 2018 […]


Qytetari: K. U. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga të papaguara

Pershendetje, Kam punuar në një firmë ndërtimi. Ne 6 vitet e fundit, ndonëse më deklaronin rregullisht në listpagesë tek tatimet dhe më paguanin sigurimet shoqërore, pagën nuk ma paguanin, me justifikimin se kishin ngushtësi financiare. Tani kam dalë në pension dhe kam shkëputur marredhëniet me firmën. Si mund të përfitoj pagat e papaguara? Faleminderit


Qytetari: Z. Z. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pagen e mbajtur ne fillim te marredhenies se punes

Pershendetje, Punoj ne nje biznes te madh dhe kemi perfituar paketen e pare. Jam hequr nga siguracioni ne fund te prillit, por gjithsesi e kam marr edhe pagen e luftes per prillin. Duke qene se jam hequr nga siguracioni i kerkoj punedhenesit likujdimin e nje rroge mujore qe mbahet kur kam hyr ne pune sipas […]


Qytetari: D. S. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Programet e punesimit

Pershendetje, Kam mbaruar bachelor dhe master profesional. Jam person nga kategorite PAK (person me aftesi te kufizuat, gr 2). Jam i rregjistruar tek zyra e punes dhe kerkoj qe te punesohem ne administrate ne nje pozicion te caktuar pune, bazuar ne ligjin nr. 15/2019 “Per nxitjen e punesimit”. Deri tani nuk kam marr asnje pergjigje. […]


Qytetari: A. S. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Cfare ndodh kur palet pas nje konflikti falin njera tjetren?

Pershendetje, Doja t’ju pyesja per rrugen ligjore ne lidhje me rastin me poshte: Pas nje sherri banal midis te rinjve, ku njeri prej tyre i moshes 16 vjec, vjen policia. Ne polici djemte e falin njeri tjetrin dhe ceshtja mbyllet. Pak dite me vone na vjen nje leter nga prokuroria ku djali 16 vjec duhet […]


Qytetari: E. A. Data: 14 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Levizje per arsye shendetsore

Pershendetje, A mund te udhetoj per ne Tirane vetem me nje autorizim, pa leter doktori? Faleminderit,


Qytetari: A. G. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Asistence ligjore rreth se drejtes se informimit

Pershendetje, Me dat 16 prill i drejtohem Postes Shqiptare me kerkese per informacion ne lidhje me: Ku shpallen njoftimet per vende te lira pune? Sa eshte arsimi minimal per t’u punsuar ne insitucionin tuaj?  Ju lutem nje pergjigje shteruese bazuar ne ligjin nr.119/2014. Ne lidhje me kerkesen e mesiperme per informacion, nuk kam marre ende […]


Qytetari: J. D. Data: 12 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ligjore

Pershendetje, Kam denoncuar ne polici fshatarin tim per prerje te drufrutorve ullinj. Policia me mori deklarate mua dhe me tha qe ky veprim klasifikohet shkaterrim prone. Disa dite me vone i kishin marre deklarate dhe fshatarit tim. Interesohem me vone ne polici dhe prokurori dhe me rezulton se policia nuk i kishte cuar materialet ne […]


Qytetari: A. L. Data: 12 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund te perfitoje ndihmen ekonomike pa kaluar 6 muaj nga nderprerja?

Pershendetje, Ju kam bere shume pyetje, por nuk kam marre nje pergjigje te sakte…Neqoftese une kam ne dore nje vertetim ku vajza ime gjate nje viti ka nje dite pune dhe nje vertetim nga kompania qe i ka vene kete dite pune, a mund te riaplikoje perpara se te bej 6 muaj dhe te futem […]


Qytetari: R. M. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfaqesim me prokure

A mund te perfaqesoj me prokure noteriale nje person qe vuan heqje lirie? Une jam juriste dhe asistent-avokate, por nuk kam licence avokati. Faleminderit


Qytetari: E. E. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Zgjidhja e kontrates se punes ne kushtet e fatkeqesise natyrore

Pershendetje, Kam nje te aferm timin me pune ne Spitalin Berat dhe i kane thene per nderprerjen e kontrates se punes. Interesohem te di nese eshte e lejueshme zgjidhja e kontrates se punes ne kushtet e ligjit per fatkeqesine natyrore? Faleminderit


Qytetari: R. N. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e shqyrtimit te kallzimit penal (ceshtje dhune)

Pershendetje, Jam nje banor i qytetit te Durresit. Kam bere nje kallzim penal ndaj nje personi per nje rast dhune. Kallzimin e kam bere me date 27 mars 2020, por institucionet shteterore kane qene te mbyllura per shkak te coronavirusit.  Sot isha per t’u interesuar dhe nuk gjeta rrugezgjidhje. Interesohem te di se sa kohe […]


Qytetari: G. d. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aplikim për ndihmë financiare #Covid19

Përshëndetje, Uroj të jeni mirë me shëndet. Pyetja im lidhet me respektimin e Kodit të Punës, si dhe mohimin e pagës se akorduar nga shteti. Unë jam rezidente në një qytet tjetër dhe e kam të pamundur të jem prezente fizikisht në zyrë. Prej datës 3 prill më është komunikuar pezullimi nga puna. Saktësoj nuk […]


Qytetari: M. X. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fitimi i nenshtetesi greke me natyralizim

Pershendetje, Ku mund te drejtohem per te gjetur nje avokat apo jurist qe te ndjeki te gjitha procedurat dhe dokumentacionin per te marre nenshtetesine greke me natyralizim si pakice kombetare greke (Vllehe)? Faleminderit,


Qytetari: A. K. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Punesim nepermjet Zyres se Punes

Pershendetje Kam tre vite qe jam e regjistruar ne zyren e punes si punekerkuese e papune. Jam e martuar, kam dy femije dhe burrin pa pune. Specialistet e punesimit me thone se ne kemi te drejte te punesojme vetem ne sektorin privat ndersa ne shtet jo. A eshte e mbeshtetur ne ligj qe zyra e […]


Qytetari: A. A. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perjashtimi i gjyqtareve

Pershendetje, Si mund te perjashtoj te gjithe gjyqtaret e nje rrethi? Kjo pasi kam konflikt interesi me nje gjyqtar dhe si pasoje ka nderhyrje nga ana e tij te te gjithe gjyqtaret e tjere te gjykates se atij rrethi gjyqesor. Faleminderit


Qytetari: K. G. Data: 11 May , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund te rikthehem ne vendin e punes nese fitoj gjyqin?

Pershendetje! Kompania private ku punoja me ka hequr nga puna padrejtesisht, ne shkelje te procedures se parashikuar ne kontrate dhe ne Kodin e Punes per perfaqesuesit sindikale. Nese fitoj gjyqin ndaj kompanise, mundet Gjykata t’me riktheje ne vendin e punes? Nje pike e tille parashikohet edhe ne Kontraten Kolektive, foto te se ciles po jua […]


Qytetari: X. B. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Bllokim mjeti gjate pandemise

Pershendetje, Me dt 21 prill kam dale te marr bashkeshorten nga puna per arsye shendetesore te djalit dhe per efekt kohe nuk mora autorizim. Me eshte bllokuar makina dhe patenta nga nje polic i cili nuk tentoi te degjonte arsyen e daljes. Doja te dija nese mund te behet dicka per kete rast ose nese […]


Qytetari: d. l. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Aksident rrugor

Si kaluat? Isha pjese e nje aksidenti qe ndodhi ne Elbasan, kur nje person i iku policise, nga Korca ne drejtim te Elbasanit. Pesuam deme fizike dhe materiale (te makines).Nuk kemi marr asnje pergjigje nga prokurori. I kemi dorzuar letrat nje avokateje por ajo esht terhequr, nuk dim cfare ka bere. Ju lutem me ndihmoni […]


Qytetari: L. L. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbajtja e rroges

Pershendetje. Une punoj ne nje dyqan dhe gjate kohes se pandemise me kerkuan ne prill qe te shkoj ne pune dhe i komunikova qe derisa te qetesohet situata nuk mundem pasi qyteti im ka shume te infektuar dhe ne pune jam ne kontakt me njerezit. Pas 2 ditesh me heqin nga siguracioni. Sipas kontrates me […]


Qytetari: D. S. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pamundesi ekonomike per te paguar detyrimin ushqimor

Vellai ka zgjidhur martese, por nuk ka paguar detyrimin ushqimor per shkak se eshte pa pune. Nderkohe i ka ardhur shkrese nga permbaruesi, se do i vendoset gjobe.  Si mund te veproje?


Qytetari: O. G. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te perfitoj perseri ndihmen ekonomike?

Pershendetje, Ju shkruaj pasi me eshte nderprere ndihma ekonomike, per shkak se nuk kisha mundesi te levizja per te marre nje vertetim qe vajza ime eshte pa pune dhe ka vetem nje dite siguracion. Per kete shkak mu nderpre ndihma ekonomike. Ne qofte se une marr vertetimin nga kompania ku ka punuar vajza, a mund […]


Qytetari: R. M. Data: 11 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per cfare vepre penale mund te akuzohet?

