Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje!Kam bere nje kontrate porosie per nje apartament dhe nuk jam i sigurt a duhet tela rregjiztroj tek ASHK apo jo? Se po pres me lidh kontraten e shitjet dhe pastaj me e regjistru.
Qytetari: ..
Data: 13 June 2024, Kategoria: ASHK
Pershendetje Jemi tre vellezer qe perfshihemi te testamenti.Dua tju pyes Testamentin e hapem dhe avokati qe kemi autorizuar e regjistroi ne Ashk por nga Ashk na erdhi nje dokument ne e Albania qe kerkon te dorezojme dokumentet per kadastre domethene token qe kemi pasur pasuri.problemi eshte se kemi ven nie avokat te na beje rilevimin […]
Qytetari: M.K.
Data: 7 May 2024, Kategoria: ASHK
Pershendetje..Kemi regjistruar deshmine e trashegimise testamentare.Por na erdhi ne e Albania nje dokument qe kerkon te dorezojme edhe dokumentat me pronat te cilat nuk i kemi dixhitalizuar akoma. Regjistrimi u be para tre muajve. Dua tju pyes ka afat per ti dorezuar dokumentat qe kerkon ashk per kadastren.Faleminderit
Qytetari: V.K.
Data: 7 May 2024, Kategoria: ASHK
Jemi 2 familje bujqesore, me 2 Amtp sicili te tijen une dhe vellai. Ne 01 Gusht 1991 jemi bashke dhe nuk kemi bere ndareje ne Gjendje civile. Nuk kemi pretendime per pronen e tjetrit. Si mund ta rregulloj kete problem me certifikaten e 1991, pasi kam merak se do me dalin probleme me rregjimin ne […]
Qytetari: ..
Data: 26 September 2023, Kategoria: ASHK
Prsh. Jam nje banuse ne zonen e yzberishtit, tek rruga 3 deshmoret, dua te shes apartamentin tim prej 70m , por dua te di datat e muaj kur mund te behet rivlersimi i shtepise, dhe sa kushton? Gjithashtu pa rivlarsim sa mund te me kushtoj. Flm
Qytetari: I.G.
Data: 10 September 2023, Kategoria: Administrative, ASHK
Un mami dhe motra duam te bejm perpjestim pasurie te ligjit 7501 qe eshte ne pronsi te babit i cili eshte divorcuar me mamin ne 94, si mund te bejm kete ne sepse ai nuk ka deshir qe te ne te marim token qe na i ka dhen ligji dhe nuk deshiron te bej ndarje […]
Qytetari: R.H.
Data: 30 August 2023, Kategoria: ASHK
Pershendetje, Babai im eshte perfitues i nje prone sipas ligjit 7501 dhe disponon vetem AMTP per kete prone.Por, ai nuk e di se ku ndodhet fizikisht prona pasi dhe kufitaret nuk i njeh , ku mund te kerkojme per nje harte te parceles. Dhe e dyta na kane thene qe numri i parceles eshte shkruar […]
Qytetari: E.H.
Data: 29 August 2023, Kategoria: Administrative, ASHK
Pershendetje, Banoj ne rrugen 5 Maj, kam mare lejen e legalizimit dhe certifikaten e objektit dhe kam aplikuar per certifikaten e truallit. Trualli ka qene me pronar, ka dal VKM-ja per kompensimin e pronarit dhe eshte botuar ne fletoren zyrtare viti 2022- numri 177. Pasi i dorezova dhe nje here dokumentat e kerkuara nga ASHK, […]
Qytetari: B.M.
Data: 2 July 2023, Kategoria: Administrative, ASHK
Pershendetje kam bere kerkese nepermjet e-albania per tu pajisur me kartele pasurie, pasi me vjen pergjigje nga ASHK shoh qe ka gabim ne perllogaritjen e pjeseve takuese nje pjese takuese qe ma kane lene vetem mua me testament e kane ndare midis meje dhe nje bashkepronari tjeter. Pasi fola me specialistet e ASHK  bera kerkese […]
Qytetari: L.M.
Data: 26 June 2023, Kategoria: Administrative, ASHK