Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje, Jam trashegimtar i nje toke. ATP ma ka kthyer dosjen sepse nuk u plotesuan ne kohe kerkesat e bera. Aktualisht, cfare duhet te bej? T’i drejtohem kujt gjykate per te njohur pronesine e kesaj toke? Dhe me cfare dokumentash duhet ta shoqeroj padine?
Qytetari: A.S.
Data: 30 January 2024, Kategoria: Pronësi
Ne certif familjare. Jane gruaja burri ,vellai i burrit, vjerra dhe dy femijet tyre . Kane nje prone ,kjo prone eshte e famijes por ne hipotek e ka vellai i burrit. A kane te drejte te marrim ne pjestimin e prones te gjithe familja sipas certifikates edhe pse prona eshte ne hipotek te vellait?
Qytetari: ..
Data: 4 January 2024, Kategoria: Pronësi
Pershendetje ju lutem me sqaroni ku esht ndryshimi i ketyre dy padive padise midis 1 Zhdukjen e bashkpronsise midis Bashkpronarve dhe 2 Pjestim sendi Sepse bashkpronaret me kan hedhur fillimisht ne gjygj me akuzen zhdukjen e bashkpronsise ndermjet bashkpronarve nuk jam njoftuar nga gjykata prej 8 muajsh dhe rastesisht e mora vesh qe isha e […]
Qytetari: R.T.
Data: 5 November 2023, Kategoria: Pronësi
Pershendetje, tek amtp e babait pretendoj se me takon 1/3 e pjeses dhe me pas pjesa e prinderve ndahet ne menyre te barabarte per dy femijet. Per te vertetuar kete merret parasysh vetem certifikata e 1 gusht 1991 ? Pasi ne gusht babai me nenen kane qene vetem ne certifikate por une nuk jam trajtuar […]
Qytetari: A.S.
Data: 1 November 2023, Kategoria: Pronësi
Përshendetje kam në proçes legalizimi një dyqan dhe taracën e dyqanit e përdor personi që kam në katin e dytë, i kam kërkuar që ta lirojë sepse duhet të kryej punime pasi taraca me fut ujin brenda, më thotë që nuk ta liroj. Cilën rrugë duhet të ndjek dhe ne cilat institucione drejtohem që personi […]
Qytetari: A.N.
Data: 18 May 2023, Kategoria: Civile, Pronësi
Pershendetje. Ju lutem nje pyetje lidhur me ceshtjen e nje akt dhurimi nga prinderit te femija. A ka ndonje klauzole qe mund te perfshihet ne aktin noterial te dhurimit ku te parashikohet qe perfituesi (femija ne kete rast) te mos kete mundesi tjetersimi (shitje, dhenie me qera) te prones deri pas vdekjes se te dy […]
Qytetari: F.G.
Data: 18 May 2023, Kategoria: Civile, Pronësi
Pershendetje, Jam bashkepronare e nje akt trashegimi e nje banese te cilen duam tja dhurojme nenes, jemi 4 femije. Na kane thene se edhe dhurimi tatohet me 15 % dhe pyetjet e mija jane keto: 1. duke qene 4 femije secili dhurim tatohet 15% ? 2. nese ne bejme rivleresim te pasurise para se te […]
Qytetari: E.D.
Data: 18 May 2023, Kategoria: Pronësi
Pershendetje, Une kam nje banese ne emer timin e dua ta vendos ne emer te nenes time per shkak se jam si garantuese ne banke per dike tjeter e nuk dua ta humbas pronen. Si duhet te veproj pasi  nena eshte e moshuar dhe prape une duhet ta kem pronen ne emer timin ju lutem […]
Qytetari: R.M.
Data: 18 May 2023, Kategoria: Pronësi
Kam në pronësi nga trashëgimia e prinderve 10 m2 nga sipërfaqja  totale prej 57 m2, unë nuk dua ta shes pronën dua ta mbaj të jem pjesëtare, por vëllai tjetër po më bën presion që të ma bleje pjesën. Si mundem sipas ligjit që ta mbaj atë pjesë?
Qytetari: A.C.
Data: 27 February 2023, Kategoria: Pronësi