Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Jam i punesuar me kohe te plote tek X kompani edhe kam nje oferte per te nisur nje pune te dyte me kohe te pjesshme. Doja te dija neqoftese tatimi mbi dypunesimin eshte njelloj edhe pse nje prej tyre eshte me kohe te pjesshme.
Qytetari: E.X.
Data: 4 December 2023, Kategoria: Taksa dhe tatime
Kam nje toke truall ne Surrel me certifikate pronesia 1000 metra katror. Brenda kesaj siperfaqe kam ndertim godine social ekonomike 444 metra me leje legalizimi ne vitin 2019. Dua ta shes kete prone me gjithe ndertesen brenda sot, si llogaritet vlera e blerjes? sepse vlera e shitjes eshte ne kontraten e shitblerjes. dhe nga diferenca […]
Qytetari: V.T.
Data: 1 February 2023, Kategoria: Taksa dhe tatime
Pershendetje, Jemi te interesuar te dime nese perjashtohet nga tatimi 15 % ne rast se babai ben nje akt dhurimi tek e motra e tij (halla jone) ne lidhje me nje apartament, ku jetojne se bashku, pasuri e trasheguar nga prinderit e tyre. Jane te ndare ne certifikata te ndryshme. Babi eshte me mua dhe […]
Qytetari: A.M.
Data: 13 November 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Taksa dhe tatime
Pershendetje Jam lidhur me nje kontrate pune me nje shtet tjeter, por jetoj ne Shqiperi dhe punen e bej online. Punedhenesi i huaj do ma japi pagen bruto, duhet te deklaroj te ardhurat duke hapur NIPT? Si funksionon ju lutem? Faleminderit,
Qytetari: A.D.
Data: 3 August 2022, Kategoria: Taksa dhe tatime
Prsh! Kisha nje pyetje! Kam patur nje biznes te vogel dhe leket e sigurimeve per ti derdhur ne banke ia kam dhene nje personi,i cili nuk i ka derdhur dhe rezultoj debitore.nderkohe e kam pezulluar si aktivitet dhe nuk e vazhdoj me. Nga drejt e tatimeve nuk kam patur asnje komunikim nderkohe kam vazhduar punen […]
Qytetari: E.B.
Data: 18 July 2022, Kategoria: Taksa dhe tatime