Pershendetje, Per cfare vepre penale mund te akuzohet vellai im ne kete rast si me poshte… Ka qene duke pritur per te vrare nje person qe do ta quaj Personi X, por nderkohe qe po priste vjen nje tjeter person dhe e vret personin X, por vellai im shikon ngjarjen dhe mendon se eshte akoma […]


Qytetari: L. S. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje sqaruese mbi paketat e ndihmes financiare

Pershendetje, Kemi nje biznes ne Tirane rrobaqepsi dhe shitje kepucesh. Ne NIPT kemi pas dhenie me qera te sendeve per dasma dhe gezime. Te gjithe keto kane qene te mbyllura. Me VKM na takonte trajtimi me paketen 1 po çuditerisht na trajtuan me paketen 2. Si shpjegohet? Faleminderit,


Qytetari: P. G. Data: 10 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagen e luftes

Pershendetje, Si jeni? Dua te bej nje pyetje ne lidhje me pagen e luftes. Kam 2 vite qe punoj ne nje fabrike kepucesh. Me date 13 mars kam ndaluar punen per arsye te virusit. Me kane thene te puna se une nuk e perfitoj pagen e luftes. Jam e interesuar te di nese mund ta […]


Qytetari: A. P. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni i invaliditetit

Pershendetje, A mundet dega vendore e sigurimeve te me heq te drejten per pensionin e invaliditetit te plote? Po nese me ligj une e kam kete te drejte, por faktikisht nuk perfitoj pensionin, ku mund te ankohem? Ju faleminderit per kohen tuaj!


Qytetari: E. P. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perfitimi i dyfishit te ndihmes ekonomike

Pershendetje, Une trajtohem nga fondi 6% i bashkise, por sipas vendimit te qeverise do perfitonim 2-fishin e shumes, por une per muajin shkurt (qe merret ne mars), dhe per muajin mars (qe e merret ne prill), une nuk kam marre 2-fishin e shumes.  Mire shkurtin, por as muaji mars nuk merret 2 fish ?!! Si […]


Qytetari: N. B. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e Luftes

Pershendetje, Nese ankimi ne organin kompetent per mosperfitimin e pages se luftes eshte derguar perpara afatit 5 Maj, a mund te perfitohet kjo page edhe pse afati ka kaluar? Ju faleminderit!


Qytetari: E. P. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Riatdhesime

Pershendetje. Kam ngelur ne Metz, France. Ne date 14 Maj me skadon pasaporta. Nuk e di ku te drejtohem!


Qytetari: M. Q. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e trajtimit te aplikimeve per page lufte

Pershendetje, Une jam nje vajze qe punoj ne promocionet e telebingos dhe kompania ime na ka marre te dhenat dhe ka aplikuar per pagen e luftes.  Pse nuk kemi marre pergjigje, nderkohe qe une kam muaj e siguruar aty? Pse nuk na eshte miratuar akoma paga? Faleminderit


Qytetari: l. s. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi i pensionit ushqimor nga permbarimi

Pershendetje, Perse sherbimi permbarimor shteteror nuk e ekzekuton pensionin ushqimor, pasi me thote qe nuk bej ekzekutime deri kur te thote KLGJ-ja?  Une lexova ne faqen e KLGJ-së se ketoj lloj detyrimesh mund te ekzekutohen. Ju faleminderit


Qytetari: A. N. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Levizje me automjet ne fundjave

Si jeni?  Uroj te jeni mire.  Une doja te pyesja nese mund te leviz me makine te shtunen dhe te dielen per te ikur ne pune se merremi me bujqesi?  Nese lejohet levizja, si mund ta marr lejen (autorizimin) per levizje? Faleminderit,


Qytetari: E. K. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pezullimi i punonjesit nga puna per shkak te COVID 19

Pershendetje, Kam qene punonjes ne Furre Buke, me date 15 Mars pronari me pezulloi nga puna dhe paguhesha me rroge 200 mije leke te vjetra. Me paketen e ndihmes se dyte nga qeveria dola perfitues i 400 mije lekeshit. Pronari me thote qe duhet te ktheni leket nese perfitoni serish sepse e kam bere une […]


Qytetari: B. D. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per perfitimin e pageses se papunesise

Pershendetje, Kam punuar ne nje biznes fason tre vite. Si pasoje e covid 19 biznesi ka mbyllur aktivitetin. Gjate ketyre tre viteve kam qene e deklaruar rregullisht cdo muaj nepermjet formularit e-sig 25 tek sistemi i tatimeve, por punedhenesi i ka paguar kontributet e sigurimeve shoqerore per mua vetem per 2 vite e 6 muaj […]


Qytetari: L. K. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes

Pershendetje, Uroj te jeni mire! Une punoj ne nje biznes te vogel kozmetike. Me ka kaluar ne llogari paga prej 26,000 lekesh, por punedhenesi me ka hequr nga siguracioni per muajin prill, me arsyen se nuk kam perse te paguaj siguracion gjate kohes qe je ne shtepi. Pyetja ime eshte nese i takon te me […]


Qytetari: D. S. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndarja nga trungu familjar dhe efektet mbi pasurine?

Pershendetje, Jemi një familje prej 6 anëtarësh, kam disa vite që jetoj i ndarë nga prindërit.  Cfarë me keshilloni a duhet të vazhdoj të jem i regjistruar në të njëjtin trung familjar apo të bëj ndarjen dhe të jem vetëm me gruan e fëmijën?  Familja zotëron këto prona 2 shtëpi banimi dhe tokë. Cilat jane […]


Qytetari: N. L. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkelje e te drejtave te njeriut

Pershendetje, uroj qe te jeni mire! Me jane shkelur te drejtat e mia dhe po me shkaterrojne jeten. Ju lutem me ndihmoni pasi jam viktime e nje padrejtesie qe po me demoralizon fare. Kam tre dite qe jam ne gjendje te renduar per shkak te kesaj padrejtesie. Jam nenshtetas Shqiptaro-Francez dhe kerkoj drejtesi dhe mbrojtje […]


Qytetari: O. S. Data: 9 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Efektet e veprimeve te Avokatit te Popullit

Pershendetje, Nese une i drejtohem institutucionit te Avokatit te Popullit per nje çeshtje pronesie dhe ma njeh kete te drejte ose nuk na njeh kete te drejte, dua te di nese une pas ketij vendimi a mund te hap proçes gjyqesor apo nuk hap dot me? Flm


Qytetari: X. G. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e paraburgimit

Pershendetje, Djalit tim i ka mbaruar masa e sigurise 3 muaj dhe nuk eshte dhene asnje vendim gjykate.  10 dite pasi ka kaluar afati nuk eshte dhene asnje mase tjeter, por burg pa afat deri ne perfundim te denimit.  A eshte e drejte kjo? Ne nje kohe qe per te nuk ka asnje fakt apo […]


Qytetari: B. R. Data: 7 May , 2020, Kategoria: Penale. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A e perfitoj rrogen nga punedhenesi?

Pershendetje, Prej 10 muajsh punoj prane 1 kompanie te madhe mobilimi dhe pllakash. Para 4 muajve kalova ne 1 dyqan i cili eshte adrese dytesore e biznesit. Ne date 13 mars u hodh gjysma e rroges se marsit dhe na u kerkua qe te mbyllet biznesi. Ne momentin qe biznesi u hap ishte me staf […]


Qytetari: e. b. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i mbiemrit pas regjistrimit te aktit te marteses

Pershendetje, Kam bere martesen ne Mbreterine e Bashkuar dhe kur bera regjistrimin e marteses ne Shqiperi, punonjesja e gjendjes civile nuk pranoi te ndryshonte mbiemrin, pasi e donte te shkruar ne certifikaten e marteses qe “dua te marr mbiemrin e bashkeshortit”. Ketu ne UK nuk shkruhet ne certifikate martese, nese do ose jo te ndryshosh […]


Qytetari: E. K. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje se kur do te hapen Gjykatat

Pershendetje, Jam e interesuar se kur mund te hapen Gjykatat per çeshtjet jo te ngutshme? A do te zgjase shume kjo situate qe Gjykatat te rrine mbyllur? Faleminderit,


Qytetari: R. B. Data: 6 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi pagen e luftes

Pershendetje, Me eshte miratuar paga e luftes, por ka gati nje muaj dhe nuk me kane kaluar ne llogari? Cfare mund te bej? Ku duhet te drejtohem? Faleminderit


Qytetari: K. M. Data: 5 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rregullimi i ndergjyqesise

Pershendetje , Nese ne nje kerkese – padi, padis nje person qe nuk ka pergjegjesi per njohjen e nje te drejte qe pretendoj, Gjykata duhet ta pushoj gjykimin apo ne seancen pergatitore mund te bej formimin e sakte te pales se paditur? Faleminderit


Qytetari: J. K. Data: 6 May , 2020, Kategoria: procedura gjyqesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion lidhur me ceshtjen penale

Pershendetje, 1. Si mund te verifikoje se cili eshte objekti i nje ceshtjeje penale? 2. Si/Ku mund te marr informacion se ne cfare faze ndodhet nje ceshtje e caktuar penale e vitit 2019, sepse nuk kam arritur te marr pjese ne seancen e zhvilluar ne mars per shkak te karantinimit. Zyra e informacionit prane gjykates […]


Qytetari: V. P. Data: 6 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A perfitoj pagesen e papunesise?

