Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Jam nje punedhenes ne sektorin e fasonerise dhe kam realizuar vleresimin e riskut ne vendin e punes perpara 21 muajsh. Cfare percakton ligji lidhur me afatet ose kushtet kur duhet te realizohet serish vleresimi i riskut ne pune? Ju faleminderit,
Qytetari: A.H.
Data: 12 Dhjetor 2021, Kategoria: Punë
Pershendetje jam mesuese ne nje shkolle 9 vjecare ne Tirane. Muajin qershor kam marre leje pa te drejte page. Ne muajin gusht qe i bie te jete leja e zakonshme jam paguar me 10.000 leke te reja me pak , me arsyetimin se leja llogaritet ne nje vit kalendarik dhe une nuk e kam te […]
Qytetari: K.H.
Data: 13 Shtator 2021, Kategoria: Punë
Pershendetje. Problematika ime konsiston ne ndryshimin e pozicionit te punes tre here brenda vitit te pare. Tetor 2020 emerim i perkohshem si specialiste B.Njerezore.Maj 2021 levizje paralele si Juriste e tani Shtator 2021 Specialiste Edukimit ne vazhdim. Theksoj se nga ana institucionale nuk eshte respektuar asnje procedure e mirefillte punesimi as me Kod Pune as […]
Qytetari: S.S.
Data: 9 Shtator 2021, Kategoria: Punë
Pershendetje, Deshiroj te di nese perfitoj leje vjetore te paguar sipas situates me poshte: kam kontrate pune individuale me kohe te plote, 1 vjecare e cila fillon ne date 1 tetor 2020 e perfundon me 1 tetor 2021. Ne kompanine ku punoj per arsye insitucionale, lejet vjetore ezaurohen nga data 1-21 gusht dhe 24 dhjetor-3 […]
Qytetari: A.K.
Data: 27 Gusht 2021, Kategoria: Punë
Pershendetje.Kam 7 vite qe punoj ne nje kompani dhe me duhet te shkepus marredhenien e punes. Sipas kontrates e kam me detyrim te rri 3 muaj por une do qendroj vetem 2 jave.Por nderkohe jam ofruar te punoj ne fundjava,te punoj online,derisa keto te kene nevoje.Cfare efektesh ka prishja e kontrates?Dhe nese me hedhin ne […]
Qytetari: G.M.
Data: 1 Gusht 2021, Kategoria: Punë
Pershendetje, Me date 13.7.2020 me ka mbaruar leja e lindjes dhe jam kthyer ne pune. Gjate vitit 2020 kam akumuluar 24 dite leje, sepse punoj 7 ore ne nje kompani call center. Nderkohe, 10 dite leje i kam pasur te vitit 2019 te cilat mund t’i merrja ne vazhdim. Ekonomistja e zyres me cakton si […]
Qytetari: B.H.
Data: 26 Shkurt 2021, Kategoria: Punë
Jam nje punonjese e policise se burgjeve. Me kane larguar nga puna me pa te drejte. Per kete kam bere ankese tek Ministria e Drejtesise dhe akoma nuk mbledhur komisioni. Ka 2 muaj qe e kam ankimuar kete ceshtje dhe jam ne pritje. Si mund te veproj? Faleminderit,
Qytetari: A.M.
Data: 22 Janar 2021, Kategoria: Punë