Deklarim i zgjidhjes marteses qe eshte kryer ne Greqi me marreveshje ne noteri.

Eshte kryer zgjidhje martese me marreveshje ne noteri ne Greqi. Cila eshte procedura e deklarimit te divorcit ne Shqiperi ne kete rast?

Qytetari: A.L.
Data: 11 May 2024, Kategoria: Uncategorized

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Përshëndetje,
    Në mbështetje të legjislacionit shqiptarë, njohja e zgjidhjes së martesës kërkohet pranë Gjykatës së Apelit, në parim ju nuk mund te kerkoni njohjen e zgjidhjes së martesës me një marrëveshje pranë Noterit në Gjykatën e Apelit.
    Në gjykatë të apelit , kërkohet njohja e vendimeve të dhëna nga një gjykatë e shtetit të huaj.
    Megjithatë nëse kjo procedurë realizohet pa vendim gjykate në Shtetin grek, ju duhet ti paraqisni kërkesën në Gjykatën e Apelit dhe të vini në dispozicion të saj edhe legjislacion e shtetit të huaj që e parashikon një procedurë të tillë.
    Faleminderit!

Leave a Reply