Çështje pronësie

Pershendetje, Interesohem te di rreth hapave qe duhet te ndjek per perfitimin e pronesise te nje objekti ne proces legalizimi. Kjo prone ka vetem dokumentin (Vetedeklarimit per procesin e Legalizimit). Si mund te mundesohet qe persona te tjere familjare te perfitojne gjithashtu pronesine mbi objektin (me dakortesine dhe vullnetin e vete pronarit qe posedon dhe […]
Qytetari: E.H.
Data: 17 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim, Procedura administrative
Përshëndetje, Kam në zotërim një truall dhe apartament (shtëpi private) për të cilat kam dy çertifikata pronësie. Problemi qëndron tek çertifikata e pronësisë pasi kadastra njeh vetëm sipërfaqen e apartamentit (185 m2) por jo truallin ku qëndron ky apartament (tek dokumenti thuhet “Apartament 185 m2 / Truall 0 m2”.Llogjikisht duhet të njihet edhe trualli ku […]
Qytetari: F.P.
Data: 17 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Procedura administrative
Pershendetje, Kam bere pak dite me pare nje aplikim online ne portalin e-albania per gjendjen juridike te prones time, per te marre info per procesin e legalizimit te saj, duke vene ne dispozicion vetem numrin kadastral. Ne pergjigje me erdhi nje akt verifikimi ne emrin e dikujt tjeter dhe per nje prone qe nuk me […]
Qytetari: X.B.
Data: 14 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie, E-Albania
Pershendetje,kam blere nje Apartament para 1 muaji ne Tirane dhe kam marre Certifikaten e Rregjistrimit te Pronesise. A verteton ky Dokument se Prona ime eshte e regjistruar tek zyrat e Kadastres ose ASHK? Apo duhet ta regjistroj vete pronen. Problemi eshte qe nuk jetoj ne Shqiperi dhe nuk i di mire ligjet. Faleminderit.
Qytetari: V.V.
Data: 9 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie
Pershendetje! Neve si familje zoterojme nje prone e cila eshte zene padrejtesisht nga nje banor aty ne fshat. Nese hapim nje proces gjyqesor, a mund te kerkojme demshperbim nga ai, sepse ka shfrytezuar token per 20 vjet, dhe taksat e saj i kemi paguar neve, pasi toka eshte e jona. Faleminderit
Qytetari: J.S.
Data: 9 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie
Përshëndetje! Jam i interesuar për vkm-n 329 të datës 22 maj 2019. Sipas kadastrës kjo vkm vlen vetëm për trojet para vitit 1991. Ndërkohë unë e kam blerë para vitit 1991. Konkretisht kam aktbkerjen nga komiteti i qytetit të vitit 1965. Nga ana tjetër kam legalizuar godinat. Sipas ligjit 20/2020 kur legalizohet godina a legalizohet […]
Qytetari: L.P.
Data: 9 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie
Pershendetje, Prinderit e mi u divorcuan kur une isha 8 vjec. Gjykata e Rrethit Vlore vendosi qe im ate te kishte detyrimin qe te paguante cdo muaj nje pension ushqimor per mua derisa une te mbushja moshen 18 vjec. Im ate nuk e pagoi kete detyrim asnjere. Sot une jam 29 vjec. Disa muaj pas […]
Qytetari: X.B.
Data: 8 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie
Pershendetje, A mund të përfitojë një familje pronesine nëse qëndron gjate (30 vjet) ne një shtepi, ne një dhomë apartamenti, e cila i eshte dhënë qe te  qendroje më mirebesim përkohësisht? Apartamenti ka qenë i dhënë nga EKB më qera dhe qiramarresi ia ka dhënë një dhomë, përkohësisht më mirëbesim, të birit, i cili ka […]
Qytetari: D.S.
Data: 6 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie

Shërbimet e ofruara nga juristët e regjistruar në platformën Juristionline.al nuk përkojnë domosdoshmërisht me qëndrimet e Ministrisë së Drejtësisë dhe Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqipërinë.
Platforma “Juristionline.al” është krijuar nga Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë