Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje disponoj nje objekt me leje ndertimi qe ua kam bashkangjitur objekti eshte ndertuar ne vitin 2002 dhe ne vitin 2006 jan vetedeklaruar ne procesin e legalizimit.kjo shtese nje kateshe me funksion social ekonomik ndodhet ne njesine 6 tirane .bera kerkese per legalizim por nuk legalizohet sipas pikes 2 neni 30 ligjit 20 20.Pyetja ime […]
Qytetari: H.M.
Data: 19 Shtator 2022, Kategoria: Legalizim
Pershendetje te nderuar, Qe ne vitin 1998 kam ndertuar nje shtepi mbi nje toke (babe) ne pronesine time, pasi humbem apartamentin ne skemat piramidale te viteve 1996-1997. Por nuk kam akoma nje certifikate pronesie te truallit. Kam bere nje aplikim per legalizim te objektit ne vitin 2006, por i pezulluar pasi nuk arrita dot te […]
Qytetari: A.S.
Data: 30 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje, Interesohem te di rreth hapave qe duhet te ndjek per perfitimin e pronesise te nje objekti ne proces legalizimi. Kjo prone ka vetem dokumentin (Vetedeklarimit per procesin e Legalizimit). Si mund te mundesohet qe persona te tjere familjare te perfitojne gjithashtu pronesine mbi objektin (me dakortesine dhe vullnetin e vete pronarit qe posedon dhe […]
Qytetari: E.H.
Data: 17 Gusht 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim, Procedura administrative
Pershendetje, ceshtja ime ka te bej me truallin funksional te baneses. Kam marre ne pronesi me ane te legalizimit banesen, por truallin rreth e qark baneses jo. Me cfare lexova ne pyetjet e meparshme kam te drejte ta marr ne pronesi pasi te behet shpronesimi dhe pagesa. Po ne lidhje me procedurat si funksionon shpronesimi, […]
Qytetari: D.K.
Data: 22 Korrik 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje, Pallati në të cilin jetoj është i palegalizuar sepse është i ndërtuar pa patur leje ndërtimi. Kemi aplikuar për legalizimin e pallatit, por në AKSH ky proçes është pezulluar sepse një nga ish-pronaret e një prej apartamenteve të këtij pallati, në mënyrë të jashtëligjshme, ka nxjerrë çertifikatë pronësie për këtë apartament dhe si pasoje […]
Qytetari: F.K.
Data: 1 Korrik 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje Jemi vendosur ne nje prone qe ne vitin 95 por nuk kemi dokumenta. Fillimisht kemi qene ne nje ndertese te ndertuar ne 92 si magazina. Pastaj ndertuam nje shtepi tjeter ne 2002 dhe eshte ne proces legalizimi me date vetedeklarimi perfundim ndertimi viti 2005. Per sa i perket prones te kjo prone ka pretendime […]
Qytetari: D.B.
Data: 3 Qershor 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje, Kam bere nje vetedeklarim per ndertim informal qe ne vitin 2017. Kane ardhur punonjësit e ALUIZNIT dhe kane bere matje, por aktualisht mua me ka humbur numri i protokollit. Rezulton se vetedeklarimi im nuk eshte fare ne sistem. Jam interesuar prane zyrave te hipotekes dhe nuk me japin zgjidhje. Ju lutem si  duhet te […]
Qytetari: A.S.
Data: 20 Mars 2022, Kategoria: Legalizim, Procedura administrative