Afati i regjistrimit te testamentit

Pershendetje Jemi tre vellezer qe perfshihemi te testamenti.Dua tju pyes Testamentin e hapem dhe avokati qe kemi autorizuar e regjistroi ne Ashk por nga Ashk na erdhi nje dokument ne e Albania qe kerkon te dorezojme dokumentet per kadastre domethene token qe kemi pasur pasuri.problemi eshte se kemi ven nie avokat te na beje rilevimin e tokave dhe pp vonohet shume.Dua te dime nese ka afat per ti dorezuar dokumentat ne kadaster
Pres pergjidjen tuaj
Faleminderit

Qytetari: M.K.
Data: 7 May 2024, Kategoria: ASHK

Përgjigje nga Avokatët tanë për pyetjen.

Juristi Online

One Response

  1. Pershendetje,
    Pasi behet aplikimi per celjen e trashegimise tek noteri dhe pas leshimit te deshmise se trashegimise ligjore dhe/ose testamentare, brenda 30 diteve nga momenti i celjes nga noteri trashegimtaret do duhet te procedojne me dorezimin e dokumentacionit. Pas kalimit te ketij afati aplikohet gjobe.
    Faleminderit.

Leave a Reply