Pershendetje, Une punoj ne fasoneri, ku here pas here na duhet te durojme presionin e tepert. Me date 16 prill pasi kthehem nga mjekja e firmes, puna kishte mbetur shume mbrapa sepse nuk kishin vene nje zevendesues. Vjen pergjegjesia dhe me akuzon qe nuk po e beja mire punen, duke mos marre parasysh faktin qe […]


Qytetari: S. B. Data: 5 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trajtimi i aplikimeve nga hipoteka

Pershendetje, A duhet te trajtohen aplikimet brenda afatit ligjor, pasi i jane nenshtruar nje shqyrtimi te caktuar administrativ ? Ku mund te drejtohem nese hipoteka Shkoder nuk vepron edhe pas shkresave te drejtuara nga Kryeministria dhe Agjensia  Shteterore e Kadastres,  te firmosura nga Drejtori i Pergjithshem?  Faleminderit,


Qytetari: V. P. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A e përfitoj pagën e luftës?

Pershendetje, Ne daten 3 kam filluar punen ne x fabrike dhe ne daten 12 fasoneria u mbyll dhe ne ngelem pa pune. Kompania me tha qe nuk e perfitoj pagen e luftes. Dua te di nese mund ta perfitoj une apo jo pagen e luftes? Faleminderit,


Qytetari: A. R. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth kontrates se punes me afat

Pershendetje, Ju lutem nese mund te marr nje informacion se si duhet te veprohet ne rastet kur punemarresi eshte me kontrate me afat te caktuar dhe afati perfundon gjate kohes qe ai eshte me raport paaftesie te perkohshme. Duhet te vazhdoje punesimi apo kam te drejte te shkepus marredhenien e punes? Nese e vazhdoj marredhenien […]


Qytetari: a. h. Data: 6 May , 2020, Kategoria: Marredhenie pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si hiqet denimi nga deshmia e penalitetit?

Pershendetje, Para nje viti me kapen duke ngare makinen dhe kisha pire pak. Per kete u denova me 60 ore pune ne komunitet. Para nje jave aplikova per nje deshmi penaliteti dhe rezultoj i denuar. Si mund ta heq denimin ne deshmine e penalitetit pasi kam edhe vendimin e gjykates qe ceshtja ka mbaruar. Cfare […]


Qytetari: A. X. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pronari kerkon t’i dorezojme pagen e luftes

Pershendetje! Jam i punesuar ne nje call center. Ne momentin qe ndodhi pandemia isha ne pune dhe na derguan ne shtepi dhe filluam te punonim nga shtepia. Para nje jave pronari na kerkon te dhenat duke qene se do aplikonte per punonjesit per pagen e luftes. E nenvizoj qe jemi dhe kemi qene ne kontakt […]


Qytetari: r. b. Data: 7 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor

Pershendetje Me vendim bashkeshorti me detyrohet me pension ushqimor per femijen 10.000 leke, por ai nuk eshte i rregjistruar si i punesuar me sigurime. Deri ne nje vendim per ndarje pasurie, ne jetojme ne te njejten banese, keshtu qe as ekzekutimi me ane te sekuestros ne banese nuk ben pune sepse me demton me shume […]


Qytetari: F. F. Data: 5 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi masen e pensionit te invaliditetit

Përshëndetje! Jam një zonjë nga Burreli. Jam invalide e plotë e grupit të 2. Marr pension 5,000 lekë në muaj se aq vite pune pata, që nga viti 2015. Dua t’ju pyes a ka nje vendim qeverie që percakton se pensioni im të jete mbi 10,000 lekë në muaj? Faleminderit!


Qytetari: H. S. Data: 8 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth procedurave te divorcit

Pershendetje! Dua t’ju pyes per proceduren e divorcit, cfare dokumentash duhen dhe ku duhet te drejtohem? Nuk kemi femije, kemi vetem 5 muaj martese. A eshte problem nese nuk paraqitet personi tjeter sepse ajo jeton ne Greqi? Faleminderit


Qytetari: R. K. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes sipas paketes 1

Pershendetje, Kam nje bar kafe, ku kam 2 punetor te miratuar nga tatimet. Njerit nuk i ka kaluar paga akoma. Tatimet na thone qe nuk kemi gje ne dore me shume, pasi ne e kemi miratuar.  Theksoj qe nr i  IBAN-it te bankes eshte ne regull. Ku te marrim nje pergjigje se sipas tatimeve e […]


Qytetari: n. l. Data: 2 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Larguar nga puna. Interesohem per pagen e luftes

Pershendetje, Ne radhe te pare uroj te dalim sa me pare nga kjo situate dhe te dalim sa me mire. Doja te dija per pagen e luftes. Une kam punuar ne nje fasoneri ne qytetin e Vlores, por qe ne daten 12 mars na hoqen nga puna dhe akoma jemi pa pune. Nderkohe fasoneria punon. […]


Qytetari: E. L. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Veprimet e Zyrës së Gjëndjes Civile

Pershendetje, Jam e divorcuar ne janar te 2020 nga Gjykata e Apelit, e cila vendosi lenien ne fuqi te vendimit te shkalles se pare. Problemi qendron se une akoma nuk e kam marre kopjen e vendimit te shkalles se pare, me shenimin perkates qe ky vendim eshte lene ne fuqi. Kjo pasi per ekzekutime, ne […]


Qytetari: A. Q. Data: 7 May , 2020, Kategoria: Gjendja civile. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekspert kontabel

Pershendetje, Desha te ju pyes nëse mund të më ndihmoni me nje ekspert kontabel, pasi po përgatitem për nje proces gjyqësor kundrejt nje banke të nivelit të dytë dhe para së ta bëj këtë me duhet ky akt ekspertimi. A ka nje regjister ekspertesh, te cilit mund t’i referohem per perzgjedhje? Faleminderit,


Qytetari: F. T. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kalimi i pronesise nga firma ndertuese ne emrin tone

Pershendetje! Jemi dy pensioniste qe kemi blere nje apartament me kontrate porosie nga nje firme ndertuese qe ne vitin 2009. Pallati u legalizua dhe hipotekua ne Nentor 2019, por ne nuk kemi mundur te bejme kalimin e pronesise nga firma ndertuese tek neve, sepse subjekti nuk zbaton VKM nr. 650 te dates 2.10.2019 ku parashikohet […]


Qytetari: R. B. Data: 5 May , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me kredine

Pershendetje, Kam nje problem me kredine. Ne vitin 2016 kam marre nje shume rreth 2 milion leke te vjetra. E pagova per nje periudhe, por me prishjen e sistemit te qeverise ngela pa pune. Fillova perseri dhe cdo muaj paguaja rregullisht te institucioni perkates financiar. Problemi qendron qe ky institucion financiar me kerkon qe une […]


Qytetari: I. C. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kalim prone dhurate

Pershendetje, Deshiron babai te me beje dhurate nje shtepi. Deshiron te ma kaloje me akt dhurimi dhe jo me testament. Si funksionon? Cfare takse paguhet? Cfare pagesash behen? Faleminderit


Qytetari: G. M. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth ndihmës juridike të ofruar në bazë të ligjit 111/2017

Përshëndetje, Kam përfituar ndihmë juridike falas në bazë të ligjit 111/2017.  Unë jam në proçes gjyqësor (paditës), por për shkak të pandemisë është pezulluar.  Nese unë nuk jam dakort me vendimin e gjykates dhe dua ta ankimoj, avokati i caktuar do ta bëj kërkesën ankimore dhe a do më përfaqësoj në gjykim në Apel apo […]


Qytetari: A. Y. Data: 2 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sqarim rreth njoftimit te gjykimit ne Gjykate Apeli

Pershendetje, Kam fituar nje gjyq ndaj Bashkise Berat per heqje te padrejte nga puna. Ceshtja ka shkuar ne Gjykaten e Apelit Vlore qe ne Qershor 2019 dhe qe nga ajo kohe nuk kam marre asnje pergjigje.  Kur mund te marr nje pergjigje per gjykimin e kesaj çeshtje? Faleminderit,


Qytetari: M. Z. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth divorcit

Pershendetje! Doja t’ju pyesja ne lidhje me divorcin. Nuk kemi femije. Sa eshte kosto per divorcin dhe sa muaj zgjat? Faleminderit


Qytetari: K. D. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pushimi nga puna

Me pushuan nga puna pa asnjë arsye vetëm se kërkova rrogen edhe pse data kishte kaluar. Si duhet te veproje? Faleminderit


Qytetari: J. L. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Vjedhje ne karten e kreditit

Pershendetje, Si duhet vepruar ne rast se banka, te ciles i perket karta ku eshte bere vjedhja, nuk ben hetim serioz per ceshtjen dhe vendos qe parate e vjedhura duhet t’i paguaje zoteruesi i kartes, qe ne kete rast eshte viktime? Sistemi mbrojtes i bankes nuk ka funsionuar sic duhet dhe operatori i bankes nuk […]


Qytetari: D. K. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes – Covid19

Pershendetje, Une qe jam me sigurime, pse nuk perfitoje page lufte? Dua te di nese mund te perfitoje une nga paketat e ndihmes financiare? Faleminderit


Qytetari: X. H. Data: 3 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per daljen ne pension

Pershendetje, Jam e punesuar ne administraten shteterore. Pas disa muajsh plotesoj moshen e daljes ne pension. Pyetja ime eshte nese jam e detyruar te dal ne pension? Ligji i sigurimeve shoqerore thote qe te lind e drejta per te perfituar pension, por nuk te detyron qe te dalesh. Une dua ta kundershtoj shkresen e personelit […]


Qytetari: K. T. Data: 3 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth nje zyre punesimi qe na mashtroi

Pershendetje, U rregjistrova ne nje zyre punesimi dhe na tha qe do punoni ne Malte me 7.5 euro deri ne 10 euro ora, se do pajiseshim me dokumenta dhe se do punonim 6 dite ne jave, 200 ore ne muaj.  Tani ne po punojme me 7 euro/ora dhe 130 ore ne muaj, nuk jemi pajisur […]


Qytetari: J. L. Data: 3 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padrejtesia qe me behet

Pershendetje, une jam ……… babain tim …… e mbajne ne burg, pasi gjykatesi do lek. Eshte shume e thjeshte te vertetohet dhe me prova. Cfare mund te bej? Ku duhet te drejtohem per ta denoncuar kete rast? Faleminderit


Qytetari: s. k. Data: 2 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pagese Invaliditeti

Bashkeshortja ime, e datelindjes 1960 eshte invalide e plote e grupit te dyte nga viti 2016. Paguhet 5000 L ne muaj sepse kaq vite pune pati. Dua t’ju pyes a ka vendim qeverie qe mos te paguhen nen 10000 L ne muaj? Faleminderit,


Qytetari: I. S. Data: 4 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largim nga puna me mase disiplinore

Pershendetje, A kane te drejte kompanite private te na pushojne nga puna per shkak te disa diteve mungesa ne pune, kur ne fillim na u komunikua qe ardhja ne pune nuk ishte e detyrueshme dhe me vone u moren masa disiplinore? Me kane komunikuar se duan te shkepusin marredheniet e punes, pasi i kam akuzuar […]


Qytetari: G. M. Data: 2 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afati i prokures se emigrantit

Miredita, Doja te dija ju lutem nese prokurave te perfaqesimit te bera nga emigrantet jashte Shqiperise, te cilat skadojne gjate periudhes se pandemise, do t’u shtyhet afati i vlefshmerise?  Kjo per shkak te mbylljes se te gjithe institucioneve ne vendet ku ata jetojne (noter, gjykatat per vulat apostile, sherbimi postar internacional). Ju falenderoj per kohen […]


Qytetari: E. S. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion ne lidhje me ceshtjet e punes

Pershendetje! Kompania ku une punoj duke qene ne veshtiresi ekonomike (edhe pare gjendjes se krijuar per shkak te covid-19) ka pasur probleme me kalimin e rroges. Dy muajt e fundit kane bere kalimin vetem te nje pjese te rroges, duke u justifikuar qe nuk kane likuiditet. Duke verifikuar konstatova se nuk kane paguar as sigurimet […]


Qytetari: A. U. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhuna ndaj gruas

Pershendetje Z/nj.Z i/e nderuar!  Jam dhunuar fizikisht nga familjaret e b/shortit, jam grua e ve. Prokurori e ka klasifikuar jo veper penale dhe e ka pushuar ceshtjen. Si te veproj? Faleminderit


Qytetari: E. T. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pagen e luftes

Jam nderprere nga puna me dt 13 mars 2020. Ka bere pronari aplikim per pagen e luftes dhe me thote qe eshte refuzuar, punoj ne nje servis celularesh. Cfare me sugjeroni te bej? Faleminderit


Qytetari: J. H. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhuna ne familje

Pershendetje, Jam 17 vjec/e une jam i/e dhunuar psikologjikisht, por nuk mungon edhe ajo fizike. Jam pajisur 2 here me urdher te menjehershem nga gjykata per 6 muaj, ndaj babait. Urdher te menjehershem mbrotje kam marre une edhe mami, e cila eshte paisur edhe ne vitin 2012 me urdher te menjehershem mbrotje per 1 vit. […]


Qytetari: O. E. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Afatet e deportimit

Jam i deportuar nga Gjermania. Pyetja ime eshte per sa kohe vlen deportimi, dhe a eshte i vlefshëm vetem per Gjermaninë apo te gjitha shtetet e BE? Faleminderit


Qytetari: E. S. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Levizje jashte vendit. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi kufizimin e levizjes

A lejohet levizja nga Tirana drejt Sarandes me automjet privat? cfare ligji e ndalon nese jo? Faleminderit.


Qytetari: J. S. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pronat

Pershendetje, Kam nje kufizim te prones nga KLSH-ja qe ne vitin 2012 se trualli prej 171 m2 krijonte mbivendosje me Bashkine Fier,  gje qe eshte bere gabim njerezor nga ana e bashkise kur mori ne administrim stadiumin e qytetit Fier ne vitin 2003.  Origjina e truallit tone vjen qe nga viti 1954, ku u ndertua […]


Qytetari: E. M. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

ankese per punedhenesin/ paga e luftes

Pershendetje, Jam nje djale nga Tirana. Punoj ne nje kompani private, bashke me nusen time. Per shkak te pandemise me virusin  nusja ndenji ne shtepi per arsye se  nuk kishte kush te mbante femijet.  Fabrika per kete muaj nuk ka hedhur asnje leke ne llogarine e nuses.  Ju lutem me ndihmoni se cfare mund te […]


Qytetari: D. H. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nevoje per informim

Pyetja ime nuk ka te beje me covid 19, por me abuzimet seksuale me te miturit. Si veprohet kur gjykata hesht dhe nuk te merr seriozisht? Faleminderit


Qytetari: A. L. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje levizje per arsye biznesi

Pershendetje, Kerkoj leje per levizje pune/biznes. Jetoj ne Tirane. Kam nje biznes te vogel dhe shkoj cdo dite ne Shengjin/Lezhe sepse punoj me peshkimin. Puna ime eshte pa orare. Ju lutem me tregoni sesi mund te veproj per te marre nje leje per levizje per pune/biznesi? Me respekt,


Qytetari: U. L. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Punësim ne administrate

Përshëndetje , së pari ju falenderoj për nismën e marrë nga ana juaj që i ofroni mundësi çdo individi për të ofruar ndihmë ligjore për liritë dhe të drejtat e tyre . Unë kam mbaruar shkollën e lartë me karakter profesional (2 vjecare) për asistent ligjor pranë universitetit ” Aleksandër Moisiut “. Kam 1 vit […]


Qytetari: M. J. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme ligjore mbi te drejtat e femijeve

Kam nevoje te keshillohem per te drejtat e femijeve te mi. A mund te me ndihmoni ju me menyra ligjore? Si mund t’ju kontaktoje? Faleminderit


Qytetari: E. P. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ankese drejtuar Ministrisë së Drejtësisë

Përshëndetje, Në datën 18 prill kam dërguar përmes postës letër për të ankimuar vlerësimîn në lidhje me konkursin për përkthyes të jashtëm. Recepsioni në asnjë moment nuk përgjigjet në telefon. Kur do të kem një përgjigje ju lutem? Falemîderit


Qytetari: M. J. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paketa e ndihmes ekonomike 2

Pershendetje, Punoja ne nje call center deri ne daten 11 mars. Per shkak te izolimit social dhe nderprerjes se sherbimit urban kam nderprere marredheniet e punes nga data 11 mars e ne vazhdim dhe nuk jam e siguruar per muajin mars dhe prill. Subjekti (call center) ku une punoja ka bere aplikimin per perfitimin e […]


Qytetari: F. Z. Data: 1 May , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes per punjonjesit e fasonerise

Pershendetje, Kam nusen e cila ka punuar në një fasoneri në Fushe-Kruje. Që nga dita, kur me urdhër të qeverisë u bë izolimi i të gjithe shqiptareve, me dt. 10 apo 11 mars nuk eshte paraqitur ne pune për të ruajtur veten dhe familjen. Nusja ka punuar e regjistruar (me sigurime). Doja te dija nese […]


Qytetari: A. U. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Data e largimit nga puna ne kohe pandemie penalizon perfitimin e pages se luftes

Pershendetje, Jam larguar nga puna ku punoj ne fasoneri. Aplikuam te gjitha punetoret per te perfituar pagen e luftes. Nje pjese e punetoreve qe ishin larguar me date 11 mars perfituan pagen e luftes, ndersa ne punetoret e tjera qe ishin larguar me date 10 mars (1 dite para) nuk e perfituam. Kjo ne kushtet […]


Qytetari: v. x. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagen e luftes

Pershendetje, Jam nje qytetar nga Berati. Kam punuar ne nje firme guri dhe me ka hequr nga puna pronari.  Kam nje muaj e gjysem pa pune.  Kam dy femije te vegjel.   Aplikova per pagen dhe mu refuzua, bera ankese per refuzimin dhe nuk me eshte kthyer pergjigje. Ju lutem me ndihmoni se cfare mund te […]


Qytetari: V. K. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutim vendim gjykate

Pershendetje, Me vendim gjykate te formes se prere jam denuar me gjobe per “ndertim te paligjshem” (me gjobe ne vleren 100.000 leke. (shih vendimin bashkangjitur). Ne vendim thuhej se duhet ta paguaja gjoben brenda 6 muajsh nga data e vendimit. Pas rreth nje muaji qe vendimi kishte marre forme te prere, prokuroria kishte dergu per […]


Qytetari: G. S. Data: 30 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

atesia e vajzes/ndihmë ekonomike

Përshëndetje, Jam 25 vjece nënë e nji vajze 1 vjece. Ajo që kërkoj është atësia e vajzës dhe ndonjë lloj ndihmë ekonomike për veten dhe vajzën. Babai im ka kryer vrasje kundrejt bashkejetuesit tim duke i marrë jetën. Unë kam qenë 1 muajshe shtatzane dhe jam larguar jashtë. Përsa i përket shtatzanisë vetëm prindërit e […]


Qytetari: S. C. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sherbime nga gjykata dhe prokuroria

Pershendetje, Si mund te marr vertetim nga gjykata dhe prokuroria? Me nevojiten per dokumenta jshte shtetit dhe me mbaron afati i dorezimit te dokumentave. Kur pritet te hapen keto institucione e te ofrojne sherbime? Faleminderit,


Qytetari: A. A. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fitimi i pronesise mbi apartamentin

Përshëndetje të nderuar Avokat/e . Kam një pyetje e cila vijon si më poshtë: A mund ta fitoj unē një apartament e cili ndodhet në Durrës dhe është e pa privatizuar ende. Kam 28 vite që jetoj aty, personi që ka bëre kërkesën dhe që e përfitoj në vitet 91 – 92  nuk ka ndenjur […]


Qytetari: B. S. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth pages se luftes

Pershendetje, Kam qene ne marredhenie pune. Data e fillimit ne pune ka qene data 2 mars deri me date 6 prill me sigurime. Ju lutem a me takon paga e luftes se jam shume keq nga gjendja ekonomike? Jam familjar kam 3 femije. Po patet mundesi me ndihmoni se jam pa pune, si une edhe […]


Qytetari: Z. F. Data: 29 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te perfitojme pagen e luftes?

