Legjislacion

Pershendetje,cfare problemi ka nese afati i pezullimit te lejes se drejtimit ka mbaruar por nuk e kemi terhequr patenten
Qytetari: R.O.
Data: 19 Shtator 2022, Kategoria: Legjislacion
Përshëndetje! Ku mund të kryej denoncim në lidhje me shqetësimet që vijnë nga një klerik? Si mund të procedohet penalisht per akuzimet dhe shqetesimet ndaj njerezve? Cilat jane bazat ligjore?
Qytetari: Z.J.
Data: 19 Shtator 2022, Kategoria: Legjislacion
Pershendetje, Ju lutem me ndihmoni me nje informacion ligjor, referuar kuadrit ligjor ne fuqi, ne lidhje me pyetjet e meposhme qe lidhen me procedurat e shpronesimit te pasurive te pronareve private. A duhet shpronësuesi të njoftojë pronarin e prones për shpronësimin? A duhet të kërkohet pëlqimi i pronarit per shpronesimin? Kur duhet të paguhet kompensimi […]
Qytetari: D.V.
Data: 1 Shtator 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legjislacion
Pershendetje. Jam nje shtetase shqiptare qe jetoj ne angli prej 6 vitesh. Kam ardhur me vize martese e cila nuk zgjati derisa u divorcuam dhe me pas nje kohe relativisht te gjate te aplikimit per divorc, me date 18 gusht me jepet e drejta e divorcit pasi kerkesa erdhi nga une. Martesa eshte bere ne […]
Qytetari: D.M.
Data: 22 Gusht 2022, Kategoria: Legjislacion
Përshëndetje, Kam bërë kërkesë prane institucionit ku punoj për ndihmë financiare si pasoje e vdekjes se nje anetari te familjes (nenes sime).  Nuk ma akordojne me pretendimin se duhet ta kem nënën në perberje te certifikates familjare. Ne pergjigje i referohen nenit 7 te ligjit nr. 929, viti 2010. Ne dijenine time, ndaj këtij ligji janë […]
Qytetari: E.D.
Data: 16 Gusht 2022, Kategoria: Legjislacion
PERSHENDETJE. JAM NE NJE PROCEDIM PENAL NE GJYKAT, VENDIMI NUK ESHTE DHENE AKOMA, POR DUHET TE PUNESOHEM. INSTITUCIONI KU DUA TE FILLOJ PUNE ME KERKOJ VERTETIM GJYKATE DHE PROKURORIE, TE CILAT SPECIFIKOJNE QE REZULTOJ NE PROCES GJYQESOR. A DUHET TE NDIKOJNE KETO, KUR DESHMIA E PENALITETIT ESHTE E PASTER? CESHTJET GJYQESORE MUND TE ZGJASIN EDHE […]
Qytetari: L.L.
Data: 28 Korrik 2022, Kategoria: Legjislacion
Pershendetje, desha te di ne rastin kur punonjesi eshte me raport mjeksor por gjate ketyre diteve të raportit i bie nje dite pushimi zyrtar, si duhet shenuar dhe llogaritur ajo dite, si Leje apo Raport? Faleminderit shume!
Qytetari: R.N.
Data: 28 Korrik 2022, Kategoria: Legjislacion

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë