Kategoritë e Përgjigjeve

ne vitin 1992 kam mar nje truall shteteror ne berat me vendim keshilli popullor,me plan ubarnistike dhe leje nderimi.kam ndertuar shtepine sipas te gjitha lejeve dhe vendimeve te asaj kohe.me vone ne vitin 1994 ka nje vendim gjyqi te fores se prer si per truallin dhe per ndertesen bi pronesine.ndertesa ka hipotek mirpo trualli nuk […]
Qytetari: M.S.
Data: 3 March 2024, Kategoria: Uncategorized
Përshëndetje! Doja të dija kur divorci bëhet me marrëveshje dhe seancën e parë të pajtimit vijnë të dyja palët. Çfarë ndodh ne seancat e tjera po nuk erdhen palet? Për një palë vjen avokati, kurse për palën tjetër nuk vjen as personi vet, as avokati. A vazhdohet dhe përfundohet divorci në këto kushte? Kanë një […]
Qytetari: E.A.
Data: 3 March 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Kadatra per te regjistruar trashegimtaret ligjor kerkon dhe id e bashkepronareve te tjere (jo trshegimtareve ) . Problemi qendron qe kerkesa me eshte drejtuar mua dhe une pavaresisht se jam kam kerkuar nuk mi japin kopjet e Id por vetem Id si numer. Cfare rruge mund te gjej per te realizuar te drejten time […]
Qytetari: H.L.
Data: 3 March 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Dua te bej njesimin e diplomes se universitetit ne shqiperi. Tek udhezimet e MASh, permend se duhet te paraqes “ diplomën/certifikatën profesionale, diplomën ose dokumentin zyrtar përkatës të lëshuar nga institucionet përgjegjëse për lëshimin e kualifikimit në vendin e origjinës ekuivalent me diplomën që vërteton përfundimin e studimeve, të pajisur me vulë apostile ose […]
Qytetari: M.G.
Data: 1 March 2024, Kategoria: Arsimi
Pershendetje.Jetoj jashte shtetit dhe per kete arsye kam autorizuar nje avokat me prokure te pergjithshme per celje testamenti dhe regjistrimin e deshmise testamentare.Avokati eberi regjistrimin e deshmise testamentare.Dua tju pyes ka afat qe une te paraqitem qe te mos humbas deshmine?Po prokura ka afat skadimi
Qytetari: V.K.
Data: 28 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Kam nje proces gjyqesor dhe gjyqi dhe eshte rihapur ne shkallen e pare te gjykates se tiranes me shum bashkepronare. Pyetja eshte: une dua qe te terhiqem nga ky gjyq kurse te tjeter le te vazhdojn per interesat e tyre. Si mund te terhiqem? A mund te bej ndonje deklarate tek noteri dhe noteri e […]
Qytetari: E.H.
Data: 26 February 2024, Kategoria: Procedurë gjyqësore
Pershendetje, Ju lutem neqoftese keni mundesi te me ktheni pergjigje do ju isha shume mirenjohes. Me duhet te leviz jashte shtetit (ne Austri), per pushime, bashke me bashkeshorten dhe femijen 1 vjec e 2 muaj! A ka nevoje per ndonje prokure apo vendim gjykate ne menyre qe te me lejojne ne piken kufitare? Faleminderit
Qytetari: A.K.
Data: 26 February 2024, Kategoria: Lëvizje jashtë vendit
Pershendetje! Shpresoj te jeni mire! Jam e interesuar te di mbi ruajtjen e arkivit te noterise . Me sa di une , arkivi i noterise do te kaloje ne versionin digjital dhe per kete ka nje limit kohe te caktuar , sa eshte ky afat? Edhe sa ka kohe?
Qytetari: E.K.
Data: 26 February 2024, Kategoria: Të tjera
Pas denimit nga gjykata Durres ne daten 11.01.2022 sipas nenit 63 Kam perfunduar punen ne interes publik 200 ore ne Tirane pasi banoj ne Tirane ne muajin shtator 2023. Kam mare raportin nga sherbimi i proves Tirane qe e kam kryer me sukses punen ne interes publik ne tetor 2023. Ne nentor 2023 ka shkuar […]
Qytetari: M.T.
Data: 25 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje.Kam bere nje prokure te pergjithshme dhe kam autorizuar nje avokat per hapjen e testamentit.Jemi tre vellezer qe perfshihemi ne testament.Avkati beri kerkese per hapje trashegimie ligjore.Dua tju pyes duhet te bente kerkese per trashegimi testamentare apo ligjore perderisa kemi testament?Pres pergjigjen tuaj.Faleminderit.
Qytetari: V.K.