Pershendetje, Jam nje punetore fasonerie nga Fieri. Bashke me punetoret e tjere kemi qene ne pune deri ne daten 12 mars. Me pas na kane thene qe te shkonim ne shtepi dhe do te riktheheshim ne pune ne nje njoftim te dyte. Qe prej dates 12 mars nuk na kontaktuan me. Pasi e telefonuam per […]


Qytetari: A. R. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trajtimi diskriminues

Pershendetje, Ne maj te viti 2017 aplikoj ne Komisariatin e Vlores per license per punonjes policie privat. Sipas ligjit 75/2014 per SHPSF-të komisioni nuk u mblodh brenda afateve ligjore, por tre muaj me vonese. Une nderkohe isha ne pune ne nje kompani te policise private, pra isha punesuar ne polici pa license. Punedhensi priti afatin […]


Qytetari: R. H. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kur do te hape konsullata greke?

Pershendetje, Do doja te dija cfare do te behet me ne qe kemi ngelur ne Shqiperi.  Kam ardhur per te bere dokumentat per bashkim familjar ne Greqi dhe mbas situates kam ngelur e bllokuar ne Shqiperi pasi nuk punon konsullata. Edhe dokumentat kane nje afat. Kur do te hape konsullata?  Faleminderit


Qytetari: j. h. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth Ligjit 20/2020

Pershendetje, Nisur nga Ligji i ri 20/2020 “Per perfundimin e proceseve kalimtare te pronesise ne Republiken e Shqiperise” , i publikuar para disa ditesh, une kam 2 pyetje mbi kete ligj : 1 – përsa une lexova ligjin 20/2020 nuk do te kete fitim pronesie me me ane te institutit te parashkrimit fitues? 2 – […]


Qytetari: F. D. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dokumentacioni per transaksion shit-blerje prone

Pershendetje, Kerkojme te realizojme nje transaksion shit-blerje prone, por shitesit nuk jane te pajisur me certifikate pronesie. Dokumenti i vetem i pronesise qe kane eshte AMTP. A mund te realizohet si transaksion? Apo duhet patjeter certifikate pronesie per realizimin e transaksionit? Faleminderit!


Qytetari: E. B. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largimi nga puna pa me njoftuar paraprakisht

Pershendetje, Doja t’ju beja nje pyetje. Jam punesuar ne tetor 2019 ne nje servis ne Tirane. Me 17 Mars, kur sapo kishte filluar karantinimi, pronari me lajmeroi qe do te me pushonte nga puna duke mos me dhene nje lajmerim perpara. Doja te dija nese zgjidhja e kontrates eshte bere sipas ligjit? Mesa di une […]


Qytetari: L. V. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dua drejtesi per djalin tim

Pershendetje, Jam nje qytetare. Problemi im eshte se kam nje djale ne IEVP dhe ka fituar lejen e qendrimit per 3 muaj ne shtepi. Problemi qendron te shefi i komisariatit te qytetit ku jetoj, pasi nuk i jep te drejten te vije ne shtepi si gjithe te tjeret.  Ja kthen pergjigjen negative pa te drejte. […]


Qytetari: T. N. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mosparaqitja ne pune per shkak te bllokimit jashte vendit

Pershendetje, Jam nje infermier i nje spitali publik dhe kam ngelur ne Gjermani (qe nga data 15 mars) per shkak te mbylljes se kufijve. A me takon paga mujore prane spitalit ku punoj per kete periudhe qe nuk jam paraqitur ne pune? A ka te drejte te me shkepuse marredhenien e punes institucioni ku punoj, […]


Qytetari: o. M. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Shkelja e afateve ligjore per dhënien e shërbimit nga punonjesit e ZRPP

Përshëndetje, A mund te hedh ne gjygj apo te denoncoj nje punonjës shteti, nese nuk te jep shërbimin për të cilin kam paguar? Une kam aplikuar per korrigjim kartele pasurie, pasi kam nje shtepi 2 kate dhe ne kartel eshte shenuar 1 kat.  Pas aplikimit, ASHK i ka derguar nje shkrese njesis administrative per konfirmimin […]


Qytetari: A. T. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pyetje rreth VKM nr. 208, dt 10.03.2020

Pershendetje, Une punoj ne administrate dhe bashkeshorti im punon ne nje institucion shteteror, i cili pavaresisht situates se krijuar ka punuar, pasi vendi i tij i punes nuk e lejon mosparaqitjen e tij ne pune. Kemi dy femije te vegjel, perkatesisht ne moshen 4 dhe 8 vjec dhe jetojme vetem. Deri sot kam qene une […]


Qytetari: E. S. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihme rreth lejes se vecante per te burgosurit gjate periudhes se COVID-19

Jam i interesuar per vellain tim, i cili eshte nje i denuar qe po vuan denimin e tij ne I.E.V.P FIER. Si shume bashkevuajtes dhe perfitues te lejes se miratuar nga shteti per lirim deri ne 3 muaj prej covid 19,  vellait tim nuk i eshte konfirmuar.  Hera e dyte qe kam derguar kerkesat neper […]


Qytetari: F. M. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lirimi i te burgosurve per shkak te COVID-19

Përshëndetje! Duke marrë shkas nga lejet që po jepen në kuadër të virusit Covid -19 , desha t’ju shpreh një ankesë. Kam vëllain në burg, i cili eshtë dënuar thjesht për vjedhje . Sot nëpërmjet juristit të burgut mësuam se komisariati i policisë ka çuar një shkresë ku thotë se : X.Y (vëllai që është […]


Qytetari: K. L. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me pagen e luftes

Pershendetje, Me falni per shqetesimin. Ne aplikimin fillestar per te perfituar pagen e luftes vendosa IBAN te nje llogari personale kursimi, e cila nuk pranon transferta, nderkohe qe paga e luftes mu aprovua. Ju lutem ku duhet te bej ankesen ne menyre qe te jap IBAN-in e nje llogarie rrjedhese personale te sakte? Faleminderit


Qytetari: B. I. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

deshmi penaliteti

Pershendetje, Interesohem te di nese mund te marr nje deshmi penaliteti online? Faleminderit


Qytetari: H. N. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Lidhur me pergjigjen e dt. 26.04 mbi pyetjen: Nderhyrje ne rregjistrat e gjendjes civile

Pershendetje serish, Se pari, ju falenderoj per keshillat dhe ndihmen e ofruar.  I jam drejtuar platformes me dt. 26 prill per informacion ne lidhje me problemin e ndryshimit (nderhyrjes) ne  fletet e rregjistrit themeltare te gjendjes civile. Ne pergjigjen e dhene nga Av. E. M me eshte kerkuar te percaktoje me teper te dhena ne […]


Qytetari: F. C. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth detyrimit per zbatimin e nje vendimi gjyqesor

Pershendetje, Interesohem te di nese ka te drejte administrata shteterore te mos zbatoje vendimin e gjykates? Faleminderit,


Qytetari: e. v. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kostot e nje procesi zgjidhje martese

Pershendetje, Interesohem te di se cfare kostosh ka dhe sa shkon nje ndarje martesore? Faleminderit,


Qytetari: V. A. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Veprimtaria e gjykatave

Pershendetje, Isha sot ne Gjykaten e Rrethit Gjyqesor Elbasan pasi doja te merrja nje vendim. Ky vendim i perket nje ceshtje ceshtje me karakter te ngutshem, sic eshte percaktuar edhe ne vendimin e KLGJ – së, por punonjësi i sigurimit më tha që K/sekretaria është e mbyll dhe nuk ka njeri në Gjykatë … Me […]


Qytetari: N. K. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbivendoja e pronave

Pershendetje, Babai im eshte bashkepronar i nje prone truall ne Allias,Tirane dhe pronesine e ka fituar me vendim te KKP qe ne vitin 1995 . Kjo prone eshte regjistruar ne hipoteke qe ne vitin 1995 si dhe referencat me te fundit per vertetim hipotekor datojne ne 2002 (per shkak te nje vendimi gjykate – pjestim […]


Qytetari: D. A. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Puna ne te zeze

