Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje!Mami dhe babi jan martuar ne vitin 2001 dhe mbas disa vitesh prinderit e tyre kane blere pasuri te paluajtshme te cilat jane rregjistruar ne emrin e tyre sigurisht.Problemi qendron se prinderit e mij kembengulin se nuk kane te drejte trashegimije per ato pasuri pasi mami ka qen e martuar ne ato koh dhe pretendojne […]
Qytetari: K.C.
Data: 6 May 2024, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje! Une vij nga nje familje nga e cila babi im ka qene martuar dhe ka dy femije nga ajo martese, bashkeshoetja e pare ka nderruar jete shume vite me pare. Me pas, pas disa viteve babi eshte martuar perseri me mamane time ku kemi lindur une dhe vellai me i vogel. Babi ka nderruar […]
Qytetari: A.D.
Data: 5 January 2024, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Përshëndetje! Kam qenë bashkëpronar me babain në një pasuri që ai e ka fituar prej martesës së dytë me mamanë time të ndjerë. Babai ka qenë i martuar më parë dhe nga ajo martesë ka një vajzë e cila aktualisht është e martuar dhe ka 4 fëmijë (të ditëlindjeve 1994, 1996, 1998 & 2007). Dua […]
Qytetari: E.R.
Data: 28 August 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Gjyshja ka nderuuar jete dhe tashme apartamenti ne te cilin jetojme prej 27 vjetesh do ti takon ne bashkepronesi te tezes dhe mamit. Deshmia e trashigimise nuk eshte bere akoma tek noteri. Ne duam te mbajme pronesine e apartamentit duke kompensuar tezen me nje vlere monetare. A merren ne konsiderate faktet qe ne kemi investuar […]
Qytetari: R.M.
Data: 25 August 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Pershendetje. Shtepia ku banoj eshte ndertuar ne kohen qe gjysherit e mi kane qene te martuar, por ne certifikate rezulton vetem emri i gjyshit. Gjyshja ka nderruar jete para disa vitesh dhe deshmia e trashegimise nxorri trashegimtare: gjyshin, babain tim dhe femijet e tjere te tyre. Babai im nderroi jete para disa muajsh dhe deshmia […]
Qytetari: K.S.
Data: 2 July 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia
Përshëndetje, a është e ligjshme që prindi tja lërë të gjitha (shtëpinë , lekët) njërit prej dy fëmijëve dhe tjetrit mos ti lërë asgjë? Pyes sepse në Itali sido të vendosë prindi, çdo fëmijë ka kuotën e tij që ja garanton ligji.
Qytetari: S.S.
Data: 9 May 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia