Civile – Trashëgimia

Një person X ka në emër të tij një sipërfaqje toke p.sh: 2000 m² ( Certifikata e pronësisë është në emër të personit X). Si ndahet kjo sipërfaqje tek trashëgimtarët (Bashkëshortja dhe 2 fëmijët)? Sipas Kodit Civil -> 1/2 automatikisht bashkëshortja dhe 1/2 e mbetur në mënyrë të barabartë midis bashkëshortes dhe 2 fëmijëve. A […]
Qytetari: V.K.
Data: 14 Tetor 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje, Dua te nis proceduren per aktin e trashegimise se nje apartamenti pas vdekjes se nenes. Prona eshte blere ne vitin 1997 ne emer te babbait tim, i cili disa muaj para se te vdiste ne nentor 2006 e la me trashegimi 50% ne emer te bashkeshortes dhe 50% ne emrin tim (vajza). Nga shtator […]
Qytetari: M.D.
Data: 19 Shtator 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje, Dëshiroj të rregjistroj online përmes e-albania dëshminë e trashigimisë të babait tim të vdekur në A. Sh. K. Konstatova se në dokumentat që nevojiten nga “e-albania” për të regjistruar “Dëshminë e Trashigimisë” është përveçse “dëshmisë” që kam marre nga Noteri, kerkohet edhe “Vendimi gjyqësor përfundimtar i formës së prerë”. Pra, me duket sikur kerkojne 2 […]
Qytetari: A.B.
Data: 27 Gusht 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia, E-Albania, Procedura administrative
Prona jone rezultonte me certifikate ne emer te babait, nenes, timin dhe gruas time. Ne vitin 1996 nena vdiq. Sidoqofte ne nuk shkuam te benim celjen e trashegimise dhe nena rezulton edhe sot ne certifikaten e prones. Babai pas 1 viti nga vdekja e nenes u martua me nje grua tjeter ligjerisht. Rreth vitit 2015 […]
Qytetari: A.C.
Data: 9 Gusht 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje, Babai im ka nderruar jete para nje muaji. Per te celur aktin e trashegimise me thane qe duhet te marr nje certifikate te trungut familjar te viteve 1950-1974, krahas certifikates se marteses dhe aktit te vdekjes. Babai im i ka blere keto toka pas martese. Nisur nga kjo kerkese e noteres, do te thote […]
Qytetari: B.G.
Data: 6 Gusht 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje! Ne momentin qe mer vendimin per leshimin e trashegimise cilat jane procedurat qe ndiqen ju lutem?? Dhe nje pyetje, a behet e mundur anullimi i akt trashegimise ??? Nese nuk dua te vazhdoj me me procedurat? faleminderit
Qytetari: E.N.
Data: 28 Korrik 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje, Gjyshja ime ka lene testament ku thuhet qe cdo pasuri e saj i lihet babait tim, mirepo babai im nderroi jete para gjyshes (me pas dhe gjyshja nderroi jete) dhe tani na duhet te nxjerrim te pavlefshem testamentin. Noteri i cili i ka bere keto procedura nuk punon me, ka ikur ne Amerike. Si […]
Qytetari: A.S.
Data: 27 Korrik 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë