Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Une prej nje viti punoj ne nje furre buke. Problemi eshte se pronaret nuk paguajne sigurimet, jam e deklaruar ne sigurime por te paguara jane vetem 3 muajt e pare  9 muajt e tjere jo. Mund të me ndihmoni me ndonjë këshillë? Si të veproj?
Qytetari: F.S.
Data: 27 December 2021, Kategoria: Kontribute shoqërore
Pershendetje Kur ka aplikuar për pension, mamasë nuk I janë njohur disa vite sepse nuk kishim bere njohje me gjyq të ketyre viteve. Tani ne duam të zhvillojmë gjyq vërtetim fakti për këto vite dhe njëkohësisht për pagesën në vitet që su njohën. Na është thënë se nuk mund të kërkosh pagesën e ketyre viteve […]
Qytetari: A.?.
Data: 5 December 2021, Kategoria: Kontribute shoqërore
Perahendetje. Mamaja ime iku per nje vizite mjekesore ne itali. Fatkeqesisht rezultoi me tumor. Qendroi rreth 2 muaj e shtruar ne spital ne Itali dhe vazhdon te qendroj atje sepse ben kimioterapi. Ajo punon prej me shume se 20 vjetesh mesuese. Problemi qendron tani qe filloi shkolla. Cfare dokumentash duhen apo raporte mjeksore !? Pyes […]
Qytetari: A.S.
Data: 27 September 2021, Kategoria: Kontribute shoqërore, Marrëdhenie pune
Pershendetje, Jam i punesuar me kohe te plote ne nje institucion shteteror (arsim). Gjithashtu kam hapur nje biznes te vogel me certifikate regjistrimi (NIPT) ne emrin tim (me objekt: punime artistike, artizanale). Duke u nisur nga angazhimi ne punen primare (ne arsim) dhe angazhimeve familjare, ne kete biznes angazhohem mesatarisht 2-3 ore ne dite (rreth […]
Qytetari: A.M.
Data: 9 January 2021, Kategoria: Kontribute shoqërore
Pershendetje, Nje person fizik me objekt -ferme per kultivimin e patates dhe perimeve te ndryshme, a duhet siguruar ne sistemin e tatimeve qe te paguaje kontribute shendetsore  dhe shoqerore? Po taksa cfare duhet te paguaje? Faleminderit dhe diten e mire.
Qytetari: E.U.
Data: 23 December 2020, Kategoria: Kontribute shoqërore
Te nderuar juriste! Ne moshen 64 vjecare, pas nje gjyqi te zgjatur per fitimin e disa viteve pune, dal ne pension ne dhjetor 2018. Pyetja eshte a ka ndonje mundesi per perfitime te munguara te pensionit per vitet e humbura?
Qytetari: B.B.
Data: 23 December 2019, Kategoria: Kontribute shoqërore