Kategoritë e Përgjigjeve

Përshëndetje. Kam qenë e punësuar në bashki për 18 vite dhe pagën bruto e kisha 46400 (6400 lek i merrja për vjetërsi pune), dhe pagë netto 41200 lek. Muajin e shkuar më kaluan në privat dhe pronari i ri më ka rregjistruar rrogën brutto 40000 lek dhe 39400 lek netto. Si mund të veproj për […]
Qytetari: A.R.
Data: 7 May 2024, Kategoria: Punë
Pershendetje! Ka 3-4 muaj qe jam punesuar me kontrate me afat te caktuar si mesuese ne dispozicion deri ne qeshor, por kam nevoj te marr 2-3 dite leje sepse per te ikur jasht shteti per nje problem familjar. Desha te dija a me lejohet dhe si funksionon, sa dite para duhet te bej kerkesen.
Qytetari: A.R.
Data: 24 March 2024, Kategoria: Punë
Ne 25 maj te keti viti kthehem ne pune pasi perfundon leja e lindjes.A mund te kerkoj ne korrik lejen e zakonshme vjetore? Kam 10 vite pune infermiere. Ekonomistja e punes thote jo.
Qytetari: M.B.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Punë
Pershendetje, Kam marre paralindjen me date 1 Mars 2023 dhe kam lindur date 21 Mars 2023. Me date 14 Shkurt 2024 jam kthyer ne pune. A me takon te marr lejen vjetore te vitit 2023? Punoj ne institution shteteror dhe me thone qe nuk me takon sepse bazohen tek Vkm 268, date 06.10.2021. Me kane […]
Qytetari: E.M.
Data: 17 February 2024, Kategoria: Punë
Pershendetje, Jam i punesuar ne nje kompani preje 6 muajsh. Nuk kam kontrate pune individuale ose kolektive. Pagesat e rroges me jane bere ne menyre korrekte, po ashtu edhe sigurimet me jane derdhur rregullisht. Jam larguar nga puna me deshiren time. A perfitoj leje vjetore per keto 6 muaj? faleminderit
Qytetari: R.B.
Data: 22 January 2024, Kategoria: Punë
Pershendetje Nje person eshte i punesuar ne 2 kompani te ndyshme njekohesisht dhe derdh ne shtet sigurimet mujore + TAP. Si llogariten keto muaj per vjetersi pune: – 1 muaj kalendarik = 2 muaj vjetersi pune apo – 1 muaj kalendarik = 1 muaj vjetersi pune Faleminderit
Qytetari: E.R.
Data: 22 January 2024, Kategoria: Punë
Pershendetje, doja te dija ju lutem per rastet e punonjesve te cilet nuk kemi pune per ti angazhuar, mungese projekti ose arsye te ngjashme. Sipas kuadrit ligjor a mund te bejme largimin e tyre nga puna?
Qytetari: L.Z.
Data: 22 January 2024, Kategoria: Punë