Kategoritë e Përgjigjeve

Pershendetje! Doja te dija nese mund te deklaroj me kod pensionisti nese jam i vetpunesuar me punemarres, por ne pune kam gruan, pra punonjes pa page, por qe rregjistrohen vetem per efekt sigurimesh. Shpresoj te kem qene i qarte, pasi sapo kam dale ne pension dhe nuk e di nese duhet ta mbyll niptin dhe […]
Qytetari: P.Z.
Data: 13 June 2024, Kategoria: Pensioni
Pershendetje, Po ju drejtohem lidhur me rastin e nje te afermes sime, mbi perfitimin e pensionit te pleqerise. Di qe nje person mund te perfitoje pension minimal por kushtet e pranueshmerise mbi kete perfitim nuk i kam te qarta. E afermja ime ka vetem 3 vite te siguruara, cfare mund te beje per te perfituar […]
Qytetari: R.H.
Data: 28 July 2023, Kategoria: Administrative, Pensioni
Përshëndetje , jam grua 63 vjeç dhe kam bërë aplikim për pension edhe pse duhet ta kisha bërë që 61 vjeç por nuk kisha vitet e punës dhe po prisja që ti bëja , gjithsesi u interesova dhe më thanë që nuk ndryshonte shumë prandaj në janar 2023 bëra aplikimin . Doja të dija a […]
Qytetari: K.L.
Data: 31 March 2023, Kategoria: Pensioni
Pershendetje! Dua te aplikoj per pension pleqerie pasi kam mbushur moshen e pensionit. Jam ne proces te mbledhjes te dokumentacionit te kerkuar, por gojarisht me kane thene qe mund te perfitoj dhe pension suplementar. Kam punuar rreth 8 vite ne polici(1996-2004) dhe jam i interesuar nqs mund te perfitoj pension suplementar dhe si duhet te […]
Qytetari: A.M.
Data: 29 March 2023, Kategoria: Pensioni
Pershendetje . Kam humbur librezen e punes , dhe tani jam 65 vjec si mund te aplikoje per pension , ku mund ti gjeje vitet e punes Faleminderit
Qytetari: X.C.
Data: 21 March 2023, Kategoria: Pensioni
Përshëndetje .Jam një qytetar që jam ne prag të pensionit.Kam kryer pune ne shum vende te ndryshme ,fabrike,banka e kursimeve ,ne asistence,tatime e taksa dhe se fundi punoj ne istuticion vendor,ju lutem me jepni nje pergjigje ku mund ti gjeje te gjithe keto vite pune .Kujt mund ti drejtohem. Ju falenderoj ne punen tuaj.
Qytetari: T.D.
Data: 13 March 2023, Kategoria: E-Albania, Pensioni
Pershendetje kam 3 vite pune pa njohur ne pension me ISSH , perkatesisht ne kooperative , per shkak te mbiemrit por kam nga gjendja civile nje vertetim ku provon se nuk ka asnje person tjeter me keto gjeneralitete nuk me jane njohur as ne Komision Rajonal Ankimimi as Komision Qendror ne Tirane , dua ti […]
Qytetari: R.R.
Data: 7 February 2023, Kategoria: Pensioni, Punë
Përshëndetje Juristi online! Nëna ime ka 12 vite punë të deklaruara. Ne dëshirojm që të paguajmë pjesën tjetër (3 vite) për të përfituar pensioni minimal. Sa është pagesa për secilin vit ju lutem? Përse disa paguajn 450 (mijë lekë të reja) dhe disa 900 (mijë lekë të reja) për secilin vit, ju lutem? Faleminderit paraprakisht […]
Qytetari: Z.M.
Data: 9 January 2023, Kategoria: Pensioni, Sigurimet shoqërore