Pershendetje, Babi im punon ne pune te zeze dhe ka gati 2 vjet pa marr rrogen dhe gjithashtu ka edhe sigurime te papaguara. Kemi vetem nje dokument te shkruajtur me dore per peridhen kohore qe nuk eshte paguar. Si duhet te veprojme per te marre rrogat e papaguara dhe pagesen e sigurimeve nga punedhenesi? Faleminderit,


Qytetari: A. M. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi mundesine e perfitimit te ndihmes financiare nga shteti

Pershendetje, Punoj si punetore ne nje biznes. Me kane larguar nga puna me date 10 mars per shkak te COVID-19. Interesohem te di nese mund te perfitoje ndihmen financiare prej 40.000 leke. Ekonomisti i kompanise me tha qe ka aplikuar, por qe nuk e ka pranuar sistemi se mos je larguar me pare (nuk mbante […]


Qytetari: S. S. Data: 28 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pezullimi i veprimtarise se sherbimit permbarimor

Pershendetje, Kam fituar nje gjyq te formes se prere per kthimin ne pune. Permbaruesi me thote qe deri me dt. 30 qershor jane te pezulluara te gjitha veprimet permbarimore, si per marrjen e lekeve qe ka caktuar si demshperblim nga gjykata dhe procesi i kthimit ne pune. Doja te pyesja nese kjo eshte e vertete […]


Qytetari: R. N. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mundesia e levizjes mes qyteteve

Pershendetje, jam nga Malesia e Madhe dhe studioje ne Tirane. Une jam ne Malesi te Madhe qekur ka nisur karantina. Nderkohe jam e detyruar te vazhdoje te paguaj qerane e shtepise ne Tirane, pasi nuk kam mundesi te marr sendet personale per te mbyllur perfundimisht qerane. Cfare mundesish kam qe te marr leje qe te […]


Qytetari: M. R. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Sa vonojne procedurat per ekzekutim?

Pershendetje, Dua te ekzekutoj pensionin ushqimor. Por doja te dija nese iki qe neser te dergoj vendimin, nr. e llogarise, etj., per sa kohe mund ta marre pastaj pensionin ushqimor te femijes tim? Ju falenderoj per ndihmen qe na jepni!


Qytetari: M. F. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nderhyrje ne rregjistrat e gjendjes civile

Pershendetje, Duke marr shkas nga deklarata e Ministres se Drejtesise se mund t’i drejtohemi portalit per ndihme ligjore, po ju shkruaj ne lidhje me problemin me poshte: Problemi lidhet me Gj.C te qytetit X, pasi ne ne rregjistrat themeltar jane bere nderhyrje duke ndryshuar, shtuar pjestare.  Problemin po e shoqeroj edhe me foto te fleteve […]


Qytetari: F. C. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Perjashtimi nga ndihma ekonomike per shkak te sistemit te pikezimit

Pershendetje, Jam me ndihme ekonomike prej shtatorit te vitit 2019 dhe marr 2150 lekë të vjetra. Ne muajin mars dhe prill ma refuzuan ndihmen ekonomike. E mora ne tel administratorin e lagjes time dhe me tha nuk e di pse e refuzojne kerkesen sherbimi social, pasi une i plotesoj te gjitha kushtet. I mar dhe […]


Qytetari: E. H. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te veprojme per te perfituar pagen e luftes?

Pershendetje, Jam nje zonje nga qyteti i Vlores. Me kane larguar qe ne daten 12 mars nga puna per arsye sepse kerkuam masa mbrojtese per virusin. Doja te dija nese ne e perfitojme pagen e luftes?  Nese po, si mund te aplikojme? Faleminderit,


Qytetari: E. L. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes per tregtaret ambulant

Kam nje pune ambulant dhe per kete shkova per te aplikuar per te fituar ate pagen e luftes ne shumen 26 mije leke.  Ato me thane qe nuk perfiton duke e ditur se nje dyqan tjeter mbrapa meje perfitoi.  Si eshte e mundur? Cfare duhet te bej per ta perfituar? Faleminderit


Qytetari: B. B. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Pensioni ushqimor per femijet

Pershendetje, Ish burri nuk paguan pensionin ushqimor per femijet. Une nuk punoj e nuk marr as asistence. Cfare duhet te bej? Faleminderit,


Qytetari: A. S. Data: 27 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e Luftes per Bizneset e Medha

Pershendetje, Motra ime punon te kompani “….” sh.p.k , qe perfshihet tek bizneset e medha me mbi 14 milione xhiro vjetore. Puna eshte pezulluar qe me date 6 mars dhe qe ate dite nuk ka shkuar me ne pune. Para nje jave, para se te dilte paketa nr 2 i vjen sms nga administratorja me […]


Qytetari: E. B. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth aktivitetit te organizatave fetare ne periudhe pandemie

Pershendetje, Sipas listes per aktivitetet e lejuara, nje nder to eshte edhe aktivitetet e organizatave fetare – kisha, te cilat jane te rregjistruara si fondacione, pra (OJF). Nje nder aktivitetet qe bejne keto organizata eshte te mbledhurit dhe te berit ritualet e tyre fetare. Nderkohe ne aktin normativ me fuqine e ligjit (per marjen e […]


Qytetari: M. R. Data: 26 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Informacion per ndihmen financiare nga shteti

A do perfitojme ndihme financiare ose sic quhet “paga e luftes” ne qe punojme ne biznese te medha? si mund te perfitojme, ku duhet te aplikojme? Faleminderit


Qytetari: E. L. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhune ne familje

Si mund te veproj kur dhunohem fizikisht nga familjaret e B/shortit? Faleminderit


Qytetari: E. T. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Detyrim i prapambetur ushqimor dhe probleme me strehimin

Përshëndetje! Unë që po ju shkruaj quhem N.A dhe jam divorcuar që prej vitit 2017. Sipas vendimit të gjykatës, më janë lene për rritje dhe edukim tre fëmijët e mitur, të cilët kanë ardhur në jetë gjatë viteve që kam qenë e martuar. Sipas vendimit të gjykatës, babait të fëmijëvje i janë caktuar orare për […]


Qytetari: N. A. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Padi penale ndaj prokurorit

Pershendetje, Dua te di nese mund ta padis prokurorin ne baze te provave? Ku duhet ta bej kete padi ndaj tij? Faleminderit,


Qytetari: A. C. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A mund ta perfitoje pagen e luftes?

Pershendetje, Si mund te perfitoi une nga paga e luftes ne kushtet kur pronari nuk me ka heq nga sigurimet dhe as nuk ka marre kredi qe te na paguaje. Jemi pa pune qe me dt.12 mars. Ju lutem a perfitoje une pagen e luftes?Faleminderit,


Qytetari: B. P. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si mund te marr mbrapsht leket qe me kane borxh?

Pershendetje, Si mund te me kthehen 12 mije dollaret qe nje person m’i ka borxh prej 16 vjetesh, duke me mashtruar, kur as permbarimi nuk mundi te m’i ktheje? A mund te denohet per mashtrim ky person? Faleminderit,


Qytetari: V. D. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Refuzuar dy here per pagen e luftes

Pershendetje, Me eshte refuzuar kerkesa per pagen e luftes per biznesin e vogel bar-kafe se dal e dypunesuar. Kam pasur nje kontrate me ZVA Kamez per periudhen 24 shkurt – 19 mars. Pas kesaj date une nuk marre me page, por ata nuk me kishin hequr nga tatimet.  Shkova dhe e hoqa emrin me date […]


Qytetari: L. E. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Largime nga puna ne kohe fatkeqesie natyrore

Per shkak te ristrukturimit te Drejtorise se Hetimit Tatimor me larguan nga puna. Krahas shkeljeve qe ishin kryekeput kunder ligjit ne vendimin e largimit une tashme kam ngel pa pune. A mund te largohesh nga puna per suprimim te vendit te punes dhe ate ta ze dikush tjeter? Mund te behen largime nga puna ne […]


Qytetari: F. R. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma ekonomike

Pershendetje, Unë aktualisht jam e divorcuar dhe trajtohem me ndihme ekonomike. Nese une keto jave ekzekutoje pensionin ushqimor te femijes dhe e marr shumen e caktuar, a do vazhdoje te trajtohem me ndihme ekonomike apo do më ndërpritet? Faleminderit


Qytetari: S. S. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Dhenia e pushimit per prindin kujdestar te femijes se mitur

Pershendetje, A ka nje vendim ose urdher te ri per dhenien e pushimit per prindin kujdestar te femijes se mitur, duke qene se cerdhet jane ende te mbyllura? Faleminderit


Qytetari: K. K. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me te dhenat e gjendjes civile (daten e lindjes)

Pershedetje. Kam pas nje problem ne lidhje me ndryshimin e ditelindjes. Ne letrat e bashkise, rezulton te jete ditelindja e sakte, ndersa ne karten ID-se  daten 26 e kan bere 20. Ky eshte nje gabim qe e kane bere vite me pare dhe ashtu ka qendruar. Pyetja ime eshte nese mund te me sjelli probleme […]


Qytetari: J. H. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paga e luftes COVID-19

Pershendetje, Jam e vetpunesuar , i kam paguar sigurimet shoqerore dhe shendetsore deri ne qershor te 2020, jam me semundje kronike dhe nuk mundem te punoj me, se kam shume dhimbje.  Une jetoje e vetme.  Me 24 mars kam patur daten per te bere nje rezonance dhe nuk e kam bere dot per shkak te […]


Qytetari: X. S. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ceshtje penale

Pershendetje, Jam i interesuar te di nese bie akuza “vrasje ne rrethana cilesuese mbetur ne tentative” nese zoteroje nje akt noterial falje dhe deklarate qe nuk ka qene qellim vrasja, por thjesht shkaterrim i prones? Faleminderit,


Qytetari: G. B. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi i nje vendimi gjykate nga permbarimi – amnistia

Pershendetje, Me vendim gjykate te formes se prere jam denuar me gjobe per “ndertim te paligjshem” (me gjobe ne vleren 100.000 leke. shih vendimin bashkangjitur). Ne vendim thuhej se duhet ta paguaja gjoben brenda 6 muajsh nga data e vendimit. Pas rreth nje muaji qe vendimi kishte marre forme te prere, prokuroria kishte dergu per […]


Qytetari: T. S. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

kerkoj ndihme juridike – Si eshte leshuar me qera toka ku jam bashkepronare?

Pershendetje, Kerkoj nje ndihme juridike nga ana juaj. Jam bashkepronare ne token qe jep me qera firma X shpk,  e cila eshte rregjistruar ne QKR si shoqeri. Une si pronare toke nuk figuroje as tek QKR as tek DPTTV, ku paguhen taksat. Dua te di sesi e moren token ku jam bashkepronare keta zoterinjte dhe […]


Qytetari: s. t. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Mbi hipotekën e prones

Mirëdita, Gjyshi ka lënë testament në vitin 1970 në favor të 4 fëmijëve të vet, dy nga të cilët nuk jetojnë më. Testamenti eshte hapur pa njoftuar askënd dhe pa u regjistruar në hipotekë. Njëri nga përfituesit e testamentit ka paraqitur dosjen në hipoteke per te regjistruar pjesen që i përket. Hipoteka përgjigjet se duhen […]


Qytetari: b. d. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Demshperblimi per token e zene nga autostrada Levan Tepelene

Pershendetje, Jam interesohem te di nese ka dal demshperblimi i pjeses qe ka zene autostrada Levan-Tepelene? Kam regjistruar kerkesen me nr protokolli …. qe ne vitin 2016 dhe akoma nuk na eshte bere asnje lloj pagese. Faleminderit,


Qytetari: L. B. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per sqarim te mosperfshirjes se bisnesit ne paketen e pare

Pershendetje, A mund dhe ku duhet te drejtohem per te marre sqarime ne lidhje me biznesin tone, i cili nuk perfitoje nga paketa e pare?  Gjithashtu dua te di nese do te mund te perfitoje nga paketa e dyte? Faleminderit,


Qytetari: N. G. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Leje per levizje me automjet per furnizimin e nje biznesi familjar

Pershendetje, Kemi nje biznes te vogel familjar, higjeno sanitar, dezinfektues, shitje me pakice. Biznesi ka te vetepunesuar dhe punonjes te papaguar familjes. Biznesi eshte ne emer te gruas, por qe nuk ka leje drejtimi. Si mund te marrim leje për automjet per furnizimin e ketij biznesi? Si mund te pajisem une me leje për te […]


Qytetari: H. B. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndihma per familjet ne nevoje

Pershendetje, Jam me femije, pa te ardhura dhe kam nevoje per ndihme ne kete situate. Ku mund te drejtohem pasi nuk kam perfituar asnje ndihme nga Komuna e Golemit? Faleminderit,


Qytetari: E. M. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Trajtimi i ankeses nga tatimet per pagen e luftes

Pershendetje, Nuk po marr dot zgjidhje nga tatimet, si me kontakt fizik ashtu dhe me email. Kam nje bar kafe ku jane siguruar 2 punetor.  Nje nga punetoret e ka marre pagen e luftes, kurse tjetri ende jo ndonese jane ne nje nr nipti. Ekonomistja me thote qe te presim. Ka derguar edhe ankese me […]


Qytetari: n. l. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Marrja e pages se luftes nga punonjesit e paregjistruar nga punedhenesi

Pershendetje, Si ta marr pagen e luftes kur punedhenesi nuk me kishte regjistruar? Ka ndonje mundesi? Faleminderit,


Qytetari: B. M. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth zbatimit te nje vendimi gjyqesor

Pershendetje, A ka te drejte policia rrugore te mos zbatoje nje vendim te gjykates per rishikim aksidenti? A kane te drejte drejtuesit e policise te refuzojne kerkesen per rishikim aksidenti, me 50 faqe dokumenta e prova qe tregojne se shkaktari i aksidentit nuk jam une, por shoferi tjeter? A ka te drete kompania e sigurimeve […]


Qytetari: e. v. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Marrja e pamjeve filmike të gjyqeve

Pershendetje, Jam nje ish i dënuar në Gjykatën e e Krimeve te Renda. Dua te di nese kam të drejtë të kerkoje pamje (regjistrimet audio video) te seancave te mia gjyqesore?  Ku duhet të drejtohen, dhe çfarë kosto kanë nëse bëhet? Ju faleminderit


Qytetari: N. L. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Per pagen

Pershendetje, A perfitojne page punonjesit e sistemit shendetesor qe kane ngelur jashte shtetit dhe nuk jane paraqitur ne pune? Nese e perfitojne kete page, a duhet ta perfitojne te plote? Faleminderit


Qytetari: R. R. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Te drejtat e mia per nje strehe

Pershendetje! Me ndryshimin e sistemit e gjithe shoqeria shqiptare u be pronare duke iu njohur prona. Une se bashku me familjen, jo vetem qe nuk kemi prone, por perkundrazi na eshte mohuar e drejta per te perfituar ne baze  te ligjit 1705 ne mos gaboj pas kane kaluar shume kohe dhe i kemi haruar! Jam […]


Qytetari: Y. H. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me procesin administrative ne gjykate

Kam nje proces administrative ne gjykate.  Situata e pandemise e shtyu si procedure. Si do njihet kjo periudhe kohore gjate se ciles nuk fuksiononin gjykatat?  Cilat jane efektet qe ka ky pezullim ne lidhje me procesin gjyqesor dhe ndikimin e mundshem ne te drejtat e mia si qytetar? Faleminderit,


Qytetari: K. S. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Levizje me automjet per arsye shendetsore

Pershendetje, Kam gruan shtatezene ka hyrë ne muajin e 9 nente.  Per momentin eshte shume mire, por mua ndoshta me duhet ta dergoi ne maternitet.  Se di kur do ndodhe, sonte, neser apo ne ditet ne vazhdim.  Si duhet te veproj ne lidhje me levizjen per ne maternitet, nese me ndalon nje patrullë policie?  Rekomandimin […]


Qytetari: A. M. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rregjistrimi i prones

Prsh, Kam nje problem me pronen. Familja ime ka 90 vjet ketu ku jam une sot. Kam pronen 1000 m2 me vertetim gjykate te 1994 qe i perket familjes sime. Shkoj ne hipoteke te regjistroj pronen nuk e pranojne. Thone qe rezulton toke shtet. Une kam 90 vjet ketu si familje. Kam dhe vertetim gjykate […]


Qytetari: A. C. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne lidhje me punesimin ne shtet

Pershendetje, Jam i interesuar te di nese me lejohet te punesohem ne administrate publike. Po e prashtroj si me poshte problemin qe te kuptoni dhe te me jepni nje pergjigje te sakte dhe te plote. 1. Kam aplikuar per t’u punesuar si ekonomist Bashki dhe zyra shteterore. Kam mbaruar arsimin e larte dhe i plotesoje […]


Qytetari: A. H. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Licensa e personit pergjegjes per bizneset me protokoll te kuq

Pershendetje, Kerkohet qe bizneset me protokoll te kuq te depozitojne emrin e personit pergjegjes per shendetin tek Inspektorati Shendetesor se bashku me licencen e tij. Nuk specifikohet cfare license kerkohet. Mjeku i ndermarrjes eshte tjeter gje, ndersa personi pergjegjes eshte tjeter gje. Ju lutem a mund te na sqaroni se cfare licence kerkohet ne kete […]


Qytetari: R. T. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi vendim gjykate per mjekim te detyruar

Pershendetje, Po ju parashtroj situaten: Nje person eshte i semure mendor me diagnozen Skizofreni. Jeton i vetem. Nuk merr ilacet. Mjaft i dhunshem ne komunitet. Jane bere me dhjetra denoncime ne polici dhe prokurori nga banore te pallatit e lagjes. Ne nje rast (ishte rast i rende dhune, me deshmi e prova te qarta) prokuroria […]


Qytetari: G. S. Data: 25 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth ndihmes financiare nr. 2

Pershendetje, Nje punonjese fasonerie ka lene punen qe nga fillimi i pandemise, duke mos vajtur per arsye te mungeses se kushteve se sigurise. Kjo pasi ne autobuzin me te cilin udhetojne punetoret eshte e pamundur te respektohet masa e distancimit social. Ndermarrja (fasoneria) vijon aktivitetin dhe shumica e punonjesve kane shkuar ne pune gjate kesaj […]


Qytetari: P. S. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

aplikimi per deshmi penaliteti

Pershendetje, Si mundet te marr nje deshmi penaliteti per jashte shtetit? Faleminderit


Qytetari: A. A. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Fature aforfe nga OSHEE. Si duhet ta ankimoje?

