Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje Kam kontrate sipermarje te 2020 te pa rregjistruar nga une, pas 2016 eshte kjo pergjegjesi e porositesit apo e sipermaresit? Si mundet te konfirmoj rregjistrimin nese sipermaresi e ka kryer dhe nese jo cfare zgjidhje ka?
Qytetari: A.H.
Data: 28 March 2023, Kategoria: Administrative
Punoj ne administrate shteterore prej vitit 2011. Ne vitin 2016 mora statusin e nenpunesit civil. Per momentin jam me leje lindjeje dhe raporten e fundit e kam deri me dt.13.06.2023. Per arsye familjare dua te jap doreheqjen nga puna… Dua te di: kur duhet te paraqes doreheqjen qe te jem ne rregull me afatet… a […]
Qytetari: G.R.
Data: 27 March 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje kam blere nje toke para 15 vitesh dhe kemi lidhur kontraten prane nje zyre noterie ne Tirane. Noterja ka ngaterruar dy shkronja te mbiemrit dhe vitin e lindjes nga 1966 ne 1958. Personi me te cilin eshte lidhur kontrata e shit-blerjes ka qene vellai i pronarit te tokes , i cili mbarte prokure qe […]
Qytetari: B.S.
Data: 23 March 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje! Kam nje femije 3 vjec me ish-bashkejetuesin. Ai ka njohur atesine e femijes, por me ate une nuk kam patur celebrime. Tani ai ka nderruar mbiemrin, eshte larguar jashte shtetit dhe ka vazhduar jeten e tij.. Nuk eshte pergjigjur per femijen, nuk interesohet. Tani une dua te largohem per te punuar jashte shtetit gjate […]
Qytetari: N.I.
Data: 20 March 2023, Kategoria: Familjare
Pershendetje ! Pyetja ime eshte jam pjes e nje komisioni te nje prokurimi publik si antare dhe ne mbarim te dy tenderave qe kishim hapur dhe disa te tjere per tu vazhduar . Ne mbarim te procedurave te tenderave te hapur dhe mbylljen e tyre a mundem qe te mar lejen vjetore e cila me […]
Qytetari: B.D.
Data: 20 March 2023, Kategoria: Puna
Eshte nje ligj bankar qe permend qe personi nuk eshte i pershtatshem te ushtroje funksionin e administratorit kur “eshte ne ndjekje penale ose ndaj tij eshte dhene nje denim penal i forme se prere”. Kodi i Procedures Penale permend disa terma : nga person i dyshuar per nje veper penale, person nen hetim, i pandehur […]
Qytetari: L.C.
Data: 13 March 2023, Kategoria: Penale
Gjat aplikimit per kerkese per legalizim te ndertimit informal kam derguar pa dashje kontraten origjinale qe kam me shoqerine qe ka ndertuar pallatin. Dua te me kthehet kontrata origjinale por nuk di si te veproje . Ju lutem cfare me sugjeroniii ju lutemmm me ktheni nje pergjigje sa me shpejte sepje jam shum e merzitur […]
Qytetari: E.H.
Data: 13 March 2023, Kategoria: Administrative
Rasti eshte ky: Jetojme ne nje qytet. Shum vite me pare , babai im i ndjere ka pas zaptuar nje cope toke e llojit “ mal” (sot kjo zone eshte shpallur zone arkeologjike) Mund të themi qe babai e ka perdorur ose poseduar kete pjese toke e llojit “ mal”… Kjo cope toke rezulton toke […]
Qytetari: F.F.
Data: 9 March 2023, Kategoria: Civile
I’m American pensioner got in real estate scam in Vlora and became homeless. I cannot pay lawyers as I need to think about a roof over my head. What a person should do in that case?. I’m looking for the answer for 2 years already with 0 result
Qytetari: D.V.
Data: 13 June 2022, Kategoria: Uncategorized