Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje , jam arrestuar ne baze te kundravajtjes penale 291 “ Drejtimi i mjetit ne menyre te pa rregullt” Nga gjykata u denova me form alternative te shlyerjes se denimit dhe perfitova nenin 63. Duke marre shkas nga Amnistia , rezultoj subjekt amnistie. Nese perfitoj nga amnistia a do te shfaqet deshmia e penalitetit si […]
Qytetari: E.E.
Data: 7 May 2024, Kategoria: Penale
Sipas kritereve të përcaktuara nga Ligji i Amnistisë Penale 2024 e përfitoja sepse neni mbi bazën e të cilit po gjykohem parashikon një dënim më të butë se dy vite.Siç dihet aplikimi i këtij ligji filloi në datë 24.04.2024 por çështja ime është ende në proces dhe prokuroria i kërkoi gjykatës 45 ditë afat për […]
Qytetari: M.E.
Data: 1 May 2024, Kategoria: Penale
Pershendetje perseri, ne vijim te pergjigjes tuaj, po ju pyes perseri per amnistine nese mund te mbyllet dosja ne fazen e hetimit per nenin 291 Drejtim mjeti ne gjendje te parregullt. Ky nen denohet me max 3 vite. Ndaj mund te pushohet si ceshtje?
Qytetari: A.N.
Data: 13 April 2024, Kategoria: Penale
Pershendetje Po ju pyes ne lidhje me amnistine e votuar, a mund te ndodhe pushimi i ceshtjes per nenin 291 Drejtim mjeti ne menyre te parregullt? Ne baze te draftit nuk ishte kriter ndalues ky nen.
Qytetari: A.N.
Data: 11 April 2024, Kategoria: Penale
Jam një shtetase shqiptare dhe akuzohem në bazë të nenit 258 paragrafi 1. Jemi në momentin e zhvillimit të seancës paraprake ku do bëhet dërgimi i çështjes në gjykatë(por ende nuk është zhvilluar për shkak të shtyrjeve të njëpasnjëshme). Doja të dija nëse përfitoj nga amnistia penale 2024?
Qytetari: E.B.
Data: 11 April 2024, Kategoria: Penale
Ne janar te vitit 2022 Jam denuar me 8 muaj burgim. Sipas nenit 63 eshte zevendesuar me 200 ore pune ne interes publik. Urdhri i ekzekutimit ka dale me vonese nga prikuroria. Ne 15 tetor 2023 kam perfunduar punen dhe kam mare raportin e kryerjes sipas ligjit. Deshmia e penalitetit del perseri e denuar. Jam […]
Qytetari: M.T.
Data: 24 March 2024, Kategoria: Penale
Pershendetje,jam denuar me pune per interes publik per drejtim mjetin ne menyre te parregullt pasi isha duke ecur me motorr 250 cc , doja te dija ne lidhje me kte denim kam pengese per pranimin ne institucionet e drejtesise sic mund te jete policia ose institiucionet tjera qe e kane kriter te mos jet i […]
Qytetari: G.L.
Data: 22 February 2024, Kategoria: Penale