Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje te nderuar, Qe ne vitin 1998 kam ndertuar nje shtepi mbi nje toke (babe) ne pronesine time, pasi humbem apartamentin ne skemat piramidale te viteve 1996-1997. Por nuk kam akoma nje certifikate pronesie te truallit. Kam bere nje aplikim per legalizim te objektit ne vitin 2006, por i pezulluar pasi nuk arrita dot te […]
Qytetari: A.S.
Data: 30 August 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje, Interesohem te di rreth hapave qe duhet te ndjek per perfitimin e pronesise te nje objekti ne proces legalizimi. Kjo prone ka vetem dokumentin (Vetedeklarimit per procesin e Legalizimit). Si mund te mundesohet qe persona te tjere familjare te perfitojne gjithashtu pronesine mbi objektin (me dakortesine dhe vullnetin e vete pronarit qe posedon dhe […]
Qytetari: E.H.
Data: 17 August 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim, Procedura administrative
Pershendetje Jemi vendosur ne nje prone qe ne vitin 95 por nuk kemi dokumenta. Fillimisht kemi qene ne nje ndertese te ndertuar ne 92 si magazina. Pastaj ndertuam nje shtepi tjeter ne 2002 dhe eshte ne proces legalizimi me date vetedeklarimi perfundim ndertimi viti 2005. Per sa i perket prones te kjo prone ka pretendime […]
Qytetari: D.B.
Data: 3 June 2022, Kategoria: Çështje pronësie, Legalizim
Pershendetje, Kam bere nje vetedeklarim per ndertim informal qe ne vitin 2017. Kane ardhur punonjësit e ALUIZNIT dhe kane bere matje, por aktualisht mua me ka humbur numri i protokollit. Rezulton se vetedeklarimi im nuk eshte fare ne sistem. Jam interesuar prane zyrave te hipotekes dhe nuk me japin zgjidhje. Ju lutem si  duhet te […]
Qytetari: A.S.
Data: 20 March 2022, Kategoria: Legalizim, Procedura administrative
Pershendetje, Me ka dal legalizimi i shtepise mirepo une ne familje kam nje femije 16 vjeç me aftesi te kufizuara dhe di qe eshte miratuar nje ligj qe kush ka nje person te tille ne familje e perfiton pagesen me 50%. A eshte e vertete kjo dhe nese po, ju lutem a mund te ma […]
Qytetari: L.H.
Data: 21 January 2022, Kategoria: Legalizim, Legjislacion
Pershendetje! Une qe po ju shkruaj jam nga nje fshat i rrethit Gramsh. Vitin e kaluar kam ndertuar nje shtese anesore ne nje shtepi ekzistuese te cilen e kisha me dokumenta te rregullta, por qe ishte siperfaqe shume e vogel (40m2). Per ndertimin e kesaj shtese mora leje ndertimi, por inxhinieri qe me nxori lejen […]
Qytetari: I..
Data: 10 October 2021, Kategoria: Legalizim