Kategoritë e Përgjigjeve

Peshendetje para 4 vitesh mora nje kredi te iute crediss dhe pas disa muajve ne pamundesi per ta pagur kestin per shkak te papunesise e lash . Tani ceshtja ka kalur te permbarimi me kan sjelle disa here letra per pagesen .. Doja te dija un skam len asgje garant kur mora kredine tani a […]
Qytetari: K.S.
Data: 23 Mars 2023, Kategoria: Civile
Babai ka nje shtepi perdhese me bace dhe jeten si i nudare nga vellai dhe familja e ti Gruan dhe dy femije…babai e ndaj tre vjet me pare sepse donin ta conin ne azile te pleqve babane dhe mamane…por Jane ne nje shtepi vellai gruaja dy Femijet dhe prinderit…vellai tjeter beton me vete…jemi 3 femije…vellai […]
Qytetari: I.M.
Data: 23 Mars 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile
Pershendetje posedoj nje shtepi ne bashkepronesi e cila eshte ndertuar nga vitet 1960 siper saj njeri nga bashkepronaret ka ndertuar nje shtepi ne te cilen ai banon dhe e ka ne proces legalizimidhe nuk i legalizohet. Bashkpronari tani kerkon perpjestim te pasurise se objektit ekzistues me pretendimin se lart e kam ndertuar vete dhe poshte […]
Qytetari: L.M.
Data: 13 Mars 2023, Kategoria: Civile
Pershendetje me ka nderruar jete babai dhe na ka lene nje shtepi e cila nuk ka certifikate pronesie por vetem kontraten sipermarrje. Tani pas vdekjes se babait kjo kontrate me takon mua, mamase dhe vellait tim. A kam te drejte ligjore qe une pjesen time ne kete kontrate tja kaloj mamase dhe vellait duke hequr […]
Qytetari: G.K.
Data: 10 Mars 2023, Kategoria: Civile
Përshendetje posedoj një banesë në të cilën banoj bashkë me familjen prej me shumë se 35 vite, por ne dokumenta jemi në bashkëpronesi me xhaxhain dhe hallën dhe nga këto asnjë nuk banon aty pasi secili ka shtëpi më vete. Nisa të bëja punime të brendshme të cilat nuk kanë nevojë të pajisen me leje […]
Qytetari: B.K.
Data: 10 Mars 2023, Kategoria: Civile
Përshëndetje! Kam një problem të tillë. Ka ndërruar jetë babai i cili kishte një funksion shteteror kushtetues (profesioni i tij). Është çelur dëshmia e trashëgimninsë për 2 femijet dhe gruan. Nga një bankë këtu në Shqipëri ka ndarë pasurinë e luajtshme në 1/3 për çdo pjestar dhe ja ka dhënë vetëm 1 pjestari atij që […]
Qytetari: D.K.
Data: 9 Mars 2023, Kategoria: Civile
Pershendetje, ne date 3/3/23 kam porositur nepermjet mesangerit 1 dhurate per 7 marsin tek x faqe, shitesi ka deklaruar me shkrim se produkti do te vije maksimumi ne date 6/3/23 gje e cila nuk ndodhi, gjithashtu po ne kete date nuk ju pergjigjej thirrjeve dhe mesazheve te mia, femijeve ju duhej dhurata dhe keshtu u […]
Qytetari: S.K.
Data: 9 Mars 2023, Kategoria: Civile
Ka perfunduar legalizimi i pallatit te banimit dhe ka dale certifikata ne emrin tim me 1/2 te pronesise sepse 1/2 eshte bashkeshortja ime. Si mundet une ta kaloj pjesen time tek bashkeshortja? Cila eshte kostoja e ketij veprimi dhe cfare duhet te paguaj une ne kete rast?
Qytetari: P.B.
Data: 8 Mars 2023, Kategoria: Civile
pershendetje, dua te pyes si i behet per te trasheguar nje prone e cila ne momentin e nderrimit jete te trashegimlenesit ka qene ne proces legalizimi, pra behet fjale per nje apartament qe ka qene pa hipotek. si i behet per te marre pronesine e ketij apartamenti nga trashegimtaret?
Qytetari: L.S.
Data: 7 Mars 2023, Kategoria: Civile