Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Doja te dija nese ne rastet kur je person kontakti me covid-19 dhe vete-karantinohesh per 14 dite, a te paguhen ditet e plota ne pune apo jo? A ka vlere vertetimi i dhene nga mjeku i familjes? Ne vendin ku une punoj me thone qe nuk njihet vertetimi sepse ka ndryshuar ligji kohet e […]
Qytetari: X.M.
Data: 13 March 2021, Kategoria: Covid-19
Pershendetje, Jam e punesuar ne nje kompani “call center” dhe dua ta denoncoj sepse nuk zbatohet asnje mase mbrojtese ndaj koronavirusit dhe mund te jete nje vater infektimesh. Punedhenesi nuk na lejon te mbajme maske sepse thote qe nuk mund te degjojne klientet.  Jemi duke punuar afer njeri tjetrit pa asnje distance sigurie dhe pa […]
Qytetari: E.V.
Data: 7 February 2021, Kategoria: Covid-19
Pershendetje, Ju lutem a mund te me ndihmoni me nje dokument ligjor te shkruar per ta paguar 100% raportin mjekesor te karantinimit nga semundja covid 19? Sepse ne lajme e kemi degjuar, kurse zyra e finances thote qe nuk kam ligj mbi tavoline qe t’ju paguaje ju edukatoreve te qytetit te Shkodres me 100 % […]
Qytetari: I.C.
Data: 27 November 2020, Kategoria: Covid-19
Pershendetje, Tani qe covid eshte perhapur shume si e parashikon ligji sepse femija im duhet te leviz per te takuar te atin (ish-bashkeshortin tim). Une nuk jam kundra takimit ne nje situate normale, por tani me covid-in neper kembe eshte nje rrezik i madh. Femijen e kam te semure me bronshit azmatik kategori e rrezikuar. […]
Qytetari: E.P.
Data: 20 November 2020, Kategoria: Covid-19, Familjare
Pershendetje, A munden te marr lejen e vitit 2019 ne kete vit? Pasi lejen e vitit 2019 nuk e kam likujduar plotesisht, pra vetem nje jave kam marre me protokoll. Duke qene ne kushtet e nevojes se perdorimit te lejes, a mundem ta kerkoj ate bazuar ne nenin 93/4 te Kodit te Punes ku thekson […]
Qytetari: P.M.
Data: 18 November 2020, Kategoria: Covid-19, Punë