Kategoritë e Përgjigjeve

Kam në pronësi nga trashëgimia e prinderve 10 m2 nga sipërfaqja  totale prej 57 m2, unë nuk dua ta shes pronën dua ta mbaj të jem pjesëtare, por vëllai tjetër po më bën presion që të ma bleje pjesën. Si mundem sipas ligjit që ta mbaj atë pjesë?
Qytetari: A.C.
Data: 27 Shkurt 2023, Kategoria: Pronësi
Pershendetje kam nje konflik me nje komshi Per ceshtje pronesie Si mundet te verifikoj ne se certificata qe komshiu im me ka sjell eshte e sakt a po’ fallco Faleminderit
Qytetari: N.V.
Data: 6 Shkurt 2023, Kategoria: Pronësi
Kam marre lejen e legalizimit ne korrik 2022 ne gusht 2022 aplikova te albania per harte certifikat kartelen me vjen pergjgija qe eshte derguar per afishim ne bashkine 45 dite she mbas 45 ditesh apliko per rf2 .aplikova per rf2 dhe bej nje av zero pa pagese dhe me thon akoma skemi pergjigje nga Bashkia […]
Qytetari: L.T.
Data: 2 Shkurt 2023, Kategoria: Civile, Pronësi
Pershendetje kam marre lejen e legalzimit te shtepise ne korrik 2022 ne gusht kam aplikuar per certifikat harte kartele .me vjen pergjigja qe e kemi derguar per afishim 45 dite ne bashkine .Mbas 45 dite bej aplikim rf2 dhe nje av zero dhe me vjen pergjgija te e albania qe nuk procedojm dot se nuk […]
Qytetari: L.T.
Data: 2 Shkurt 2023, Kategoria: Pronësi
Pershendetje Kam nje ndertese ne te cilen ushtroje biznesin tim ne te gjithe siperfaqen e kesaj prone . Ekonomisti me thote qe ne baze te standarteve te kontabilitetit kete ndertese duhet ta perfshijme ne bilanc sepse biznesi ka kontrollin efektiv te saj , dhe cdo vit amortizohet dhe eshte shpenzim i zbritshem . Kjo prone […]
Qytetari: A.L.
Data: 1 Shkurt 2023, Kategoria: Pronësi
Kam marr në përdorim një truall për 100 vjet për përdorim! Në vitin 1991 kam ndërtuar një lokal , kam hartat e vjetra, hipotekore, në vitin 2010 u  shëmb një pjesë e lokalit pasi do ndëryhej nga bashkia për rregullimin e një përroji që i binte afër lokalit, në 2015 morra shpërblim me vendim gjykate […]
Qytetari: A.D.
Data: 24 Janar 2023, Kategoria: Civile, Pronësi
Pershendetje, Behet fjale per nje shtepi ku gjyshi im eshte pronar nga nje akt dhurimi qe i eshte lene nga 3 motrat dhe mamaja e tij para viteve 80. Gjyshi ka vdekur dhe tani jeton gjyshja ime. Dy prej motrave te tij nuk kane patur femije, ndersa njera po. Vajza e se ciles ka sjellur […]
Qytetari: L.K.
Data: 23 Janar 2023, Kategoria: Civile, Pronësi
Pershendetje I/E Nderuar Kam nje problem me privatizimin banesë 2+1… Në vitin 1992 në banesë kane jetuar 2 familje gjyshja, gjyshi dhe babai im në 1+1 në një certifikatë familjare, ndërsa familja tjetër në 1 dhome ishte xhaxhai im nusja dhe e bija 4 vjeçare. Këta të fundit ishin te ndare nga trungu familjar i […]
Qytetari: S.S.
Data: 22 Dhjetor 2022, Kategoria: Pronësi
Pershendetje.Kam blere nje toke ne vitin 2002 dhe kam nje kontrate shit blerjeje te lidhur prane nje zyre noteriale ne emrin tim ,personat prane gjendjes civile me kane ndryshuar shkronjat e fundit te mbiemrit dhe pergjigjja e tyre eshte qe nuk mund ta rregullojme dhe mjetet e identifikimit jane me mbiemrin e ndryshuar .Cilat jane […]
Qytetari: D.S.
Data: 20 Dhjetor 2022, Kategoria: Pronësi
Pershendetje.Kam blere nje toke ne vitin 2002 dhe kam nje kontrate shit blerjeje te lidhur prane nje zyre noteriale ne emrin tim ,personat prane gjendjes civile me kane ndryshuar shkronjat e fundit te mbiemrit dhe pergjigjja e tyre eshte qe nuk mund ta rregullojme dhe mjetet e identifikimit jane me mbiemrin e ndryshuar .Cilat jane […]
Qytetari: D.S.
Data: 20 Dhjetor 2022, Kategoria: Pronësi