Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Kam nje prone te trasheguar nga gjyshi qe eshte e njohur per kompesim nga ATP, por dy xhaja dhe nje halle nuk jetojne me, dhe femijet sjane te interesuar per pronen me siper, nderkohe qe ligji sme lejon te vijoj per kompesim pa bere pjestimin e pjeseve ndaj duhet te verifikoj nese ka deshmi […]
Qytetari: S.G.
Data: 26 Shtator 2023, Kategoria: Trashëgimia
Miredita! Motra ka nderruar jete para nje viti. Ajo juk ka patur femije dhe tani bashkeshorti i saj ka arritur tja dhurone token dhe shtepine nipit te tij. Nuk e kuptoj si ka arritur ta beje kete kur kjo shtepi eshte nderruar pas marteses. Ju lutem si duhet te veproj qe te perfitoj pjesen qe […]
Qytetari: A.L.
Data: 27 Mars 2023, Kategoria: Civile, Trashëgimia
Përshëndetje, është lënë një trashëgim nga e ëma për 2 vajzat e saj me testament të noterizuar. Vetëm këta të dy nga tre fëmijë janë konsideruar duke lënë djalin pa trashëgim. A ka djali tani të drejtë të hedhë poshtë testamentin duke argumentuar se fëmijët e tij (pra nipërit e mbesat trashegimilenesit) kanë qenë të […]
Qytetari: A.B.
Data: 3 Janar 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia
Babai im më ka lene testament gjithe pronate tij ne emrin tim se me mua ka jetuar per gati 30 vjet, vajzen tjeter e ka perjashtuar nga testamenti. ne kohen qe ai e ka bere testamentin motra ime e ka pasur femijen minoren. testamentin e tehoqa tani nga avokati se ashtu kam probleme me pronat. […]
Qytetari: A.C.
Data: 22 Dhjetor 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia
Përshëndetje, kam nie trashegimi nga babai im qe mi ka lene mua te gjitha cfare disposnonte se ka jetuar me mua due familjen time preja gatt 30 vjetesh, nuk njihet nga shteti shqiptar sepse ai e ka perjashtuar vajzen tjeter nga testamenti che ne kohen qe eshte perpiluar vajza e motres ka ene 15 vjec […]
Qytetari: A.C.
Data: 21 Dhjetor 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia
Pershendetje shum kohe me par kam kryer veprime ne zyren noteriale per celjen e aktit te trashegimise . Por pa qen ne dijeni dhe pa u njoftuar nga noteri qe ky akt duhej dorezuar brenda afatit kohor 30 dite . Doja te dija se a ka ndonje menyr per te shmangur kamavonesen ose a jan […]
Qytetari: R.R.
Data: 8 Dhjetor 2022, Kategoria: Trashëgimia