Procedura gjyqësore

Pershendetje, Doja te dija per leshimin e autorizimit nga gjykata per kalim kufiri me femijen e mitur, ne rastin kur ish-bashkeshorti nuk e leshon. Ju lutem, me cfare akti i drejtohesh gjykates, me kerkese apo kerkese-padi? Cila eshte forma e duhur dhe cfare dokumentacioni duhet t’i paraqes gjykates? Faleminderit dhe pune te mbare!
Qytetari: K.J.
Data: 9 Shtator 2022, Kategoria: Procedura gjyqësore
Pershendetje, Nje i aferm i imi ka qene ne marredhenie pune ne nje institucion shteteror per disa vite radhazi dhe ne muajin shkurt 2022 del ne pension. Mirepo gjate periudhes qe ishte ne marredhenie pune nuk i jane paguar as shpenzimet e transportit, lejet vjetore, daljet ne pune ne ditet e shtuna e te diela […]
Qytetari: A.J.
Data: 9 Shtator 2022, Kategoria: Marrëdhenie pune, Procedura gjyqësore
Me date 11.05.2022 eshte shpallur vendimi nga gjykata e apelit administrative tirane, une kam fituar gjyqin kundrejt te te paditureve qe eshte institucioni social shteteror qe do me pajisin me statusin e jetimit. Nuk kam asnje njoftim qe pas perfundimit te gjyqit, si duhet te veproj? po ju dergoj foton e rezultatit final nga gjykata.
Qytetari: D.J.
Data: 7 Shtator 2022, Kategoria: Procedura gjyqësore
Pershendetje! Pyetja konsiston ne posedimin pa nderprerje (neni 169 KC ) te nje siperfaqe trualli prej 418 m2 te perfituar nga Bashkia dhe Keshilli Bashkiak ne vitin 2000, ku kam kryer dhe pagesat perkatese si per truallin dhe per lejen e ndertimit ne vitin 2003. Per truallin e blere eshte lidhur edhe kontrate administrative me […]
Qytetari: B.H.
Data: 1 Shtator 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Procedura gjyqësore
Pershendetje, jam ne pozicionin e te paditurit (nena ime) për nje ceshtje prone (me objekt -njohje si pronar) me nje akt-premtim dhe duhet te depozitoj nje deklarate mbrojtjeje për 30 dite. Pyetja ime eshte, qe kam konstatuar qe pala paditese pervec emrit te nenes qe nuk e shkruajtur mire, ka nxjerre nje kartele pasurije shume […]
Qytetari: I.K.
Data: 22 Gusht 2022, Kategoria: Procedura gjyqësore
Pershendetje, Gjykata ka dhene nje vendim ndaj meje sipas te cilit duhet te paraqiten nje here ne dy jave. Ju lutem, a mund te me sqaroni se cfare perfaqeson ky vendim gjyqesor? A eshte ky vendimi perfundimtar apo procesi gjyqesor vazhdon ende? Per detaje, konsultohuni me dokumentacionin bashkelidhur. Ju faleminderit paraprakisht per informacionin,
Qytetari: M.H.
Data: 8 Gusht 2022, Kategoria: Penale, Procedura gjyqësore
Pershendetje, Me eshte shkruar gabim mbiemri ne diplomen e shkolles se mesme. Konkretisht eshte shenuar gabim shkronja e fundit e emrit, si dhe muaji i ditelindjes. Dua te ngre padi ne gjykate. A parashkruhet kjo padi, pasi une jetoj ne Greqi dhe per momentin nuk kam kohe? Ju faleminderit paraprakisht per informacionin,
Qytetari: A.S.
Data: 6 Gusht 2022, Kategoria: Procedura gjyqësore
Pershendetje. Kam nje vendim themeli nxora vendim ekzekutimi per ne Permbarimin Shteteror por gjyqtari si ka dhene te gjitha pikat. Per zbatim jane 3 pika, nje pike se kam. Me pengon zbatimin e vendimit sic me thote permbarusi. Si mund ta zgjidh ku te shkoj? Luan rol kjo pike qe mungon? Me jepni nje orientim […]
Qytetari: ..
Data: 28 Korrik 2022, Kategoria: Procedura gjyqësore

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë