Kategoritë e Përgjigjeve

Kur celet testamenti per trashegimi pasurie pas vdekjes se atij qe e ka lene? Cfare dokumentesh duhen?
Qytetari: N.S.
Data: 26 February 2024, Kategoria: Trashëgimia
Mamaja dhe babai kane nje pasuri te perbashket e krijuar gjate marteses.regjistrimi eshte i bere ne emrin e mamase ku ka lene nje testament si pronare e vetme tek i biri. Pyetja eshte: babai munt te marri leshimin e trashgimis ligjore,dhe ne qofte se po ,sa perqint e pasuris i takon? a eshte rezarva ligjore […]
Qytetari: ..
Data: 7 January 2024, Kategoria: Trashëgimia
Miredita! Motra ka nderruar jete para nje viti. Ajo juk ka patur femije dhe tani bashkeshorti i saj ka arritur tja dhurone token dhe shtepine nipit te tij. Nuk e kuptoj si ka arritur ta beje kete kur kjo shtepi eshte nderruar pas marteses. Ju lutem si duhet te veproj qe te perfitoj pjesen qe […]
Qytetari: A.L.
Data: 27 March 2023, Kategoria: Civile, Trashëgimia
Përshëndetje, është lënë një trashëgim nga e ëma për 2 vajzat e saj me testament të noterizuar. Vetëm këta të dy nga tre fëmijë janë konsideruar duke lënë djalin pa trashëgim. A ka djali tani të drejtë të hedhë poshtë testamentin duke argumentuar se fëmijët e tij (pra nipërit e mbesat trashegimilenesit) kanë qenë të […]
Qytetari: A.B.
Data: 3 January 2023, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia
Babai im më ka lene testament gjithe pronate tij ne emrin tim se me mua ka jetuar per gati 30 vjet, vajzen tjeter e ka perjashtuar nga testamenti. ne kohen qe ai e ka bere testamentin motra ime e ka pasur femijen minoren. testamentin e tehoqa tani nga avokati se ashtu kam probleme me pronat. […]
Qytetari: A.C.
Data: 22 December 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia
Përshëndetje, kam nie trashegimi nga babai im qe mi ka lene mua te gjitha cfare disposnonte se ka jetuar me mua due familjen time preja gatt 30 vjetesh, nuk njihet nga shteti shqiptar sepse ai e ka perjashtuar vajzen tjeter nga testamenti che ne kohen qe eshte perpiluar vajza e motres ka ene 15 vjec […]
Qytetari: A.C.
Data: 21 December 2022, Kategoria: Civile - Trashëgimia, Trashëgimia