Tregtare

Pershendetje! Dua te regjistroj nje subjekt shoqeri tregtare sha, e cila do te perbehet nga dy subjekte juridik shpk. Ligji percakton se SHA-te mund te krijohet nga nje ose dhe me teper subjekte juridik, por duke qene se forma eshte e ndryshme shpk, a perben nje pengese per te mos u regjistruar shoqeria e re […]
Qytetari: D.S.
Data: 25 Qershor 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Ju lutem si veprohet ne rastin kur ne nje  vendim asambleje per rritje kapitali, ortaku prezent ne mbledhjen e asamblese nuk pranon te nenshkruaje, pra abstenon. Riperseritet  vendimi mbas 30 ditesh dhe eshte e njejtja situate. Si veprohet ne te tilla raste? A mund t’i drejtohemi gjykates  duke kerkuar perjashtimin e ortakut i cili […]
Qytetari: D.S.
Data: 22 Qershor 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Jemi dy ortake te nje SHPK-je dhe po mendojme te ndryshojme objektin e aktivitetit te shoqerise, qe do te jete krejt ndryshe nga aktuali. Donim te dinim nese ne QKB duhet te dergojme per rregjistrim thjesht vendim asambleje per kete gje apo duhet te dergojme edhe statutin e ri te ndryshuar? Meqe objekti eshte […]
Qytetari: A.C.
Data: 26 Mars 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje, Dua te hap nje firme ndertimi ne Shqiperi dhe kam nevoje per informacion rreth proceseve te nevojshme, dokumentave dhe sa kohe mund te duhen per mbylljen e te gjitha procedurave te rregjistrimit te biznesit. Faleminderit,
Qytetari: A.C.
Data: 17 Mars 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Nese mund te me ndihmoni me nje pergjigje. Nese hap nje biznes ne formen e SHPK-se, ku per objekt veprimtarie kam psh., reklamime biznesesh dhe me vone vendos ta nderroj totalisht objektin ne statut, duke ushtruar aktivivitetin e bar-kafe dhe objekti i bie sherbim kafeneje, a me lejohet ta bej kete gje apo kam […]
Qytetari: A.K.
Data: 21 Janar 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Nese hap nje biznes ne formen e SHPK-se, ku per objekt veprimtarie kam psh., reklamime biznesesh dhe me vone vendos ta nderroj totalisht objektin ne statut, duke ushtruar aktivivitetin e bar-kafe dhe objekti i bie sherbim kafeneje, a me lejohet ta bej kete gje apo kam pengese ligjore? Faleminderit dhe punè te mbare!
Qytetari: A.K.
Data: 18 Janar 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Jam regjistruar si person fizik. A mundet te shnderroj kete forme timen te biznesit, ne shpk? Apo duhet me patjeter ta mbyll niptin tim dhe te nis nje shoqeri te re?Nese po, si mund ta realizoj kete konvertim? dhe a do kem te njejtin nipt po bera shnderrim? Faleminderit!
Qytetari: A.G.
Data: 16 Janar 2022, Kategoria: Tregtare

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë