Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Po ju drejtohem lidhur me rastin e nje te afermes sime, mbi perfitimin e pensionit te pleqerise. Di qe nje person mund te perfitoje pension minimal por kushtet e pranueshmerise mbi kete perfitim nuk i kam te qarta. E afermja ime ka vetem 3 vite te siguruara, cfare mund te beje per te perfituar […]
Qytetari: R.H.
Data: 28 Korrik 2023, Kategoria: Administrative, Pensioni
Përshëndetje , jam grua 63 vjeç dhe kam bërë aplikim për pension edhe pse duhet ta kisha bërë që 61 vjeç por nuk kisha vitet e punës dhe po prisja që ti bëja , gjithsesi u interesova dhe më thanë që nuk ndryshonte shumë prandaj në janar 2023 bëra aplikimin . Doja të dija a […]
Qytetari: K.L.
Data: 31 Mars 2023, Kategoria: Pensioni
Pershendetje! Dua te aplikoj per pension pleqerie pasi kam mbushur moshen e pensionit. Jam ne proces te mbledhjes te dokumentacionit te kerkuar, por gojarisht me kane thene qe mund te perfitoj dhe pension suplementar. Kam punuar rreth 8 vite ne polici(1996-2004) dhe jam i interesuar nqs mund te perfitoj pension suplementar dhe si duhet te […]
Qytetari: A.M.
Data: 29 Mars 2023, Kategoria: Pensioni
Pershendetje . Kam humbur librezen e punes , dhe tani jam 65 vjec si mund te aplikoje per pension , ku mund ti gjeje vitet e punes Faleminderit
Qytetari: X.C.
Data: 21 Mars 2023, Kategoria: Pensioni
Përshëndetje .Jam një qytetar që jam ne prag të pensionit.Kam kryer pune ne shum vende te ndryshme ,fabrike,banka e kursimeve ,ne asistence,tatime e taksa dhe se fundi punoj ne istuticion vendor,ju lutem me jepni nje pergjigje ku mund ti gjeje te gjithe keto vite pune .Kujt mund ti drejtohem. Ju falenderoj ne punen tuaj.
Qytetari: T.D.
Data: 13 Mars 2023, Kategoria: E-Albania, Pensioni
Pershendetje kam 3 vite pune pa njohur ne pension me ISSH , perkatesisht ne kooperative , per shkak te mbiemrit por kam nga gjendja civile nje vertetim ku provon se nuk ka asnje person tjeter me keto gjeneralitete nuk me jane njohur as ne Komision Rajonal Ankimimi as Komision Qendror ne Tirane , dua ti […]
Qytetari: R.R.
Data: 7 Shkurt 2023, Kategoria: Pensioni, Punë
Përshëndetje Juristi online! Nëna ime ka 12 vite punë të deklaruara. Ne dëshirojm që të paguajmë pjesën tjetër (3 vite) për të përfituar pensioni minimal. Sa është pagesa për secilin vit ju lutem? Përse disa paguajn 450 (mijë lekë të reja) dhe disa 900 (mijë lekë të reja) për secilin vit, ju lutem? Faleminderit paraprakisht […]
Qytetari: Z.M.
Data: 9 Janar 2023, Kategoria: Pensioni, Sigurimet shoqërore
Përshëndetje! Dua një informacion. Unë kam plotësuar 15 vjet punë që në vitin 2010, kam pasur disa probleme për t’i gjetur këto vite pasi shumica e viteve kanë qenë në koperative bujqsore dhe ngatrresa me emrin time .. .Sot që jam 61.8 vjeçe aplikova për pension nëpërmjet e-albania. Desha të di në çfarë moshe është […]
Qytetari: E.H.
Data: 9 Janar 2023, Kategoria: Pensioni
Përshëndetje dhe qoft ky vit i Ri mbaresi per te gjithe! Kam nje pyetje shume te rendesishme ju lutem. Mami im eshte e datlindjes 1961 pra 61 vjeç dhe ka 13 vite punë (te tjerat i kan humbur i kan then te ISSH dhe nuk i gjejn) Ju lutem si duhet te veproj ose ku […]
Qytetari: Z.M.
Data: 6 Janar 2023, Kategoria: Pensioni, Sigurimet shoqërore