Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Kam nje kredi ne Shqiperi dhe eshte ne permbarim (proces ekzekutimi) prej 2 vitesh. Kam bere disa pagesa, por nuk mund ta paguaj me pas gjobave te shtuara. Aktualisht jetoj ne Greqi dhe doja te te dija nese kjo kredi e pashlyer me pengon ne procedurat e marrjes se lejes se qendrimit ne shtetin […]
Qytetari: K.S.
Data: 27 Qershor 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve
Kam marre nje kredi 500 000 lek te reja ne 2014 ( ne nje tjeter banke te nivelit te 2 , jo ne ate te cilen me kalon rroga rregullisht cdo muaj ) dhe kam vazhduar ta shlyej rregullisht deri ne shkurt te 2016 diten qe humba punen . Ne 2018 vazhdova serisht pune por […]
Qytetari: E.K.
Data: 13 Qershor 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve, Marrëdhenie pune
Pershendetje, Kam pasur nje kredi te ish-Banka Popullore ku garanci kam lene nje kat te nje objekti qe kam ne emrin tim. Prona eshte vleresuar per nje vlere prej 75 milione leke te vjetra dhe kam marre 50 milione te vjetra kredi. Kam lare 10 milione leke dhe me pas nderpreva pagesat per arsye ekonomike. […]
Qytetari: B.I.
Data: 9 Qershor 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Ekzekutimi i detyrimeve
Pershendetje i/e nderuar Jurist/e. Kam nje problem ne lidhje me nje hua qe i kam dhene nje personi te njohur, me akt noterial sipas ligjit, ne shumen prej 50.000 euro me afat 3 vite. Pa asnje interes. Tani problemi qendron qe po vjen fundi i 3 vjeçarit dhe ai nuk me pergjigjet fare. Ju lutem, […]
Qytetari: E.M.
Data: 2 Qershor 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve
Pershendetje! Une e kam permbushur vullnetarisht detyrimin si debitor, detyrim i cili me eshte urdheruar ne shkresen e ekzekutimit vullnetar. Gjithashtu kam depozituar ne zyren e permbarimit edhe kerkesen per heqjen e sekuestrove. Cfare masash te tjera duhet te ndermarr per heqjen e sekuestrove nga permbaruesi? Faleminderit,
Qytetari: E.S.
Data: 31 Maj 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve
Pershendetje, Para nje viti kam marr nje kredi prej 200 mije lekesh. Kam qene ne pamundesi per ta paguar pasi kam nje vajze te vogel 1 vjece e pak dhe duke qene se babai i vajzes nuk eshte prezent, jam e detyruar te bej cdo gje vete. Para disa ditesh me kontaktuan, besoj nga zyrat […]
Qytetari: P.D.
Data: 19 Maj 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve
Pershendetje, Kam marre nje kredi ne nje nga institucionet financiare dhe nuk kam pasur mundesi ta paguaj.  Me eshte bere lajmerimi nepermjet postes,  por nuk kam pasur mundesi t’i pergjigjem bankes per arsye ekonomike. Tani jam ne pune dhe me eshte ndaluar paga ime dhe e nuses e gjitha. Nderkohe pagen e marr ne nje […]
Qytetari: V.C.
Data: 10 Maj 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve
Përshëndetje, Ju falenderoj që më dhatë një përgjigje. Nga përgjigja juaj e nderuar juriste Dorina Ndreka unë përfitoj pagën minimale 32.000 lekë. Por unë nuk kam përfituar asnjëherë nga ndryshimet e ligjit mbi pagën minimale, pra që nga 2018 unë vazhdoj dhe marr 24.000 lekë. Si duhet të të veproj ,kujt duhet t’i drejtohem për […]
Qytetari: I.G.
Data: 4 Maj 2022, Kategoria: Ekzekutimi i detyrimeve