Pershendetje, Jam pensionist dhe jetoj jashte Shqiperise. Kam nje shtepi ne B. Curri, per te cilen kam nje kontrate furnizimi me energji elektrike te pezulluar dhe paguaj 340 lek ne muaj me konsum 0. Hera e fundit qe kam qene ne Shqiperi ishte ne dhjetor 2019. Nuk di kur do me krijohet mundesia te kthehem […]


Qytetari: S. H. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Jam papaguar që nga 2014, megjithëse deklarohem tek tatimet

Pershendetje, Kam qenë punësuar në një firmë ndërtimi. Për shkak të vështirësive financiare, administratori nuk më paguante, por megjithatë më deklaronte si të punësuar. Në qershor 2019, pagoi detyrimet e prapambetura për sigurimet shoqërore, ndër të cilat dhe të miat, që kishte pa i paguar që nga 2014. Në shtator dola në pension dhe në […]


Qytetari: Z. Z. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ne vijim te pyetjes: Rreth te dhenave qe disponon OSHEE

Pershendetje sërish, Ju falenderoj per pergjigjen tuaj.  Para disa ditesh ju drejtova me nje pyetje ketu rreth kontratave qe ka OSHEE. Dhe nje nga avokatet kishte shkruar ne pergjigje se perveç kontrates se dritave, ka dhe menyra të tjera që mund të shikoje avokati im per te provuar posedimin e pasurise nga ana ime. Pyetja […]


Qytetari: A. S. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Jam ne proces divorci dhe pa te ardhura

Pershendetje, Jam nje qytetare nga Shk dhe jam ne proces divorci. Per shkak te situates me eshte shtyre si date gjyqi. Si mund te informohem mbi daten e gjyqit? Gjithashtu cfare mund te perfitoje une nga paketat dhe programet e ndryshme qe ofrohen, duke qene se une jam me dy femije te mitur ne shtepi, […]


Qytetari: A. M. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nuk me aprovohet leja per pune

Dua nje marr nje leje per pune. Aplikoj ne e-albania dhe nuk me aprovohet.  Problemi qendron se une jam ne pune te zeze. Si t’ia bej per te dal e shkuar ne pune ne te tilla kushte? Faleminderit,


Qytetari: E. C. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Nisja e aktivitetit te gjykatave dhe permbarimit

Pershendetje, A mund te iki ne K/sekretarine e Gjykates me dt. 27.04.2020, per te terhequr nje vendim pasi me nevojitet patjeter?  Dhe se dyti po sherbimi permbarimor shteteror do te hapet te henen, pasi dua te ekzekutoj vendimin? Faleminderit,


Qytetari: Z. Q. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

a perfitojne page lufte pensionistet?

Pershendetje, Me date 31 mars te 2020 me kane nxjerre ne pension dhe me kane dhene letrat me gjithe libreze mbrapsht.  Doja t’ju pyes nese mund te perfitoje une page lufte apo jo sepse sigurimet shoqerore jane te mbyllura? Faleminderit


Qytetari: N. L. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kontributet e papaguara te punonjesve

Përshendetje, Kam nevoje te me ndihmoni me informacionet e meposhtme: 1. Nese nje subjekt ka gjoba (per pagese te prapambetur sigurimesh) dhe sigurime te papaguara te punonjesve te tij dhe ne nje moment shpall falimentimin, a eshte i detyruar te pakten te paguaje kontributet e punonjesve? 2. Nese ne si punonjes bejme denoncimin para se […]


Qytetari: A. U. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

a perfitojne te papunet nga paketa Covid-19?

A perfiton djali im nga këto paketa? Është i rregjitruar ne zyren e punes si punekerkues i papune, deri në muajin shkurt ka qene ne kurs për elektroshtepiake të organizuar nga zyra e punes.  Djali është 30 vjeç, nuk ka asnje të ardhur, është beqar, i ndare nga trugu familjar, me prindërit pensionist. Ju lutem […]


Qytetari: E. G. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

si mund te perfitoje perseri ndihmen ekonomike?

Trajtohesha me ndihme ekonomike si familje ne nevoje. Vajza ime kerkoi pune dhe punoi nje dite te vetme dhe me pas nuk mbajten, e larguan nga puna. Per kete dite pune kompania i pagoi 1 dite siguracion, si rrjedhoje ndihma ekonomike u nderpre ne muajin mars nga Bashkia Bilishtit me arsyen: mosdeklarim i pages mujore. […]


Qytetari: R. M. Data: 18 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ekzekutimi i nje vendimi gjyqesor

Pershendetje, Cila eshte situata me pezullimin e veprimtarise se sherbimit permbarimor per shkak te pandemise? Nje vendim gjyqesor me nr…. date .07.1996 ku ka nje detyrim per lirimin dhe dorezimin e  menjehershem te baneses se nje invalideje, a mund te depozitohet per ekzekutim kesaj te hene me dt. 27.04.2020? Faleminderit,


Qytetari: N. R. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Paketa e ndihmes financiare nr. 1 – biznes bar-kafe

Pershendetje, Jam i interesuar te di nese biznesi im bar-kafe i regjistruar ne daten 03.03.2020 dhe i mbyllur ne zbatim te urdhrave te autoriteteve mund te perfitoje nga paketa e ndihmes financiare. Drejtoria Rajonale  Tatimore me ka refuzuar 2 here kerkesen. Jemi 2 persona te siguruar nga dt. 3 mars qe punojme ne kete biznes. […]


Qytetari: E. O. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A perfitoje nga amnistia e te denuarve?

Doja te dija nese perftoje nga amnistia. Kam qene me sherbim prove 3 vjet dhe me kane ngelur edhe disa muaj. Faleminderit,


Qytetari: F. P. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth përfitimit të pagës së luftës

Nëse një punëtor ka qenë pa pune prej datës 11 Mars, por ka filluar punë këto ditë, ose pret të filloj punën javën tjetër, a e përfiton pagën e luftës? Faleminderit


Qytetari: M. R. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Ndryshimi i avokates se caktuar nga gjykata- ndihma juridike falas

Pershendetje, Kam perfituar ndihme dytesore falas dhe perjashtim nga tarifat e gjykates. Nese une i bej nje kerkese me shkrim Ministrise se Drejtesise, Drejtorise se Ndihmes Juridike Falas qe te ma zevendesoje kete avokaten e caktuar nga Gjykata dhe te me ofrohet nje avokat/e nga Tirana, pra nje nga avokatet e Klinikave te Ligjit apo […]


Qytetari: S. .. Data: 24 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

A ju takon avokateve te perfitojne pagen e luftes?

Pershendetje, A mendoni ju se avokatet duhet te perfshihen ne pagen e luftes ne nje kohe kur gjykatat u mbyllen dhe puna u nderpre me akt normativ? dhe a mundeni te na perfaqesoni ne procesin gjyqesor kunder KM dhe Ministrise se Finances per shperblimin e demit te krijuar si pasoje e pezullimit te proceseve gjyqesore […]


Qytetari: V. H. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Kerkese padi kunder institucionit

Pershendetje, Jam e punesuar ne Drejtorine e Formimit Profesional Dr.  Kerkoj te padise institucionin ku punoj, pasi kam qene e punesuar si instruktore me kohe te plote, por perpara 4 vitesh drejtuesi me nje vendim te tijin, te cilin e kam gjetur rastesisht, me ka kaluar ne part-time dhe nuk jam njoftuar institucionalisht. Gjithashtu, duke […]


Qytetari: E. G. Data: 23 April , 2020, Kategoria: Pune. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Rreth perfitimit te pages se luftes

Pershendetje Kam 2 (dy) vjet qe punoj mekanik ne nje firme transporti nderkombetar. Ne fund te marsit na dhane nje dokument per te firmosur per pergjysmimin e rroges. Kush nuk e firmoste pushohej nga puna. Dokumenti u firmos nga te gjithe ne punonjesit. Me dt 13 prill na u komunikua shkeputje e perkohshme nga puna. […]


Qytetari: M. S. Data: 22 April , 2020, Kategoria: Uncategorized. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Divorci dhe kujdestaria e femijeve

Pershenetje, Jam nje nene e 2 djemve 7 dhe 4 vjec. Dua per arsye te ndryshme te ndahem nga bashkeshorti, po kam frike se mos me merr kujdestarine e femijeve. Une vet nuk jam ne pune. Kam shtepine ne emrin tim dhe makinen. Ju lutem me tregoni nese mund te mi marre ai femijet?  dhe […]


Qytetari: A. H. Data: 22 April , 2020, Kategoria: Familjare. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Si te mbroj dhe te marr pronen time?

Pershendetje, Jam nje zoteri nga Lbzh dhe me kane zaptuar token prej 5 dylym.  Une e kam me certifikate pronesie dhe personi qe na e ka zaptuar, jo vetem mua por shume te tjereve, na kercenon. Une paguj taksat, ndersa personi qe e ka zaptuar e punon dhe e mbjedh. Ne lidhje me kete problem […]


Qytetari: L. S. Data: 22 April , 2020, Kategoria: Ceshtje pronesie, Kerkese per ndihme juridike dytesore. Shiko Përgjigjet e Avokateve.

Probleme me kompanine ndermjetesuese per punesim ne Gjermani

Pershendetje te nderuar, Jam nje infermier me kontrate pune ne Gjermani, disponoje kualifikimin e duhur, license gjermane si dhe vize pune. Problemi eshte se kompania qe ka marr persiper transferminin