Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje,kemi nje shtepi te gjyshit,i cili ka vdekur dhe Jane bashpronar edhe 7 femijet e tij ,te cilet kane firmosur te gjithe per shitjen e promesso ,dhe duhet vetem bleresi qe shtepia te shitet,por xhaxhi rri ne shtepi dhe nuk lejon njeri te futet as ta shikoj pronen ,megjithese ka firmosur,ju lutem mund te me […]
Qytetari: G.R.
Data: 5 January 2024, Kategoria: Çështje pronësie
Pershendetje kam nje banese nje kateshe e cila ka qene ne emer te bashkeshorit , tani bashkeshorti ka nderruar jete dhe kam celur deshmine e trashegimise dhe jemi 6 pjestare 5 femijet dhe une qe perfitoj nje te gjashten . Tani tre vajzat e mia deshirojne pjesen e tyre te ma lene mua nenes se […]
Qytetari: G.D.
Data: 5 November 2023, Kategoria: Çështje pronësie
Pershendetje ju lutem mund te me shpjegoni termin juridik te kesaj padie, jemi 6 bashkepronar dhe kemi dy prona. Jam e paditur ne gjykat me objekt zhdukjen e bashkepronsise midis bashkepronarve xx. Ju lutem me shpjegoni termin juridik te kesaj padie, perse zhdukjen, nuk do ishte me korrekte pjestim sendi ? Ju faleminderit.
Qytetari: R.T.
Data: 23 October 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile
Pershendetje do doja te me ndihmonit ne lidhje me nje legalizim. Jetoj ne nje banese e cila ka qene shteterore, (aty jetoj mbi 20 vjet) po ashtu dhe toka eshte shteterore. Si dokumentacion disponoj vetem vetdeklarim per legalizim ne 2005. Si duhet te veproj ne kete rast? Ju faleminderit paraprakisht
Qytetari: H.B.
Data: 25 September 2023, Kategoria: Çështje pronësie
Jam nenkontraktor dhe po punoj me 1 firme dhe ne kembim do i marr 1 apartament qe me vone ta shes. Persa i perket pronesise kam me shum interes ta bej ne emer te firmes time apo ne emer personal timin. Dhe me vone dua tja shes 1 njeriut tim por qe jeton jashte.Cila eshte […]
Qytetari: R.B.
Data: 25 August 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile
Pershendetje ! Kam nje problem pronesie me kufitarin.Dua te njihem me dosjen dhe praktiken se si ka mare certifikaten sepse ajo prone figorn shtet dhe pronaret e vertete jane ne emigrim,sepse kam dyshime qe e ka marre me fallsifikim dokumentesh me vendim gjykate pa pale kundershtare pasi nuk ka vendim te komisionit te kthimit te […]
Qytetari: X.G.
Data: 22 August 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile
Pershendetje, Kam blere 2 toka ara por nuk kam vajtur ne kadaster ti coj per regjistrim sepse nuk me ka then noteri. Po blej 1 tjeter edhe ky thote ne kontrate qe mbas daljes se cartifikates duhet te shkoni ne kadaster per regjistrim, tani nuk po e kuptojne per pronat e para cfare duhet bere […]
Qytetari: ..
Data: 26 May 2023, Kategoria: Çështje pronësie, Civile