Data: 25 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Para 8 vjetve kom kaluar kufirin grek me pashaporten time dhe dojsha me ik ne angli me dokument italian i cili nuk ka pas qen imi (falco) ne aeroport te athines me ndaluan dhe me mbajten 20 dite dhe u ktheva perseri shqipri, e di vetem qe e kisha te ndaluar per 7 vjet hyrjen […]
Qytetari: X.V.
Data: 25 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Kam dorezuar dokumentacion deshmi trashegimie per prona ku ne nje prej se ciles ka 4 bashkepronar. Kadastra me kerkon ID e tyre. Njeri prej tyre ka marre shtetesine amerikane dhe eshte martuar (pra nuk perputhet mbiemri qe ka ne certifikate me ate qe ka aktulalisht) . Personi ka vetem nje pasaporte te skaduar shqiptare por […]
Qytetari: S.Z.
Data: 25 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Kam shkuar te Gjendja Civile per te ndryshuar mbiemrin bazuar ne Aktin e Lindjes. Por ato as nuk e marrin persiper me thone i referohemi vitit 1945-1950. kur ka pasur nje germe me teper.,nderkohe vellezerit e mi e kane mbiemrin ndryshe nga une pra pa nje germe. Dua te marre mbiemrin sic e kam ne […]
Qytetari: S.S.
Data: 23 February 2024, Kategoria: Gjendja civile
Pershendetje,jam denuar me pune per interes publik per drejtim mjetin ne menyre te parregullt pasi isha duke ecur me motorr 250 cc , doja te dija ne lidhje me kte denim kam pengese per pranimin ne institucionet e drejtesise sic mund te jete policia ose institiucionet tjera qe e kane kriter te mos jet i […]
Qytetari: G.L.
Data: 22 February 2024, Kategoria: Penale
Pershendetje, Ne Kodin e Punes, Neni 143, percaktohet qe “Pas kohës së marrjes në provë, për të zgjidhur kontratën me periudhë të pacaktuar, palët duhet të respektojnë një afat njoftimi prej një muaji, gjatë vitit të parë të punës, prej dy muajsh për dy deri në pesë vjet pune, prej tre muajsh për më shumë […]
Qytetari: F.F.
Data: 18 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje! Une momentalisht jam e punesuar ne nje institucion arsimor shteteror me kontrate dhe jam shtatzane. Kontraten e kam deri ne 14 Qershor 2024. Nderkohe lejen e lindjes duhet ta marr fund Korriku. Kam qene e punesuar dhe e siguruar me pare per rreth 5 vite, me nderprerje. A mund te perfitoj lejen e lindjes […]
Qytetari: S.B.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Sigurime Shoqërore
Ne 25 maj te keti viti kthehem ne pune pasi perfundon leja e lindjes.A mund te kerkoj ne korrik lejen e zakonshme vjetore? Kam 10 vite pune infermiere. Ekonomistja e punes thote jo.
Qytetari: M.B.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Punë
Kam punuar ne ish kooperative bujqesore dhe kam 4.2 vite pune.Sot punoj ne administraten shteterore si nenpunes civil.A duhet te me njihen vitet e kooperatives per efekt shperblimi per vjetersi ne pune?
Qytetari: M.M.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Sigurime Shoqërore
Pershendetje, Kam marre paralindjen me date 1 Mars 2023 dhe kam lindur date 21 Mars 2023. Me date 14 Shkurt 2024 jam kthyer ne pune. A me takon te marr lejen vjetore te vitit 2023? Punoj ne institution shteteror dhe me thone qe nuk me takon sepse bazohen tek Vkm 268, date 06.10.2021. Me kane […]
Qytetari: E.M.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Punë
Kam Nje kontrate sipermarje per 2 apartamente dhe i kam kryer likujdimin me shkembim prone toke dhe nje pjese ne leke. Kam mbi 10 vjet qe kemi bere kontraten dhe firma nuk me kalon pronesin e apartamenteve pothuajse i gjth pallati kane mare çertifikatat e pronesise. A duhet ta padis firmen per mos zbatimin e […]
Qytetari: E.B.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Detyrime
Dua te pajisem me vertetim se nuk jam ne ndjekje penale dhe ne gjykim per vepra penale. Ku mund te drejtohem per ti marre dhe cilat jane formatet e kereses.
Qytetari: E.C.
Data: 14 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Do doja te dija nese merreni me documentacionin per te perfituar ndihmen sociale per vjerrin dhe vjerren time qe kan nevoj per sherbim 24 ore sepse jan ne gjendje te rend shendetesore
Qytetari: Z.T.
Data: 14 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Kisha disa pyetje ne lidhje me procedurat e marteses ju lutem, – A mund te realizohen procedurat e marteses vetem me pasaporte? (Karta e identitetit ka skaduar dhe mendoja te riaplikoj me mbiemrin e ri pas martese) – Nqse partneret i perkasin gjendjeve civile te ndryshme, a mjafton qe te behet celebrimi ne njeren […]
Qytetari: P.S.
Data: 14 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Testamenti eshte i pa celur nga trashgimtari testamentar.Une si trashgimtar ligjor(me aftesi te kufizuara) mund te marr nga noteria leshimin e deshmis sepasuris?
Qytetari: K.D.
Data: 14 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Kam marre nje gjobe 500.000 leke nga IMT Elbasan (ndertimi eshte bere duke patur leje por ma kan vendosur ne procesverbal me shume metra nga sa kam ndertuar) dhe e kam ankimuar ne Gjykaten e shkalles se pare. Nderkohe me ka ardhur njoftimi per vendim per ekzekutimin e detyrueshem nga permbaruesi te gjobes. Kam […]
Qytetari: T.L.
Data: 11 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje! Une jam e punesuar ne nje institucion arsimor shteteror, me kontrate, dhe jam shtatzane. Kontrata perfundon ne 14 Qershor. Nderkohe lejen e lindjes e marr ne Korrik. Kam qene e punesuar dhe e siguruar me pare per 5 vite me nderprerje. A e perfitoj lejen e lindjes ne keto kushte?
Qytetari: S.B.
Data: 11 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Kam mbyllur nje prone timen para dy vitesh ne te cilen jam une , motra dhe babit pronare . Prona ka qen ne emer te babait por kur nderroi jete mamaja Celem dhe eshte rregjistruar Deshmia trashegimise se mamase time , Tani pytja eshte , Akti i trashegimise se mames qe une me motren time […]
Qytetari: A.H.
Data: 8 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Nena ime me ka futur ne spital psikiatrik dhe kerkon te marre kujdestarine e perkohshme te femijes. Une nuk e le dot spitalin, pasi nuk me lejohet dhe nuk paraqitem dot ne seancen gjyqesore. Ju lutem te me jepni mundesine te flas me nje avokat, qe ofron ndihme juridike falas.
Qytetari: K.B.
Data: 7 February 2024, Kategoria: Ndihmë ligjore
Pershendetje, Ju lutem mund te me ndihmoni kush quhet afati i llogaritjes per rehabilitimin e veprave penale dhe pastrimit te deshmise se penalitetit, data e vendimit te formes se prere apo data kur kam dal nga burgu?
Qytetari: F.K.
Data: 7 February 2024, Kategoria: Penale
Kam bere nje prokure te posacme,ai qe ka prokuren mund te shkoj te noteria ku eshte lene testamenti i bashkeshortes?jam mbi moshen 80 vjec me mbron ligji per rezerven ligjore?ne qoftese po cfar dokumenti marr nga noteria per aplikimin e rezerves ligjore?
Qytetari: ..
Data: 6 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Kam ber aplikimin ne fillim dhe pas kthimit te pergjigjes kam ber dhe hapat e tjere te kerkuar sipas dokumentit qe kam ngarkuar. Po tek nr i aplikimit ende del qe eshte ne proces. Cilat jan hapat qe duhet te bej per te marr serisht certefikaten e pronesise kur me ka humbur?
Qytetari: A.R.
Data: 6 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Jetoj prej 9 vitesh ne shtepine e bashkeshortit, ai ka nderruar jete para disa vitesh, kam dhe nje vajze. Shtepia nuk ka qene ne emer te tij, por trashgimi e pandare e vjehrrit tim dhe motres se tij. Ne certifikate familjare kam qene me vjehrrin si kryefamiljar, une e ve dhe vajza mbesa. Aktualisht […]
Qytetari: A.H.
Data: 6 February 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje, Doja te pyesja te lutem ne lidhje me zgjidhjen e marteses me pelqim reciprok. Mund te gjendet ne ndonje faqe zyrtare nje forme e kerkese padise dhe projektmarreveshjes per rregullimin e pasojave te zgjidhjes se marteses? Ka nevoje qe firmosja e tyre te behet para nje noteri? Eshte e nevojshme te kene perfaqesues ligjor […]
Qytetari: R.M.
Data: 30 January 2024, Kategoria: Familjare
Pershendetje, A perfitohet leja e lindjes nqse psh ke nisur te punosh ne kompanine aktuale ne fillim Korriku dhe ke per te lindur ne fund Korriku, pra i bie ta marresh lejen e lindjes diku ne Qershor?
Qytetari: P.S.
Data: 30 January 2024, Kategoria: Uncategorized
Pershendetje Pak a shume 30 vjet me pare kam bere aktin e marteses ne Tirane dhe kam pranuar mbiemerin e bashkeshortit,por tutto kuesto tempo ne dokumenta kam pedorur mbiemerin e babait. Tani me duhet te bej document identifikimi dhe deshiroj te mbaj mbiemerin e babait.Si i behet? Jam ne pritje te prgjigjes tuaj gentile . […]
Qytetari: ..
Data: 30 January 2024, Kategoria: Uncategorized