Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje ! Jam administrator i subjektit regjistruar si person fizik dhe me pergjegjsi tatimore tatim mbi fitimin. Dua te ja kaloj gjithe biznesin djalit dhe heq dore nga gjithcka ne lidhje me kte biznes ! Si duhet te veproj ?
Qytetari: K.Z.
Data: 8 December 2022, Kategoria: Kontrata, Tregtare
Pershendetje! Ju lutem si veprohet ne rastin kur ne nje  vendim asambleje per rritje kapitali, ortaku prezent ne mbledhjen e asamblese nuk pranon te nenshkruaje, pra abstenon. Riperseritet  vendimi mbas 30 ditesh dhe eshte e njejtja situate. Si veprohet ne te tilla raste? A mund t’i drejtohemi gjykates  duke kerkuar perjashtimin e ortakut i cili […]
Qytetari: D.S.
Data: 22 June 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje, Dua te hap nje firme ndertimi ne Shqiperi dhe kam nevoje per informacion rreth proceseve te nevojshme, dokumentave dhe sa kohe mund te duhen per mbylljen e te gjitha procedurave te rregjistrimit te biznesit. Faleminderit,
Qytetari: A.C.
Data: 17 March 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Nese mund te me ndihmoni me nje pergjigje. Nese hap nje biznes ne formen e SHPK-se, ku per objekt veprimtarie kam psh., reklamime biznesesh dhe me vone vendos ta nderroj totalisht objektin ne statut, duke ushtruar aktivivitetin e bar-kafe dhe objekti i bie sherbim kafeneje, a me lejohet ta bej kete gje apo kam […]
Qytetari: A.K.
Data: 21 January 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Nese hap nje biznes ne formen e SHPK-se, ku per objekt veprimtarie kam psh., reklamime biznesesh dhe me vone vendos ta nderroj totalisht objektin ne statut, duke ushtruar aktivivitetin e bar-kafe dhe objekti i bie sherbim kafeneje, a me lejohet ta bej kete gje apo kam pengese ligjore? Faleminderit dhe punè te mbare!
Qytetari: A.K.
Data: 18 January 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Jam regjistruar si person fizik. A mundet te shnderroj kete forme timen te biznesit, ne shpk? Apo duhet me patjeter ta mbyll niptin tim dhe te nis nje shoqeri te re?Nese po, si mund ta realizoj kete konvertim? dhe a do kem te njejtin nipt po bera shnderrim? Faleminderit!
Qytetari: A.G.
Data: 16 January 2022, Kategoria: Tregtare
Pershendetje! Doja te dija nese nje a me shume individ, shtetas te huaj themelojne nje shpk sipas ligjit shqiptar, a kane detyrimin qe nje administrator ta kene me patjeter shqiptar? Apo vetem kur shoqeria e huaj hap dege dhe ketej eshte ky kusht qe te kete administrator shqiptar? A mundet nje i juaj te hape […]
Qytetari: A.G.
Data: 11 January 2022, Kategoria: Tregtare