Kategoritë e Përgjigjeve

Persh . Kam nusen Shtase Bullgare jemi te martuar afersisht 3 vite bashk Dhe aktualisht jetoi ne gjermani punoi prej dy vitesh I Paisur me leje qendrimi,Dhe dua te aplikoi per pashaport bullgare dua te di cfare procedurash duhet te ndiek Dhe si te veproi,faleminderit.
Qytetari: ..
Data: 9 April 2024, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Kerkoj te bej nje aplikim per fitimin e shtetesise shqiptare nga nje qytetar i Republikes se Kosoves i cili eshte rezident ne territorin e Republikes se Shqiperise. Pyetjet jane si me poshte vijon: 1-Referuar ligjit nr.113/2020 “Per shtetesine” cila do te jete menyra dhe rrjedhimisht dhe kriteret per fitimin e shtetesise per nje shtetas […]
Qytetari: G.A.
Data: 5 November 2023, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, Kerkoj te bej nje aplikim per fitimin e shtetesise shqiptare nga nje qytetar i Republikes se Kosoves i cili eshte rezident ne territorin e Republikes se Shqiperise. Pyetjet jane si me poshte vijon: 1-Referuar ligjit nr.113/2020 “Per shtetesine” cila do te jete menyra dhe rrjedhimisht dhe kriteret per fitimin e shtetesise per nje shtetas […]
Qytetari: G.A.
Data: 5 November 2023, Kategoria: Shtetësi
Pershendetje, pyetja ime lidhet marrjen e shtetesise. Jam e martuar prej me sh se 3 vjetesh me shtetas Shqiptar. Vitin e pare te marteses (2021-2022) kam jetuar ne Shqiperi dhe kam leje-qendrimin perkates. Pas asaj kohe nuk kam jetuar me ne Shqiperi, pra aktualisht nuk kam leje-qendrim Shqiptar sepse nuk jetoj ne Shqiperi. Ligji per […]
Qytetari: V.K.
Data: 27 September 2023, Kategoria: Shtetësi
Kam aplikuar per lenien e shtetesise shqiptare Shtatorin e kaluar. Dosja u kthey ne Mars per gabim ne emrin e nenes. Tani ka kaluar perseri neper institucione dhe shpresoj te kete arritur te presidenti. Jam e interesuar te di sa kohe i duhet Presidentit te dekretoje lenien e shtetesise? A rekomandoni ti dergoj email sekretarise […]
Qytetari: I.L.
Data: 12 July 2023, Kategoria: Administrative, Shtetësi
Përshëndetje doja të ju pyes në lidhje me marrjen e shtetësisë së Shqipërisë. Jam nga Kosova. Gjyshi im ka poseduar një pasaportë shqiptare, dhe tani pasaporta është me afat të skaduar, ai ka vdek, deshta të dijë nëse pasardhësit e tij mund të paijisen me pasaportë shqiptare, apo jo.
Qytetari: K.K.
Data: 19 January 2023, Kategoria: Shtetësi