Kategoritë e Përgjigjeve

Përshëndetje doja të ju pyes në lidhje me marrjen e shtetësisë së Shqipërisë. Jam nga Kosova. Gjyshi im ka poseduar një pasaportë shqiptare, dhe tani pasaporta është me afat të skaduar, ai ka vdek, deshta të dijë nëse pasardhësit e tij mund të paijisen me pasaportë shqiptare, apo jo.
Qytetari: K.K.
Data: 19 Janar 2023, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Jetoj ne gjermani nga 10 vjet me rregulla. Dua te mar shtetesine Gjermane, prandaj para nje viti kam bere kerkesen ne e-albania per aplikimin. Mbasi plotesova personalisht te gjith dokumentacionin e kerkuar, shkova ne Berlin dhe i doresova ne ambasaden shqiptare simas rregullave. Kaluan disa muaj dhe asnje pergjigje, kontaktova disa here ambasaden per […]
Qytetari: D.A.
Data: 9 Janar 2023, Kategoria: Shtetësi
Përshëndetje! Ju falenderojmë për punën që bëni. Më lejoni t’ju pyes, çfarë nënkupton konkretisht ligji për shtetësinë me “lidhjen familjare në vijë të drejtë deri në 3 shkallë”. Rasti konkret, një kosovar X ka xhaxhain me shtetësi shqiptare.  A mundet ta fitojë nënë shtetësinë shqiptare shtetasi X sipas origjinës? Ju faleminderit!
Qytetari: A.S.
Data: 24 Dhjetor 2022, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Kam nevoje per nje keshille ligjore nga ana juaj. Ne kemi origjine nga Republika e Shqiperise, konkretisht gjyshi im ka lindur ne Zhupan te Fierit. Jam i interesuar qe te pajisem me nenshtetesi shqiptare sipas origjines, por kemi probleme te mosperputhshmerise pasi qe familja ne Shqiperi ka pasur mbiemrin S….., ndersa ne Kosove kemi […]
Qytetari: L.Z.
Data: 9 Shtator 2022, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Doja t’ju pyesja se cfare hapash duhet te ndermarr unë si shtetas i Kosoves per te drejten e pasaportes shqiptare? Ju bej me dije se martesen me gruan time e kemi bere ne Shqiperi, pasi qe gruaja ime posedon pasaporten e Shqiperise. Ne tani per tani bashkejetojme ne Gjermani, mirepo dua shume qe ta […]
Qytetari: A.L.
Data: 30 Gusht 2022, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje Jam shtetas zviceran por me origjine shqiptare. Si i tille dua te kem edhe shtetesine shqiptare. Ne arkivat e shqiperise nuk ka te dhena per origjinen time edhe pse te paralindurit e mi ishin nga shqiperia. Si te veproj tani? (Ligji nr. 113/2020) Ju faleminderit paraprakisht.
Qytetari: A.T.
Data: 21 Qershor 2022, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Jam i martuar prej 3 vitesh dhe duam qe bashkeshortia te marr shtetesine shqiptare. Ajo eshte kosovare. Problemi eshte qe ne nuk banojme ne Shqiperi dhe e kemi te pamundur qe ajo te jete personalisht. Jam i interesuar te di nese mund te behet kerkesa ndermjet nje avokati apo permes ambasades shqiptare? Ju faleminderit,
Qytetari: E.Z.
Data: 19 Maj 2022, Kategoria: Procedura administrative, Shtetësi