Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje , doja te dija institucioni i permbarimit ka akses te marri prona (qe nuk jane te mija ) . Une nuk kam te ardhura ne bank, nuk kam prima, ne certifikaten e familjes jam vetem, nuk kam makine. Per momentin jetoj jashte shqipersie. Doja te dija cenojne prona te prinderve te mi? ATA nk […]
Qytetari: A.O.
Data: 30 January 2024, Kategoria: Administrative
Prsh. Jam nje banuse ne zonen e yzberishtit, tek rruga 3 deshmoret, dua te shes apartamentin tim prej 70m , por dua te di datat e muaj kur mund te behet rivlersimi i shtepise, dhe sa kushton? Gjithashtu pa rivlarsim sa mund te me kushtoj. Flm
Qytetari: I.G.
Data: 10 September 2023, Kategoria: Administrative, ASHK
Ne vitin 1947 stergjyshi im dhe 4 femijet e tij u bene pronar te nje hapesire te konsiderueshme toke ,cdo gje e dokumentuar me nje liste pronesie e cila ndodhet ne kadaster.Njeri nga 4 femijet ishte dhe gjyshi im i cili pas vdekjes la trashegimtar 3 femije,te cilet njihen si trashegimtare te rregull dhe me […]
Qytetari: E.B.
Data: 30 August 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje, Babai im eshte perfitues i nje prone sipas ligjit 7501 dhe disponon vetem AMTP per kete prone.Por, ai nuk e di se ku ndodhet fizikisht prona pasi dhe kufitaret nuk i njeh , ku mund te kerkojme per nje harte te parceles. Dhe e dyta na kane thene qe numri i parceles eshte shkruar […]
Qytetari: E.H.
Data: 29 August 2023, Kategoria: Administrative, ASHK
Pershendetje si jeni? Doja tju pyesja ne lidhje me kerkesen qe dua te bej n e albania per ndryshim vendbanimi. Por problemi qendron ke fakti qe ne tirane nuk kam shtepine time as nuk kam marr shtepi me qera por jetoj me gjyshrit e mi. Ne kete rast si duhet te veproj dhe ca dokumenti […]
Qytetari: I.S.
Data: 25 August 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje, kerkoj informacion ne lidhje me ceshtjen e pronesise. Babai im ka nderruar jete dhe ai ka qene pronar i nje prone ne fshatin Sheqishte te Fierit e cila eshte e zaptuar sot. Dokumentat qe une disponoj jane: Dok. Origjinal nga drejtoria e pergjithshme e arkivave Tirane. Harta treguese nga Instituti i tokave dhe hipoteka […]
Qytetari: T.B.
Data: 18 August 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje ! Jam perfitues i nje Toke bujqesore ne Korce sipas ligjit 7501 . Kam paguar te gjitha detyrimet , e tokes , taksa , librezen etj. Ne ASHK korce nuk ka informacion per pronen. Njesia Administrative nuk disponon fraksionin e tokes , Ku mund te apikoj dhe cfare dokumentash duhen per te aplikuar per […]
Qytetari: A.G.
Data: 18 August 2023, Kategoria: Administrative
Pershendetje, Po ju drejtohem lidhur me rastin e nje te afermes sime, mbi perfitimin e pensionit te pleqerise. Di qe nje person mund te perfitoje pension minimal por kushtet e pranueshmerise mbi kete perfitim nuk i kam te qarta. E afermja ime ka vetem 3 vite te siguruara, cfare mund te beje per te perfituar […]
Qytetari: R.H.
Data: 28 July 2023, Kategoria: Administrative, Pensioni